Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joy26

guzek na cipci-pomocy

Polecane posty

Gość joy26

Wczoraj zauważyłam po skórą bolesny mały guzek koło między dużymi wargami sromowymi koło łechtaczki. Bardzo sie wystraszyłam. Zrobił się z upałów i obcisłej nie bawełnianej bielizny? Miał ktos cos podobnego? Co to może być?

Gość aaaaaaaaaabbbbbbbbbb
mogą być kłykciny lub opryszczka lub po prostu pryszcz, musiałabyś dokładniej opisać

Ja tekie coś kiedyś miałam, bolała, nie mogłam siedzieć i był wielkości grochu. Też się przestraszyłam, ale z dnia na dzień zanikał i po tygodniu znikł całkiem. Nie wiem z czego to się zrobiło, hmmm...

Gość yenka
zniknie zanim się spostrzeżesz, to pewnie pryszcz :)

Gość joy26
No wlasnie jest wielkosci grochu, jest twardy, łatwo wyczuwalny. Zrobil mi sie wczoraj.Bardzo sie boje :(

Gość joy26
Skora ktora go przykrywa wygląda normalnie zadnych objawów na zewnątrz. Co to jest? Co mam zrobić? Czekac az sam zniknie? Ile?

Gość nie boj sie
Czesto bywaja takie przyjemnosci. Kiedys mialam takie cuuuus ,ale zrobil sie czubek i go diabla calego wydusilam,Ranke rzemylam i jest ok .Kolezanka tez miala ale nie oczyscila gada i odnawia sie co jakis czas ...:O

Gość joy26
Ale to nie wyglada na pryszcza! Jest pod skóra nic nie ma na wierzchu

Gość nie boj sie
Moze wyjsc na powierzchnie a moze sobie pobyc i zniknac ... To gowno ma to do siebie ze wyglada roznie

Gość joy26
Dziewczyny zlitujcie sie na razie nic konkretnego nie wiem a boje sie coraz bardziej:(

Gość joy26
Moze to czyms posmarować np Clotrimazolum?

Gość ja wiem co to jest
tez mialam takie cos: raz to byl twardy, bolacy guzek ktorego nie dalo sie wycisnac, innym razem jakis pryszcz, ktory dalo sie wycisnac. Nie wiedzialam co to moze byc, ale olalam sprawe. Pozniej bylo ich wiecej i czesciej. W koncu poszlam do gina, dostalam antybiotyk i minelo. Nie lekcewazcie tego, tym bardziej, ze to paskudztwo przenosi sie droga plciowa i mozecie zarazic innych

Gość czasmi tez tak mam
nic groznego

Gość ja wiem co to jest
moze i nic groznego, ale normalne to chyba nie jest, zeby robily sie takie "pryszcze" w tych miejscach.

Gość joy26
Za ile ci to mija? Ile moge czekać zanim pojde do lekarza?

Gość uuuuuuuu
A może to jakieś ugryzienie? Ja tez mialam taki "groch" bolał, wyczuwalny, zauważyłam, że jest czerwony, ale po kilku dniach zginął, bo to było tylko ugryzienie jakiegos owada, nic nie bolało.

Gość joy26
Owad??? Tam? No bez przesady.

Gość uuuuuuuu
No ja śpię w nocy w samej bieliźnie więc możliwe że coś tam wleciało i ugryzło... nie raz tak miałam!

Gość ja wiem co to jest
a tam owad.... te grudki twarde znikaja. Jak je bedziesz podrazniac to dluzej, i bardziej bola. Wiec nie probuj ich wyciskac, bo sprawisz sobie tylko bol i nic wiecej. A te ktore da sie wycisnac to wycisnij. Do lekarza mozesz isc w kazdej chwili. Im wczesniej tym lepiej chyba

Gość joy26
Owad tyle ma miejsca na cipci. Po co az właził pod fałdke ;)

Gość joy26
Moge ten guzek posmarować FASTUM żel?

Gość lepiej Clotrimazolum
lek antyhistaminowy tam raczej nic nie ma do działania...

Gość jezu babo
nic nie rob i tyle, po co panike robisz z byle czego ? :o

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
to jest z upalow.mialam go tydzien .smarowalam sudokremem.ale mozna niczym nie smarowac i sam minie.mnie troche dokuczal przy chodzeniu

Gość joy26
Posmarowalam go pare razy Fastum i sie zmniejszy ale to miejsce mnie jeszcze boli.

Gość jeśli się bardzo boisz
to idż do lekarza zanim ci zniknie żeby mógł obejrzeć ta zmianę. Najprawdopodobniej to nic wielkiego . Mi czasem robią się takie guzki, najczęściej latem , są bardzo bolące , znikają po ok. tygodniu, moja ginekolog stwierdziła że to na skutek zaczopowania ujścia gruczołu potowego czy łojowego już nie pamiętam, teraz jak jest tak gorąco też mi się to zdarza ( nie ma to nic wspólnego z higieną tzn. nawet jak ktoś ją zachowuje to też może coś takiego mieć). Jedną taką zmianę lekarka nawet mi czyściła ( nacieła , wyczyściła i zdezynfekowała) ale teraz już nie chodze z tym bo po co ma czyścić skoro od czasu do czasu to powraca i samo schodzi. Też się bałam dlatego poszłam do lekarza gdy zmiana była. Nie martw się to na pewno to samo. Pozdrawiam

Gość jeśli się bardzo boisz
i jeszcze jedno , raczej nie smaruj tego fastum, mało prawdopodobne ze to ugryzienie, ewentualnie możesz posmarować tormentiolem, ale z doświadczenia wiem że to nie wiele pomaga. Trzeba po prostu przetrwać tak jak pryszcza na buzi. ( te guzki nie mają najczęsciej żadnego czubka , są prawie idealnie okrągłe) ;)

Gość do jeśli sie bardzo boisz
Nacina tak "od ręki" ? ;) kazdy ginekolog to moze zrobic? znieczula się to? boli?

Gość buziaczkowa
ja też to miałam, dwa razy i za pierwszym te z wpadłam w panike. i też same znikły. to moglo być od przeziębienia albo od upałów albo już nie wiem co, a mój ginekolog powiedział, że nie wie - bo jak byłam u niego toi pryszcza już nie było. ale to chyba nic strasznego.