Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adriaaaannna

Jak zaplanować płeć dziecka?

Polecane posty

Gość Adriaaaannna

Dorgie Panie, mam pytanko, powiedzcie prosze jaka diete trzeba zastosować aby urodzic syna? Moj mąz bardzo Go pragnie a ja chciałabym Mu Go dać. Dziekuje za wszelkie odpowiedzi:)

Gość o płci dziecka
decyduje mężczyzna nie kobieta

Gość do o płci dziecka
to co musi zrobić facet żeby był chłopiec, a co zeby była dziewczynka?

Meskie i zenskie plemniki roznia sie szybkoscia i dlugoscia zycia. Podczas gdy meskie plemniki sa szybsze, zyja zenskie plemniki dluzej. Te cechy moga okreslic prawdopodobna plec dziecka. Jesli wspolzyjesz z mezem w dzien jajeczkowania, prawdopodobienstwo urodzenia chlopca jest wieksze. Jesli chcesz dziewczynke, powwinnas wspolzyc dwa dni przed jajeczkowaniem. Problem tylko w tym, ze musisz dokladnie wiedziec, kiedy masz jajeczkowanie!

Można spróbować...wiem na pewno ze plemniki XX i XY róznią się szybkością i zywotnością ( tylko nie chce wprowadzić w błąd wiec nie będę pisała dokladnie ) i wiem, ze to zależne jest od owulacji...jak wiadomo plemnik w ciele kobiety przezywa do 72 h...biorąc pod uwagę zywotność któregoś z nich- wieczorem dam znać dokladnie- musi dojść do zapłodnienia albo przed owulacja albo w dzień lub dzień po..wiem, ze jedne są szybsze ale mniej zywotne a drugie są wolniejsze ale dlużej zyją- więc wiedząc ktore to są musisz wybrać odpowiedni dzień....tego jestem pewna na 100% tylko nie wiem ktory jest taki a który taki- tzn XX ( warunkujący płeć żeńską ) czy XY ( męską ) Wydaje mi się ze XX jest wolniejszy ale dłuzej zyje, więc ma więcej czasu na przedzieranie się przez śluz itd-w rezultacie więcej się rodzi dziewczynek....ale tak jak pisalam- nie jestem pewna na 100%..poszukaj w necie, albo poczekaj aż ja znajdę ten artykuł- chyba byl w Swiecie Wiedzy:D Poza tym jest problem wyznaczenia dokladnie owulacji....mozna za pomocą temp albo są specjalne testy, ale one kosztują

w poprzednim numerze Samego Zdrowia była artykuł na ten temat, spróbuj go znależć na stronce gazety w necie, a moment owulacji pomogą ustalić testy owulacyjne powodzenia

Gość głupota
plemniki są albo X albo Y a nie XX, XY, XX to juz jest dziesko płci żeńskiej, a XY dziecko płci męskiej,

Eeee... tam mi koleżanka mówiła że jak chce się mieć syna to trzeba mieć podczas stosunku nogi do góry ;)

Gość Maarlenka
Hehe.. :D

Gość Arleeeta
No oki, dieta dla mezczyzn, ale jaka diete musi zastosowac kobieta by te plemiki odpowiadajace za meska plec przetrwaly w odczynie ( zasadowy, czy kwasny) pochwy? gdzies cos kiedys czytalam na ten temat, ale nei pamietam dokladnie. czyli diete stosuje tylko mezczyzna, tak, a co z kobieta?

Gość służący pomocą
trzeba pić piwo, czytac CKMa i MH, oglądać sie za panienkami, duzo jezdzic autem i oglądać mecze

Gość totalna bzdura
kobieto, odczyn pochwny musi być kwasny chyba że chcesz sobie infekcje zaplanować, a nie płec dziecka, a wtedy nawet jesli zajdziesz w ciaze i infekcja z powoduje poronienie!!!!!!!!!!!!!!

hej :) ja też marzę by mieć synka,narazie nie mam dzieci,ale czytam wszystko na ten temat i również słyszałam , że jeśli planuje się synka należy kochać się dokładnie w dni płodne-owulacje a dni przed owulacją to raczej pewne,że będzie dziewczynka ;) ale to tylko statystyki więc nie wiem ;)

Gość baska_1975
czytam te posty i zastanawiam sie czy kobieta nie musi prowadzic jakiejs diety zeby te plemniki XY przetrwaly , i aby im jakos dopomoc w drodze do komorki jajowej ?? Bo ja tez chcialabym urodzic synka

Gość plemniki X
A nie XY, czy wy na biologie nie chodziłyscie?! XY to genotyp chłopca a nie plemnika! Nie ma takiej diety!

Gość plemniki X i Y
Miało byc, plemniki Y dadzą chłopca a X dziewczynke