Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Accu81

Klinika NOVUM

Polecane posty

Gość moja mała ma już kilka latek
wiem że ludzie nie rozumieja. zagladam i ciesze sie bardzo jak sie komus udaje. kiedys nie wiedziałam że jest to tak czesty problem.

prawie 10 lat chodzilismy i szukalismy lekarza który wie jak pozbyc sie bakteri w nasieniu i poprawic jego jakosc.

Przy Hashimoto najważniejszymi badaniami się anty-TPO i anty-TG, a nie same hormony tarczycy.:/Ja TSH,FT3 i 4 też mam w normie.:D

A ile lat się staraliście ? I w końcu w Novum Wam pomogli ? A u Ciebie było wszystko w porządku ?

nie znam sie na hasimoto,czytałam tylko ten artykuł

u mnie wszstko ok. pomogół lekarz z kliniki w Bytomiu dr Horak. w novum lekarz nie miał pomysłu na problemy meza

Wiem,że internet dużo wiedzy daje.;)Może nie zawsze prawdziwej,ale dużo ludzi pisze właśnie na własnych przykładach.;D A jak czytamy,że komuś się udało, no to i u nas się zapala jakieś malutkie światełko w tunelu.;-)

zawsze trzeba miec nadzieje:) i pozytywnie myslec choc wiem że jest to czasem trudne.

icsi

No to mi zostało już tylko in vitro i to na chwilę obecną jeszcze nie wiem, czy z własną komórką.:/

Nawet nie wiem, jak długo czeka się na obcą, bo nie dopytałam.:(

ja ja lezałam juz do porodu to była dziewczyna która oddawałance kolezance swoja komórke.

Wiem,że mamy problem i to ogramy.:/Często się nad tym zastanawiam, dlaczego ja.:(No ale...jeśli to będzie jedyne wyjście, no to będziemy musieli z niego skorzystać!

Ja na chwilę obecną nie chciałabym prosić o nią nikogo, tylko zdam się chyba na Klinikę, choć wiem,że się czeka.:/

z całego serca życze powodzenia:) bede zagladac:) zapytaj o hasimoto-moze czegos sie dowiesz nowego

Nie dziękujemy.;)Najgorsze to jest to czekanie w tej sytuacji.:/

czas ucieka:(

Gość lato 76
Igrek - Ja odrazu swoje leczenie zaczęłam w Novum , ponieważ dużo wcześniej czytałam o tej klinice , jest naprawde najlepszą . Powiem że dużo dziewczyn są bardzo z tej kliniki zadowolone . Kiedyś czekałam w Novum na moją dr , poznałam jedną dziewczynę , która podobnie jak ty mniała wysokie FSH , w 2011 r w sierpniu urodziła bliżniaki . Jezdziła do Łodzi i Wrocławia ponad 8 lat i dopiero w Novum dzieńki pomocy dr Szulca jej udałosie . Jeżdże do Novum dobrych kilka lat , mam za sobą mnóstwo badań . Jestem po 2 invitrach , 1 na włsnym cykłu , drógi na krótkim protokole . Na tym krótkim pobrano mi dużo komurek z nich tylko 9 zapłodniłosie , a reszta nienadawały się . W 2010 roku mniałam podane 2 zarodki , niestety w 6 tygodniu po transwerze mniałam poronienie . Pózniej szpitał i td . Kolejny krio mniałam w 2011 roku w lipcu równierz nieudany , no i ostatni krio w grudniu 2011 r. Teraz po tych moich porażkach , chcę odpocząć . Pozdrawiam .

Ja, powiem Ci szczerze, że już się czuję tym wszystkim zmęczona.:/A tu jeszcze tyle badań i tyle jeszcze przed nami!Ale--trzeba być silnym.:)A Ty długo się już starasz o dziecko ? Pozdrawiam.:D

Już doczytałam się, jak długo się staracie.A u Was co jest problemem ? U mnie to chyba będą najdłuższe tygodnie w moim życiu...

Gość lato 76
igrek - Powiem że ja mam ogólnie dobre wyniki , tylko już kilka razy mniałam usuwane polipy , i najgorsze to że oni spowrotem za jakiś czas pojawiająm się . Widzisz każdy ma problemy z zajściem w ciążę , i żeby szczęśliwie zakonczona była. Ale warto walczyć , tym przykładem jest mena . Możesz poczytać o niej przeszła bardzo bardzo dłógą i skąplikowaną droge . Ja równierz czasami jestem tym wszystkim zmęczona . Ale trzeba nie poddawać się . Pozdrawiam

igrek Ja właśnie chodzę do dr Jakubczyk :) Jak dla mnie, fajna babka! Wszystko mi zawsze wytłumaczy co i jak. Mam nadzieję, że jutro na usg nie zobaczę kolejnej cysty, a tamte znikną i będziemy mogli zacząć naszą 2gą stymulację. Niestety mam skłonności do torbielek - taki już ze mnie egzemplarz. Przez 15 dni brałam teraz luteinę ( bo pęcherzyk nie pękł mimo Ovi) może to pomogło.. Zobaczymy! Ja np. do Novum trafiłam parę miesięcy po poronieniu. Zaczęły się bardzo nieregularne @ i jak później się okazało już w klinice, mam niezłe PCOS i totalny brak owu :( Na razie poddałam się 1 stymulacji. Raz już nam się naturalnie udało, dlatego mamy nadzieję, ze to nam wystarczy...Dr Jakubczyk daje spore szanse :) Pozdrawiam Was wszystkie!

Ja trafiłam do dr Jakubczyk przez dr Sendrakowską z Krakowa.;D To jest Jej koleżanka i jak byliśmy na wizycie u Niej zadzwoniła właśnie do Niej, w skrócie opowiedziała co i jak i tym sposobem właśnie trafiliśmy do Novum.;-)Jestem dobrej myśli,ale przeraża mnie ten wodniak, którego nigdy nie miałam.:/Mam jeszcze zrobić usg u dr Garwolińskiego, by On to ocenił, czy rzeczywiście to jest wodniak, czy może jakieś zrosty po wcześniejszej laparoskopii!!A Wy dziewczyny jak długo już się leczycie ? Pozdrawiam.:p

lato 76 - tak to jest podobno właśnie z tymi polipami, że one powracają i się odnawiają.;/Ja po 2 laparo jestem, 1 torbiel mi się sama wchłonęła podczas okresu, a o ilu takich możemy nie wiedzieć przecież,że były...:(Profesor krzysiek z Krakowa podejrzewa u mnie PCO, ale nikt wcześniej mi tego nie potwierdził.:// Musimy sobie z tym jakoś poradzić wszystkie i nie załamać się !! To jest bardzo ważne.:)Trzeba być silnym dla naszych przyszłych dzieci.;-)

nucia83 - napisz, jak tam po badaniu dzisiaj!Trzymam kciuki, aby było po Twojej myśli. Dziewczyny--a skąd jesteście tak w ogóle ?

Ja akurat jestem z Warszawy i na dodatek mieszkam bardzo blisko kliniki - pofarciło mi się! :) Wyobrażam sobie jak dojazdy na wizyty generują parom z innych miast dodatkowe koszta. Do tego badania i leki. Przerażające... Igrek - Ty jesteś z Krakowa? Oczywiście, że dam znać jak tam po wizycie. Pozdrawiam!