Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mimi29

KLUB MAMUS Z KATOWIC

Polecane posty

Andzia :) witaj na kafe :) Olkaa - no faktycznie biedny ten Twój Krzysio, pewnie go to jeszcze dodatkowo swędzi :O Mamuniu - tak sobie myślę....może jakiś inny lekarz mógłby mi przepisać takie skierowanie....np. w przychodni (ginek) :) Brzusio jest ale nadal malutki ;) zdjęcia chętnie, ale nie mam aparatu i kabelka do kompa :( ale jak pojade nast. razem do kuzynki to zrobie :D i prześle :) Własnie jak byłam u dentystki to pomoc dentystyczna mojej pani dr jak tylko weszłam zaczęła spod okularów patrzeć gdzie ja mam ten brzuch :D śmiesznie to wyglądało jak tak zarzucała okiem, niby nie patrzyła ale jednak, nawet z boku próbowała a jednak nic nie zobaczyła :D hehe nie lubię jej :D a dentystka na koniec powiedziała: ale w ogóle pani nie przytyła :O Tak się zastanawiam.....czy takie kłucia w dole brzucha są normalne? Wczoraj mnie tak zaczęło kłuć, z jednej strony (lewej) potem jak poleżałam i wzięłam no-spe to minęło, później pobolewał mnie brzuch jak na @ ale tak minimalnie, i też przeszło po chwili....Czy to normalne bóle ciążowe ;) czy mam się tym martwić? A dziś mnie z kolei kłuje po środku Ale poza tym żadnych innych objawów :) Współczuje Waszym dzieciaczkom tego ciągłego chorowania, przeziębień itd. Ja się też męczę z anginą już 3 tydzień (witamy w polskiej służbie zdrowia :O trzech lekarzy i każdy inna diagnoza :O ), jestem przez to zmierzła jak \"baba w ciąży\" :D i nic mi się nie chce. Zawsze jak się przypląta jakieś dziadostwo do mnie, to potem mnie trzyma jeszcze długo długo :( Wracam do łóżka, dziś mam plan żeby wyleżeć to cholerstwo i może wreszcie przejdzie :)

ludzie ledwo mieszczę się w ogrodniczki a gdzie tam czerwiec... mnie też czasem pobolewa brzuch w różnych miejscach ale ja cały czas jestem na no-spie i duphastonie, właśnie dzidzia mi dokucza i bombarduje kopniakami...:))

marchewo- pewnie ze mozesz isc po skierowanie na usg do innego lekarza :) wiesz z tymi bolami brzucha to roznie bywa bo iwdzisz moja siostra jest w w 16 tyg i od poczatku ma jakies dziwne bole aktualnie przebywa w szpitalu poniewaz lekarz wczoraj( bylam z nia w przychodni) nie mogl jej nawet przebadac tak ja boli prawa strona:( dzis jedziemy ja odwiedzic mam nadzieje ze wszystko ok? caly czas myslala ze to wiazadla bo juz ja troszke wysadzilo mnie tez wciazy bolal brzuch... w zasadzie w ciazy zawsze cos boli w koncu zmienia sie nasze cialo od zew i wew:) niemniej jednak takich boli nie powinno sie lekcewazyc :) jak zabek? co planujecie drogie dziewczynki w ten wyjatkowy walentynkowy dzien? hehhe ja teraz gotuje obiadek - zoladki z kasza i duszona marchewke:) olkaa- nasz sliczny Krzysio ma o tyle dobrze ze troszczy sie o niego babunia :) fajnie ze masz z kim w razie czego zostawic babla..z andzia jako doswiadczone mamunie macie wiecej tematow:) Andziu- napisz nam jak radzisz sobie z czteroletnim bablem i coraz wiekszym brzuszkiem:)

Bąbel jest super, chodzi do przedszkola ale jest okropnie gadatliwy no i robi się pyskaty. Wstyd przyznać ale tatuś daje sobie z nim lepiej rade niż ja. Jak na razie to jest zapatrzony w tatunia, mama jest do pieszczot. Co do brzuszka to kurcze zdecydowanie większy niż o tej samej porze przy pierwszym, aż się boję co będzie dalej jak tak dalej będzie sobie rósł... Teraz siedzę w domku bo muszę się oszczędzać a praca bardzo stresująca ale nie nudzi mi się. Piszę sobie pracę magisterską (znaczy powinnam pisać), zajmuję się kosmetykami: avon, faberlic, perfumy FM itd... Fajno w domku. Mały cieszy się, że będzie dzidzia i wymyśla imiona....

Mamunia, Andzia - ehhh ząbek daje jeszcze w kość, teraz ból \"ćmi\" ale w nocy, jak wstałam do wc to jak zaczął rwać...:O a dentyst. powiedziała że on się po tym lekarstwie wyciszy :( akurat :( no i wzięłam 1 Apap ale już nie zasnęłam, leżałam do 6.00 a potem odsypiałam do 10.30 :P co do tego bólu brzucha to u mnie nie jest tak zle, po prostu chwilami mnie kłuje, nie wiem... może to dzidzia na coś mi się tam kładzie i dlatego....ale dziś kopie cały dzień :D więc dziś jestem o nią/niego w miarę spokojna :) ja też jechałam cały czas na no-spie (forte), ale mi sie skonczyla i dlatego pewnie to zaczęłam odczuwać :P udało mi się przesunąć termin tego usg :D :D :D jupiiii więc jednak mnie przyjmą, ale 5 marca :) nie wiem jeszcze jacy są tam lekarze, ale panie w rejestracji są tam wyjątkowo nie miłe, jakby mogły to by żywcem człowieka zjadły przez telefon :( co dopiero będzie na żywo :O dostałam walentynkowy prezent OGROMNY BUKIET CZERWONYCH TULIPANóW :D MOICH ULUBIONYCH KWIATóW, :D :D :D szczęka mi opadła aż do samej ziemi, i długo byłam w szoku :) ja zupełnie zapomniałam że dziś są Walentynki, i nawet przekonywałam męża że pomylił daty, i dzis jest 13, ale jednak to ja sie pomyliłam :D teraz ilekroć na nie patrzę mówie: ale piękne, ale mnie zaskoczyłeś :D jakoś samo mi się tak wyrywa :P a drugi prezent od mojego dzidziusia :) kopie jak szalone cały dzień, bardzo się cieszę, tym bardziej że rzadko jest aż tak aktywny, zazwyczaj tak od 16-17 zaczyna pływanie i trwa to do późnych godzin nocnych :P a dziś taka zmiana :)

Marchewka a w którym ty jesteś tygodniu bo ja nie bardzo w temacie, ja mam termin na połowę czerwca ale zdaje mi się, że będzie wcześniej. Ja z tabletek przeciwbólowych biorę panadol - mój lekarz powiedział, że mogę bo on zawiera paracetamol a to można brać, współczuję co do ząbka błeee P.S. A jak byście chciały zająć się którymiś z tych kosmetyków to dajcie znać

Witam babeczki:) Czy któraz z Was słysała o tym nowym prywatnym szpitalu ginekologiczno połozniczym na Ochojcu? Czy macie może jakiś kontakt do tej kliniki lub stronkę, bo kurde wpisuję w google, ale poza artykułem na jego temat w gazecie nic nie znalazłam:( Jesli ktos cos wie, z góry dziękuję za pomoc:)🌼

andziu -podziwiam cie bo decyzja o drugim dziecku raczej nie jest latwa:) mam 20 miesiecznego syna i wiem ile to wymaga cierpliwosci i nerwow ( chociaz jest grzeczny naprawde moge z nim wszedzie isc)zreszta Olkaa tez to wie:)przez jakis czas bardzo chcialam miec drugie dziecko mimo ciezkiego porodu ( przeczytaj sobie wczesniej) co do perfum firmy FM to bardzo je lubie:) aktualnie mam 108 naomi cambell i 33 dolce cabana:) uwielbiam je:classic_cool: a tak wogole to gdzie pracujesz?teraz jestes na zwolnieniu:) chcetnie zobaczymy fotki mamusi i dzieciatka:) marchewo-fajnie ze udalo ci sie przesunac termin usg i tak mialas fuksa ze tak szybko:) no niezle Cie maz zaskoczyl:) moj sprawil mi cudowna niespodzianke w zeszlym roku ( wyszlam z dzieckiem na spacer wracam a tu posprzatane na stolel w wazonie piekna roza a na niej wisi przesliczny lancuszek z jeszcze piekniejszym wisiorkiem!!!!!i liscik Kocham Cie!!) w tym roku spedzamy walentynki inaczej poniewaz bylismy u siostry w szpitalu zeby nie bylo jej smutno...alus z tej okazji wystroil sie w koszule itp pojechal dac cioci buzi:)byl bardzo grzeczny (siedzielismy na dole w kawiarence) Teraz siedzimy sobie w domku zamowilismy pizze wpadna znajomi ( kumpela ktora rodzi w marcu dzis byla kupic wozek:)0 jest tez moja mama ktora w sobote leci z powrotem do Anglii😭

Andzia - ja jestem w 20tc :D też jechałam cały czas na dufastonie, pewnie znowu dostanę jak pojde na wizytke, bo moja ginka takie bóle, nawet najmniejsze, od razu ucisza tabl. Ale myślę że to dobrze, bo miałam zagrożenie od 6tc do 15tc więc lepiej chuchać na zimne ;) Jak na początku mi je przepisała to sie denerwowałam, a jak je troche pobrałam i sie zaczelam lepiej czuc, to sama jej powiedziałam ze sie z nimi pewniej czuje i mogą zostać :P (potem brałam mniejsze dawki) Ty jesteś tydzień dalej niż ja chyba...nie?? Ja mam termin na koniec czerwca/pierwsze dni lipca, ale też czuję ze nasze bejbi przyjdzie troszkę wczesniej :) Katynka - na stronie 50 tego topicu pisze o nim Kasia :) wygląda całkiem miło z jej opisu :) a link....ktoś tu kiedyś podawał ale już nie pamiętam...może któraś z dziewczyn ma gdzieś pod ręką .... :) 🌻 🌻 🌻

Ech dziewczyny pewnie że ciężko było nam się zdecydować na drugie dziecko ale w związku z tym, że latka lecą to powiedzieliśmy teraz albo nigdy! Decyzja była trudna bo i pierwsza ciąża trudna (prawie 40 dni w szpitalu). A co do pracki to jestem urzędnikiem.

Mamuniu - i co z Twoją siostrą, minął jej ten ból, lepiej się czuje? Jak jej dzidziuś? My nigdy nie obchodziliśmy walentynek i stąd taki szok :) :) :) (jak się dobrze zastanowić to chyba dlatego, że maż wcześniej nie pracował, dopiero od niedawna, a wcześniej studia) więc nie myśleliśmy o takich świętach :P jak mi miło caly dzień prze taki prezencik :) Andzia, Mamunia - co to są perfumy FM bo ja nie w temacie :( Kurczę jaki my mamy problem z wyborem imienia to nie macie pojęcia, czym wy sie kierowałyście przy wyborze? Nam się raz podoba takie, innego dnia takie a jeszcze innego jakieś inne...Chyba się nie zdecydujemy, dziecko będzie bezimienne ;)

Perfumy Federico Mahora Group to bardzo dobre podróbki markowych perfum, jak chcesz to na maila mogę ci podać ich opisy, a faberlic to nowa firma bardzo dobra i o wiele tańsza. Ani mi nie mów o imieniu bo my tez mamy ten kłopot i nie znamy płci dziecka więc trzeba takie i takie. Pierwszy dostał imię \"kompromisu\" - ja chciałam inne i mąż inne więc wybraliśmy jeszcze, zupełnie inne:))

Ślicznie dziękuje, rzeczywiscie na 50 stronie wszystko znalazłam łącznie z linkiem:)🌼 Dziekuję za pomoc:)🌼

Miałyście rację, że to ospa :( Wiem, że każdy to musi przejśc i to dobry wiek, ale mieliśmy jechać na narty. :( To jeszcze dwa tygodnie do wyjazdu, ale ospa może się ciągnąć nawet dłużej. Krzysiu rozkoszuje się swoją chorobą, co chwila każe się smarować pudrem w płynie, a na część pęcherzy musiałam mu nalepić plastry. Wygląda śmiesznie, cały w kropki i pełno plastrów. :) Mam do was pytanie - czy jak dajecie dzieciom w nocy lekarstwo to dajecie im najpierw coś do jedzenia? Ja zawsze dawalam mleko, ale musiałam stoczyć prawdziwą wojnę. Dziś w nocy sobie odpuściłam, ale chyba zrobiłam źle. Też nie wiedziałam, co to perfumy FM. Ale na szczęście nie tylko ja jestem taka niedoinformowana. :)

marchewo-nadal niewiadomo co jej jest ma robione badania moze dzis bedzie cos wiecej wiedziala??jedno jest pewne tak nie powinno byc:( Imie syna wybralam ja na poczatku mezowi nie podobal sie Aleksander(wnuczek mojej chrzestnej tak mial na imie byl dosc grubuitkim dzieckiem i rozpieszczonym wiec pawel byl uprzedzony) Moja fascynacja tym imieniem wziela sie stad ze przeczytalam wiele ksiazek w ktorych glowny bohater mial takie imie:) problem byl tylko jeden jako zdrobnienie podoba mi sie Alek a nie Olek ( Alek zas podoba mi sie z ksiazki Kamienie na Szaniec gdzie jeden z bohaterow ma na imie Aleksy -Alek)ale nie chcialam dac Aleksy:(ufffff moja siostra wspolnie z mezem ustalili imiona dziewczynka -Marylka( tak sie podoba przyszlemu tatusiowi) syn - Sergiusz albo DOminik( mamusia) Biedny Krzys oby tylko przeszedl ospe lagodnie:) bez drastycznego swedzenia:( Andzia- ile masz lat skoro piszesz ze latka leca i stad decyzja o drugim dzidziusiu?( dzis wiek nie jest przeszkoda)ja narazie naciesze sie Alkiem:) poza tym od niedawna wzglednie spimy :)

acha paprotko dziekuje za zdjecia!!! masz slicznego synusia:)wzruszylam sie😭ile wazyl?? bo wydaje mi sie duzym mezczyzna :) jest poprostu do schrupania.....a jakie ma piekne spioszki w zyrafki i becik hehehe caluski

Szef nam zafundował pączki z szampanem i zachciało mi się spać. :( A tu trzeba pracować :(

Kurcze pączki!!! Ja zupełnie zapomniałam o rany!!! Wogóle nie umiem spać w nocy, albo siusiu albo pić itd... tragedia. A tak wiem coś o wstawaniu w nocy do małego. Najpierw mówiliśmy, że będziemy mieli drugie jak mały przestanie siusiać w majty, potem, jak zacznie przesypiać nocki, potem jak pójdzie do przedszkola, potem.... itd...no i zdecydowaliśmy się bo potem... było by za późno. Mąż wymyślił, że jak będzie chłopczyk to Bartosz, ja mówię, że jak dziewczynka to Lenka albo Tosia a mały chce Alusia bo tak się nazywał jego ulubiony kolega z przedszkola który się przeprowadził i już z nim nie chodzi. Ja? Ja jestem rocznik 1974:)))

Cześc Dziewczyny:-) ale się rozpisałyscie, super. Witam nową koleżankę, Andzia74:-) Ja też planuję w tym roku zajśc w ciązę, tak w jesieni jak się uda. U mnie to dopiero czas goni. Jestem tu najstarsza, rocznik 69 i co Ty na to?:-) Olkaa, no niemożliwe z tą ospą. Ucałuj Krzysia i niech szybko zdrowieje:-) Napewno uda Wam się wyjechać, zobaczysz:-) A jak Twoja dieta i jaka to dieta, jestem zainteresowana:-) Mamunia, no cudnie wyglądałaś w dniu ślubu i jaki przystoniak ten Twój Paweł!🌻 Super, że wkleiłaś zdjęcie i tym sposobem jesteśmy dwie, które się tak chwalą, he, he:-) Dziękuję za komplementy:-):-) Napisałaś, że wszędzie możesz pójść z Alkiem. Nie wiem czy dobrze to rozumiem ale Ci zazdroszczę:-) Ja ostatnio moge tylko tak dreptać z Kasią, w wózku nie jeździ, chodzi chętnie sama ale robienie z nią większych zakupów czy dalsze trasy są nierealne. No niestety bez samochodu cieniutko mam. Czasem jak jest juz zmęczona spacerem zaczyna rozrabiać i np. ja niosę w jednej ręce siaty a ona mi sie kładzie na jezdni. Uff, ale mi wtedy gorąco!!! Miłego dnia i wrócę tu jeszcze :-)

Spectro, nie mam żadnej konkretnej diety, po prostu ograniczam jedzenie. Staram sie zmieścić w tysiącu kcal, ale nie liczę tego, raczej działam na wyczucie. Szło mi już dobrze, ale dziś zjadłam dwa pączki :( No, ale to w końcu tłusty czwartek. Wasze dzieci wchodzą w ten wiek, kiedy już nie chcą jeździć w wózku, ale jeszcze nie chodzą na tyle dobrze, aby chodzic na nogach. Trzeba to przeżyć, choć jeszcze potrwa.

dzis lenichuje na maksa dziewczyny! az wstyd! siedze w pizamie.... wokol mnie balagan ( sprawka tego malego szkraba) nie chce mi sie nic! spectro- jak narazie nie urzadza histerii z miejscu publicznym zreszta niech tylko sprobuje !!heheh jak jedziemy na zakupy to siedzi spokojnie w wozku..jak jedziemy na spacer wozkiem to przewaznie siedzi a nawet czesto zasypia:) no widzisz my sie tu ujawniamy heheh:) czekamy na fotki pozostalych kobietek:) dziekuje za komplement:) milo sie oglada zdjecia usmiechnietej panny mlodej:)

olkaa- z moja dieta bylo podobnie😭 wiem jednak na co mnie stac takze schudne!!:)ja stosuje 1200kcal przy czym z czasem jem juz tylko I sniadanie, II sniadanie i obiad od 15.00 juz nic:) i nie jestem glodna:) polecam strone www.odchudzanie.org.pl sa tam ciekawe zestawy:)

na topicu kumpeli dopiero jest galeria zdjec!!! zagladam tam czesto jakp podczytywac heheh dobre okreslenie nie?

I jeszcze w ramach odchudzania zjadłam trzeciego pączka. :( Na szczęście na dziś koniec pracy, ale po drodze jadę do gina. Jak ja lubię jeździć przez Katowice w godzinach szczytu i szukać miejsca do parkowania :(

dziewczyny możecie mi doradzić czym się kierowałyście przy wyborze koloru wózka? Spotkałam fajny wózek, dobrej firmy, bardzo fajnie zbudowany, ale w kolorze kawa z mlekiem/ciemny beż.....Miał to być kolor oliwki, tak napisał sprzedający go, ale mi on koloru oliwki nie przypomina za żadne skarby świata :P zresztą same oceńcie :) i powiedzcie co sądzicie o kolorze......:) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=165676981 WÓZEK CHICCO TECH 6WD 2w1+ gratisy (165676981) - Aukcje internetowe Allegro

myślałam raczej o jakimś bardziej kolorowym wózku.... ;) to jeszcze jeden model jaki mi się podoba ( kolor zielony z szarym :D ) http://idg.allegro.pl/show_item.php?item=166414271&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any. ale jest to spacerówka, nie wiem czy można do niej dokupić gondolkę i ją tam umieścić kiedy wózek jest rozłożony na płasko...proponują dokupienie fotelika samochodowego, niby można go tam umieścić, ale po co mi on jak nie mamy auta :P a dzidzia ma przyjść w końcu latem na świat, więc ponoć w tych zabudowanych wózkach będzie jej za ciepło.....już sama nie wiem, co myślicie?