Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Go艣膰 malrosses

Odstaj膮ce uszy ....

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
Korekta uszu na 艣l膮sku? Szukam dobrego lekarza za rozs膮dn膮 cen臋...czy kto艣 robi艂 u dr Zbigniewa 艁uckiego?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Bastian88
Polecam Orthos w Komorowicach - maj膮 艣wietnych specjalist贸w i nowoczesny sprz臋t.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Maja9005
Czy taki zabieg przeprowdza si臋 w znieczuleniu og贸lnym czy miejscowym? Ostatnio widzia艂am w tv, 偶e nie trzeba do korekty uczu narkozy, je艣li to prawda to r贸wnie偶 chcia艂abym taki zabieg przej艣膰. Kogo konkretnie z Orthos polecasz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jedynym rozwi膮zaniem jest plastyka uszu. Moja siostra mia艂a operacj臋 w Centrum Zdrowej Sk贸ry. Kiedy艣 nie by艂o mowy o zwi膮zaniu w艂os贸w, bo nie wygl膮da艂o to dobrze ale od zabiegu zdecydowanie zwi臋kszy艂a si臋 jej pewno艣膰 siebie:) Wi臋c je偶eli m臋cz膮 Ci臋 odstaj膮ce czy za du偶e uszy to polecam zabieg. Warto si臋 przem臋czy膰 dla ko艅cowego efektu :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Z w艂asnego do艣wiadczenia wiem, 偶e najlepszym wyborem b臋dzie zabieg. Zdecydowa艂am si臋 na korekt臋 odstaj膮cych uszu w gabinecie Raczkowska i nie 偶a艂uj臋 swojej decyzji. Teraz m贸j najwi臋kszy kompleks znikn膮艂 i mog臋 cieszy膰 si臋 swoim wygl膮dem. Polecam ka偶demu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ewkaa321123
Hejj mam ten kompleks od zawsze i gdy czytam to wszystko to wreszcie czuje ze ktos mnie rozumie mam zabieg za 2 dni... Ale je艣li kto potrafi mi doradzic poniewaz nie jest pewna mojej decyzji i batdzo sie boje. Mam 14 lat i nie wiem jak zaraaguj膮 na to r贸wie艣nicy.. Sama nie wiem jak to wszystko b臋dzie potem wyglada艂o nie wiem czy jest jeszcze szansa sie wycofac a wy jak my艣licie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
znam tw贸j b贸l, sama mia艂am kompleksy z powodu odstaj膮cych uszu, podstaw贸wka, potem liceum, studia...ciesz si臋, 偶e masz tak wyrozumia艂ych rodzic贸w 偶e godz膮 si臋 na operacj臋, moi nie chcieli s艂ysze膰 na ten temat. Dopiero teraz jako 30latka zdecydowa艂am si臋 zoperowa膰 uszy. Jak tylko masz mo偶liwo艣ci - id藕, zr贸b to dla siebie, mnie przez te paskudne uszy przelecia艂o p贸艂 zycia bo si臋 wstydzi艂am ch艂opak贸w itd . A swoj膮 droga jak膮 klinik臋 wybrali艣cie? mnie operowa艂a dr Dorota 呕ukowska z 艂贸dzkiego Dermedu, bardzo dobra chirurg plastyczna

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 iwaa

Szykuj臋 si臋 do korekty uszu na 艣l膮sku u dr. Jaklik, bardzo chc臋 ale si臋 boj臋.....boj臋 si臋 b贸lu, 偶e mog膮 uszy odskoczy膰 itd. Czeka艂am na zabieg bardzo d艂ugo bo zawsze mi co艣 "wypad艂o" i mam nadziej臋 偶e tym razem zrobi臋 TOO.

Czy kto艣 niedawno robi艂 korekt臋 u dr Jaklik?

Gdzie mo偶na kupi膰 opask臋 elastyczn膮 a mo偶e si臋 dostaje?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 iwaa

????? Nikt nie robi艂?聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 iwaa

Zdecydowa艂am si臋 :-) sam zabieg korekty uszu bezbolesny (szczypie tylko uk艂ucie ig艂y ale jest to do zniesienia) w czasie zabiegu i po samopoczucie super, kiedy pu艣ci艂o znieczulenie uszy czu膰 ale jest to do zniesienia.....czekam teraz na efekty nie wiem czy b臋dzie to co chcia艂am.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wika25.

Cze艣膰! Jest kto艣 jeszcze tutaj? :)

od zawsze uszy to m贸j problem... jutro id臋 na pierwsz膮 wizyt臋 i mam nadziej臋 偶e nied艂ugo 聽b臋d臋 mog艂a mie膰 zabieg. Ale tak bardzo si臋 boj臋! A偶 mnie mdli na sama my艣l.. mam niski pr贸g b贸lu.. I nie umiem sobie wyobrazi膰 jak to b臋dzie. Powiedzcie te pierwsze dni s膮 a偶 tak tragiczne? B臋d臋 chyba 24/h na lekach jak narkoman hehe.

Czy potem przy myciu w艂os贸w uszy bol膮? Jak samemu je przemyc czy smarowa膰 jak to takie swieze rany i b贸l pewnie jak nie wiem... :( prosz臋 niech si臋 kto艣 odezwie.聽

pozdrawiam!聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wika25

I najbardziej te偶 si臋 boj臋 tego 偶e ju偶 si臋 poddam temu wszystkiemu, A uszy odskocza potem:( nie wyobra偶am sobie tego..聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰 wer 345

Go艣膰 go艣膰 u jakiego lekarza聽 w Centrum Zdrowej Sk贸ry twoja siostra mia艂a operacj臋?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 iwaa
Dnia 6.03.2019 o 14:09, Go艣膰 Wika25. napisa艂:

od zawsze uszy to m贸j problem... jutro id臋 na pierwsz膮 wizyt臋 i mam nadziej臋 偶e nied艂ugo 聽b臋d臋 mog艂a mie膰 zabieg. Ale tak bardzo si臋 boj臋! A偶 mnie mdli na sama my艣l.. mam niski pr贸g b贸lu.. I nie umiem sobie wyobrazi膰 jak to b臋dzie. Powiedzcie te pierwsze dni s膮 a偶 tak tragiczne? B臋d臋 chyba 24/h na lekach jak narkoman hehe.

Czy potem przy myciu w艂os贸w uszy bol膮? Jak samemu je przemyc czy smarowa膰 jak to takie swieze rany i b贸l pewnie jak nie wiem... :( prosz臋 niech si臋 kto艣 odezwie.聽

pozdrawiam!聽

Je艣li o mnie chodzi to b贸lu podczas zabiegu nie czu艂am, tylko przy wbijaniu znieczulenia szczypanie, kt贸re by艂o do wytrzymania. Zaraz po zabiegu by艂o super bo znieczulenie ci膮gle dzia艂a艂o. Po kilku godzinach nie by艂o mi tak weso艂o i wzi臋艂am ketonal 50, w sumie to聽 Pani dr poinformowa艂a mnie, 偶eby nie czeka膰 na b贸l tylko wzi膮膰 tabletk臋 - bra艂am przez 3 dni. Gorzej by艂o ze spaniem bo ucho nie mo偶e by膰 uci艣ni臋te a nie potrafi臋 spa膰 na plecach - kupi艂am poduszk臋 podr贸偶n膮 rogal "wk艂adam ucho"聽 i tak 艣pi臋 do dzi艣 ;-) Jestem prawie miesi膮c po zabiegu :-)

W艂osy umy艂am po 4 dniach (tyle musia艂am nosi膰 gruby opatrunek i nie mog艂am tam zagl膮da膰 ;-) - przy myciu nic nie bola艂o - bez mycia w艂os贸w te偶 da艂o si臋 wytrzyma膰 a my艣la艂am, 偶e nie dam rady ..... od 20 lat myje w艂osy codziennie.

Po zdj臋ciu opatrunku grubego "codofix" psika艂am uszy octeniseptem kilka razy dziennie a na noc pod opask臋 na uszy k艂ad艂am gazik ja艂owy nas膮czony borasolem..... aktualnie na noc pod opask臋 wk艂adam gazik nas膮czony octaniseptem.

Nic nie boli tylko uszy s膮 wra偶liwe i takie uczucie jak by nie moje - mam nadziej臋, 偶e to kiedy艣 si臋 zmieni ....

W dzie艅 chodz臋 bez opaski i traktuj臋 ten czas, 偶e rana oddycha a na noc jak wspomnia艂am wcze艣niej- opaska i nas膮czone gaziki. Pani dr zaleca艂a zak艂adanie opaski przez 2 miesi膮ce na noc. Opaska nie mo偶e uciska膰 usz贸w !!! (uszy wtedy bol膮)聽 ma je podtrzymywa膰 przed ewentualnym zagi臋ciem podczas snu. Bawe艂niane opaski s膮 zbyt ciasne. Dla mnie najlepszy jest codofix 10 lub opaska do zmywania makija偶u na rzep z rossmana.

p.s. najwa偶niejsze jest nastawienie dlatego, 偶e teraz聽 moje uszy nie s膮 idealne i r贸wne bo przed zabiegiem nie by艂y, (nie by艂y jednakowe - inaczej odkszta艂cony obr膮bek ) po zabiegu wydawa艂o mi si臋, 偶e mam 藕le i krzywo, znajomi i rodzina powiedzieli, 偶e s膮 fajne i si臋 czepiam a po za tym to nic nie odstaje.......ku przestrodze nie mo偶na 偶膮da膰 rzeczy niemo偶liwych. Trzeba pr贸bowa膰 formowa膰 uszy przed lustrem i takie b臋d膮....

W sumie to chcia艂am jak najbardziej efekt naturalny a nie wygi臋te i przyklejone do g艂owy - no i takie s膮. Nie by艂y jednakowe i nie b臋d膮, cz艂owiek raczej nie jest jednakowy z prawej i lewej strony ;-) Najwa偶niejsze, 偶e nie odstaj膮 !!!! i mog臋 spi膮膰 w艂osy ;-) NIC NIE ODSKOCZY艁O.... Og贸lnie jestem zadowolona i niczego nie 偶a艂uj臋 ! to najlepiej wydane pieni膮dze ;-)

Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 iwaa

pozdrawiam!聽

sorki to zn贸w ja - tak mo偶e b臋dzie widoczne....

Je艣li o mnie chodzi to b贸lu podczas zabiegu nie czu艂am, tylko przy wbijaniu znieczulenia szczypanie, kt贸re by艂o do wytrzymania. Zaraz po zabiegu by艂o super bo znieczulenie ci膮gle dzia艂a艂o. Po kilku godzinach nie by艂o mi tak weso艂o i wzi臋艂am ketonal 50, w sumie to聽 Pani dr poinformowa艂a mnie, 偶eby nie czeka膰 na b贸l tylko wzi膮膰 tabletk臋 - bra艂am przez 3 dni. Gorzej by艂o ze spaniem bo ucho nie mo偶e by膰 uci艣ni臋te a nie potrafi臋 spa膰 na plecach - kupi艂am poduszk臋 podr贸偶n膮 rogal "wk艂adam ucho"聽 i tak 艣pi臋 do dzi艣 ;-) Jestem prawie miesi膮c po zabiegu :-)

W艂osy umy艂am po 4 dniach (tyle musia艂am nosi膰 gruby opatrunek i nie mog艂am tam zagl膮da膰 ;-) - przy myciu nic nie bola艂o - bez mycia w艂os贸w te偶 da艂o si臋 wytrzyma膰 a my艣la艂am, 偶e nie dam rady ..... od 20 lat myje w艂osy codziennie.

Po zdj臋ciu opatrunku grubego "codofix" psika艂am uszy octeniseptem kilka razy dziennie a na noc pod opask臋 na uszy k艂ad艂am gazik ja艂owy nas膮czony borasolem..... aktualnie na noc pod opask臋 wk艂adam gazik nas膮czony octaniseptem.

Nic nie boli tylko uszy s膮 wra偶liwe i takie uczucie jak by nie moje - mam nadziej臋, 偶e to kiedy艣 si臋 zmieni ....

W dzie艅 chodz臋 bez opaski i traktuj臋 ten czas, 偶e rana oddycha a na noc jak wspomnia艂am wcze艣niej- opaska i nas膮czone gaziki. Pani dr zaleca艂a zak艂adanie opaski przez 2 miesi膮ce na noc. Opaska nie mo偶e uciska膰 usz贸w !!! (uszy wtedy bol膮)聽 ma je podtrzymywa膰 przed ewentualnym zagi臋ciem podczas snu. Bawe艂niane opaski s膮 zbyt ciasne. Dla mnie najlepszy jest codofix 10 lub opaska do zmywania makija偶u na rzep z rossmana.

p.s. najwa偶niejsze jest nastawienie dlatego, 偶e teraz聽 moje uszy nie s膮 idealne i r贸wne bo przed zabiegiem nie by艂y, (nie by艂y jednakowe - inaczej odkszta艂cony obr膮bek ) po zabiegu wydawa艂o mi si臋, 偶e mam 藕le i krzywo, znajomi i rodzina powiedzieli, 偶e s膮 fajne i si臋 czepiam a po za tym to nic nie odstaje.......ku przestrodze nie mo偶na 偶膮da膰 rzeczy niemo偶liwych. Trzeba pr贸bowa膰 formowa膰 uszy przed lustrem i takie b臋d膮....

W sumie to chcia艂am jak najbardziej efekt naturalny a nie wygi臋te i przyklejone do g艂owy - no i takie s膮. Nie by艂y jednakowe i nie b臋d膮, cz艂owiek raczej nie jest jednakowy z prawej i lewej strony ;-) Najwa偶niejsze, 偶e nie odstaj膮 !!!! i mog臋 spi膮膰 w艂osy ;-) NIC NIE ODSKOCZY艁O.... Og贸lnie jestem zadowolona i niczego nie 偶a艂uj臋 ! to najlepiej wydane pieni膮dze ;-)

Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wika25

Iwaa 聽dzi臋kuj臋 Ci bardzo 偶e si臋 odezwa艂a艣! A jak d艂ugo jeste艣 po zabiegu ?聽

I powiedz prosz臋 ta opask臋 w rossmanie kupi臋 bez problemu? Te偶 nie chce aby uszy si臋 pod ni膮 gniotly A zwyk艂a bawe艂niana zawsze po d艂u偶szym czasie noszenia bola艂y mnie uszy A tutaj po zabiegu tym bardziej b臋d膮 delikatne.

Ja tak jak wcze艣niej pisa艂am by艂am na pierwszej konsultacji ale mimo dobrych opinii lekarza u kt贸rego by艂am ja si臋 zawiod艂am :( moja wizyta trwa艂a mo偶e 4 minut... 偶adnych informacji mi nie udzieli艂 lekarz poza tym 偶e zabieg trwa oko艂o 1.5h i jest w znieczuleniu. By膰 mo偶e te偶 to moja wina bo powinnam zadawa膰 wi臋cej pyta艅 A ja si臋 tak zdenerwowa艂am ta wizyta, cho膰 uwa偶am 偶e lekarz sam z siebie te偶 powinien mi troch臋 opowiedzie膰. 聽I zrezygnowa艂am z tego lekarza. Czekam na koatulacje u innego , w Poznaniu. Podczas rozmowy telefonicznej wydawal si臋 bardzo przyjazny i wzbudzi艂 moje zaufanie ale zobaczymy jak b臋dzie. Boj臋 si臋 tylko bo b臋d臋 musia艂a tam dojecha膰 ponad 100 km bo nie mieszkam w Poznaniu i potem powr贸t po operacji taka drog臋....聽

chcia艂abym aby naprawd臋 zabieg by艂 zrobiony dobrze bo tyle si臋 naczytalam o poprawkach.. :( ale wszytstko ma znaczenia budowa i wielko艣c ucha... Jak b臋dzie wykonany zabieg.聽

ja mam niski pr贸g b贸lu wi臋c na pewno b臋d臋 cierpie膰 i zjem tony tabletek. Oby by艂o warto...

A mog艂aby艣 wrzuci膰 zdj臋cia przed i Po? Prosz臋 ;))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 iwaa

Przepraszam,偶e tak d艂ugo si臋 nie odzywa艂am ale straci艂 mi si臋 ten nasz w膮tek o uszach i nie mog艂am go odszuka膰..wrrr

聽Wika25 sk膮d jeste艣?聽Je艣li chodzi o podr贸偶 na zabieg to tylko z kierowc膮 (opatrunek na g艂owie, ograniczona widoczno艣膰, podane leki- nie tylko przeciwb贸lowe ale cz臋sto proponuj膮 silne na uspokojenie), mi臋dzy聽5 a 10 dniem trzeba tam wr贸ci膰 i s膮 zdejmowanie szwy- czas w zale偶no艣ci od zalece艅 lekarza, po 2-3 tygodniach kontrola i w razie czego jakby si臋 co艣 dzia艂o to te偶 prosz膮 偶eby podjecha膰 bo przez tel. niestety nie zobacz膮 ;-)

Zabieg mia艂am 18.02.2019 r., 艣pi臋 w opasce uszka s膮 jeszcze jakby nie moje ale ju偶 mi wraca czucie ;-) z dnia na dzie艅 jest coraz lepiej ;-)

Moja pierwsza wizyta u lekarki te偶 trwa艂a kr贸tko i nie by艂am zadowolona, min膮艂 rok zanim zdecydowa艂am si臋 na kolejn膮 wizyt臋....oczywi艣cie u tej samej Pani. Niewiele wi臋cej si臋 dowiedzia艂am. Zdecydowa艂am si臋 bo og贸lne opinie mia艂a dobre i cena mi odpowiada艂a :) pozdrawiam :-)

P.s. co do zdj臋膰 to mam problem ze wstawieniem tutaj.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Uszek
Dnia 6.03.2019 o 14:09, Go艣膰 Wika25. napisa艂:

Cze艣膰! Jest kto艣 jeszcze tutaj? 馃檪

Czy potem przy myciu w艂os贸w uszy bol膮? Jak samemu je przemyc czy smarowa膰 jak to takie swieze rany i b贸l pewnie jak nie wiem... 馃槥 prosz臋 niech si臋 kto艣 odezwie.聽

pozdrawiam!聽

Ja jestem 9 dni po zabiegu. Przyznam, ze przed zabiegiem balam sie bardzo, jak sie okazalo zupelnie niepotrzebnie! Znieczulenia nie czulam wcale, pozniej sam zabieg tez bezbolesny, jedyna nieprzyjemna rzecza podczas zabiegu to dziwne odglosy聽馃檪

Co do b贸lu po zabiegu...

Ja mialam robiony zabieg o 19, o godzinie 1 w nocy pu艣ci艂o znieczulenie, wzielam ketonal i poszlam spac. Oczywi艣cie nie by艂o zbyt wygodnie poniewa偶 trzeba spac na wznak czego osobiscie nie znosze. Na drugi dzie艅 i noc rowniez wzielam ketonal. Ale to tyle jezeli chodzi o leki. Teraz chodze w opasce uszy mnie nie bola, przez opaske sa scisniete ale da sie wytrzyma膰聽 馃槈

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wika25

Dziewczyny a jakie polecacie te opaski? Widzia艂am na allegro taka specjaln膮 elastyczn膮 w艂a艣nie po zabiegu uszu ale kosztuje oko艂o 100 z艂. Jak na opask臋 to sporo A znowu taka zwyk艂a czarna kt贸ra ma szycie na 艣rodku obawiam si臋 偶e b臋dzie uciskac.聽

Macie racj臋 na pewno b臋d臋 mia艂a kierowc臋 obok siebie w razie czego na zabieg.聽

A jak jest z farbowaniem w艂os贸w , jak myslicie po jakim czasie mo偶na?聽

Zazdroszcz臋 Wam 偶e macie to za sob膮. Pewnie te pierwsze kilka dni to horror. A po jakim czasie puszcza znieczulenie? :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wika25

Dziewczyny a jakie polecacie te opaski? Widzia艂am na allegro taka specjaln膮 elastyczn膮 w艂a艣nie po zabiegu uszu ale kosztuje oko艂o 100 z艂. Jak na opask臋 to sporo A znowu taka zwyk艂a czarna kt贸ra ma szycie na 艣rodku obawiam si臋 偶e b臋dzie uciskac.聽

Macie racj臋 na pewno b臋d臋 mia艂a kierowc臋 obok siebie w razie czego na zabieg.聽

A jak jest z farbowaniem w艂os贸w , jak myslicie po jakim czasie mo偶na?聽

Zazdroszcz臋 Wam 偶e macie to za sob膮. Pewnie te pierwsze kilka dni to horror. A po jakim czasie puszcza znieczulenie? :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 annameryka

plastyka uszu jest super 馃槈聽by艂am w Instytucie Pi臋kna Bielenda w Krakowie i polecam !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 iwaa

Wika 25 je艣li chodzi o opask臋 to do teraz zak艂adam codofix 10 za jedyne 5 z艂 z apteki - dla mnie okazal sie najlepszy ;-) bawe艂niana opaska mnie ci艣nie a ta z rossmana chyba nie na moj膮 g艂ow臋 ;-)

Z farbowaniem je艣li mo偶esz to powinna艣 si臋 wstrzyma膰 do ca艂kowitego wygojenia. Ja oczywi艣cie nie mog艂am czeka膰, farbowa艂am po 3 tygodniach i odcierpia艂am swoje....przecie偶 tylko odrosty ??? nie dotykam uszu???

Uszy mi spuch艂y 30 min po zmyciu od偶ywki i zrobi艂y si臋 czerwone. Oczywi艣cie zaraz dzwoni艂am do przychodni co robi膰 ;-) ok艂ady z octenisetu i na 2 dzie艅 kotrola a stresu pe艂no...

Znieczulenie- zale偶y od dawki jak przy z臋bie ;-) mnie zacz臋艂o puszcza膰 ok 14 a zabieg o 9. Pani dr powiedzia艂a nie czeka膰 na b贸l tylko bra膰 ketonal i tak zrobi艂am ;-)

Ketonal bra艂am przez 3 dni ale najwi臋kszym horrorem by艂o spanie bo ja tylko na boku ;-) poduszeczka z dziurk膮 do teraz pomaga :-)

18 kwietnia b臋dzie 2 miesi膮ce po zabiegu :-) uszy ju偶 nie s膮 opuchni臋te i coraz bardziej moje ;-) w sensie czucia ;-) uwa偶am na nie bardzo i mam taki odruch, 偶e nie pozwalam dotkn膮膰. Lekkie uderzenie powoduje b贸l. Nie wiem czy to kiedy艣 zniknie??

chyba ju偶 czas najwy偶szy na za艂o偶y膰 kolczyki ;-) Pani dr powiedzia艂a kiedy ca艂kowicie uszka si臋 wygoj膮 偶eby nie podra偶ni膰 ;-) m贸wi艂a - uwa偶a膰 na wiatry bo uszy mog膮 bole膰 a nawet g艂owa i tak do jesieni czy nast臋pnej zimy a opalanie najwcze艣niej po 6 miesi膮cach od zabiegu :-(

Pozdrawiam :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wika25

Iwaa 聽A jak d艂ugo chodzi艂as w dzie艅 w opasce? Miesi膮c?

Ja w poniedzia艂ek mia艂am zabieg. Dzi臋kuj臋 za wszystkie rady.

Kurcz臋 to mnie przestraszylas troch臋 je艣li chodzi o farbowanie w艂os贸w, bo w maju id臋 na komuni臋 i chcia艂am przed ni膮 zrobi膰 farb臋. Nie wiem co w takiej sytuacji hehe聽

A po jakim czasie zesz艂a opuchlizna? :)聽

Opalanie 6 miesi臋cy po zabiegu ?? Naprawd臋 ?? A w tegoroczne wakacje ? Np jakis wyjazd nad morze czy cos to nie mozna sie opalac? Nie wyobrazam sobie tego... wiem ze solarium odpada na pewno.

2 miesi膮ce to ju偶 chyba mo偶esz za艂o偶y膰 kolczyki. Pewnie juz wychodzisz normalnie z donu w spietych wlosach ? :))

Pozdrawiam :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 iwaa

Ooo super!!! Wika 25 :-) jak si臋 czujesz? Jak my艣lisz jaki efekt?

Je艣li chodzi o opaske to przez 5 dni w opatrunku + 5 dni kiedy by艂am na L4. Przy 艣ci膮ganiu szw贸w Pani dr powiedzia艂a, 偶e nie trzeba wcale chodzi膰 w dzie艅 tylko na noc, wi臋c zacz臋艂am "wierzy膰" rany w dzie艅 a wieczorem codofix.

Opuchlizna tak na dobre po miesi膮cu ale mo偶e powinna wcze艣niej tylko ja farb膮 dodatkowo podra偶ni艂am uszy.

Wakacje raczej tak tylko chroni膰 uszy przed s艂o艅cem ;-) i nie ciep艂e kraje w sensie 50 stopni ;-)

W domu spinam ;-) mam za kr贸tkie "za uszy" a po za tym nigdy nie spina艂am....podejrzane ;-)

Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wika25

Najgorsze s膮 noce bo tak jak Ty nie potrafi臋 spa膰 na plecach i do tego jeszcze to 偶e g艂owa musi by膰 do艣膰 wysoko.. budz臋 si臋 bardzo cz臋sto, og贸艂em mam problem 偶eby zasn膮膰. Kiedy艣 to pewnie minie ;) w ci膮gu dnia te偶 nie jest lekko, tabletki jednak pomagaj膮 :) my艣l臋 偶e z ka偶dym dniem b臋dzie troszk臋 lepiej.

efektu nie widzia艂am jeszcze, szczerze to boje sie bo jak mi sie nie spodobaj膮 albo co艣 posz艂o nie tak to co wtedy... cho膰 gdzie艣 w g艂臋bi serca mam nadziej臋 偶e jednak jest ok i kiedy艣 powiem 偶e warto by艂o cierpie膰:)聽

aha czyli z tymi wakacjami to pewnie filtr 50 na uszka i powinno by膰 ok gdyby przysz艂o wyj艣膰 na pla偶臋 czy gdzie艣;)聽

ale masz fajnie 偶e ju偶 tyle czasu min臋艂o , pewnie ju偶 nie pami臋tasz o zabiegu.

A mia艂a艣 szwy 艣ci膮gn臋 czy rozpuszczalne? Snarowalas czym艣 Blizne?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 iwaa

Z tego wszystkiego sam zabieg by艂 najfajniejszy 馃槍

Efekt b臋dzie taki jak pokazywali w trakcie zabiegu 馃構

Tak jak m贸wisz noce tragiczne bo nie potrafi臋 spa膰 na plecach. Polecam poduszk臋 por贸偶n膮 z zapi臋ciem na dole (kupi艂am w kik ok 20 z艂). Problemy ze snem ok 3 tygodnie bo si臋 ci膮gle budzi艂am.

Ja spa艂am 1 noc z g艂ow膮 wy偶ej (zaleca sie po zabiegu bo uszy mog膮 krwawi膰) a p贸藕niej tylko na tej poduszce na boku i do dzi艣 tak 艣pi臋 ;-) Chodzi w tym wszystkim o to by nie spa膰 na uszach (mog膮 si臋 zawin膮膰 聽lub powsta膰 zbliznowacenia).

Nie smaruje niczym, pr贸bowa艂am podpyta膰 lekarki czy piel臋gniarki i m贸wi艂y niczym nie smarowa膰 najwy偶ej ok艂ady z octeniseptu lub borasolu.

Szwy nie by艂y rozpuszczalne i te w 艣rodku uszu te偶 nie s膮.

A Ty jakie masz zalecenia co do ran czy blizn? Jakie masz szwy ? Powiem Ci 偶e ja mam jeszcze ma艂e strupki.

M贸wi臋 Ci ka偶dym dniem b臋dzie lepiej 馃憤馃槉 by艂o warto 馃槉

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wika25

Te偶 mam tak膮 poduche w literke C, taki rogal ale jako艣 boj臋 si臋 spa膰 na boku.. normalnie k艂adziesz si臋 na niej i tylko ucho do 艣rodka? :) 聽A powiedz jak po tych 5 dniach posz艂a艣 na zdj臋cie opatrunku to mia艂a艣 tam jaki艣 strupek troszk臋 krwi czy co艣? Jak to by艂o?聽

Jeszcze o blizny nie pyta艂am dopiero b臋d臋 si臋 dowiadywa膰 czy czym艣 smarowa膰 czy nie trzeba.聽

U mnie w 艣rodku s膮 szwy kt贸re zostaj膮 ze mn膮 do ko艅ca 偶ycia :) A te na zewn膮trz b臋d臋 艣ci膮gane wiec je艣li dobrze zrozumia艂am to tak jak u Ciebie 馃槉 聽bola艂o zdj臋cie szw贸w? 馃馃

te偶 tak my艣l臋, ale czego si臋 nie robi dla pi臋knych, 聽A w zasadzie normalnych uszu.... 聽 馃榿馃槀

A w jakim wieku jeste艣 je艣li mog臋 zapyta膰? ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 iwaa

Tak ;-) ucho w 艣rodku :-)聽艣pi臋 raz na lewej stronie raz na prawej ;-) przez pierwszy miesi膮c budzi艂am si臋 przy ka偶dym obracaniu. Moja poducha ma zapi臋cie na dole i jak jest zapi臋ta to czuje si臋 bezpiecznie ;-)

W 5 dniu opatrunek zdj臋艂am sama i zaraz posz艂am umy膰 g艂ow臋. U mnie by艂y takie zalecenia. Je偶eli na opatrunku pojawi艂a by si臋 krew to wtedy mia艂am si臋 zg艂osi膰 wcze艣niej a je艣li nie to wszystko sama. Zdejmowa艂am to powoli a to co by艂o przyklejone pola艂am wod膮 utlenion膮 i zaraz wszystko odesz艂o. Wydawa艂o mi si臋, 偶e krwi b臋dzie wi臋cej ale by艂o tylko troszk臋 zaschni臋tej na gazikach ;-)

Zdj臋cie szw贸w nie bola艂o ;-) piel臋gniarka zrobi艂a to sprawnie.

Strupek zosta艂 mi jeszcze na 1 uchu, mo偶e dlatego, 偶e ja ich nie szorowa艂am, nie dotyka艂am zbytnio podczas mycia. Wola艂am psika膰 octaniseptem i innymi "preparatami" kilka razy dziennie.

Utkwi艂o mi w g艂owie jak P. Dr ci膮gle powtarza艂a nie zagl膮da膰, nie dotyka膰, nie rusza膰. Jak pobolewa albo s膮 opuchni臋te to opaska i gaziki nas膮czone octaniseptem lub borasolem....i tak robi臋.

No niestety po 30 ;-) a Ty?

Za d艂ugo czeka艂am na ten zabieg bo zawsze co艣 wypad艂o.

Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wika25

A jak z pierwszym myciem g艂owy? G艂owa normalnie do ty艂u i woda lecia艂a na uszka? Boj臋 si臋 tego pierwszego mycia 馃榿

Ja te偶 na pewno nie b臋d臋 szarpa膰 strupkow, b臋d臋 czeka膰 cierpliwie a偶 same odejd膮.聽

A teraz juz po d艂u偶szym czasie odczuwasz jeszcze jakie艣 b贸le?聽

Trzeba by膰 cierpliwym w tej ca艂ej rekonwalescencji ;)聽

Ja te偶 my艣l臋 偶e powinnam zrobi膰 to dawno temu, mo偶e nawet jako nastolatka ale wiwromo ze to wi膮偶e si臋 z du偶ymi kosztami i nie zawsze mo偶na sobie na to pozwoli膰.聽

Ja chwil臋 przed 30 ;) ale na to chyba nigdy nie jest za p贸藕no.聽

Pozdrawiam ciep艂o 馃槝

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 iwaa

Pierwsze mycie bez problemu ;-) w艂osy my艂am lekkim strumieniem wody :-)聽 przy pierwszym myciu nie nak艂ada艂am od偶ywki, piel臋gniarka m贸wi艂a 偶eby uwa偶a膰 bo podra偶niaj膮 ;-) pierwszy raz u偶y艂am tydzie艅 po 艣ci膮gni臋ciu szw贸w ;-) by艂o ok :-)

Na uszka musz臋 jeszcze uwa偶a膰 :-(聽 bol膮 kiedy mocniej dotkn臋. My艣la艂am, 偶e po miesi膮cu ju偶 b臋dzie super a tu jednak nie.

Jako艣 nie dopuszcza艂am tej informacji do siebie ale chyba b臋dzie tak jak Pani dr聽m贸wi艂a - ca艂kowity czas gojenia do 6 miesi臋cy.

Buziaki :-)

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋