Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Smutna_siostra

WYBORY ŻYCIOWE- Świadek Jechowy

Polecane posty

Nie wiem, moje zdanie nie ma żadnego znaczenia, nie jestem sędzią. Mogę ci powiedzieć tak: Mar. 10:18 18. A Jezus odrzekł: Czemu mię nazywasz dobrym? Nikt nie jest dobry, tylko jeden Bóg. Nie ma na świecie człowieka, który jest na tyle dobry, by zasłużyć sobie na zbawienie. Jedynym, który grzechu nie popełnił był Jezus Chrystus. Jego przelana na krzyżu krew obmywa nasze grzechy, jeśli w to uwierzymy. Zbawienie jest darem łaski Boga, nie można sobie na nie zasłużyć. Bóg powiedział też: Obj. 21:8 8. Udziałem zaś bojaźliwych i niewierzących, i skalanych, i zabójców, i wszeteczników, i czarowników, i bałwochwalców, i wszystkich kłamców będzie jezioro płonące ogniem i siarką. To jest śmierć druga.

I na koniec na dziś, przemyśl to: Jan. 3:16 16. Albowiem tak Bóg umiłował świat, że Syna swego jednorodzonego dał, aby każdy, kto weń wierzy, nie zginął, ale miał żywot wieczny. Widzisz tutaj jakąś alternatywę ?

O Panie! Daj mi cierpliwość! Rzym. 1:19-20 19. Ponieważ to, co o Bogu wiedzieć można, jest dla nich jawne, gdyż Bóg im to objawił. 20. Bo niewidzialna jego istota, to jest wiekuista jego moc i bóstwo, mogą być od stworzenia świata oglądane w dziełach i poznane umysłem, tak iż nic nie mają na swoją obronę, Bóg im to objawił - im, znaczy ludziom.

Nie wszystkim to objawil... A co z plemionami murzynskimi, ktore o Bogu dowiaduja sie dopiero od misjinarzy? Teraz ok... ale pare lat temu?

Rzym. 2:11-16 11. Albowiem u Boga nie ma względu na osobę. 12. Bo ci, którzy bez zakonu zgrzeszyli, bez zakonu też poginą; a ci, którzy w zakonie zgrzeszyli, przez zakon sądzeni będą; 13. Gdyż nie ci, którzy zakonu słuchają, są sprawiedliwi u Boga, lecz ci, którzy zakon wypełniają, usprawiedliwieni będą. 14. Skoro bowiem poganie, którzy nie mają zakonu, z natury czynią to, co zakon nakazuje, są sami dla siebie zakonem, chociaż zakonu nie mają; 15. Dowodzą też oni, że treść zakonu jest zapisana w ich sercach; wszak świadczy o tym sumienie ich oraz myśli, które nawzajem się oskarżają lub też biorą w obronę; 16. Będzie to w dniu, kiedy według ewangelii mojej Bóg sądzić będzie ukryte sprawy ludzkie przez Jezusa Chrystusa.

Gość bbartekk
widzę, że rozmowa przeszła na bardzo ważny {dla ŚJ) wątek, a tu trzeba dziewczynie poradzić jak ma z siostrą postępować, a nie zagadywać kto będzie .., a kto nie będzie... . Każdy ze swojego życia będzie rozliczony. Dziewczynie trzeba pomóc, bo problem ma wielki - i siostrę może stracić. A i jej siostra życie sobie zmarnuje (jedno i drugie). pozdrawiam

Mogę spróbować Ci pomóc. Zajmowałem się podobnym problemem. Z powodzeniem. \"Wyciagnąłem\", jeśli tak można powiedzieć parę osób, w tym córkę z bardzo niebezpiecznej sekty. To trudne, wymaga cierpliwości i czasu. Mnie to zajęlo pół roku. Teraz jestem bardzo zajęty, ale wieczorem lub w nocy mogę coś więcej o tym napisać, tytaj albo wyślę maila. Nie załamuj się i bądź dobrej myśli. To akurat nie jest takie straszne, jak z pozoru się wydaje. ŚJ uważani są za sektę bardziej z powodów dogmatycznych niż ze względu na metody oddziaływania. Pozdrawiam

DZIS 02 KWIETNIA 2007 Roku - po zachodzie slonca odbedzie sie PAMIATKA WIECZERZY PANSKIEJ - uroczyscie obchodzona przez S.J. na calym swiecie - zapraszam do uczestniczenia wszystkich chetnych w tej uroczystosci w miejscu zamieszkania kazdego chetnego. Chetnie przylacze sie do dyskusji, ale z wszystkimi naraz nie jestem wstanie dyskutowac, wiec prosze sie ujawnic kto mialby ewentualnie chec porozmawiac z mijanem-obserwatorem o Bogu Jehowie i jego zamierzeniach co do ludzi. i zapraszam do odsluchiwania Codzienne Badanie Pism 2007 przez S.J. (kliknij link do wrzuta.pl ponizej)

Przyslowie mowi - \" Lyzka dziegcia \" - moze zepsuc beczke miodu.( ale nie musi ), widocznie zalezy to od jakosci produktu. To moje obserwacje i spostrzezenia i one obciazaja wylacznie mnie - mijana-obserwatora. Inne przyslowie mowi, ze \" dobrymi radami \",\" PIEKLO\" jest wybrukowane i KOMU tu w pelni zaufac?????

Gość mijan
odpowiadam do " NIL" kliknelem i otworzyla sie strona z wszystkimi filmikami - a ten, ktory proponujesz znajduje sie na ktorej stronie? podales nie sprawdzona wiadomosc (adres) i dlatego jest ona w tym pokoiku nie przydatna - wiec dokonaj korekty i wtedy sie pochwal wiedza, ktora byc moze i nas zainteresuja - dziekuje mijan-obserwator

Gość mijan
NIL - na tym drugim Forum na 160 stronie - wydaje mi sie ze pociagneles za wlasciwe sznurki - dodalem moja wypowiedz - mijan-obserwator

Gość SCORP1ON
Mijan kiedy tobie otworzą się oczy? Jesteś starszym gościem, a dajesz się okłamywać jak dziecko. Mądrość to nie jest wiara we wszystko, lecz wiara w to co nie okazało się kłamstwem. Strażnica ukazała jaka jest o niej prawda... Przez 11 lat obowiązywał zakaz przeszczepów - skutek? wielu zmarło na darmo... Przez ostatnie dziesiątki lat dodatkowe ofiary zakzu transfuzji krwi... Ogłaszanie końca świata... chociażby daty 1914, 1925, 1975... Mijan odpowiedz mi szczerze ufasz ludziom ze strażnicy, którzy fałszywie prorokowali i mają krew na swoich rękach? Zaufaj Chrystusowi, a nie fałszywym prorokom... A pokolenie z roku 1914? ile dziś mają ci ludzie co najmniej 93 lata... Ile jeszcze pożyją? Sam zobaczysz że wszyscy z roku 1914 umrą, a świat będzie istniał...

glupio postapila nie mowiac ci nic przed tem i tak poprostu odchodzac po tym co przezylyscie ale moze bedzie szczesliwa? sama zobaczy byc moze jeszcze cos jej sie odwidzi ;) trzymam kciuki abyscie byly szczesliwe obie i nie zerwaly siostrzanej wiezi :D

Gość Magdziiiia
ha! Nawiaze z siostra kontkat wowczas ,gdy ta tez zostanie swiadkiem jehowy,inczej siostrzyczka jest na straconej pozycji .