Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agata79

kolczyk w nosie pytanie

Polecane posty

Gość goa
heyka wszystkim posiadaczon piercingu w nosie;D chcialam sie podzielic z Wami moimi przezyciami z przebijania nosa.ja poszlam do salonu tatuazu gdzie przebito mi pistoletem jedyne co moglam sobie wybrac to kolczyc.mam złoty z oczkiem cyrkoniowym (tak na marginesie).w sumie nie ma znaczenia jaki sie ma kolczyk jezeli sie dobrze dba o gojenie nosa.a zapomnialam dodac ze sa osoby ktorym sie nie poleca takich zabiegów poniewaz nie goja sie im dobrze rany np.dziurki w uszach ropieja itp.ale to inny temat. ja mialam uczucie odretwienia nosa w miejscu przebicia ale faktycznie to nie jest bol tylko takie dziwne uczucie;)moj kolczyk jest długi i prosty bez kuleczek na koncach i innych bajerow.taki ma byc na poczatku ze wzgledu na to ze nos puchnie.koles w salonie powiedzial mi ze po 3-5tyg dopiero moge zmienic kolczyk na inny tzn.zakrecany czy z kulka z tyłu i nie ma znaczenia czy nos zagoi mi sie w 3 dni czy w dwa miesiace.a i na noc poradził przyklejac plaster zeby w nocy nie było niespodzianek.wazne jest zeby dezynfekowac dziurke jezeli zbiera sie troche ropki czy jest zaczerwieniony.ja przemywam ;)mam kolczyk prawie 2 tygodnie nic mnie nie boli, pomimo tego ze mialam troche ropy na poczatku teraz jest spokoj, jestem zadowolona i ciesze sie ze sie zdecydowalam na kolczyk;D moze ktos powie po co tyle zachodu itp, a ja sie trzymam tego co mowia mi specjalisci i jest cooooool.pozdrawiam wszystkich co maja i chcia sobie zrobic kolczyki heyka;)

Hej. Bardzo chce mieć kolczyk w nosq. Mam 15 lat. Myśle że to wystarczający wiek. Tylko że rodzice się nie chcą zgodzić. :/ Chciałabym przekłuć u kosmetyczki. Rozważam za i przeciw. Ile by to kosztowało u kosmetyczki? Boli przekłuwanie \"pistoletem\" ? :)

Hej. Bardzo chce mieć kolczyk w nosq. Mam 15 lat. Myśle że to wystarczający wiek. Tylko że rodzice się nie chcą zgodzić. :/ Chciałabym przekłuć u kosmetyczki. Rozważam za i przeciw. Ile by to kosztowało u kosmetyczki? Boli przekłuwanie "pistoletem" ? :)

Hej. Bardzo chce mieć kolczyk w nosq. Mam 15 lat. Myśle że to wystarczający wiek. Tylko że rodzice się nie chcą zgodzić. :/ Chciałabym przekłuć u kosmetyczki. Rozważam za i przeciw. Ile by to kosztowało u kosmetyczki? Boli przekłuwanie "pistoletem" ? :)

Gość kaśś333
siema :) mam 15 lat i w te wakacje przebiłam sobie sama nos nic nie bolało :)

Gość kOsIaa =*
heej ;]] chcciałam dołaczyc sie do osób, ktÓre mÓwia ze to nie bOli.. ^. bO tak jest. . . !!.!! ;]] mam 13 lat i sama zrObiłam sObie kOlczyka w nOsie ;dd bądźcie cool! ^. tO bardzO ładnie wyglada ..^^ ! ;]] ;))

Gość orginalxgirl
robiłam u kosmetyczki ''pistoletem'' , dałam 50 zł .. :) przekłócie prawie nie boli.. dosłownie takie uszczypnięcie :D przez 2-3 godz. miałam takie dziwne uczucie .. ale to nie był ból : ) takie uczucie jakbym przypieła sobieee klipsa mocno x-D ha i jest super ..= ] przemywam spirytusem i Tribiotic : D* ps - mam 13 lat więc do kosmetyczki trzeba iśc z mum. : D

Gość Kasia31093
cxcfsnkjdf

Gość Kasia31093
Hej ! :)) Właśnie 3 godziny temu zrobiłam sobie kolczyka w nosie ! Strach był ogromny , ale okazało się że n ie trwał długo . Poszłam oczywiście do kosmetyczki , żeby przebiła mi nosek pistoletem .. dała 35 zł . Naprawdę , czytałam pełno forum gdzie wszyscy sie wypowiadają .Jedni pisali , że bolało drudzy że nie . Więc byłam w totalnym szoku . Ale po większym zdecydowaniu postanowiłam pójść , wtrafiłam na bardzo miłą panią . Powiedziała , że nic nie boli tylko mogę nieprzyjemne poczuć jak pistolet będzie mi wkładała do nosa . Ciach .. i nic ! po prostu totalny szok ! nic nie bolało , jedynie co to uszczypnęło :D Dziewczyny nie ma naprawdę się co bać ! mam ślicznego kolczyka , za chwilkę idę go zmienić mam nadzieję że dam radę ;DTrzymajcie się :*

Gość zaczarowanaxd
ja byłam u kosmetyczki wczoraj :) na początku kazała mi się położyć ( różnie ludzie reagują ) potem odkaziła i psiknęła zmrażaczem czy czyms [ ; potem wzięła coś na podobe nożyczek ale inne końcówki i mi to jakoś zaczepiła żeby mogła włozyc kolczyka lekko boli ale bardzo lekko . wziela bardzo chudiutką igłę i przekuła mniej niż sekunda. nic nie bolało na prawdę nie straszcie ludzi , że to boli .. bo nie boli . założyła mi plaster i trzeba było go nosić cały dzień i nic nie robic z kolczykiem. wczoraj kupiłam jeszcze maść tribiotic saszetke koszt 1,70 zł i smaruje 3 razy dziennie ale jak chce posmarować 2 raz to zmywam gazikiem tą maść i smaruje dopiero ale trzeba miec umyte ręce i będę dbała dopóki mi się nie zagoi ( 2 tyg. ) lekko boli ale tylko jak się rusza nosem czy coś więc POLECAM ! :)

Gość zaczarowanaxd
a i kosztowało to 60 zł . jeśli masz miesiączkę powiedz to kosmetyczce jeśli chcesz przebić bo poleci dużo krwi . MASZ PYTANIE O KOLCZYKU W NOSIE ? PISZ ODPOWIEM ! :p

Gość zaczarowanaxd
mam pytanie czy u kazdej kosmetyczki mozna zamrozic podczas przeklocia nosa? TRZEBA ZAMROZIĆ ! TO JEST ZNIECZULENIE TAK JAKBY ..

Gość zaczarowanaxd
czemu trzeba plaster na noc ? nie oddycha nos . i najlepiej w ciepłym pierwszego dnia ;)

Gość zaczarowanaxd
A i jeszcze jedno jeżeli bedą chcieli pistoletem, to lepiej wiej z tamtąd , bo to znaczy ze pojecia o kolczykowaniu nie mają. Igłą . ;p

Gość zaczarowanaxd
Mi nie leciała żadna krew i nic nie ropieje ( : Nie polecam dla alergików.

Gość zaczarowanaxd
też jest takich strach jak sami sobie przekuwacie bo jak traficie na nerw ? i co będzie .

Gość kasia3109331093
Ja polecam naprawdę przebijanie nosa pistoletem ! Naprawdę . A z tymi nerwami to kit wkręcają , przecież jak kosmetyczka robi pistoletem to też nie wie .. musisz zrobić na tym łuku takim . Naprawdę .. polecam pistolet. Nic nie boli , nic nie ropieje a kolczyk niesamowity ! ;)

Gość zaczarowanaxd
wie bo już jest wyszkolona ; o ale róbcie co chcecie ( ;

Gość mydulce
trzeba zaklejac na noc plastrem poniewaz kolczyk moze ci wypasc... Jak masz kolczyk typu ////"L"//// to nie musisz zaklejac.... ja zaklejalam przez jakies 2 tygodnie bo pozniej wlasnie wymieniłam na ///"L"///

Gość niunia =D
i nie muszi nikt wam znieczulac nosa ja mialam na zywca :D xD ale i tak nic nie bolalo zreszta ja tam lubie piercing xD :D Pozdro :* :) :P

Gość kasia3109331093
ja właśnie mam kolczyk zakończony małą kuleczką , mimo tego i tak mi może wypaśc więc zaklejam na noc narazie plastrem . Co mogę zrobić żeby nie wypadał ? czy ta dziurka się dopasuje i niedługo tak nie będzie ? help

Gość kasia3109331093
Hej ! to znowu ja , okazało się że mam za małą kuleczkę na końcu kolczyka .. dzisiaj kupiłam taką perełkę i ma większą kuleczkę na końcu , nie mogła mi na początku wejśc , ale jakoś się udało. Teraz nie wypada i jest super , ale martwi mnie to czy jak wygoji mi się dziurka będę mogła bez problemów wyciągnąć tego kolczyka z tą kuleczkę na końcu ? Bo teraz mam trudności ,a co dopiero po zagojeniu ! ODpowiedzcie plis !

Gość niunia =D
te kolczyki z kuleczkami na koncu sa wlasnie beznadziejne bo mozesz miec z nimi problemy wlasnie przy wkladaniu i wyciaganiu -_- a co idzie za tym? problemy z kanalem,moze ci ropiec bo moze zostac uszkodzony i tak dalej dlatego najlepsze sa "L" lub takie z przykrecana lub odkrecana kuleczka :) Pozdro :P

Gość kasia3109331093
Tak wiem , że doradzają L . Ale jest w tym problem , że nigdzie nie mogę takich kolczyków znalezc .. ;/ byłam w 4 sklepach jubilerskich i nigdzie nie ma , podobnie (tak jak mowia sprzedawczynie) nie schodzily im te L bo haczą i podrażniają śluzówkę nosa .. i powiedzialy ,że prawie nikt tego nie ma :/ Mam nadzieje , że uda mi sie za 2 tygodnie wyciągnąć tego kolczyka ... będę próbowała , a po za tym troszeczke mi ropieje .. czy normalnie polewac woda utlenioną i spirytusem czy jeszcze coś kupić ? czy to wystarczy ?;D thx za odpowiedzi

Gość ZAbCiaa **
przebijanie nosa nie boli . sama mam kolczyka w nosie i w pępku . ale wiesz kazdy roznie odczuwa bol

Gość niunia =D
nie smaruj spirytem ani woda utleniona!!!! powinno sie smarowac SOLĄ FIZJOLOGICZNĄ! nabędziesz ja w aptece pozdro :P

Gość aniaaxd2
ja przebujałam sobie nos 2 lata temu pistoletem , nie bolało , szybko się zagoiło , a kolczyk wymieniłam po 2 dniach , problem miałam tylko z tym ze mój kolczyk był zakończony kuleczka i miałam straszne problemy z wyciąganiem go a musiałam to robić gdyż u mnie w szkole nauczyciele sobie tego nie życzyli wiec jak wyjęłam kolczyk tak go nie wsadzałam , ale jutro znowu idę przebić nosek tym razem igła ;D

Hej. Prawdopodobnie jutro idę przebić nos. :) Po której stronie powinien być kolczyk? Jak wygląda przebijanie u kosmetyczki? Boje się troche. ;p

Gość kasia3109331093
Ja Ci wytłumacze . Kosmetyczka najczęsciej przebija nos pistoletem.Niby nie powinno się przekłuwać , ale dużo osób to robi i naprawdę im nic po tym nie jest. Ja sama przebijam sobie tydzien temu w czwartek .Pani zapytała się po której stronie ma być kolczyk ( ja mam po prawej) posmarowała mi czymś odkażającym , wzięła pistolet nakierowała PACH i jest ;D Posłuchaj , wiem jaki strach jest wielki . Sama mało co nie zemdlałam na tym fotelu , ale z całego szczerego serca mówię Ci , że to naprawde nie boli . To jest sekudna , tylko zapiekło leciutko , jedynie co może cię boleć to troche wymienianie kolczyka , ale to nie jest ból .POLECAM gorąco . Ale jedyne co to możesz mieć pózniej problem z wyciągnięciem kolczyka z kuleczką , ja włąśnie teraz taki mam , może mi ktoś powiedzieć cio można zrobić żeby go wyjąć ???:******:)