Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mary z cleveland

jezyki polski w ameryce pojechalem kara do bary

Polecane posty

Gość evica
ale czasem na te barbekju sobie fisza albo czikena tez wrzucacie co?

Gość evica
bo w Nowym jorku to pol zycia w sableju spedzasz i juz a i kakroci duzo...

Gość jestem skacowany
och pamietam dobrze te domki kakrociaki

Gość swinkowaaaaaaaa 24
wy to simple jestescie, na barbekju nie fisza ani czikena tylko salmona :) i najlepiej z patejtos takimi ah pycha. jedyne o czm trzeba pamietac podczac barbekju to, zeby gdzie jakiejs szapy nie bylo w poblizy, paietam jak kiedys w takiej jednej szapie drajlo cieli . sozo strasznei glosne to badruje a i gany mieli to tylko strzelaly te gwozdzie w tubajfory. i wiora lecialy. wcale sie nie dalo zrelaksowa i trzebabylo po ucho do kornerstoru jechac ela

Gość Agusia-81
swinkowaaaaaaaa 24, niezla jestes! a sprawdzalas moze, co jest w tej boxie co lezy tam w kornerze? Ja zaraz sprawdze, tylko wezme siałer, a potem jade po stikery na moją kare (niezlą mam - lexusa ;-). Malo by brakowalo, a by mi kapy ostatnio tiketa na intersekszyn na hajłeju daly! A jaka masz insiure? Taką czipną? To bym radzila zmienic, bo jak bedziesz miec aksident, to Ci nie wyplaca! Skanseluj se i idz do lepszej. A jakby sie zdarzyło, że Ci kara stolowali, to Ci tez pewnie nie wypłacą, tylko Cie za tołing zczardzują! A tak, baj de łej, wiesz moze po ile ten sosydż w kornerszopie? Chcialam cos smacznego kupic, bo w łikend mamy party na porczu. Przyjdzie moj bojfrend i kilka innych osob. Bedzie kul. Na pewno zaserwuje mafinki, bagelsy i jakies kuki. Tylko mam problem z lampa na jardzie, ta co by nam miala na party swiecic, bo nie robi (uwielbiam, jak ktos sobie doslownie tlumaczy it doesn't work ;-)))

Gość swinkowaaaaaaa 24
jak cos nie robi to jest sit i trzeba do szapy oddac to naprawia. matko tyle w ameryce a podstaw nie znasz ;P insiure mam niezla, i deduktible tez calkiem calkiem, tylko pejmenty duze i pasdiu mialam z dwa razy. wazne zeby na morgeciu nie miec pasdiu !! bo ci sie kredyt spieprzy a wtedy to nowaj ani celpona nie kubisz ani creditcart nie dostaniesz. dobrze, ze mi o tym stikerze na plejty przypomnialas. o i na szybe tez stiker mi trzeba. ostatnio wlasnie kapy jechaly za mna i dobrze ze tiketu nie wystawili mi tylko lokal lorning. musze poza tym do banku isc i czeki skeszowac. ja nie lubie jak sie czeki bansuja albo jak maja enesefy. zrewszta pozniej dzwonia z banku i mesydze zostawiaja , ze fis naliczac beda. zalalo mi apartment ostatnio i dzwonilam do insiury wlasnie. ma przyjsc agentka i estimator , zeby estimejt zrobic i czeka wypisac. dzwonilam oczywiscie do asesmentu na emerdzensi , ale tylko mesidz zostawilam bo mieli holidej. smierdzi mi w domu bo i kabinety w kuchni i cantertapy zalane. a kota moja tylko lazi i mialczy bo jak kapie woda to ja badruje mowie wam, w ameryce to przesrane jest. jak nie urok to sraczka no "to baj pa" :) swinkowa :) ps. odnosnie barbeqju to sasydz mysisz kupic, nie ma to jak dobry polish sasydz z grila. o i hod dogsy mozesz zrobic! party sie napewno uda jak bede hod dogsy!! do tego barbeqju sos i mustard!! hmm pycha.

Gość swinkowaaaaaaa 24
agusia _81 - czy wymienilam juz w carze wajpsy/ dzis u mnie padalo i nie robily wrace.

Gość dziewczyny tłumaczcie
, co? bo nie nadążam za coponiektórymi dziwolągami :-)).

Gość Agusia-81
Swinkowaaaaaaaa 24, jestes nie do pobicia! :-). Wspolczuje tylko z tą wodą w mieszkaniu, bo jesli to kondo rentujesz, to Ci na pewno lendlord nie odda depozytu...Floring pewnie cały zamokniety...Ech...Mam tylko nadzieje, ze insiura wyplaci Ci za szkody, a jesli nie, to wezmiesz lojera i pojdziesz do kortu, tam na pewno dojdziesz sprawiedliwosci. Potem tylko musisz uwazac, zeby Ci polisy nie skancelowali przez ten kleim, albo zeby nie bylo tak, ze Ci nie chca reniułalu zrobic! Poki co jednak, zrelaxuj sie i niech Cie to nie badruje. Popros swojego hazbenda albo boyfrenda, albo jeszcze lepiej, kolezanke i pojedzcie do mola w dałntałn - ostatnio podobno duze sejle byly i mozna bylo zrobic dobry dil na dżaketach. Gwarantuje, ze bedziecie miec fan!!!

Gość co za przesada
Zalosne jak sie was slucha. Pewnie same uzywacie co poniektorych slow a przyznac sie ciezko. Popatrzcie na Polakow w Polsce: To oni chodza na mityngi, maja lancze itd. To jest dopiero zalosne. Oferty biur podrozy last minyt.Tych to dopiero mi zal. Wszyscy sa kul, jest okej po co na co to komu. Ja mieszkam za granica i bardzo czesto uzywam angileskich slow a to tylko dlatego ze sa latwiejsze niz polskie czasami. Oczywiscxie nie mowie ze mnie ktos zczardzuje czy cos takiego ale czasami mam ochote tylko po angielsku mowic.

Gość Agusia-81
Mysle, ze zalosny jest fakt, ze ludzie posluguja sie takimi dziwolagami jezykowymi, mieszkajac za granica, natomiast nie uwazam, zeby zalosnym bylo zartowanie sobie z tego w tym miejscu, bo chyba wlasnie po to ta stronka zostala stworzona. Poza tym, gwoli scislosci, sama nie posluguje sie tymi zwrotami, poniewaz jestem w USA dopiero 3 miesiace i nie zdazylam jeszcze nic "podlapac". Pozdrawiam :-)

Gość swinkowaaaaaaaa 24
do -> co za przesada - niestety ja w domu uzywam polskiego a w pracy angielskiego wiec nei mam kiedy, korzystac z ang-pol wytworow. ogolnie bawi mi, jak ktos uzywa tych wyrazow, nei zdajac sobei sprawy , ze jest to "smiesznawe" . przyznaje sie do mowienie closet - bo mi tak wygodniej - za to mozesz mnie zlinczowac :) ja nie rentuje tylko mam morgec i to juz moj apartment, niestety mimo, ze allstate insiure mam , to wierz mi tylko problemy z tym zalanie , dobrze , ze sasiadka loterhiter wymienila i juz nie cieknie po drajle

Gość siedze na porciu
i sie smieje do rozpuku!Agusia-81 :)swinkowaaaaaaa 24 :) Jestescie super! Wspanialy kabaret tworzycie! Kto nie rozumie niech zaluje:)

Gość siedze na porciu
evica:) tez jestes dobra!!!

Gość evica
a jestem, jestem, bo u nas w NY jak sie siedzi na jardzie to zadne odglosy z szapy nie dochodza, zadnych ganow - nic. Po prostu w dobrym nejberhudzie mieszkam i juz.Wszyscy wkolo wery najs i w ogole kul. Na kazdym jardzie super pul jest, mozna sie popluskac..., ale za to taksy strasznie drogie, no ale coz - lepszy nejberhud - wiecej baksuw musisz wybulic...tylko najgorzej to mnie wkurzaja te trafiki jak chce, na przyklad do mola pojechac...No ale nie jest tak zle, erkondyszyn w aucie jest , to mozna troche w trafiku postac... Lece jakis diner ugotowac, bo niedlugo hasbend z szapy wraca, dzis zadnego owertajmu nie zalapal, to bedzie wczesnie w domu, baj...

Gość siedze na porciu
eviaca:)ja przy hajweju mieszkalam ale teraz na saut sie mufnelam brakuje mi sajdlokow. erkondyszyn mam centralny ale trzeba pofiksowac bo cos mnie to badruje. a na diner zrobie turka dla hasbenda, lepszy turek od czikena, jak myslisz?

Gość evica
chyba lebszy, bo ilez mozna tych czikenow jesc?... moj to najlepiej szrimpsy by jadl, ale ta tak dobrze to sie jeszcze nie powodzi, wiec bedzie szczawiowka...a turka jak robisz w owenie?

Gość siedze na porciu
turka upieke w owenie i jeszcze potejtos dodam, smaczne bedzie. I kejka z frostingiem tez upieklam, lece bo mi sie przypali !!!!

Gość mieszkanka USA
heheheh, fajny topic, ja niestety nie mam zadnych polakow wokol siebie wiec nie mam co opisac :(

Gość swinkowaaaaaaaa 24
no co wy turka? jeszcze mi powiecie ze z kranbery? a to dzis stejka z maszt patejtos i jakas salad :) ja nie lubie stejkow ale moj fijanse- bojfredt lubi. ja sobe zjem paste jaksa - pasta mniam. przykro mi z powodu twoich taxow. moje niestety tez poszly w gore i mi pejment na eskro sie podniosl na morgeciu . ale mnie to w kurzylo strasznie. jeszcze z rok powmieszkam bedzie forsajlbajolner :) nie chce kros apartamentu - bedzie super remodelingowany bo, casz z insiury za ta powodz dostane. zaloze nowe kantertapy i cainety nei wiem tylko cz aplijance dam rade kupic. i wiecie co baf tez remontowac bede. juz po kontraktorach dzwonilam, maja mi przyjs estimejt zrobic. nowe tajls poloze i tub i synk i nawet focet :) nie wiem tylko czy tylko flor tajls bede merbul czy wol tajls tez? marbul mi sie podoba bardzo albo slejd - tez kul.

Gość swinkowaaaaaaaa 24
ja nie lubie szrimpsow. ale za to lubei krabmit - nawet to udawane - mniam

Gość swinkowaaaaaaaa 24
a jaka kare dziewczyny ( i chlopaki jak any ) macie? ja mam krajslera z alojwills i erkondyszynem i nawet myslama o ledersit ale nie roba dla mnie , no chyba ze bylyby hityd - ale te to duzo keszy kosztuja :(

Gość evica
ja krabmit tez lubie ale tylko ten ril, no i oczywiscie labstera obowiazkowo...zebym tak w czikago mieszkala, to kto wie moze bym sie na ten twoj baj olner skusila, ale na razie w NY zostane, bo tu mnie sie nawet podoba, najgorzej tylko jak w zime blizer jest a w lato hjumit, no ale jakos tam bedzie

Gość swinkowaaaaaaaa 24
myslalam, ze juz wszystkie poszlyscie do kiczen gotowac chikena dla hasbendow, atu prosze taka niespodzianka :) mi sie zaraz overtajm konczy i do hausu jade , musze wymapowac tajle w kuchni bo pewnie dalej mokre od tego hitera sasiadki. ja sie tez pochwale , mam bardzo dobry nejberchod i do mola blisko i do hajleju, tylko te trefiki czy powlaczalyscie hit w domach? u nas juz nawet snol byl ostatnio :( i kold sie robi

Gość Agusia-81
Witam dziewczyny! Swinkowaaaaaaaa 24, ja juz dinera ugotowalam dla siebie i dla mojego bojfrenda, mielismy pierogi z Alaksandra's food ;-) (polecam). Jak bedzie Twoj apartment for sejl by di ołner, to daj znac, moze jakis dobry dil na morgec znajde i kupie...? A jak nie, to dalej bedziemy rentowac bejsment ;-). Wspominalas chyba, ze mieszkasz na sołcie? Ja wprawdzie na norcie, ale zawsze sie mozna zgadac i na kofi gdzies wyskoczyc, albo do jakiejs bary...Tejk ker!

Gość sobie czytam
Takie wypracowania piszecie, chyba tak mowicie na co dzien same, bo mi chyba nigdy do glowy nie przyszlo tyle dziwolagow.

Gość ja tak często mówię
a mieszkam na polskiej ziemi:-D jest z tego sporo śmiechu zawsze.

Gość evica
dziewczyny, ale kofi koniecznie z kejkiem pamietajcie..., a najlepiej w molu, moze bedzie cos na sejlu przy okazji