Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mary z cleveland

jezyki polski w ameryce pojechalem kara do bary

Polecane posty

Gość evica
Ale tak, odbiegajac od tematu najlepsze, co uslyszalam na polaczkowie to bylo: - krewetek to nie lubie, ale szrimpsy to tak..., szrimpsy to lubie - nic dodac - nic ujac - i co wy na to?

Gość POLKA POLKA 21
CHICAGO: "Nie jestem Polka jestem CHICAGOWIANKA" hehehehehhehehe matka do dziecka: "BADZ ZE GRECZNY BO DOSTANIESZ TAJM AUT" hheheheh "jade dzis na lejka" "ona to bicza" hehehe "ide na brejka" heehehe

Gość swinkowaaaaa 24
ja chetnie pojde na jakas kofi albo kejka, i moze faktycznie gdzies do pubu, ja na saucie mieszkam, ale to wcalnie nie koniec swiata :) w sumie to terez bede miec wiecej brejkow to moze akurat sie spotkamy, zdecydowanie nie na szrimpsy albo lobstery. to odpada :) w molu moze byc, jakby byly sele to faktycznie moze jakis szaping i nowe tiszerty :) albo soksy :) szkoda ze nie jest cieplo bo moznaby nad lejka albo na bicz jakas . no a tak no chyba zeby miting jakis w lotertower. mi sie najbardziej podobalo jak kiedys w kolejce dziewczyna mowila ze dziekuje "from tap of de mautyn" - ja myslalam, ze to tylko legenda spoleczna - niestety bylam w bledzie :) ps. odnosne morgeciow ja mam super frenda co sie na tym zna i zawsze mozna z nim robic exelent dil i jest the besciak - serio

Gość swinkowaaaaa 24
ja nie myslalam,ze tu jeszce ktos jest poza mna :)

Gość zabkaznewyorkcity
w NY spotkalam sie jeszcze z nagminnym uzywaniem: ooo tak? nie slyszalam tego w Polsce.

Gość potrzebny operator maszyn
vendingowych widzialam ostatnio ogloszenie na polskiej stronie internetowej. Zalosne. Nauczcie sie angielskiego bo jak sie czyta to az wstyd za was. Szpanujecie ze znacie? Nie macie pojecia o poprawnej wymowie.

Gość swinkowaaaaaaaa 24
do potrzebny operator maszyn - to juz czy znam angielski czy nie , nie uwazasz, ze jest moja sprawa ? poza tym im ktos dluzej jest w usa, angli czy nowej zelandii tym bardziej zdaje sobie sprawe, ze ma sie co raz wieksze braki. a twoj angielski jak tam? upper intermediate czy wyzej? jestem juz w worku. co tam dziewyczyny?

Gość siedze na porciu
o maj gasz,:)swinkowaaaaaaaa 24 :) evica:):) wiecie jak przyjechalam(przepraszam - przyszlam) do Stanow ze starego kraju to bylam w szoku gdy uslyszalam ta mowe. Teraz mnie to bawi - pamietam jak starsza pani w sklepie powiedziala do meza - "czy masz recepte" chodzilo jej o kwit z kasy. Teraz juz wszystko rozumiem po chicagowsku ale to zabralo mi troche czasu. zapraszam na kejka i szripsy i lobstery.a na lykend ide na szaler party bo sie male baby urodzilo.

Gość usa1234
Szaler party po urodzeniue bejbika? A zawsze myslalam ze przed :) Pozdrawiam. Przedni topc :D

Gość evica
u nas w NY to sie mowi pary a nie party, a najlepsze jak ktos mowi : - bylam wczoraj na tych parach, po parach pojechalismy do klubu...

Gość evica
ale sie najadlam, ful jestem. Na sniadanie zjadlam bajgla z cizem i dzius a na lancz sandwicz i tez dzius, bo sody to nie lubie...ciekawe co na diner, moze jaka fisz?

Gość siedze na porciu
baby wczesniak dlatego teraz ten szaler. Wiecie takie male to nie jest kjut...

Gość dajcie sobie spokoj
to powoli przestaje byc smieszne :o

Gość swinkowaaaaaaaa 24
ja nie wiem, czemu niektorzy sie tak irytuja. mnie to ciagle smieszy. poza tym i tak uwazam, ze to co mowia polskie wladze i elity rzadzace jest 100 razy smieszniejsze :) i mimo ze mam ich dosc , to jakos nie przestaja pieprzyc glupot poza tym, dla niektorych ludzi jest to "normalny" jezyk , ktorym niestety posluguja sie na codzien. pozdrawiam wszystkich co workuja. u mnie rejn straszny dzis. i mam problemy z ta insiura :( - to co mi kiczyn zalalo

Gość do swinkowa...
Ups, milo byc do PIGowa... Wiesz z tego co piszesz, to zaloze sie, ze sama tak mowisz, jestes za bardzo "fluent" w tych slowkach.

Gość swinkowaaaaaaaa 24
skoro przebywam z ludzmi , ktorzy tak mowia, wedlug twojego zalozenia tez powinnam tak mowic. twoja opinia - twoje zdanie. ja nie musze sie tlumaczyc jak mowie , wierz mi zastanawiam si etylko, czy jesli lubie salate i ja przezuwam to rowniez powinnam byc porownywana do przezuwaczy ? przeciez to tez robie z latwoscia :)

Gość usa1234
Teamt jest fajny, chyba masz porzadne kompleksy skoro Cie nie smieszy. Ja jeszcze workuje wiec sobie tutaj z checia zagladam :D Pozdrawiam.

Gość swinkowaaaaaaaa 24
ja tez workuje ale bos przyszedl wiec lookam tu zadziej :) milej pracy ci zycze ile jeszcze przed toba? ja mam 2 godziny :)

Gość usa1234
Ja mam 2.5 :( Do 4.30 :(

Gość usa1234
Opcje minimalizowania okna internetowego kiedy nadchodzi Boss mam opanowana do perfekcji :)

Gość swinkowaaaaaaaa 24
usa 1234 niezle, niezle :)gdzie pracujesz?

Gość usa1234
Pracuje w biurze projektowym, jestem inzynierem, a ty?

Gość swinkowaaaaaaaa 24
ja w offisie loyera :) jestem asystentka adwokata zajmujacego sie obrotem nieruchomosci, ale za 2 tygodnie ide do nowey pracy, tu juz dalam wypowiedzenie :) skad jestes?

Gość usa1234
Los Angeles, a ty?

Gość swinkowaaaaaaaa 24
chicago, a raczej miasteczko nadalekich poludniowych przedmiesciach chicago - oak forest mardzo mi milo usa1234