Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mami2005

Katowice - mamusie poznajmy się

Polecane posty

Kalinka zapraszamy w końcu ktoś się odezwał :) mam nadzieje,ze zagoscisz u nas na dłużej :P opowiadaj kochana :)

Gość
Nie bardzo wiem co opowiadać:P Wy juz tutaj jesteście trochę wtajemniczone a ja nie mam niestety czasu przeczytać całego topiku, mały się pewnie zaraz obudzi:) I nie mogłam się doczytac skąd jesteście z Katowic czy gdzieś z okolic. Ja w sumie stąd nie pochodzę, przyjechałam na studia i tak juz zostało, chociaz czasem marzy mi się jakiś "większy" świat:) No i jestem tutaj sama, nie mam żadnej rodziny. Zresztą generalnie moja rodzina to tak jakby jej nie było:(

Kalinka z czasem sie i Ty wtajemniczysz :D ja jestem z Zabrza :) A skąd pochodzisz jeśli można wiedziec?Jak ma na imię Twoj synuś? Powiem Ci,ze ja mam tu rodzinę ale czasem czuję jakbym też jej nie miała :( Mąż za to moj nie ma tutaj nikogo tylk brata a reszta na Mazurach :( ok lece meza odprawic do pracy pozniej tu wpadne o ile synuś mi da bo ostatnio jego ulubione zajęcie to siedzenie ze mną na dywanie i czytanie ksiązek zeby jeszcze słuchal tego co mu czytam to by było super :)I woła "aki" to juz wiem o co chodzi o zwięrzęta które są w książce :)

Dziewczyny kupiłyscie kiedys buty przez allegro?? Kurcze znalazłam fajne kozaczki ale trochę sie cykam czy przyjda takie jak zamówie i czy bedą dobre :P

Gość
Pochodzę z Częstochowy. A ponieważ nie mam w Katowicach rodziny jestem na etapie szukania opiekunki bądź żłobka dla synka. Ma na imię Mateusz. Sama już nie wiem co "gorsze" żłobek czy opiekunka...Zresztą chyba i tak musiałabym szukać miejsca w prywatnym żłobku, bo ja nie mam tutaj stałego meldunku, to chyba byłabym na samym końcu oczekujących...znajomości też żadnych:( Dzisiaj byłam z nim na chwilę u opiekunki, bo muszę wyjść w piątek i on już chyba wyczuł, że coś jest nie tak. Byłam z nim cały czas a on tak płakał...tak mi go strasznie szkoda. będę musiała iść do pracy od stycznia, ale wiem że będzie mi bardzo przykro go zostawiać, mimo że to raczej będzie praca w szkole, czyli dosyć krótko, ale jednak:( Butów to raczej nie kupiłabym przez internet, myślę, że to trzeba przymierzyć.

A ta opiekunka to jakaś znajoma twoja?czy zupełnie obca Ci osoba?? Twoj synek to już ma roczek to juz troszkę kumaty jest ze tak powiem wiec na pewno czuje ze coś się "święci" Przepraszam,ze pytam ale jestes z kimś związana bo nic nie piszesz jeśli nie chcesz nie pisz :) ale pytam bo moze twoj partner ma tu jakąs rodzine znajomych??

Gość
Opiekunka jest zupełnie obcą kobietą, pierwszy raz ją dzisiaj widziałam, chociaż mieszka u mnie w bloku. Mam męża, ale on pochodzi z Rzeszowa, nie zna tutaj nikogo kto chciałby zająć się dzieckiem:( Zresztą ta jego rodzina to że tak powiem ma nas w głębokim poważaniu, przykro mówić, ale niestety taka prawda. :):):) - to na koniec mojego smutnego postu:)

Kurcze wspołczuje Ci cięzko tam samemu bez zadnej pomocy :( ale moze coś wymyslisz to twoja sprawa co zrobisz ale ja juz chyba z dwojga złego wolałabym tą opiekunkę-sąsiadkę masz jakis wybór w sumie wiec sama będziesz wiedziała co lepsze dla twojego dziecka :) a ona mniej chce kaski niz kosztuje żlobek prywatny??Wiesz gdybys sie zdecydowala na tą opiekunkę łatwiej Ci bedzie małego przyzwyczaic do nowej sytuacji mzoesz się z nią dogadac,ze bedziesz przez pewien czas przychodzic z małym na godzinkę albo ona do ciebie cos w stylu :) zeby mały ją poznał oczywiscie decyzja nalezy do ciebie ale ja na twoim miejscu gdybym była wybrała bym opiekunkę a to jakas starsza kobieta czy młodsza??

Gość
No ja chyba tez wybiorę opiekunkę, tylko ta kobieta to akurat na piątek tylko będzie. Natomiast będę musiała poszukac na stałe innej, bp ta już zapowiedziała, że będzie szukać pracy, więc jej nie będzie pasować opieka rano. Najwyżej zostanie złobek, chociaż to mały pewnie gorzej zniesie. Cenowo to chyba wyniesie tyle samo w moim przypadku:) A ty Klarissaa masz tylko jednego dzieciaczka:)?

Gość
taka w średnim wieku była, ma dwoje własnych dzieci, młodsze ma 4 lata:)

Tak,ja mam tylko jednego synka ma 17 miesięcy i narazie nie planuję wiecej :P Ja też szukam pracy ale cięzko jest bardzo moze po nowym roku coś sie znajdzie :) ja mam o tyle dobrze,ze moja mama by siedział z małym w ty czasie i mąż tez pracuje na 4 zmiany to zawsze jakos by sie to wszystko dograło pozyjemy zobaczymy ok lece kąpac małego i pozniej tu wpadne :) Tak jak pisze masz już roczne dziecko iwec troszkę kumate wiec cięzko mu bedzie w żlobku ale z drugiej strony jak garnie się do dzieci(bo moj starsznie) moze nie będziesz miała większego kłopotu-oby! :)

Gość
No to ja może też wykąpie malca:) A kim jesteś z zawodu??:) Ja skończyłam fizykę z chemią, kierunek nauczycielski i teraz właśnie chciałabym w szkole zacząć pracować:) Mam jedna propozycję z bytomia, trochę daleko, ale chyba się zdecyduję, jeśli tylko ta praca wypali, bo wiadomo, do szkoły ciężko się załapać. Jutro idę na rozmowę, ale mam nadzieję, że się uda, bo już sporo czasu na to szukanie pracy zmarnowałam:( No i nie chce już byc na utrzymaniu męża:)

no wow :) super, jaki ruch :) kalinka witaj :) nie musisz czytać całego topiku, po prostu pisz z nami ja jestem z Jaworzna, w Katowicach studiowałam jestem po pedagogice :) kalinka w Sosnowcu jest super placówka prywatna, Elfik się nazywa, żłobek drogi, ale tam nie bałabym się oddać dziecka bywam tam z córą Klarissaa, teraz małą dostała Sumamed, nie pamiętam jaki był wcześniej, coś na k ... ja nie kupowałam butów, mam wysokie podbicie i muszę mierzyć :) widzę, że i o pracy mowa ja zaczynam we wtorek, w zawodzie, ale na razie taka próba w zasadzie :)

Dobra pisze jednak teraz Witam, przepraszam,że tak długo nie pisałam,ale byłam chora,że szok. Jutro mam egzamin z tych pazurków,ale teorii za boga mi się nie chce uczyć,coś tam przeczytam o chorobach paznokci i kosmetyce i będzie ok, mam nadzieje:-p Witam, nową koleżanke, ja jestem z rydułtów, do katowic trochę mam, mam dwójkę dzieci 8,5 letniego syna oraz córeczke która teraz 18 skończy 3 latka. Pracuję w MOPS-ie. Moja małą przechodzi bunt w przedszkolu i od dwóch dni nic nie je. Klarissa--- ja mam kilka par bucików z allegro i jestem zadowolona dwie pary wygrałam rok temu na zimę,były to kozaczki na szilce i są zajebiste, już w nich drepcę drugą zimę, a innie też są ok, ja kupuje tylko dla siebie i męża, ale nowe lecz na aukcjach więc wcale drogo nie wychodzą, jeżeli możesz to podaj linka na te kozaczki a ja podam ci kilka użytkowników, którzy naprawdę mają tanie buciki bo tylko u nich kupuje. Pedagog--- szczerze powiedziawszy, Summamed, to jesyne lekarstwo, które pomaga moim dzieciom, więc Twojej córci także pomoże. Pozdrawiam i dobrej nocki, buziole :)

witajcie :) co u Was? MojeSkarby, a co Ciebie dopadło? mnie tak trzyma ta choroba też, że szok :/ no mam nadzieję, że Sumamed już pomoże!!! miłego dnia

Witajcie :) hmmm Sumammed to lek który mojemu dziecku nie pomógł to ten antybiotyk bral jako pierwszy i zamiast poprawy było gorzej i wylądowalismy w szpitalu ale wiadomo,że każde dziecko jest inne i inaczej reaguje na leki :)zycze Ci zeby twojej małej pomógł :) Jeżeli chodzi o buty to małemu na pewno bym nie kupiła bez przymiarki a sobie hmmm powiem,ze mnie kusi i chyba sie zdecyduje nie są jakoś specjalnie drogie więc...zaraz podam linka MojeSkarby---powodzenia na egzaminie trzymamy kciuki u nas pogoda nawet nawet nie pada to najważniejsze pozniej moze z małym wybiorę sie na mały spacer muszę isc kupic firanę mamie na urodziny tylko nie wiem czy dziś z małym uda mi sie kupic :) http://moda.allegro.pl/item840244115_34_hit_jesien_zima_kozaki_r_41_by_adasz.html Kurcze moja kolezanka jest w szpitalu dzis na mieście spotkałam jej mamę ma kamien na nerce i wczoraj miała atak i pojechała do spzitala ale wysłali ją aż do Chorzowa;/ trochę daleko i narazie nie mam jej jak odwiedzic moze w weekend ale nawet nie wiem gdzie ten szpital :/

Klarissaa, no jednak wszystko zależy do dziecka, na nas nie podziałał ten pierwszy co mała miała, a w każdym razie nie do końca, no zobaczymy :) buciki fajne :) jak masz typową nóżkę, to cena nie straszna, możesz spróbować ja raz, że podbicie, a dwa, że do panującej mody, mam za grubą łydkę :P no ja bym nie kupiła ale chrzestna mojej małej np. każde jedne buty tak kupuje i jest zadowolona :)

Pedagog- ja też mam wieszką łydkę mysle czy nie napisac do sprzedawcy i zapytac czy cholewka jest szeroka??bo moj problem zazwyczaj lezy w tym,ze nie kazde buty dopnę :P z szeroką cholewką mają w CCC ale teraz nic mi się tam nie podoba :)

Wysłałam mu meila tylko teraz tak mysle,ze jak bedzie chciał je sprzedac to napisze,ze mają szeroką :D haha ja tez często kupuje w CCC ale jakoś mi sie nic nie poodba tym razem są fajne owszem ale ceny są powalające ok 300zł a czasem lekko ponad 300zł dla mnie to dużo bo ja często kupuje buty więc a poza tym chyba bym nie dała tyle kasy za buty ale z drugiej strony jakby było mnie stac czemu nie :P

Klarissaa, ja w tym roku wyjątkowo kupiłam w Boti, bo w ccc też na nic nie trafiłam i też kupuję czesto buty, więc wolę tańsze bo i po co przepłacać

w Boti też mają fajne kupiłam w tamtym roku też jestem zdania,ze po co przepłacac mze jakbym kupowała raz na 2-3 lata to watro dac tyle kasy ale tak to nie ma sensu :P Moj mały terrorysta zasypia ale coś ciezko mu to wychodzi;/ wywalił wszystko z łóżeczka zawsze tak robi przed spaniem wszstkie miski posciel wszystko -szok! :)

Klarissaa, jestem tego smaego zdania :) moja mała się bawi, ale wstałyśmy dziś o 10, więc nie zakładam, że pójdzie spać ... przez tą chorobę, wszystko się nam rozregulowało moja zaś do spania, to zbiera do łóżka sporo zabawek :P

My też wstalismy o 10 :P ale mały zaraz zasnie :) i znów do 23:00 z nim siedziec on zasnie a ja chce w ciszy pooglądac tv i tak mi schodzi czasem do 1 w nocy :) a pozniej rano ne mogę się obudzic haha... Idę robić obiadek dziś rybka wiec pojdzie raz-dwa :D pozniej tu wpadnę :)

moja mała niezależnie czy śpi w dzień czy nie, to najpóźniej o 21 już śpi, a ja mimo to siedzę do 24, do 1, a w tym tygodniu nawet do 3 :P jak nie wychodzę nigdzie z rana, to śpimy jak dzisiaj, ale tak normalnie, to zrywamy się wczesniej, same, nie an budzik i po 8 już wychodzimy na zakupy :) ja dzisiaj nie gotuję, M przyniesie jakiegoś gotowca :P

Kurcze własnie dzwoniła do mnie moja mama zmarł moj sąsiad :( dwa miesiące temu zachorował i juz go nie ma masakra! Mąż poszedł do pracy mały o zgrozo! dopiero zasypia nie wiem jak teraz mi nie usnie za 3 podjesciem to pomęcze go do wieczora szybciej pojdzie spac tylko on juz chodził i sie przewraca z braku sił ;/ Mamy nowy kłopot zauważyłam juz wczoraj u małego ze koło jajeczek dostał takiej wysypki tka plamka z kropeczkami czerownymi nie duże to jest ale strasznie go swędzi bo przy kazdej zmianie peiluszki chce sie tam drapać;/ i wydaje mi sie,ze chyba ma stoszkę spuchniete jajeczko;/ nie wiem co to moze byc jutro jedziemy na szcepienie wiec zapytam a najgorsze,ze zadna maść nie pomaga ;/

Kurcze coś nawala kafe Wam tez czy tylko mi??;/ Mały usnoł przed 20 wymyty,najedzony to myślę,ze do rana pośpi :)cały dzień nie spał więc wszystko możliwe A ja zjadłam kolację o normalnej jak dla mnie godzinie wykapałam sie pomalowałam pazury i teraz mam chwilę dla siebie ale straszne nudy na kafe :( dziewczyny piszcie bo mi sie nudzi :P Acha sprzedawca nie odpisał mi jeszcze ;/ i siedze i sie zastanawiam ale tak jak mowił mi maż "żebyś poźniej nie płakała" :D więc sie zastanawiam nadal...

Kurcze coś nawala kafe Wam tez czy tylko mi??;/ Mały usnoł przed 20 wymyty,najedzony to myślę,ze do rana pośpi :)cały dzień nie spał więc wszystko możliwe A ja zjadłam kolację o normalnej jak dla mnie godzinie wykapałam sie pomalowałam pazury i teraz mam chwilę dla siebie ale straszne nudy na kafe :( dziewczyny piszcie bo mi sie nudzi :P Acha sprzedawca nie odpisał mi jeszcze ;/ i siedze i sie zastanawiam ale tak jak mowił mi maż "żebyś poźniej nie płakała" :D więc sie zastanawiam nadal...