Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kingala

ławeczka 50-tek i więcej

Polecane posty

Boże Narodzenie Oczy błyszczą, ręce drżą, Uśmiech zdobi każdą twarz, Serce nosi radość swa, I zakręci się znów łza. Zapomniany dawno czar, Zaszufladkowane sny, Płatki śniegu sypie nam W brylantowe, śliczne dni. Idą wszyscy ucieszeni Ujrzeć ten Maleńki Cud, Choć Maleńki w stajni leży Wkrótce zbawi ludzki ród. Dziś narodził się w ubóstwie Karmiąc Sobą cały świat, Zamieszkując w moim sercu Da mi przetrwać ciężki czas. Wielki, Święty, Nieśmiertelny, Przez anioły otoczony. Dzisiaj wszyscy się weselmy, Dziś Maleńki narodzony. Aleksandra Kisiel 27.12.2008r.

Witaj kochana Laweczko🖐️ Kingalko piekne wiersze.... dziekuje 👄 Olimpio 👄 Rybciu 👄 . Cokolwiek napisze to zapewnie ten TROL sie zaraz odezwie . No ale coz na takich juz nie mamy wplywu. U mnie tez przygotowania do Swiat. Wracam z pracy i zaraz do kuchni . Teraz mam chwilke i odpoczne sobie na naszej Laweczce potem robie SPA i do lozeczka bo jutro znowu czeka mnie dlugi dzien. Po pracy wybieram sie do fryzjera zrobic nowa fryzurke na swieta :D PozdrawiamWas 🖐️

Witaj Krystynkko!🖐️ Jak miło Cię widzieć.Dziękuję za świateczne zyczenia,za kolędy i za to,ze jesteś. A ja jestem w trakcie czytania wierszy.Piękne wiersze Kingalii. *** Kingalko kochana: cudne wiersze!Jesteś wielka❤️Dziękuję. Pozdrawiam serdecznie❤️

Witaj ŁAWECZKO🖐️ Dzisiejszy dzień rozpoczęłam od kuchni.Jak pachnie.... Jeszcze troszeczkę i bogos będzie gotowy.Mniam,wychodzi pyszny.Czego w nim nie ma? Koleżanka twierdzi,ze daje duzo majeranku.Ponoć bigos z jego dużą ilością nie powoduje wzdęć,oszczędza wątrobę. Ja natomiast daję przyprawę do bigosu.Hm,mam dylemat ... No nic,poczekam na wasze podpowiedzi.Doprawię na samym końcu. :) Usmiałam sie z dowcipów.:) POZDRAWIAM WAS DZIEWCZYNY!!Nie spieszcie się,zdązymy do świąt.:) Kingalo,wiersze Twoje to cos więcej niż ^poezja^.:) Krystynkko 🖐️ Rybciu🖐️ Do zobaczenia🖐️ .

Ze starej plyty Dom, rodzinny dom odchodzi już w niepamięć Czas z matczynych rąk zabiera nas w nieznane. Żal tych czterech ścian, gdzie tyle sie przeżyło, Lecz tam czeka świat i miłość woła nas. Ze starej płyty wraca muzyka Wibruje w smykach, jak w oczach łzy A świat się kręci, jak stara płyta Kreśli w pamięci obraz tych dni Ze starej płyty melodia płynie Jak w niemym kinie, ktoś na pianinie gra Utopmy troski w czerwonym winie Bo raz się żyje i kocha raz Jak filmowy kadr swe życie znów oglądam, lecz nie wróci juz zielonych lat melodia. Po matczynej też poznałem inną miłość, Dziś, jak piękny wiersz, powtarzam ją co dzień. Ze starej płyty wraca muzyka Wibruje w smykach, jak w oczach łzy A świat się kręci, jak stara płyta Lata nam składa z nocy i dni Ze starą płytą trzeba ostrożnie Pęknie jak serce, nic nie zostanie Z naszą miłością bywa podobnie. Mija jak refren ze starych płyt... Jak filmowy kadr swe życie znów oglądam, lecz nie wróci juz zielonych lat melodia. Po matczynej też poznałem inną miłość, Dziś, jak piękny wiersz, powtarzam ją co dzień. Andrzej Frajndt

Witam ławeczkę. Od samego rana byłam na wyjezdzie,zachorował sąsiad mieszkajacy nade mną,wdowiec.Woziliśmy go do lekarza,pózniej do apteki,z powrotem do lekarza bo nie podpisał się na recepcie i nareszcie w domu.Dobrze,że miałam z wczoraj obiad bo przyjechaliśmy głodni jak wilki. Siadam z kawą i zapraszam. Czytam Wasze wiersze i duuuumam,nad szarością prozy życia.Ach zycie. Pozdrawiam

Rybciu 🖐️napisałaś: Czytasz wiersze i dumasz nad szarością prozy życia.Ach zycie. Coś w tym temacie...o życiu... Kawałek życia został Ci włożony w ręce. Twojego własnego życia. Twoje umykające istnienie każdego dnia dawane jest ci od nowa. Czy naprawdę chętnie przeżywasz dzisiejszy dzień? Czy go rozpoczynasz z ochotą? Czy przyjmujesz niczym ołowiany ciężar, który cię przygniata? Nikt z ludzi nie potrafi tego zmienić, jedynie ty sam. Nie ma bowiem na świecie nikogo, kto mógłby ten dzień przeżyć za ciebie. Przyjmij ten podarunek, a nie zapomnij, że każdy dzień dany ci jest jak wieczność. Abyś był szczęśliwy!!!! Każdego dnia zaczynaj życie od nowa!!! Życie znowu wstępuje w ciebie, gdy się dziwisz, że każdego poranka pojawia się światło. Jesteś szczęśliwy, ponieważ twoje oczy widzą, twoje dłonie czują, a twoje serce bije. Jesteś jak nowo narodzony, gdy zdajesz sobie sprawę,że żyjesz. Phil Bosmans 🖐️

Olimpio śliczne i jakież prawdziwe. Zrobiłam śledzie z grzybami,są pyszne serdecznie zapraszam.Na wigilie tez wystarczy a jak nie to dorobię.Śledzie z beczki się moczą,zrobię jutro. Przyszła wreszcie zakupiona zamrażarka,przed chwilą przywiózł ją kurier i zaraz zabieram się za jej mycie tylko mąż się z nią rozprawi. Zmykam i pozdrawiam

Acha Olimpio ja do bigosu nie daję majeranku a z przypraw to tylko sól i pieprz.Do wczorajszego dałam parę ugotowanych grzybów ,suszone śliwki,trochę czerwonego wina,różne podsmażone mięso i troche boczku wędzonego.Gotuję go przynajmniej przez 2 dni tzn.wyniosłam wczoraj do zimnego garażu/bo nie mam balkonu/i dzisiaj jeszcze sobie na malutkim gazie pyrkoli.Jak dla nas już jest pyszny.

ŁAWECZKO🖐️ Pozdrawiam wszystkich:) Rybciu🖐️ Bigos ugotowalam tradycyjnie,po swojemu.Jest pyszny.Dodaję takze wywar ,grzybki,przecier pomidorowy i inne przyprawy.Nie miałam odwagi ulec sugestii mojej kolezanki.To nie pora na eksperymentowanie.Moze kiedys ... Dzisiaj ponownie na gaz ,zamieszam kilka razy i na balkon:) A teraz piękna kolęda:ten dzień juz lada moment.. Jest taki dzień Jest taki dzień... Bardzo ciepły, choć grudniowy. Dzień, zwykły dzień, W którym gasną wszelkie spory. Jest taki dzień, W którym radość wita wszystkich, Dzień, który już Każdy z nas zna od kołyski. Niebo - Ziemi, Niebu - Ziemia; Wszyscy wszystkim ślą życzenia: Drzewa - ptakom, ptaki - drzewom, Tchnienie wiatru - płatkom śniegu. Jest taki dzień - Tylko jeden raz do roku. Dzień, zwykły dzień, Który liczy się od zmroku. Jest taki dzień, Gdy jesteśmy wszyscy razem. Dzień, piękny dzień - Dziś nam rok go składa w darze. Niebo - Ziemi, Niebu - Ziemia; Wszyscy wszystkim ślą życzenia, A gdy wszyscy usną wreszcie, Noc igliwia zapach niesie. 🖐️

Nie to jest ważne że można żyć samą nadzieją, lecz to,że życie bez niej nic nie jest arte. Niech wszystkie chwile dzisiejszego dnia o Was sie zatroszczą, czułością obejmą , ciepłem okryją i spokojem ugoszczą. Miłego dnia.

Gdy pościel rozkładasz i do snu się układasz popatrz na gwiazdy na niebie, każda z nich świeci dla Ciebie. Czarny parasol nocy okrywa świat cieniem Srebrny sierp księżyca przez niebo żegluje Rzeczywistość staje się sennym marzeniem w którym nasz umysł wytchnienie znajduje. /z netu/ Dobrej nocy i kolorowych snów.

🖐️ Laweczko. Idą święta najpiękniejsze w roku Święta miłości zgody i radości I cały świąteczny nastrój widać na każdym kroku A w naszych sercach miłość gości. Tak kochana Olimpio jestem bardzo zadowolona z nowej fryzurki. Zrobilam sobie pasemka. Dzien jest dla mnie za krotki , z pracy wracam o 16.30 ale piatek mam urlop i dam rade ze wszystkim do Swiat :D Milej nocki Wam zycze a naszej Kingalce milego popoludnia. 👄

ŁAWECZKO🖐️ Krystynkko,🖐️ gratuluję nowej fryzurki. Rybciu🖐️ pewnie nowy nabytek sprawia Ci wielką radość Kingalo🖐️zaszyłaś się w świątecznych przygotowaniach i nie tylko.. wpadnij do nas choć na chwilkę Aby być szczęśliwym podczas tych światecznych dni, potrzebujesz światła i ciepła,nie zimnego migotania neonow i nie ciepła,ktore daje kocioł grzejny,jeśli działa. Potrzebujesz światła w sercu,by widzieć sens życia, i ciepła drogich ci ludzi,ktorzy cię lubią./PB/ Pozdrawiam🖐️ .

Kolędo Z otwartą buzią pasterzy Co stanęli jak dzieci Otulona skrzydłami Aniołów Ukradkiem wycieramy oczy Żeby nie rozetrzeć do reszty Rąbek łzy szczęścia Kolędo Milcząca jak tajemnica Cicha najcichsza Obsypana Betlejemską światłością Cz.M.Szczepanik

Witam zostawiam na ławeczce kawę w termosie I roladę piernikową. Krystynko ja też od dłuższego czasu mam pasemka na głowie bo już jestem bardzo siwa.W tamtym tygodniu zrobiłam sobie blond i lekko brązowe,w sobote jestem umówiona do fryzjera na 9 do uczesania,pózniej muszę odwiedzić rodziców na cmentarzu i dopiero potem będę przygotowywać kolacje. Olimpio,tak jestem z zamrażarki zadowolona.Kupiliśmy ja w sklepie na allegro bo u nas nie było w sklepach i nawet gdyby zamówili to musielibyśmy dlugo czekać,a tak już mam.I na dodatek taniej niż kupiłabym u nas w sklepie. A gdy rano staniesz w oknie jednym gestem,jednym słowem wyczarujesz nowa przyszłość I powiesz JESTEM Miłego Dnia

🖐️ Laweczko. Piękna jest radość lecz nie każdy ją zna Piękne są święta i każdy z nas je ma. Jedni w oddali inni przy jednym stole Nieważne kto, gdzie, lecz ważne byśmy zawsze pamiętali o sobie. Moi kochani dopiero wyszlam z kuchni ale jutro mam urlop to moge dluzej pospac. Straszna tragedia..... zgineli mlodzi ludzie poprostu brak mi slow. Pozdrawiam.

Halo pracusie :D oderwijcie sie troszeczke od pracy. Zapraszam na pysznego makowca i kawke . U mnie juz wszystko przygotowane , teraz zabieram sie za pakowanie prezentow.

"Jest taki dzień - bardzo ciepły choć grudniowy "Jest taki dzień - w którym gasną wszystkie spory "Jest taki dzień - tylko jeden raz do roku Dzień,piękny dzień - który liczy się od zmroku......... Niebo - Ziemi Niebu - Ziemia Wszyscy Wszystkim ślą życzenia............. Świąt wypełnionych radością i miłością niosących spokój i odpoczynek. Nowego Roku spełniającego wszystkie marzenia pełnego optymizmu i wiary, szczęścia,zdrowia i powodzenia.

Witam Ja już mam wszystko gotowe,prezenty pod choinką. Jutro od samego rana będę zabiegana bo fryzjer,cmentarz a potem już będę miała syna z synową,brata no i przygotowanie kolacji. Żyj kolorowo - chwilą teczową chwyć każdy dzień dopóki trwa i ciesz się swego życia przygodą życie mamy jedno a czas tak gna. Miłego wieczoru,spokojnej nocy.

Gość SKĄD WIEM
ŻE MASZ DZIECKO??? POWIEDZIAŁAM MOJE SŁOWA NIE IDĄ W NICOŚĆ ZACZNIJ MYŚLEĆ!!!!!

Gość BĘDZIE TAKI JAK TY
I TO SAMO ROBIŁ TO SAMO POKAZYWAŁ

Witam moje panie w Dzień Świateczny. Mam troszkę wolnego czasu przed przybyciem większej ilości gości. Olimpio, Krystynkko, Rybciu pozdrawiam Was i życzę spokojnych dni światecznych.