Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość termena

Mam miesiaczke dwa razy w roku

Polecane posty

Gość termena

Przeszlam wszystkie badania, wszystkie wskazniki w normie....a moja miesiaczka pojawia sie regularnie co pol roku. Lekarze zalamuja rece...a ja wpadam w depresje, bo chce miec dziecko.....a moj zegar tyka ktoras z was tak ma?? miala?? poradzce cos!!

Gość Marin Marin
oj no nie wiem moze kochaj sie codziennie z facetem,kiedys w koncu zajdziesz... a od kiedy tak masz,ile masz lat>?

Gość termena
mam 27 lat. wczesniej leczono mnie pigulkami na wyregulowanie miesiaczki - przez 6 lat, ale jak tylko przestalam je brac to moje miesiaczki znow pojawialy sie co pol roku albo rzadziej. dawali mi hormony i leki na wywolanie miesiaczki...i nic z tego, nie dzialaja. to juz trwa 12 lat.

Gość termena
zadna z was nie miala takiego problemu ??

Termena, ja słyszałam o osobie, która miała cykle regularnie co 56 dni, przy czym wszystkie wyniki w normie i owulacja też po Bożemu na 14 dni wstecz. Taka uroda, próby wywołania miesiączek tylko jej to rozregulowywały. A jak u Ciebie z badaniami hormonów i z owulacją? Obserwujesz cykle?

Gość termena
hormony mam w normie. Cykle sa - dwa w roku, ale nie wiadomo czy w pecherzyku wogole jest jajeczko......gdybym miala cykl regularnie co 56 dni to skakalabym z radosci....... ja mam rowno co pol roku, marzec i sierpien

Rozumiem, że monitoring cyklu miałaś... A sama obserwowałaś cykle (wykresy temperatury, śluz)? Czy obawy co do jajeczka wynikają z faktu, że próbowałaś zachodzić w ciążę w czasie, gdy teoretycznie powinnaś mieć owulację - i nic z tego? Przepraszam za dociekliwość, ale interesuje mnie, czy masz po prostu tak długą pierwszą fazę cyklu, natomiast w stosownym czasie dochodzi do owulacji (a przynajmniej, czy ten pęcherzyk pęka, skoro masz wątpliwości co do jajeczka) - bo wtedy może też nie masz co z tym walczyć, tylko musisz próbować dwa razy do roku? Wiem, że to marna pociecha :(

Gość termena
moj lekarz nawet nie zaproponowal mi monitoringu cyklu i to on wlasnie powiedzial mi ze w pecherzyku moze wcale nie byc jajeczka. poza tym wczesniej mialam hiperprolaktynemie i dostalam leki na to. pani ginekolog powiedzilala ze jak sie wyrowna poziom prolaktyny to miesiaczki wroca ...poziom sie wyrownal....a miesiaczki....co pol roku. i faktem jest ze ponad dwa lata staralismy sie z partnerem o dziecko...bez efektow. dziekuje za zainteresowanie

A, to dziwne... Bo monitoring pozwala sprawdzić, jak rośnie pęcherzyk i w odpowiednim momencie możecie zacząć starania. No bo przy Twoim cyklu (?) to możesz tak do upojenia próbować, nie wiedząc, jaki on jest duży i kiedy w przybliżeniu pęknie. Nie jestem ginekologiem, ale widziałam, jak koleżanka starała się o dziecko - toż to obliczenia i obserwacje godne wywiadu wojskowego były prowadzone... Mówisz, że starasz się od 2 lat. Ale w Twoim przypadku to dopiero 4 cykle, tak jakby cztery razy/miesiące. Ja bym jednak zrobiła monitoring, no i wykresy - są trochę upierdliwe, ale przynajmniej wiesz, kiedy w ogóle możesz ZACZĄĆ się starać o dziecko, żeby to miało sens... Pozdrawiam :).

Gość aspr
a sprawdzałaś czy nie masz chorej tarczycy??

Gość kochaj sie przynajmniej
raz dziennie

Gość koniecznie rezonans
przysadki mozgowej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość **********************
Też mam koleżankę co miesiączkuje co 3,4 miesiące...Po przeprowadzeniu wszystkich badań..jest zdrowa!!! I nic jej nie dolega. Tak ma być.:-)

Gość termena
mialam juz robione badania na tarczyce i wszystko jest w porzadku. dziekuje wszystkim za odpowiedzi