Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mami2005

Katowice - mamusie poznajmy się

Polecane posty

Pedagog,Nataliee,cafka,czarneOczko----macie konta na NK? bo chyba nie wysyłalismy sobie zaproszen mam tylko MojeSkraby a swoją drogą co sie z Tobą Sandra dzieje??? Gdzie sie podziewasz kobieto???

Witam dziewczynki:) No dlugo nie byłam tutaj, ale widzę,że dopiero dzisiaj znów topik sie rozwinął, a co się dziejeze mną, miałam kilka poważnych problemów rodzinnych, na szczęście wsystko skonczyło się już dobrze, a ja nie dośc,że praca, to jak dobrze wiesz Klarisso, chodzę sobie na kurs stylizacji oaznokci, a w tamtym tygodniu skończyłam kosmetyczny, laski, taki kursik to czysta rewelacja, całe mnóstwo korzyści nie tylko dla siebie samej a także dla znajomych, te masaże, maseczki, po prostu cudo. A co do prezentów, to u nas na Mikolaja dostają tylko dzieci, dorośli symbolicznie po mikołajku czekoladowym, a na święta wszyscy, na szczeście my spędzamy święta z moimi rodzicami, bo męża nie żyją, to nie mam dużo kupowania, ale problem jak co roku, co kupić:( A nie dośc to to moja mała ma 18 grudnia urodzinki, i dodatkowo kłopot prezentowy a my z mężem mamy w drugie święto rocznice ślubu, i też trzebabędzie coś zrobić. Chocoaż syn ostatnio już obrał prezent, chcę nową grą na ps2, to problem a głowy, ale mała to duży znak zapytania,hihi :-) Witam nową koleżankę:) Ok, zmykam spać bo rano trzeba wstawać :0 Mam nadzieję,że topik znow ożyje, buziolki dziewczynki :))

MojeSKarby--jak sobie załatwiłas taki kurs płaciłas duzo za niego??Kusi mnie od pewnego czasu ale ja sie chyba do tego nie nadaję;/ kiedyś pytalam dziewczyny ktora mi robiła tipsy ile kosztuje taki kurs na same paznokcie to wtedy było coś ok 1 tyś złotych ;/ trochę duzo jak dla mnie ale fajna sprawa :) Mąż poszedł do pracy ja czekam na mamę ma wpasc na kawkę mały marudny bo tesciowa dzwoniła z rana i mi go obudziła ;/ było ok 9 juz ale widocznie mały chciał sobie jeszcze pospac i nie chce mi coś dziś jeść;/ to jest aż nie mozliwe Ok lecesobie zrobic kawkę bo pogoda taka paskudna ;/ Miłego Dnia :)

u mnie narazie ok wcześniej to myslałam ze padne tak mi sie spac chciało ale teraz wyszło słonko i mam małego powera :D umyłam okna bo mamy jeszcze nie było będzie ok 14! a pozneij pojde na zakupy :P

Klarissaa, no to nieźle :) ja póki co wypiłam kawę z kumpelą :P teraz czekam aż małą pójdzie spać i będę ... odpoczywać :P

Klarissaa, dokładnie :) ale wczoraj miałam mega aktywne popołudnie i wieczór, więc tak się nieco usprawiedliwiam :)

I nastała cisza-mały spi :) Była mama ale tylko chwilkę a ja w tym czasie skoczyłąm do sklepu ne chciałam isc z małym bo juz był marudny jakby mi zasnoł na sacerku to juz pozniej klapa a jakby wstał i bym dopiero z nim poszła to juz bym chyba nic nie kupiła a tak będzie dziś spaghetti :P mąż uwielbia i ja też bardzo lubię :) mały już jadł rosołek wiec jego mam z głwoy ide zaraz umyje podłogi i bedzie wolna chwilka na małą kawkę :) Reszta dziewczyn co z Wami gdzie się podziewacie?odezwijcie się :)

Witam:) U nas od samego rana cieplutko, słonaczko, więc oby tak dalej, nie nawidze zimy. Kurs załatwiłam w Zakładzie Doskonalenia Zawodowego, kurs samych paznokci u nich to 900 zł, ale że ja mam dwa w jednym, bo jeszcze i kosmetyka twarzy to w sumie wyszło mnie to 1400 zł. Zawsze jakieś pieniądze w kieszeni, i to nie małe, więc wybrałam dwa razem i lepiej dla mnie. Powoli już mi klientki wydzwaniają, ale jak na razie to je masuje, czyszczę, i poje maseczkami z alg, wodorostów itp, a za pazurki biorę się od 1 grudnia. Jak tak dalej pójdzie, to mi za chwilę braknie dnia. Jetsem w domku poł godzinki, muszę lecieć obiadek ugotować mężusiowi, bo śpi po pracy, ale wole ugotować i mieć spokój później, przynajmniej będe miała czas dla dzieciaczków, a dzieciaczki teraz jedzą kurczaczka z rożna, namówili mnie i im kupiłam, mam szczęście bo robią je pod moim blokiem, więc mam 2 kroki, spadam, zrobić se kawkę i coś upichcić, jak będe na siłach to wpadne wieczorkiem. Trzymajcie się dziewuchy;-p

1400zł sporo kaski ale jak mówisz na pewno ci sie zwróci szybko :) Ja muszę naazie skonczyc prawko bo szkoda mi tej kasy co juz poszła ;/ i teraz będziemy wymieniac meble wiec pojdzie troche kasy ale pomysle o takim kursie bo wsumie warto zainwestowac tą kasę tym bradziej jak ma sie dużo zanjomych :P :D Boze i juz sie ciemno robi wrrr nie lubię jesieni i juz wolę chyba zime z dwojga złeo haha...

Witam :) u mnie brzydka pogoda pochmurno i tak bleee!Ja sie dziś nudze ogólnie mam lenia ;/ miałam sprzątac łazienkę a le muszę czekac az mały zasnie bo z nim to nic nie zrobie wiec do 15 nie mam co robic ;/ i chyba zaraz oszaleje;/

oo topic ruszył na nowo, bo ostatnio nikt nie zaglądał... myślałam, że już żadna nie napisze :( Ja prezenty mam już praktycznie wszystkie kupione.. został mi tylko tata - z tym co roku mam największy problem :) Zawsze wcześniej trochę kupuję, bo potem ceny lecą w górę, a o tłumach i pielgrzymkach do CH nie wspomnę :) Teraz nas jeszcze czekają urodziny młodego, ale w tym roku skromnie... Tort, kawa... i dowidzenia 😡 Klarissa, mialas mnie na nk Pani zapominalska :) Tylko ja dosc dawno temu usunelam konto :P

Nataliee---no moze i tak coś mi tam świta :P ja ogolnie ostatnio jestem zakręcona :P Kurcze jak mały nei spi nie mogę usiąść na kompa bo wyobrazcie sobie,ze włazi mi na biurko;/ obok biurka stoi wieza i te pudlo od kompa ten mi po tym wejdzie położy sie prawie na biurku i czyta i mowi "sieść" :D u nas ogolnie komp chodzi cały dzien a od kilku dni musze gasic monitor bo jak widzi,ze jest włączony to zaraz sie wdrapuje;/ Teraz czekam az zasnie (narazie sie czymś zajoł) i będe robic obiadek :) pogoda taka sobie ogólnie to zimno nie jest ale tak szaro-buro :( Jeżli chodzi o prezenty dla rodziców to tez mam ten problem;/ a teraz składamy sie wszyscy na prezent dodatkowy dla taty bo odszedł na emeryturę i tez mamy problem chcemy zeby to było coś wyjatkowego tylko,ze nic nam do głowy nie przychodzi ;/

witajcie :) widzę, ze temacik prezentowy się nadal przewija :) ja dla mamy i teściowej, to zawsze coś wymyślę, jakoś bez problemu, dla teścia kłopot za to co roku, dla taty nie miałam, jak żył, bo miał swoje hobby i kolejne okazy do kolekcji się kupowało - zbierał maski, szable, miecze itp. :) a teściu, z serii tych, co to mają wszystko, ehhh fajny pomysł z tym kursem,nie tanio, ale z tego co wiem, to dość szybko się zwraca, a elastyczny czas pracy, co ważne przy dziecku w sumie :) jakie macie plany an Andrzejki? ja idę na bal, ale do przedszkola, z córą :P

Witam :) u mnie dziś ładna pogoda świeci słonko więc o 12 idziemy na spacerek a potem muszę robic a szafkach porządki jeżeli mały mi pozwoli często mi "pomaga" ;) Pedagog---moj tatuś też lubi takie rzeczy zbierac ma kilka maske które przywiózł sobie z róznych wycieczek kilka mieczy moze w tym kierunku coś pomyśle :)a dla mamy nie wiem po prostu zapytam co by chciała wtedy będe wiedziec,ze prezent będzie jej się podobał i będzie zadowolona :P My na Andrzejki siedzimy w domku z małym nigdzie sie nie wybieramy ale jakies winko kolacyjka na pewno będzie ;) Miłego Dnia życzę

A mój nic nie zbiera, nic nie kolekcjonuje... Kiedyś miał fioła na punkcie rybek, akwarium itp... To zawsze coś fajnego mogłam kupić, ale mama się wkurzyła, że musi mu to czyścić i ciach... po rybkach :( Nie wiem... myślę i myślę... Może kupię mu jakąś fajną książkę... Lubi czytać histroyczne książki... i coś do tego... My w sumie żadnych planów, wypadły mi te Andrzejki z głowy :) Tu urodziny, tu coś tam... No zapomniałam normalnie :) Ale raczej też w domu zostaniemy... U nas bal w przedszkolu dopiero w styczniu... W ogóle dziś jakie pustki, chyba połowa dzieci nie chodzi - wszystkie smyki chore... W grupie u Natana był tylko jeden chłopczyk... Może jeszcze 2 dzieci doszła po śniadanku, ale to i tak mało..

Dziewczyny czy chodzik to odbry prezent dla dziecka?? czy lepiej zapytac rodziców czy będą używac a pozniej jak tak to kupic?? kurde nic mi nie przychodzi do głowy a ja własnie oglądam sofy na necie mam kilka typów ale kurde wszystkie są takie duze a nasz pokoj nie nalezy do największych;/ podobają mi sie take rogówki z eco skórki ale nie wiem czy to praktyczny materiał i słyszałam od mojej ciotki ze palmy łatwo schodzą ale i kolor już nie jest taki sam...Jutro mąż ma wolne to pojeździmy po sklepach pooglądamy :P

Klarissa ja bym zapytała, bo nie każdy rodzic chce wkładać dziecko do chodzika... Opinie na temat szkodliwości sa podzielone.. Dlatego myślę, że warto zapytać. W końcu fajnie jest dać trafiony prezent :)

Kiedys własnie pytali co robimy z chodzikiem po Filipe wec i mpowiedziałam,ze będzie dla nich tylko,ze ten po moim synku do niczego się już nie nadaje stąd tez wiem,ze chcieliby chodzik no ale jeszcze zapytam :) lece się szykowac na spacerek :)

U mnie wiosna haha tak było ciepło,ze do domku nie chciało sie wracac ale mus to mus :( mały spi zupka juz gotowa więc mam chwilkę dla siebie! :) Przeglądam własnie różne stronki w poszukiwaniu prezentów :)

Witam poniedziałkowo u mnie pogoda sie zrobiła brzydka ;/ a było tak fajnie i mogło tak zostac Ja jestem trochę załamana moj mały znowu koszale ;/ i nie wiem co robic? narazie daje mu syropek i krople jeżeli nie będzie poprawy to wtedy do lekarza mogłabym pojechac z nim dziś ale kurczę boję się,ze tam załapie tzn w przychodni coś gorszego bo wcale nie jest z nim tak źle...poczekam do jutra! Kuczę nie wiem co jest,ze o nznowu jest chory;/ mam dość;/ Zyczę miłego dnia dziewczyny ide sprzątac :P

witajcie coś nie mogę zakrętu złapać Klarissaa, no to jakiś tam pomysł dla taty masz :) ja moją mamę też podpytuje, albo jak jesteśmy razem na zakupach, to się przyglądam, co ogląda :) Nataliee, ja jestem zdania, że książka, to zawsze dobry pomysł, no jedyny warunek to taki, ze obdarowywany lubi czytać :) a dzieciaki chorują owszem, u nas ten bal, dla dzieci nie typowo przedszkolnych, a dla tych z zajęć dodatkowych, na które my chodzimy (tzn. przedszkole może też ma) Klarissaa, dużo zdrówka dla małego!!! a o chodzik już pytałaś? ja akurat nie używałam, moja mała bardzo wcześnie zaczęła chodzić, bo miała 8 mscy, więc chodzik był zbyteczny, ponadto u nas był problem z bioderkami, więc kategoryczny zakaz na chodzik z tej racji też był CzarneOczko, co tam u Ciebie? a my już mamy prezent dla małej :) no i z górki idzie z tymi prezentami nawet

Witam w ten wtorkowy poranek mnie mały obudził dziś juz o 6 ;/ wiec pije sobie teraz kawkę i buszuje chwilkę po necie bo mały zajoł sie klockami :)Dzis po południu jedziemy do lekarza mały dość mocno kaszle i katar ma ;/ 4 grudnia miałam miec szczepienie ale chyba nic z tego nie będzie nie lubie jak mi sie odkładają na pozniej wole miec w terminie :) No ale coż nic na to nie poradzę! Z prezentami to ja jestem w lesie :P niby wiem co chce komu kupic ale jakoś nie mogę sie za to zabrac nie mam weny :P CzarneOczko---sporo Cię nie było pisz co tam słychac... aa u mnie pogoda dupy :D wieje wiatr i jest strasznie zimno;/ Pije ktoś ze mną kawkę?? :)

ja do kawki dopiero siadam :) pogoda wstrętna :( leje, wieje, buuuuu najchętniej to bym spać poszła :P

a ja się dzisiaj zabrałam za porządki, szafki kuchenne już mam z głowy :) i u małej szafa z ubrankami + przebranie z czego wyrosła i zabawki posegregowałam, zrobiłam miejsce na nowe :P a teraz tak siadłam i obawiam się tylko, że jak siadłam, to już nie wykrzesam dzisiaj z siebie :)

Ja też miałam w planach porządki. Pełno ubrań mam porozrzucanych po mieszkaniu, ale zabrać się za to nie mogę... Miałam dziś, ale musiałam z Natanielem do lekarza jechać. Nie wiem co się z nim dzieje... gorączkuje od piątku... Lekarz przepisał antybiotyk, ale jeżeli do końca tygodnia nie będzie poprawy, to czekają nas badania. Teraz zasnął, z gorączką oczywiście... :( Już mi ręce opadają... Szykuję kolację - siostra mi zrobiła smaka na kopytka ze słoninką :) To nic, że miałam zacząć wreszcie się odchudzać. Przekładam to tylko na jutro, na jutro... i tak już od wakacji :)