Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sidollux

kolezanka dostala pusta koperte

Polecane posty

Gość swieczke to chyb a na
pomyliliscie uroczystosci? swieczke? to slub a nie pogrzeb!!

Gość smietnikarz
jedna osoba pod kilkoma nickami atakuje:D tak mam liste prezentów bo wiem co wypada a co nie. Nie dam swoim gościom bo to ludzie na poziomie i nikt nie wyskoczy mi ze swieczką.

to w takim razie co dajesz tym ludziom na pozimie? co jest stosowne?

Gość smietnikarz
koperte z 500 zł zawsze dawałam(bo uzbierałam przez rok. Nie zarabiam 500 zł tylko więcej i tez mam swoje wydatki, kredyty, dom na utrzymaniu. Ale wiem ze to uroczystośc i nie żałuje by dac Młodym. Mi włos nie spadnie z głowy jak przez rok uzbieram 500 zł. Niechodzi o kase jasne, ale padło pytanie to odpowiedziałam wam. a co do prezentów, dałam wielki obraz z jezusem którego chcesniak powiesił nad łózkiem, złoty łańcuszek, medalion z grawerem i nosi go. Zawsze wymyslam prezenty np. waliska na slub z pieknymisztućcami, generalnie kase daje w tej kwocie 550-600 zł.

Gość wpasiona
śmietnikarz jestes wporzo gośc. Przynajmniej nie robisz z siebie żebraków i nędzarza. Piekne prezenty i nietypowe. lepsze to niz zelazko, czy talerze, które i tak dostaną młodzi od rodziców pewnie. Pieniązki sie przydadzą. Sama zbieram i daję pieniązki.

Gość ja pierniczeeeeeeeeeeeee
wielki obraz z jezusem hahahahahhahahahahahahahahah ale się uśmiałam. ja pierdziele co za dewota. hahhahahahahaha jakbym takie coś dostała to bym się chyba zejszczała ze śmiechu błahahahahahahhaahhaahha i to kosztuje 500zł?????????? za 20 zł na targu można kupić.

Gość smietnikarz
obraz kosztował 10 lat temy 700 zł i był na komunie cieciu:). nie umniesz czytać? dziecku do komunii trzeba wzorców, dostał same pieniązki, zegarkia tu coś świetego. bardzo ładny oryginalny. Skąd jestes ze tak się ubawiłaś? nie jestes katolikiem ?

Gość smietnikarz
obraz był bardzo bardzo duzy i okazały a nie z targu za 20 zł który ty pewnie bys kupiła bo przeciez jestes biedaczką. ja wiem co nalezy kupować na takie okoliczności.

Gość ja pierniczeeeeeeeeeeeee
a gdzies żebraczko napisała ze t na komunie???/ nie jestem katolem dlatego takie coś mnei rozwala hahahahahahaha katole jak ja was pierdole hahahahahahha

Gość hfdsghdshd
bo to teraz jest taka moda na dziadowanie. lepiej udawać biedaka, twierdzić wszem i wobec że nie ma się pieniedzy, nie ma co dać w kopercie, niż urządzać wesele i dać drogi prezent. bo cię wyśmieją, od naciągaczy i skąpców powyzywają. najlepiej żyć dla samego siebie i spłacać swoje kredyty a bliskich mieć w d... - taka smutna prawda o was wychodzi

Gość panieneczka z okieneczka
przesliczny musi być. Tez chciałabym dostac obraz jakikolwiek. Gratuluje taktu smietnikarzu:). Można dac album np edukacyjny o zwierzetach, album geograficzny ilustrowane takie encyklopedie dla dzieci. Przerózne są. natomiast sama nie wpadłabym na pomysł by komukolwiek czy na chrzest, komunię czy tez ślub dac świeczkę.

\"dałam wielki obraz z jezusem którego chcesniak powiesił nad łózkiem, \" - ju ż sobie wyobrażam ten pokój hihihihihihihihihihihi nie ma to jak dziecku dać coś fajnego hahahahaahahah - za te 700zł to chrześniakowi rower trzeba było kupić ale widać ze z ciebie niezła dewota

Gość smieciarz
pisałam ze chrzesniakowi dałam czyli nie mogłam dac mu na jego slub rzecz jasna bo sama jestem w tracie realizacji slubu. Tępy jestes agresywna i ateistka. Zebrakiem to ty jestes, ja nie jestem. Jestem szczodra. mam pomysły i obdarowuje innych bo zalezy mi na ich radości. Tępak

Gość koszatniczka
śmietnikarz to prawdopodobnie jednocześnie "wrzódek" jeden woli świeczkę , inny - obraz z Jezusem

Gość smietnikarz
wiadomo ze jak dla chrzesniaka to na komunię a nie na ślub. Na slub sie daje coś innego, ale co ty mozesz o tym wiedzieć. Wyzwać, obśmiac najlepiej i jeszcze udać biedaka.

zajebiste masz te pomysły czyli jak ten twój chrześniak będzie brał ślub to juznei będzie twoim chrzesniakiem katolowa dewota hahahahahahhahaha bardzo się pewnie cieszył z tego zajebistego prezentu jezusa pana na ścianie - zapewne zawieszął go na gwoździu jak wspaniala chrzesna miała przyjść a tak chował pod łóżko. Chyba ze u ciebie cała rodizna taka popierdolona i nie dośc ze biedna to pewnie katole. słuchaj a skoo z ciebie taki katol te pewnie bierzesz katolowy ślub kościelny nie? a pewnie dziewica nie jeste s, zgadłam????????? obłudny katol

Gość koszatniczka
a ty za to udajesz wielką bogaczke , a twoje życie polega na wyczekiwanie od jednego ślubu do drugiego ale skoro ci to sprawia taką radosći stanowi tresć twojej egzystencji , to cieszymy się razem z tobą

Gość smietnikarz
nie obrazaj mnie , dewota nie jestem i daleko mi do dewoty. Tak rower miał od innych osób , więc dałam coś z religii bo tokomunia i sakrament , zjednoczenie . Niewiem czy wiesz co to jest komunia i dlaczego sie do niej przystepuje. Ty na komunie pewnie bys dała torbę cukierków , albo lepiej nie, świeczkę:). Trzeba miec wyczucie co kiedy i komu nalezy dać. Pomysl ze rower ktos juz dawno dał z rodziny, a obraz? Przepiekny jest i jakbys zobaczyła oko by ci zbielało. Bo pewnie w domu nie masz nawet krzyża ani obrazku za 20 zł. Moze i nawet nie masz mieszkania bo przeciez jestes taką biedaczką. Załosna jestes. o ale cóz. tak bywa w zyciu.

a co z ta cnotą katolko? i nie udaje bogaczki - nikogo nie udaje w przeciwieństwie do ciebie a dawanie dziecku obrazu jest conajmnije nie na miejscu.

Gość koszatniczka
cieszę się , że żadna chrzestna ani nikt inny nie wpadł na tak wspaniały pomysł jak obraz z Jezusem; dostałam na komunię biblię - i to ma sens; bohomaz na ścianę to jak złoty cielec

i nie mam krzyża bona chuj mi on - za to ty masz ich w nadmiarze w całym domu. PS czemu zawsze biedaki tak bardzo wierzą w boga?? i są dewotami?? modlą się o pieniadze czy jak?

Gość smietnikarz
wela ale ty jestes prosta? ty czytasz wogóle to co piszesz? chyba sama nie wierzysz. masz jad i tryskasz nim widze. No tak cóz ja ci moge powiedziec. Pozdrawiam i życze miłego weekandu. A mój chrzesniak jest szczęsliwy o czym pewnie twoje dziecko będzie mogło pomarzyć bo dostanie świeczke i roli na komunię. jestes ateistką to rozumiem ze nie wiesz ze na komunie idzie się na spotkanie z jezusem, to sakrament tak samo jak ślub . Nie porównuj tych sakramentów z imieninami synka. Nie mów ze jestem dewotą bo to nie na miejscu I wiem ze w głebi duszy popierasz mnie ale masz żal ze nie potrafisz miec wyczucia i taktu i poszłabys z koperta na slub i w niej 20 zł.

Gość koszatniczka
wela to z bogaczką to nie ciebie dotyczyło tylko śmietnikowej pani

Gość ale zajebicho prezent
biedne 8 letnie dziecko napewno bardzo się cieszyło ztakiego gówna. Smieciaro ty jestes jakas starsza chyba prawda?? nie wiem ale na okodałabym ci ok 50lat

Gość smietnikarz
ty jestes nie na miejscu. Obraz z jezusem jest na miejscu tak jak i biblia których dostał kilka. Wiem co ludzie kupują i potrafie wyczuć, dlatego moje prezenty sa zawsze inny. Nie jestem biedakiem i nie uwazam sie tez za bogaczkę. Ale mam wyczucie i potrafie rozróznić komunie od imienin. Umiem uzbierac na slub, umiem gospodarować pieniędzmi i nie musze zgrywac dziada czybogaczki. Załosne.

Gość do smietnikarza
Poco Ty gadasz z tymi ćwokami:) Nie widzisz ,że to matoły?To logiczne ,że twoje prezenty i podejście jest wporzo. Wela wal się na ryj.

tak tak - popieram cię - zawsze popieram dewoty hahahahahaha pierdolisz ow yczuciu a sam go nie masz jakiś popierdolony obraz nie jest czymś o czym marzy dziecko ale co ty - stara dewota moze o tym wiedziec katol z klapkami na oczy. juz sobie wyobrażam co kupujesz znajomym na ślub pewnie jakieś katolickie przedmioty - typu ksiązka w złotej oprawie pt \"naturalne planowanie rodziny\" , przekłówacz do prezerwatyw itp

Gość wrrrrrrrrr wrrrrrrrrrrrrr
"sidollux jasne,ale odage ten ktos miał i "honor" zeby przyjs i jej kosztem sie zabawic?" świetnie to znaczy że zapraszamy ludzi po to by przyniesli nam prezent a nie dlatego, że są nam bliscy i chcemy z nimi spędzić tę ważną chwilę? kuźwa o honorze mi tu bedzie taki pisał. WSTYD

Gość koszlec
Bardzo ładny podarek. Będe miała inspirację bo tez nigdy nie wiem co dać. Obraz to oryginalny super prezent. A gdzie mozna kupić?

Gość a ja sie zastanawiam
jesli ktos idzie na wesele czy komunie bez prezentu to faktycznie moze sie dziwic, że inni daja takie czy inne prezenty. fakt - jesteście żałosne