Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszeczka23

młoda mama szuka pomocy!!!

Polecane posty

Gość myszeczka23

moja córeczka ma tydzien i dostaął solidnych odpazren na pupie,chciała bym wiedziec jak powinnam pielengnowac pupke ,jak posmaruje sudokremem to czymam zasypywac jeszce pudrem???czy smarowac cały czas ta mascia az znikna odparzenia ?prosze piszcie bo ja juz sama niewim to moje pierwsze dziecko i mam mentlik w głowie bo kazdy mówi mi co innego,mał ma tez potówki i posypuje je pudrem ale niewim czy robie dobrze napiszcie mi jak powinan dbac o pupe przy tych odpazreniach dziekuje z góry

Gość
Ja wychowanie maleńkich dzieci mam juz dawno za sobą. Było to w czasach , gdzie w sklepach nie było niczego. Do odparzeń używałam zwykłej mączki ziemniaczanej. Zresztą taka zasypka pomagan na wszelkie otarcia. Sudokrem dosyć mocno wysusza, czy aby nie za mocno?

Gość dobra strona
www.tik-tak.pl naprawdę polecam jako przyszła mama wiele się z niej dowiaduję :-D

Podobno pomaga oliwa z oliwek. Ja też miałam ten problem i nam pomógł.

Gość
Pamiętam jeszcze była maść Linomag - tez działała cuda. Oprócz tego przecierałam pupkę i kąpałam dzidzię w naparze z rumianku. Pięknie pachniało.

Gość myszeczka23
dziewczyny ale czy mam smarowac pupke mascia do czasu kiedy odparzenia zgina?bo wczesniej zasyp[ywałam pudrem

Gość
ja bym odstawiła ten sudocrem A co sądzisz o wietrzeniu pupki maluszka? Te pieluchy - pampersy to jednak nic dobrego. Jeśli możesz to pozwól dziecku poleżeć troszke bez pieluchy, tylko w bawełnianych ciuszkach. Myślę, że pomoże. Ja do wszystkiego dochodziłam myśląc co mnie sprawiłoby przyjemność. Matki potrafia odczytywac potrzeby swych dzieci. Dasz sobie świetnie radę. :D

Jak mój ma odparzenia to ból łagodzi sudorcem.Ja jestem z niego zadowolona.Po 2 dniach już nic nie widać.Nie radze używać pudru czy maki bo pod wpływem moczu porobia ssię tylko kluchy.Jak masz w domku ciepo to też możesz wietrzyć pupcie np ok 30 minut. jeśli chodzi chodzi o potówki to ich nie będzie jak będizesz dziecko odpowiednio ubierała tzn nie przegrzewała

Ja używam sudocrem i jestem bardzo zadowolona. Jeśli coś się pojawiało cienką warstwę rozsmarowywałam w miejscach gdzie coś sie pojawiło. Po dwóch dniach nie było śladu.

Gość no nie znowuu
o dziecko ma a pisac poprawnie jeszcze niepotrafi- naliczyłam wiele bledow, kolejna......... super mama

Gość kasiaka
Jak już są odparzenia to najlepiej pomaga powietrze- po prostu pozwól maluszkowi poleżeć z gołą pupą, lekko nakryj zwykłą pieluchą tetrową, żeby nie obsikało za bardzo otoczenia....

Gość Ja powiem tak...
Na odparzenia jest dobry sudokrem , ale sam , a nie do tego jeszcze zasypka.... Trzeba często zmieniać pieluchę i dobrze wycierać pupe chusteczkami i osuszyc (Być może twoje dziecko ma alergię na chusteczki nawilżane). Potówki...wiadomo skąd sie wzieły-przegrzanie, więc ubieraj troche lżej i nie boj się , że bedzie chore.Mój lekarz na potówki polecał lekkie kremy lub balsamy do smarowania ciałka, tylko nie oliwki i pudry, bo zatykają pory i skóra nie oddycha. U nas pomogło, więc głowa do góry:) Pozdrawiam:)

Gość mozna smarowac swoim pokarmem

Gość malutka_de
oryginalne pampersy odparzaja!!!

myszeczko tak jak dziewczyny pisały zasypuj pupkę mąką ziemniaczana na potówki i odparzenia dobrze jest kapać dzieciatko w wodzie z dodatkiem naparu z siemienia lnianego (wtedy nie dodawaj do wody nic poza tym a ni nie myj mydełkiem tylko ta wodą) a przede wszytskim nie przegrzewaj dzieciatka,sadzę,że niechcący to zrobiłaś, bo teraz nie ma upałów, a moja córcia jest z czerwca i miałam z nia podobnie,ale tylko w czasie ogromnych upałów zakładaj maluszkowi teraz np. bawelniane body z długim rekawkiem i bawełniane lub welurowe spioszki, na stopki załóż też skarpeteczki i to w zupelności wystarczy albo inna kombinacja to body z krótkim rekawkiem i na to pajacyk bawełniany lub welurowy(choć moja córcia się wtedy poci) i skarpeteczki jeżeli potówki sa mocne i jest ich dużo,to najlepiej podjedź do lekarza,mozliwe,że przepisze antybioty w maści,który szybciutko ok. 2 dni wyleczy potóweczki, trzeba uważać, bo jak potówki są już w ostrym stanie to mogą się porobić na skórce ranki

Gość mamuśka 23
na moje dzieci sudocrem nie działał a mąką ziemniaczana lepiej nie podsypywac dziewczynki bo jak bedzie miała w poblizu pochwy to beda się przecież robiły grudki i zbierały bakterie !! ja stosowałam linomagi johnsons baby nappy cream ( na odparzenia- miałam w wyprawce ze szpitala)) i jest oki dobry tez jest tormentiol

Gość mamuśka 23
mi pediatra mówiła że lepiej żeby dziecku było za chłodno niż przegrzewać

ALANTAN+ SUDOCREM BETAPHEN MAKA ZIEMNIACZANA ZAMIAST CHUSTECZEK MYC DUPKE LINOMAG RUMIANEK WIETRZENIE PO KILKU DNIACH PORAWA PODCZAS LECZENIA ODPARZEN ZMIENIAC PAMPKI NAWET CO GODZINE ZEBY SKóRA NIE MIALA KONTAKTU ZMOCZEM CZY KALEM 0 CO PODRAZNIA sorry zacaps dopiero zauwazylam

Gość MASC POD PIELUSZKE
NA RECEPTE

Mojego syna sudocrem uczulał. A odparzenie i uczulenie to juz problem. najlepiej nie uzywać chusteczek tylko myć wodą, duzo wietrzyc dziecko bez pieluchy. rewelacyjny jest tormentiol, ale podobno nie powinno sie go stosowac u niemowląt.