Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość specjalisci od kuracji Huldy C

Kuracja oczyszczenia wątroby metodą Huldy Clark

Polecane posty

Makler dzięki że jesteś i byłeś na forum ale nie wywołuj wilka z lasu a niech no ktoś wyciągnie trabanta z pokrzyw i Cię rozjędzie ??????????? :D Mam nadzieję że jeszcze nas czasami odwiedzisz i coś szrajbniesz 🌼 pozdrowionka

Makler001 Pisane to ty masz:) Zgadzam się z tobą, że można się zakręcić i koniec końców nic nie wiesz a o co chodziło? hehe w pytaniu początkowym ? Np. tutaj jako początek tego forum jest oczysczanie wątroby a zobacz ile innych tematów się rozwinęło przy tym. I potem nic nie wiesz od nadmiaru inforamcji (np.co jeść, jak stosować, co dobre, co nie dobre, pH itp.) Powiedzmy, że jest początek i koniec. Lecz to nie jest takie proste:) Nie ma początku i nie ma końca. Zawsze było coś przed i zawsze coś będzie po. Taki mi się wydaje a może się mylę. Tak mnie naszło na rozważania. Jak pisałeś o grubasach to przyszła mi taka myśl. Czy są może osoby, które dbają o swój zdrowy tryb życia (odpowiednia dieta, sport itp.) i są przez to grube? Po umyciu zębów stosuję waterpik i jestem bardzo zadowolony. Taki Karcher dla zębów:) Lepsze to niż nić dentystyczna. Szczoteczką dobrze wszystkiego nie wymyjesz. Dużo resztek jedzenia wypłukuje waterpik. Do wody dodawałem olejek z drzewa herbacianego. Zbiornik na wodę wchodził w reakcję z olejkiem. Dlatego lepiej stosować samą wodę do zbiornika bez żadnych dodatków. Jak chcesz zrobić sobie dodatkowo płukankę to lepiej w oddzielnym kubku. http://allegro.pl/waterpik-wp-100e2-ultra-irygator-stacjonarny-i1863080574.html Grander pochodzi z Austrii. Zamiennik grandera też pochodzi z Austrii. Jest to firma EWO. Strona jest na razie w budowie i nie ma cennika. Rozmawiałem z tym Panem i powiedział mi, że ceny są około 20% tańsze od grandera. I mają większy wybór urządzeń. Za jakiś czas chcę kupić taki pręt w formie długopisu. Tak sobie myślałem jak kupię pręt żeby zrobić sobie taki sam. Po włożeniu pręta do szklanki z wodą otrzymam taką samą wodę. I napełnię wodą rurkę szklaną i zamknę szczelnie w obudowie metalowej w kształcie tego pręta. Podobno tak się nie da zrobić. Myślę sobie, że woda ta ma swoje właściwości jakieś. Nazwijmy je x i x=100%. W przypadku zrobienia kopii może otrzymamy np. 10% właściwości x. To tak jak z kulturystą. Coś tak jak ty:) Przykładowo uderzasz mnie z siłą np. 300kg to nie przejmę twojej siły, ale skutki jej odczuję:). Strona do zamiennika grandera to: www.dobrawoda.pl Cieszę się, że mogłem ciebie poznać na tym forum i z tobą konwersować. Masz sporo racji. Mam inne zdanie w niektórych przypadkach. Na pewno warto stosować twoje rady chociażby odnośnie ćwiczeń, żywienia, oczyszczania wątroby. Mam zamiar kiedyś oczyścić swoją wątrobę:) Byle za długo nie czekać:) Dałeś mi dużo do myślenia w niektórych sprawach oraz spojrzenia na inne rzeczy inaczej choćby z tematem wody. Mam nadzieję, że moje wypowiedzi w żaden sposób jakoś cię nie uraziły. Jeśli w jakimś stopniu tak, to przepraszam. Tak, żeby mieć wszystko wyjaśnione, bo pożegnałeś się z nami. Szkoda, że na zawsze (sayonara). Rozumiem to. Tak już musi być. Twoja wiedza jednak tutaj została na forum. Wiem, że jesteś ambitny i stawiasz sobie ambitne cele i dążysz do swojej doskonałości. Dbasz o to co jesz, uprawiasz sport, oczyszczasz organizm, chcesz żyć 150 lat itp. Na pewno będziesz szukał nowych dróg do doskonałości w formie fizycznej i „duchowej (jakiejś energii) coś co może ci dać więcej tego czego ty szukasz. Nie chcę cię pouczać zrobisz jak zechcesz. Kiedyś mnie interesowały sprawy „duchowe. Przeczytałem na jakimś forum taką ciekawą rzecz. Dało mi to do myślenia. Chodziło mniej więcej o to, że w naszym życiu otwieramy „drzwi. Drzwi za którymi nie wiemy co nas czeka. Ten „pierwszy raz do czegoś. Może to być papieros, seks, alkohol, formy „energii cokolwiek. Po przekroczeniu tych drzwi może już nie być odwrotu. Możesz dostać to czego chcesz, ale nigdy nic za darmo. Czy można stwierdzić, które „drzwisą właściwe? To chyba nie. Ważne, żeby zastanowić się co będzie gdy...zrobię to. To co wydaje się błahe z pozoru może mieć inne przesłanie (negatywne jak i pozytywne) np. w dłuższym czasie. Mamy wolną wolę możemy robić co chcemy. Tylko jest takie coś.....co trudno mi nazwać. Dla kogoś to może być np: dobro zło, Bóg szatan, yin jang itp. Różnie to się może nazywać dla każdego będzie to coś innego. Powiedzmy dwie przeciwstawne siły. I wpływają na to jak robimy (dobrze lub źle). Może nawet nie zdajemy sobie sprawy, że coś nam karze tak robić jak robimy. Jak to się ma do naszej wolnej woli odpowiedz sobie sam. Czasem tak sobie puszczę wodze fantazji:) Pamiętaj o tych „drzwiach. P.S. Nie musisz mi odpowiadać. Jakieś miałem przeczucie, że się z nami pożegnasz. Również pozdrawiam cię szczerze i serdecznie. Powodzenia.

Jarosław Jeszcze nie przeczytałem Edgara. Zaciekawił mnie ten temat bardzo. Na pewno przeczytam Encyklopedię uzdrawiania.

Dzień dobry:) Makler,opuszczasz nas?Zaglądnij czasem,napisz co u Ciebie:) Życzę powodzenia w tym co robisz. Bardzo się cieszę,że Cię "poznałam":) Mam prośbę,Moritz radzi oczyścić nerki,czy możesz podać przepis na herbatę,którą proponuje.Może inni napiszą jak czyścili nerki>Ja piłam soki seler+pietruszka+marchew wg Tombaka. MonaL. Super.Jak przebiega leczenie u dzieci?My wzieliśmy całą rodziną po 1 tabletce Vermoxu,za 2 tyg powtórka. Chleb piekę na zakwasie,który zostawiam z poprzedniego pieczenia,robię też inne chleby,ale zawsze je jemy odstane,albo kupuję na zakwasie i też jem jak ma np 2 dni.Tak dużo znowu nie musi byćchleba,bardziej jest na kanapki do szkoły i do pracy,a tak to szykuję warzywa,owoce. Ostatnio zajadamy się ziemniaczkami pieczonymi w piekarniku,uprzednio zmoczonymi w oleju+papryka w proszku+rozmaryn świeży,no i do tego surówki z tego co jest na ogródku;i jabłka pieczone z miodem z dodatkiem cynamonu. Najgorszy sezon,gdzie muszę wykazać się ogromną pomysłowością, to przednówek,wtedy ratuje się mrożonkami,kiszonkami, tym co zaprawiłam i kiełkami,ale nie mam kiełkownicy,używam waty,słoików. Czas wrócić do warzyw w żelatynie(Jarosław o tym pisał) Udanego i słonecznego tygodnia:)

MonaL.-super,że służy Tobie i Twojej rodzinie taka dieta,takie podejście do żywności.U mnie nie ma problemu,choć początki były trochę ciężkie,bo jak zjeść obiad bez ziemniaków?Ale to trwało tylko "chwilę".

Do mnie pasują objawy candidy-mam jakieś stany lękowe,biały język,mrowienia twarzy,ciała,ból karku,zatoki,ból nosa,oczu,czoła.Teraz nie jest tak źle,ale m-c temu zaczęło się.Miałam czyścić wątrobę z Moną,ale zaniepoloiło mnie to,ze mam powiększoy węzeł chłonny,kuracja p/pasożytom,potem doszły inne rzeczy(życiowe) i tak oto jestem w tym miejscu i coraz bardziej jestem zaniepokojona,jak sobie pomóc.

Makler dzieki za pamiec ;) ..obecnie testuje paste Himalaya Herbals. W skladzie same dobre ziolka i powiem Ci, ze czuc jej moc :) http://www.magiczne-indie.pl/kosmetyki/208-pasta-do-zebow-himalaya-herbals-100g-50g-gratis-dental-cream-.html ps. ktos kiedys powiedział, ze nie ma ludzi nie zastapionych. Widocznie nie czytal tego forum, zatem wracaj zanim jeszcze nie odszedłeś ;)

Matylda Aby oczyścić nerki Norman Walker proponuje: 1. marchew, burak, ogorek (300g+90g+90g) 2. marchew, seler, pietruszka (240g+150g+60g) 3. marchew, pietruszka (360g+120g) 4. cytryna (jedna cytryna na szklanke goracej wody) Kolejnosc sokow zostala podana zgodnie z sila ich oddziaływania.

Matylda Nie wiem czy czytałaś Siemionową, ale ona pisze że pasożyty i candida żyjąc o organiźmie człowieka tworzą równowagę pod względem populacji, i gdy się zainterweniuje zabijając np. pasożyty to robimy miejsce dla candidy która "kolonizuje" wolne tereny. I chyba ta teza mnie przekonuje, bo inne "spostrzeżenia" Siemionowej nie bardzo. Masz jakiś fajny przepis na żelatynę z warzywami ? Co do czyszczenia nerek to plywak podał dobry zestaw.

Matyldo. Kup olejek z oregano. Na pewno pomaga. A przy sprawach ginekologicznych super, a wiadomo iż drożdżyca jest właśnie z candidy. Też mam podobny problem od wiosny. Chodzę od kilku miesięcy do laryngologa i robię coraz to nowsze badania i nic nie wychodzi. Niby zdrowa, a gardło zawalone i uszy bolą, węzły też. Z tym, że u mnie w mieszkaniu jest wilgoć i rozwija się pleśń, więc możliwe, że u mnie to od pleśni. Płukam gardło szałwią z płynem robionym na receptę, piję sok z cebuli i czosnku, sok z kapusty, biorę orzecha, msm, czekam właśnie na zakupione w necie oregano.

Witam Dzisiaj wznowiłem treningi wytrrzymałościowe po 2 miesącach przerwy.Jestem zaskoczony, bo po 15 min. intensywnej jazdy na row. sta. puls nie przekroczył 130 a nawed spadał. Za tydzień rozpoczynam kolejne oczyszczanie "wątróbki". Od czwartku biorę 1500 MSM - nie widzę, żadnychnarazie zmian. Polecam sok z kiszonych buraków. Urynoterapia wewnętrzna i zewnętrzna od tygodnia działa. Matylda: wiosną zastosowałem pełną kurację cytrynową (tombak)- rónież na przeczyszczenie nerek. Makler Dzięki za rady: kilka twoich porad zainspirowało mnię do zmiany nawyków. Chętnie podyskutował bym z tobą na temat sfery metafizycznej (zwłaszcza, że zuważyłem na twoim chomiku sporo literatury- ale to chyba na innym forum?). Pozdrawiam

Wklejam to co napisał Moritz,na 179 str,jest całość,którą podał Makler. Pasuje to do mnie też,wcześniej przeczytałam,że Moritz o zatokach pisze,że jak wątroba zanieczyszczona,to odzywają się zatoki. Daty czyszcz moje:15III,31III,3VI,27VII. Pozostawienie wątroby do połowy wolnej od kamieni przez dłuższy okres czasu (trzy miesiące lub dłużej) może spowodować większy dyskomfort niż nieczyszczenie jej wcale. Wątroba zacznie funkcjonować lepiej już po pierwszym płukaniu i możesz zauważyć nagłą poprawę, czasem nawet w ciągu kilku godzin. Bóle złagodnieją, nabierzesz energii i zdecydowanie poprawi się twoja jasność myślenia. Jednakże w ciągu następnych kilku dni kamienie z głębi wątroby przemieszczą się „do przodu w kierunku dwóch głównych kanałów żółciowych (kanałów wątrobowych), co może spowodować nawrót części lub wszystkich poprzednich symptomów i uczucia dyskomfortu. Jeżeli kilka mniejszych kamieni pozostanie w wątrobie przemieszczając się po tysiącu mniejszych kanałów żółciowych w kierunku większych dróg żółciowych, mogą one łączyć się w większe skupiska i wywołać objawy, których doświadczałeś wcześniej, jak bóle pleców, bóle głowy, bóle uszu, problemy trawienne, wzdęcia brzucha, drażliwość, złość i tak dalej, choć mogą być one mniej uciążliwe niż te, których doświadczałeś poprzednio. Na pewno dochodzi do tego candida,bo pasują te objawy. Pływak Dziękuję za odpowiedź. Jarosław Tak wiem,że żyją.Teraz pozostaje dale kontynuować czyszcz.wątroby,bo to jest najważniejsze.Mam trochę spraw do załatwienia,parę wyjazdów i już przygotow.się,bo czas ucieka. Dawno nie robiłam żelatyny,ale najbardziej mi smakuje marchew+seler+pietruszka+zielone. Starakość Pozostałe sprawy(ginekologiczne-ok).Mnie nic raczej nie boli teraz(oprócz miejsca pod żebrami),tylko dokucza,no czuję,ze coś nie tak jest,najgorsze te mrowienia i stany lękowe,myślałam,że to stres,ale na co?Laryngologa poproszę o posiew i wtedy zobaczę co dalej,ale wg mnie to iśc tym torem:czyszc.wątr i zdrowe odżywianie.Teraz bierzemy siarkę,też p/grzybom jest,potem planuję czarnuszkę,a potem spróbuję oregano. Wszystkiego naraz nie mam zamiaru brać. Ha,ha,czyżbym przedobrzyła z odrobaczaniem???Raczej stawiam na to,ze odłożyłam czyszc.w. Tomi Tak,Tomi,ja też miałam robić tą kurację,ale na razie odłożyłam to. Buraki jem surowe,ale znowu muszę ukisić. A,przypomniało mi się,że najpierw,zanim pojawił się u mnie ból zatok,to na prawej str szyi,potem na czole pojawiły mi się kropeczki i jeszcze na prawym policzku,a potem przyszedł ten ból.A stosuję urynoterapię zewnętrznie.Pewnie,że zauważyłam że coś się dzieje,ale byłam tak zagoniona,że ignorowałam to wszystko:(Ale z perspektywy czasu patrząc na to,nic inaczej nie zrobiłabym,bo czasem życie układa się inaczej i wszystkie plany walą się. Dziękuję za rady:)Jestem Wam wszystkim bardzo wdzięczna,takie rozmowy pomagają bardzo. Uważam,że na dzień dzisiejszy najważniejsze jest skończyć oczyszczanie wątroby.

matylda w poniedziałek albo we wtorek zaczynam 9 oczyszczanie, teraz przygotowywanie trwa. na stronach poprzednich dokładnie opisałem moje 8 razy. zobacz na stronie 163 jaki mi numerek ("kamyczek") zrobiła wątroba po 6 oczyszczniu. A myslałem, że zaczynam finiszować. Obecnie staram się robić dłuższe okresy między kolejnymi oczyszczeniami (4-6 tygodni) poprzednio (ok 2-3). Nagrzewam wątrobę od 14.00 do godziny 23.00 z przerwami i w ostatnim dniu nic niejem tylko piję do 13.30.

Mam pytanie Ktoś pisał o zasadach sporzywania owsa. Właśnie dostałem owies bezłuskowy bio. Proszę o kilka rad.

pływak Na urynoterapi pisałeś o spiczaku u swojego znajomego. poleć mu również pestki moreli gorzkiej (wit. B17).

Matylda Walker zwraca tez uwage, aby soki pic nie wczesniej niz 2godz po posilku. Jednak jesli jemy produkty bialkowe, to nalezy odczekac 4godz. Dzienne minimum wynosi 2x250ml. Jesli robisz lewatywy, to mozesz wiecej. Sok z marchwi, buraka i ogorka dodatkowo alkalizuje organizm (candida) i wg Walkera jest numerem jeden na oczyszczanie watroby i woreczka zolciowego. Oprocz tego jest pomocny przy wielu innych schorzeniach, o ktorych napisalem na str 125 tego watku.

dzięki już owies i morele w termosie Swoją drogą ciekawi mnię jakie będą efekty oczyszczające (jelito grube jest ok., wątroba przed 9 czyszczeniem)

Gość sąsiad maklera
makler czy ty aby niejesteś moim sąsiadem z O.W. imię na S.

Gość janoity42

Jarosław Masz spore dośwaiadczenie z Edgarem:) i czy możesz mi polecić jakieś książki Edgara odnośnie zdrowia oprócz Encyklopedii uzdrawiania. Czytałeś jakieś inne jego książki, które są warte uwagi dotyczące zdrowia i nie tylko.

Nikt z nas nie mieszka na bezludnej wyspie i każdy ma jakiegoś sąsiada , często życzliwego a czasami jak psa ogrodnika co sam nie zje i drugiemu nie da, chyba zazdrościsz mu wiedzy masz szanse się wykazać ucz się , tyle w temacie sąsiedzie :P

Gość sąsiad maklera
danke ja tylko zorientowałem się, że czytam foruma a czasami dyskutuję z osobą która chyba obok mnie mieszka i to z taką wiedzą, i to właśnie fora jak się okazuje ludzi zbliżają, jak makler jest z rocznika 1974 to jestem przekonany że znim chodziłem do szkoły i tyle

W poprzedniej wypowiedzi nie chodziło mi o posiew tylko wymaz. Tomi:) ja nastawiam się na środę,bo we wt mam tego laryngologa.Czytałam,pamiętam Twoje wypowiedzi;ja lubię przygotowania,bo to taki czas wyciszenia,tylko jak dom pełen dzieci i niespodziewanych gości,to czasem trudno znaleźć chwilę na zatrzymanie. Powodzenia w oczyszczaniu. Pływak:) Lewatywy robię raz na tydzień lub dwa.Najpierw robię wlewkę z 1/2l woda+cytryna,a potem po opróżnieniu,tą główną,np.z kawy. Teraz już nie dodaję ogórka,bo nie ma na ogrodzie,a jemy,to co mam.Takie jest moje podejście,że raczej nie spożywamy tego co ze sklepu,bo to już nie czas tego warzywka. Nie piję na razie owsianki morelowej,bo nie mam owsa:(ponieważ nie obrodziło,a jak ktoś ma,to było pryskane na zielsko i raczej nie do spożycia. Janoity:) Dziękuję,właśnie miałam szukać jakiś herbat.Nigdy nie miałam worków pod oczami,a teraz są.Tzn,pokazały się latem chyba. Bardzo dziękuję za rady i pomoc,to bardzo miłe z Waszej strony,że znajdziecie czas na pisanie i zajmowanie się moim problemem.❤️ A, warto przypomnieć sobie o świeżym imbirze,na te chłody,co przyszły,wspaniale rozgrzewa. Starakość,żuj surowy imbir,może ulży Ci w bólu gardła. Miłego dnia🌻

matylda jak kupiłem owies bio na alegro od sprzdawcy zielony ludek właśnie popijam miksturę z morelami (nawet bardzo smaczne)

Tomi Na razie ze wzgl(niestety:()finansowych nie kupuję nic :O Tak,wiem że dobry,ja dodawałam szczyptę soli.Zadowalam się samymi płatkami owsianymi.