Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SZALU PRZEZ TO DOSTAJE

a czy to jest bezpieczne

Polecane posty

Gość SZALU PRZEZ TO DOSTAJE

czy jest bezpieczne usuwanie chirurgiczne znamion i czy jak mam zwykle pieprzyki tomoge je usunac tylko bo mam widzi mi sie czy lepiej nie ruszac takich?

Gość tumcia
usuwałam niedawno znamie , takie duze i wypukłe , z racji tego ,że swędziało . Jeżeli masz znamiono , które jest w miejscu nie bezpiecznym tzn.takim gdzie łatwo uszkodzić np.pod pachą etc. to lepiej usunąc ,jeżeli już swędzi i boli to nalezy jak najszybciej. a zwykłych pieprzyków z powodu widzi mi sie radze nie usuwać , bo po co? pomyśl co lepsze - pieprzyk czy blizna

Gość tumcia
usuwałam niedawno znamie , takie duze i wypukłe , z racji tego ,że swędziało . Jeżeli masz znamiono , które jest w miejscu nie bezpiecznym tzn.takim gdzie łatwo uszkodzić np.pod pachą etc. to lepiej usunąc ,jeżeli już swędzi i boli to nalezy jak najszybciej. a zwykłych pieprzyków z powodu widzi mi sie radze nie usuwać , bo po co? pomyśl co lepsze - pieprzyk czy blizna

chirurgiczne jest bezpieczne, bo wycinek można poddać badaniu histopatologicznemu. ale wiele osób narzeka, że blizny po tym są bardziej szpecące od pieprzyków. jeśli nie zachodzą żadne podejrzenia co do rodzaju znamion, to lekarz raczej nie zaleci ich wycięcia.