Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość botox effect

Czy któraś wstrzyknęła sobie botox???

Polecane posty

Gość gość
Ukrywane zarówno przez producentów jak i lekarzy. Po takim g..nie nastepuje zmowa milczenia.

Gość gość
Jeżeli taka firma wyprodukuje trefny wyrób, bo to można odczytać z prowadzonych badań klinicznych, to za 2 -4 lata wyrób powraca na polski rynek pod inną nazwą. Lekarze o tym wiedzą i mimo to niektórzy swoje sumienie zamknęli do zamrażarki na 101% i dalej uprawiaja ten proceder wiedząc, że produkt daj***ardzo dużo skutków ubocznych.

Gość gość
Auafilling faceline- do odmładzania twarzy. Poznań.

Gość gość
Aquafilling-Poznań - do odmładzania twarzy.

Gość gość
Prawda jest taka, że zaufany lekarz nie zostawi Was samych z powikłaniami. Regularnie od 3 lat co około 7 msc chodzę na botoks do poleconej lekarki z Krakowa, chodzi do niej moja mama, koleżanki, znajome z pracy. Na zasadzie poczty pantoflowej, jedna poleca drugiej. Nigdy nie słyszałam o jakiś powikłaniach, każdorazowo można przyjść na kontrolę, zadzwonić po zabiegu z pytaniami. Doktor Tyc- Tyka zawsze przy mnie otwiera preparaty, wiem jakiej firmy używa, znam dokładne działania i przeciwwskazania itp. Jeżeli wasz lekarz tak nie robi to powinnyście jak najszybciej go zmienić.

Gość gość
Bo medycyna estetyczna to nie żadna medycyna to zwykły biznes, medycyna kieruje się zasadami, a tu zasad brak, liczy się tylko zysk na koncie.. Lekarze się wyśmiewają z kosmetyczek, a niczym się nie różnią, nawet bym rzekła są jeszcze gorsi bo mając większą wiedzę o lekach czy preparatach okaleczają ludzi dla zysku... Toksyna dla celów kosmetycznych powinna być zakazana..

Gość gość
Kolejna opłacona reklama, która na szczęście staje się antyreklama. Nikt normalny juz tam nie pójdzie. Wszyscy ci lekarze to potwory. A mówiła ci ze w razie nieudanego zabiegu czeka cię operacja plastyczna? Nie ma czegoś takiego jak leczenie powikłań po botoksie.

Gość gość
Haha! Zmienić lekarza?! Myślisz, że my wszystkie okaleczone ofiary jeszcze kiedyś pozwolimy zarobić jakiemuś idiocie na naszym nieszczęściu? Życzę, żeby któryś tez ci rozwalił twarz. Trzymam kciuki.

Gość gość
Ja robiłam botox u dra Migały w Sferze, tutaj namiar http://www.klinikasfera.pl/botox. Byłam i jestem bardzo zadowolona z efektu, który odjął mi kilka lat i dodał sporo wiary w siebie :)

Gość Angela34
Mi też lekarka odmłodziła twarz, ale na krótko. Nagonke zrobili na kosmetologów, a sami bezbłędnie okaleczają twarze innych, najczęściej preparatami, które są nowościami. Nie brak bezwzględnych głupków do testowania i prowadzenia badań klinicznych , bo z tego jest kasa, ale bardzo brudna i śmierdząca. Gdyby nie było pazernych i nieuczciwych ludzi, którzy skończyli medycynę, to nie byłoby powikłań, ponieważ nie wzieliby nawet do reki produktu, który być może wstrzykiwany jest poraz pierwszy w czyjąs twarz.

Gość gość
Jest tyle afer z nielegalnym handlem paliw, ale nikt nikogo bezpośrednio nie krzywdzi oprócz uszczuplania budzetu naszego państwa. A tu, proszę bardzo coraz częściej stosowane przez lekarzy wypelniacze i inne substancje majace status " jakiegoś produktu" stosowane i testowane sa na naszych polskich kobietach, które nieswiadome zagrożenia poddają sie zabiegom wstrzykiwania, czegoś, co trwale okalecza i może prowadzić nawet do śmierci. Precz z łapami od niezbadanych wypełniaczy i toksyn botulinowych. Każdy lekarz, który promuje takie produkty na wszelkich konferencjach jest zaslepiony możliwościa dużego zarobku, odczytując wszystko to , co mu dana firma przygotuje. Niestety, dzicz, jak z buszu rzuca sie na łatwy zarobek, nie sprawdzając w żaden sposób co zawiera taki wypełniacz i wierzy oszustom z firm , które te produkty stworzyły i DLATEGO JEST TYLE POWIKŁAŃ. Uwazajcie, bo możecie wygladac trochę lepiej, ale bardzo krótko. Potem to horror i noce bez snu, ból i niedowierzanie, że człowiek człowiekowi ptrafi bez skrupółów wstrzyknąć zastrzyk śmierci.

Gość Gosia zmartwiona
U mnie - odpukac - to gowno zaczyna puszczac bez dodatkowych powiklan. Moja historia w skrocie: Mam 28 lat, za tydzien mina 3 miesiace od wstrzykniecia azzalure. Byl to pierwszy raz, mam zadbana cere I dobre geny, nie mialam zadnych zmarszczek. Botoks polecila mi doktor jako prewencje na przyszolosc. Podala niewielka ilosc w lwia I kurze lapki. Po zabiegu pierwszy tydzien to byla dla mnie tragedia. Doktor mowila, ze jedynym skutkiem ubocznym moze byc maly bol glowy. Ja mialam spuchniete oczy przez pare dni ale najgorsze byly wrazenia jakby mrowienia, dretwienia I pulsowania w ostrzykiwanych miejscach. Myslalam, ze zwariuje ze strachu, ze tak mi juz zostanie. Na szczescie minelo po dwoch tygodniach. Potem tylko czasem czulam troche te miejsca, ale ogolnie to sie poprawialo. Przez okolo poltora miewalam tez uczucie jakby napiecia glowy, skroni. Rano mialam opuchniete powieki, ogolnie oczy meczyly mi sie bardziej. Przez dwa miesiace non stop uzywalam kropli do oczu, mialam bardzo suche oczy. Moj wyglad tez do najlepszych nie nalezal I dalej jeszcze nie wrocil do konca do normy, ale widze, ze miesnie powoli zaczynaja pracowaca powieki przestaja byc opuchniete po nocy. Po miesiacu od zabiegu zaczela mi drzec powieka dolna w jednym oku, a czasem w obu. Bylo to bardzo irytujace, trzymalo mnie miesiac, kazdego dnia caly dzien drganie powieki. Ogolnie botoks zadzialal tak jak mial - rozluznil boczne miesnie oczu, przez to miesnie w kacikach zaczely zbierac cala skore I przy usmiechu pod oczami zaczely robic sie worki a z boku oka dolina. Przez opuchniecia I zablokowany przeplyw limfy oczy zrobily sie tez bardziej podkrazone I poglebila sie dolina lez. Teraz licze na to, ze jak miesnie wroca do siebie to wszystko sie naprawi. Rozwazam tez mezoterapie zeby troche to poprawic. Ogolnie bardzo odradzam botoks. Inwestujcie w pielegnacje. Kwasy, mezoterapie itp. Ryzyko jest zbyt duze, naprawde. Do tego mozecie zaszkodzic nie tylko wygladowi ale i zdrowiu. Ja mam nadzieje, ze w ciagu kolejnego miesiaca moje oczy wroca do siebie bo teraz przez ta doline lez wygladam ciagle na chora albo zmeczona. Wczesniej nie mialamz tym problemu, wygladalam bardzo dobrze I niepotrzebnie pogorszylam swoj stan zamiast poprawic. Nie ufajcie lekarzom.

Gość najgorsza decyzja
Cześć, Gosiu! Strasznie chciałabym być na Twoim miejscu... Ja cierpię juz ponad cztery miesiące. Ból, ściągnięcie twarzy i przede wszystkim opadnięte brwi bez zmian. Co gorsza, botoks puszcza, mięśnie działają trochę sprawniej, a powikłania nie mijają. Godze się z tym, że mam zniszczona twarz na zawsze... :(

Gość mustela345
Chyba bym zwariowała jakbym tyle miała wydawać na zbędne cierpienie. Richevon sobie kup (znacznie mniejszy koszt ale działa i nie zmumifikuje CI mimiki) Poza tym pij codziennie duzo wody, co najmiej 2 litry. Wiem wiemze cięzko jes się przyzwyczaić ale warto ponieważ odczujesz róznice. Będizesz na początku tylko sporo sikała ;) No i odpowiednia dieta.

Gość gość
Z tą dietą może byc największy problem :P Uwielbiam słodycze. Może i sobie to richevon kupię (już na ktorymś tam blogu sobie czytałam,że zachwalali).

Gość gość
Wsadzcie sobie te specyfiki

Gość mustela345
No i w ty jest również problem. Nie wiem czy czytałaś ale słodycze i cukier mają okropny wpływ na stan Twojej cery. I zmarszczki Sprawiają, że zmarszczki się powiększają. I są o wiele bardziej widoczne.

Gość gość
Czy ktoś wykonywał plastyke powiek po nieudanym botoksie?

Gość Martyna x
Plastykę powiek? Z deszczu pod rynnę, kpisz sobie? Tyle kobiet z niedomykającymi sie powiekami po plastyce powiek, A Ty z takim pytaniem? Pewnie chciałaś zreklamować Ostrawę lub inny czeski gabinet. Plastyka powiek albo się uda, albo i nie. Widziałam film....... kobieta po plastyce powiek nie może zamknąć oczu. Musi na noc zakraplać oczy kroplami i zakładać coś na oczy, ponieważ nie zamykają się jej powieki.

Gość gość
A to jest jakiś kosmetyk?

Gość Do Martny x
Nie, nie kpię. Czoło mi spadło na oczy przez botoks. Ledwo otwieram powieki, taki jest na nich nadmiar skóry. I tak już od wielu miesięcy. Jakie widzisz wyjście z sytuacji oprócz plastyki?

Gość gość
Tak. Serum przeciwzmarszczkowe. Bardzo dobre swoją drogą z racji składu. Nie ma sie co oszukiwać. Taki kosmetyk nigdy nie będzie miał działania jak botoks, ale jednak te mniejsze zmarszczkii spowodowane nieodpowiednia pielęgancją czy kiepskim nawilżeniem moze zlikwidować. Sama stosuje razem z koreańską pielęgnacja cery. Czyli dokładnie oczyszczam twarz olejkiem, potm żelem Następnie idzie tonikl. A potem to serum. W poniedziałek w jednym ze sklepów robili darmowe badania dermatologiczne i postanowiłam skorzystać. Pani kosme\tolog, która badala mi nawiłżenie skóry pytała się co robię, że moja skóra jest tak nawilzona :)

Gość gość
Botoks mija, ale jeśli to, co zlego robi z twarza juz nie! Jesli po opadly wam pwieki albo policzki, taj juz zostanie! Miesnie są paralizowane i ich funkcje powracaja tylko czesciowo, dlatego mozecie z powrotem podnisc brwi czy marszczyc czolo. Ale obwisla skora zostaje,bo miesnie nigdy nie powracaja do sily sprzezd zabiegu. Zapytajcie neurologa o twałe odnerwienie - to dlatego.

Gość Martyna x
Mi tez opadło i czoło i powieki. Na czole góry i doliny, to pewnie to odnerwienie, ale juz wolę tak żyć, niz gdyby miało być gorzej. Może sa dobrzy specjaliści , ale może gdybym na żywo zobaczyła kogoś po opercji, to może bym zaryzykowała u konkretnego lekarza. Zdjęcia to lekarz może pokazać, ale nie swojej pacjentki i chwalić się, że to jego. Powieki mam bardzo cieżkie. Też mam problem, ale jak zobaczyłam ten film to chyba bałabym się zaryzykować u obojętnie kogo. Są zdolni lekarze, ale i partaczy mnóstwo.

Gość najgorsza decyzja
Martyna, ja też boje się operacji, że będzie jeszcze gorzej. Powoli przyzwyczajam się do myśli, że jest już po wszystkim, nie ma co czekać na poprawę. Skoro teraz wyglądam tak strasznie, co będzie jak zacznę się starzec o powieki opadną przez naturalne procesy. Przecież wtedy w ogóle juz nie udźwigne tej skóry i nie otworze oczu...

Gość gość
Czy jest tu chociaż jedna osoba, ktorej wróciła normalna twarz po nieudanym botoksie?

Gość kamassska
Ja sobie robię botox praktycznie od 30 roku życia - raz na pół roku chodzę. To co opisujecie, to albo źle ktoś podał, albo był podawany zbyt często. U mnie działa to tak, że w 5 miesiącu wszystko wraca do stanu sprzed ostrzykiwania i nic nie opada jak opisujecie. Może czas zmienić miejsce gdzie robicie? Ja nie chodzę do kosmetologa, a do lekarza. Tutaj http://chirurgplastyczny-krakow.pl/ przyjmuje chirurg, więc wie co robi.

Gość najgorsza decyzja
Zmienić miejsce? Wy myślicie, że ten koszmar naprawdę mija i ktoś, kogo spotkała tragedia to powtórzy?! Od pięciu miesięcy cierpię z powodu okropnego bólu, oszpecenia i depresji. Mam odnerwione mięśnie. Tym, co reklamują polecam, żeby sobie to zrobili, a nie tylko wklejali reklamy. Potem pogadamy i chętnie posłucham, co wam opadło. I jak się boicie o swoje zdrowie i życie.

Gość Moni123o
W sylwestrowy koncert zauważyłam u jednej z dających koncert piosenkarek, opadającą jedną powiekę i to bardzo. Każdego może to spotkać, a jak lekarz dopiero się uczy, to może zrobić krzywdę. Kliniki piękna wyrastają jak grzyby po deszczu. Coraz ich więcej i więcej..... niedoświadczonych lekarzy, którzy zamiast zabrać się do uczciwej pracy, bawią się botoksem.

Gość gość
Przeciez każdy lekarz, który podaje botoks zdrowej osobie robi jej krzywdę, bo niszczy mięśnie na twarzy. Lekarka, która mi zniszczyła życie to Małgorzata Berner Rutkowska z Łodzi - klinika Raymed. Zaufałam jej, bo podobno ma kilkanaście lat doświadczenia. Tydzień po zabiegu i na każdej kolejnej konsultacji, kiedy okazało się, że oszpecenie jest rażące i trwałe, najchętniej zaprzeczyłaby mojemu istnieniu. W panice próbowała mi nawet wmówić, że wykonywano mi zdjęcia, których nawet nigdy nie zaproponowała. Zostawiła mnie bez pomocy i nadziei, że kiedykolwiek będę wyglądała jak przed botoksem. Zyje z okropnym bólem i zniszczona twarzą, a ona dalej robi to ludziom. Tak się właśnie zachowują lekarze, jak spieprza zabieg. To może spotkać każda z was.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować