Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

atelier

WSPiZ im. LEONA KOŹMIŃSKIEGO - CZY KTOŚ O NIEJ SŁYSZAŁ? PROSZĘ O OPINIE

Polecane posty

Czy ktoś z was słyszał o Wyższej Szkole Przedsiębiorczości i Zarządzania im. Leona Koźmińskiego w Warszawie? A może ktoś tam chodzi albo ma znajomych, którzy tam uczęszczają? Każda wypowiedź jest dla mnie ważna bo wybieram się tam na studia i nie wiem czy warto ...

Gość drugi raz zakldasz ten samtop

To dla mnie naprawdę ważne, jeśli ktoś coś wie o tej szkole więcej niż ze strony internetowej to proszę o pomoc. Byłem w niedzielę na dniach otwartych i szkoła wydała mi się spoko ale chcę się dowiedzieć czegoś nowego zarówno negatywy jak i pozytywy :)

Gość kiopierr
słuchaj , szkoła jest przyjemna i przyjazna, ale na wysoki poziom nauczania nie licz, takie studia dla sredniaków. Mój znajomy wyleciał z prawa z Uniwerku, nie dawał sobie tam rady, a u Kozminskiego nalezy do prymusow.

Gość drugi raz zakldasz ten samtop
na jaki e studia się wybierasz? mgr czy podyplomowe?

eee .... to oni tam nie trzymają żadnego poziomu? czyli ich dyplom teraz też się nie liczy?

wybieram sie na prawo magisterskie, ale nie zdawalem historii na maturze tylko polski, anglik i wos a na UW chcą historie jeszcze :/

Gość kiopierr
bez przesady, cos tam znaczy, ale to nie jest jakas elitarna bardzo dobra szkoła, a co chcesz studiować?

z tego co wiem to na KUL (Katolicki Uniwersytet Lubelski) chcią wos a historii nie chcą czyli to cos dla mnie i tam tez złozylem ale nie wiem czy sie dostane

Gość kiopierr
to prawo to najbardzioej liczy się dyplom UW, UJ, Uniwerytet w Toruniu, i jeszcze gdzies tam nie pamiętam. Jest jeszcze Wyszyński, ale tez prawo tam nie jest na dobrym poziomie. A z prywatnych to lepszy jest ten ..... kurcze zappomniałam, ale p[ewnie wiesz, ile uzyskałąs z WOS?

Gość kiopierr
bo na prawie to ta historia naprawdę się przydaje, inaczej na SGH, tam to nawet lepiej jak się wkuwało geografię.

a o KUL-u słyszałes, tam tez podobno prawo na dobrym poziomie jest

Gość kiopierr
no własnie, tylko prawde mówiąc mnie się te Uczelnie mylą i musze przemyślec, na której on studiuje. Słuchaj oni tam przyjmuja bez problemu , bez matury z Historii? A patrza na inne wyniki, czy nie bardzo.

myslalem tez o filologii angielskiej wczesniej i mature z anglika i polaka dobrze napisalem wiec ze studiami anglistyki nie byloby raczej problemu bo zlozylem na UW na anglistyke ale cos mnie na to prawo naszlo i teraz w kropce jestem, do tego matka jest prawnikiem i mi to podsunela ze moze jednak prawo

na KUL-u podobno najpierw patrza na przedmiot kierunkowy a w moim przypadku wos , potem polski i angielski

Gość ked
jeśli myślisz o szkole prywatnej, to Koźmiński jest na prawdę niezły. Byłam tam 2 razy na konfach naukowych - w przeciwieństwie do innych szkół prywatnych trzymają jako tako fason - wydaja ksiązki, robią konfernecję, zapraszają róznych naukowców, itp. Z reszta - z teg oco pamiętam byli nieżle jako uczelni oceniani w rankingach (Rzepy i Polityki). Ale tak ogólnie to jednak póki co szkoły publiczne to jednak szkoły publiczne... bo to póki co renoma. Szkoły prywatne potrzebują na to lat....

Gość kiopierr
no pewnie, ale to Lublin, i katolicka Uczelnia ,kiedys jedyna , której dyplom był honorowany na Zachodzie, teraz troche się to zmieniło. Ja to jednak chce w Warszawie. I wazne co póżniej chcesz robić, czy tylko skonczyc prawo, czy dalej sie aplikować.

a ten Koźmin to na pierwszym miejscu jest wsrod prywatnych i dlatego o nim pomyslalem, na dniach otwartych wszystko ok wyglądalo

Gość kiopierr
no mnie angielski podstawowy, tez niezle popszedł, troche gorzej rozszerzony.

Gość kiopierr
to lepiej poduczyc sie , napisac mature z historii w przyszłym roku i startowac na Uniwerek, ten dyplom mimo koszmaru przez jaki trzeb aprzejsc się liczy, a wtym roku, moze zaczepic się na innym kierunku, tak na wszelki wypadek. Co tam będziesz kisła w tym Lublinie? To juz chyba KOzminski lepszy, tak sądzę.

Gość kiopierr
słuchaj to jest Twoje życie i Twój wybór, ja moge tylko z Tobą pogadać, to moze Ci sie to trochę poukłada. Ale to Ty decydujesz.

Gość kiopierr
zaraz musze wychodzić, a mogłabys mi napisac ole wynosi czesne w Kozmińskim?