Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mądralka

Pytania dotyczące Biblii

Polecane posty

Gość no co ty madralko
Ha ha tu niema w ogole tak naprade SJ,sa dwie zainteresowane ta religia osoby, a reszta walczy przeciwko tym dziwczynom.Zejdz madralko z tego topiko bo nie zbuduja Cie z pewnoscia te rozmowy co najwyzej zasmuca.Poszukaj sobie lepszej rozrywki,jesli kozystasz z netu to z pewnoscia znajdziesz cieakwsze tematy dla siebie.Nikogo tu nie przekonasz. Ci ludzie wiedza wszystko najlepiej i nie potrzebuja Twoich opini. A tematem tego topiku przypomne jest biblia! Jak macie jakies zazalenia do swiadkow to napiszcie skarge do bruklinu! Zegnam!

dziekuje za rade, faktycznie topik zasluguje na skasowanie, pelno tu falszu i braku zyczliwości

\"Jesli ciebie nie przekonuje,ze w ostatnim stuleciu czas przyspieszyl niesamowicie,bo odkrycia w medycynie,naukach,elektronice,strach przed zaglada,przed bronia biologiczna,klonowanie,loty w kosmos. Fakt nic wtym dziwnego ze przez prawie 1900lat nic takiego sie nie dzialo,ale w ostatnim stuleciu,nadrobiono,za wszystkie czasy. ciekawe dlczego nie rozlozylo sieto rownomiernie w czasie? Eh ale to przypadek,masz racje.\" To się nazywa ewolucja \"przyspieszyły\" zarówno plusy jak i minusy

Twoj pokoj to przyjecie twoich warunkow,bo jak nie,to dalas juz poznac niejednemu,jak wyglada Pokoj Kamelii i Jej wyznania. Nienawidzicie swoichwrogow,a wrogiem twoim sa Wszyscy SJ gdzie ja tak powiedziałam? to twoje słowa i twój pogląd nie mój. Ja nikogo nie nienawidzę. Żaden człowiek nie jest moim wrogiem. Nienawidzę grzechu i grzech jest moim wrogiem.

Gość kurcze i
"wiadomo ze wyznanie ktore trzyma sie właswiwych zasad sprzeciwia sie swiatu, stąd to potępienie " czy o muzelanach mozesz myslec tak samo. (bo sa potepiani) Mowisz o wlasciwych zasadach to chyba jednak zyjesz w swiecie iluzji, wszedzie sa ludzie dobrzy i zli w kazdym wyznaniu znajda sie ludzie nieodpowedzialni. Znam dosc duze grono SJ i niestety jest wsrod nich duzo nieodpowiedzialnych osob. Zauwazylam zreszta ze na zewnatrz sa strasznie "wymuskani" juz ktos to poiwedzial "pobielane groby"

nie mowie o ludziach a o wyznaniu przeczytaj kilka razy, moze zrozumiesz moją wypowiedz.

Sail_ho wyzanie ktore zostalo zalozone przez Ch.T.Russela byli \"Badacze Pism\". Ci ludzie roznili sie od wspolczesnych SJ,moze nie podstawowymi naukami,ale czcili krzyz,palili papierosy,uznawali inne katolickie nauki. Zauwaz,ze zrozumienie takie jak jest obecnie,przychodzilo z czasem. SJ to juz inna bajka,tak jak pierwsi Badacze Pism. Tamci ludzie przyczynili sie do tego by Zbor SJ wygladal dzis ,wlasnie tak jak wyglada.Popelnili wiele bledow,ale ktorz ich nie popelnia? Dzis SJ tez nie sa idealni,ale sie staraja ich droga jest węższa niz na poczatku XXw..To dowodzi temu,ze zmieniaja sie na lepsze nie na gorsze.Przez tak dlugi czas,powinni juz sie zespolic z otoczeniem,bo tak bylo by latwiej i wygodniej.Jednak jako Orgnizacja wyrozniaja sie z wielu religii.Zyja zgodnie z wola Jehowy.(wskazowkami z Pismasw.) Oczywiscie mozecie zaprzeczyc,ale prawda jest taka,ze jako \"czlonkowie\" Ziemi,maja b.dobra opinie,a tylko nieprzychylni i szukajacy zwady znajduja same wady,a nie dostrzegaja zalet. I jako ludzi malo kto ich zle ocenia,ale pod wzgledem ich chrzescijanstwa,sa znienawidzeni,niestety!!!

Gość kurcze i
a coz to za roznica przeciez wyznaie trzorza ludzie zywi i prawdziwi ze swoimi wadami i zaletami. Nie sadzisz madralko?

Gość .mama Szymka
a ja mysle to zalezy od punktu widzenia pisalam juz ze mieszkalam z SJ i przychodzilo do niej wiele "braci i siostr" i niestety nie pozostalo mi po nich dobre zdanie. Strasznie zaklamani w srodku, moze na zewnatrz grzeczni schludni ale niestety w srodku obludni.

Gość ale jaja jak berety
Wlasnie każdy w tej dyskusji daje przykład,jaka religia jest znienawidzona,ale wolicie zaprzeczać. Ludzie nie oszukujcie sie,nienawidzicie Jehowych,ale ściemniacie dalej,że tak niby wcale nie jest.Jehowi robia z siebie męczenników,ale wy im dajecie ku temu powody NIEZBITYM JEST TA DYSKUSJA!!!!!!!!! A najbardziej nie znosi ich konkurencja tj.inni chrześcijanie.

Gość .mama Szymka
a czy SJ nienawidza np katolikow? Oczywiscie powiecie ze nie. Smieszna ap rzedstawiacie ich jako rozwiazlych ludzi ich duchownych jako bestie. Czyz to jest oznaka milosci? Zaraz powiece ze to dla ich dobra, to dlaczego sie zloscice jak Kamelia Was nawraxa przeciez to tez dla Waszego "dobra"

nawracac mozna w milosci a kamelia nie ma w sobie tej milosci. ja kocham katolikow, jednym jest moj tato innym moj dziadek, innym moja siostra mamo szymka nie wymyslaj teraz

\"To się nazywa ewolucja \"przyspieszyły\" zarówno plusy jak i minusy\" Haha,szkoda ze tak zaczelo wszystko ewaluowac przez ostatnie kilkadziesiat lat,a przedtem to co,spala ta ewolucyja,czy jak? A moze plana obmyslala,co by tu szybciutko zewaluowac,coby nadrobic stracony czas? ;)

\"Ja nikogo nie nienawidzę. Żaden człowiek nie jest moim wrogiem. Nienawidzę grzechu i grzech jest moim wrogiem.\" Eh Kamelijo nie oszukuj sie sama. Grzech? Zeby kazdy grzeszyl tak jak uczy Organizacja,to bylo by dobrze.:-) Grzesza ci twierdza ze im sie Chrystus naocznie objawil na scianie np.,albo na szybie. Organizacja dostrzegala tylko ze od 1914 obecnosc Jezusa jest bardzo silna i widoczna,dla tych ktorzy chca to dostrzec. A tak jak np.Ty czekaja jego przyjsci w Chwale jako Krola i Pana na .:-)

Mamo Szymka,jak kzdy czlowiek jeden SJjest taki drugi taki,jedno jest pewne,ze Organizacja bardz zwraca uwage na to,by postepowac zgodnie z naukami. Ja znam i takich i takich,ale jako caloksztalt,moge powiedziec,ze sa OK.;-)

Gość do wszystkich na tym topiku
Jeszcze raz przypomne,ze tematem tego topiku sa PYTANIA DOTYCZACE BIBLII ! Nagonki na SJ urzadzajcie sobie na innych topikach mowiacych o SJ !

Gość aktualne
Pytania dotyczące Biblii.....z innej beczki. Interesuje mnie zakup PISMA ŚWIĘTEGO,możecie mi polecić jakieś sklepy internetowe?Interesują mnie jak najniższe ceny.Dzieki za podpowiedź.

Gość hm oho oho
Co z Toba Kamelia ,czkawke masz?Powtarzadz sie!

znasz jedynie mój poglad na Organizacje ŚJ i znasz posłanie Ewangelii o Zbawieniu przez krew Jezusa Chrystusa. Znasz Słowa Które Pisałam o Królestwie Bożym dla tych którzy \"wypiorą swoje szaty we krwi Baranka, obmyją się w Jego miłości i przebaczeniu, Przyjmą dar wiecznego życia z Jego rąk i \"będą mieli prawo do drzewa życia i do wejścia do miasta świętego\"...Apokalipsa.

Ja tam osobiscie do katolikow nic nie mam,wspolczucie jedynie,ze sa oszukiwani przez swoich pasterzy. Nigdy nie nienawidzilam katolikow,za to,ze sa katolikami. A co do tego,ze Kamelia chce dla nas dobrze...hm moze bym w to uwierzyla,naprawde,nawet byl moment,ze uwierzylam,ale sama Kamelia szybciutko,zdjela mi rozowe okulary pokazala,jaka miloscia kieruje sie w nawracaniu(niby nawracaniu). Zawsze zaczynala ze spokojem tak po chrzescijansku,a jak nie uzyskiwala oczekiwanego efektu i nie okazalysmy(myczarownice co bronimy Broklinskich Prorokow z mrokow) ;-),zaczynala wklejac to i owo...tylko po co?Dla innych?Inni wiedza juz to,inni tez znaja prawde,bardziej niz sami zainteresowani :-D Po owocach mamy poznawac,a tym owocem na pewno nie jest :zlosc,nienawisc,rywalizacja,oczernianie,szukanie zdzbla w oku brata swego,a w swym niedostrzeganie belki. Kamelio gdy Apostolow nie wysluchiwano,wiesz co robili? Zrob to samo,a nie nawracaj nas na sile. Uwierz my juz znalzlysmy Boga. My kochamy Jezusa. Jeszcze raz Kamelii przypomne,ze Jezus przyniosl nie Pokoj a miecz. Pokoj mamy czynic jesli to od nas zalezy.

Kamelio ja twojego wnetrza nie znam,bo nie mam takich zdolnosci.:-) Tynaszego tez nie wiec,jestesmy kwita. :-) Ty wiecej mowisz na temat naszej Organizacji,anizeli na temat swojego Kosciolu.Tylko prosze nie mow ze jest zlozonyz niewidocznych dusz,bo w takim razie,moze i my do niego nalezymy,moze dusza kazdego SJ nlezy i kazdego Obywatela ziemi,ktory przyjal Jezusa,ktory docenil jego okup. Tego nie wie nikt kogo dusza nalezy do Jezusa,tylko sam Bog. Wiec prosze... Co do kupna biblii...Allegro(jesli maja byc to katolickie wydania) Jesli zadowolisz sie wydaniem SJ mysle,ze w najblizszym twojego adresu zamieszkania Zborze SJ otrzymasz je za darmo.:-)

Dobranoc mardaleczko :-* 😴 Kamelio,skoro ode mnie,to ja wyciagam reke w twoja stronę. :-) Zgoda? Tylko bez nawracania,ani ja ciebie,ani ty mnie. Wymiana pogladow wchodzi w gre i bedzie super,co ty na to? ;-)