Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AnSlo

Polacy w Slowenii

Polecane posty

Gość asiulka87r
Hej :) jedziemy na Słowenie z okolic Katowic/Rybnika najpewniej 26.12 (ewentualnie 25.12) i wracamy 2.12 do Krakowa. Mamy 2, max-3 miejsca w samochodzie. Jeśli ktoś miałby ochotę się z nami zabrać zostawiam swojego maila asia_rybnik@op.pl

Gość asiulka87r
pomyłka: wracamy 2.01 :)

Gość asihnia
W sobote 10 grudnia jedziemy samochodem z Maribora do Polski (kierunek Jarocin), jeśli ktoś chętny i też ma zamiar w tym czasie wybrać się do Polski, dajcie znać:) Wracamy prawdopodobnie 19 grudnia:)

Gość slo
Hej Czy komuś jeszcze oprócz mnie wydaje się, że fajniej byłoby na internetowej stronie ambasady polskiej informować o tym co będzie, a nie o tym co już było?

Gość slo
Myślę o wszystkich wydarzeniach, które zazwyczaj podane są właśnie w takiej formie - post factum. Nie wiem czemu to służy...

Gość olaslo
Witam, Szukam przejazdu z PL do SLO najlepiej 1 lutego. Jesli macie jakikolwiek pomysl, znacie kogos, kto tam jezdzi ciagle (moze kierowcy), bede wdzieczna za info...moze wiecie o jakichs tanich przejazdach, autobusach czy samolotach- ja w tym czasie nci nie moge znalezc.. dzieki z gory, pozdrawiam! ola

Gość szczęście9
Hello Polacy! Przejazd do PL 22 lub 23 grudnia w stronę Nowego Targu, samochodem, miejsc wolnych jeszcze 2! Kto reflektuje niech pisze! Pozdrawiam :)

Gość asiulka87r
hej mam jedno, maks dwa miejsca wolne w samochodzie ze SLO do Polski (Kraków). jade 2.01 rano. koszt ok 120zł. kontakt: asia_rybnik@op.pl

Gość asiulka87r
może ktoś chciałby odsprzedać słownik Polsko-Słoweński Vodnika?

Gość asiulka87r
do olaslo linia autokarowa bis-pol jezdzi regularnie do Włoch przez Słowenię co tydzien, z rok juz nie korzystalam z ich przewozów ale wątpię zeby coś się zmieniło :)

Hej Ludzie, a propos wiadmości z Ambasady. Wydaje mi się, że ambasadowa stronka i tak "ożyła" w ostatnim czasie za co brawa dla naszej ambasadowej załogi, że przy takim natłoku prac mają jeszcze czas na dośc częste uzupelnianie informacji. Jeśli chodzi o aktulaności, to polecam po prostu wpisać się na listę mailingową. Wystarczy napisać email na adres Ambasady, że chcecie otrzymywać emaile z informacjami i bedziecie na bieżąco informowani o NADCHODZĄCYCH wydarzeniach, zapraszani na różne spotkania, koncerty, uroczystości, etc. Od czasu do czasu wydawany jest również informacyjny biuletyn. Taka lista to calkiem fajna rzecz i chyba ulatwia zadanie wszytkim (i nam bo dostajemy info prosto do skrzynki bez szukania gdzieś po sieci, i ambasadzie, bo "załatwia" wszytkich jednym kliknięciem). I może właśnie informacji o istnieniu takiej listy brakuje na stronce, bo dużo ludzi nie wie, że taka lista istnieje (mnie zajęlo ponad rok aby się dowiedzieć:) Dletego Moi Mili - "dajcie się zapisać" na listę :) Życzę Wam wszytkim błogosławionych Świąt :-) Marysia

Gość szczęście9
Witam! Pytanko: czy ktoś jedzie z PL w stronę Ljubljany pod koniec tego tygodnia, np.w piątek 30.12.2011? Bardzo proszę o informacje. Dziękuję i pozdrawiam :)

Gość AgSo
Uwaga, uwaga! Nieformalne spotkanie Polakow w czwartek 29.12. o godz. 20.00 pod pomnikiem Preerna w Ljubljanie. Nastepnie wybor lokalu i napojow oraz pogaduchy w jezyku ojczystym. Dla spoznialskich podaje swoj numer tel.: 041 732 474 (Agata). Samozwancze organizatorki, Agata M. i Kasia K.

Witajcie! Nie wiem, czy ktoś jeszcze tu zagląda, ale mam wielką prośbę do wszystkich mieszkających w Słowenii. Razem z koleżanką planujemy spędzić tu wakacje 28.07-5.07 i szukamy jak najtańszych noclegów. W grę wchodzi również spanie na podłodze bądź pod namiotem. Czy ktoś z Was zna takie noclegi bądź sam za niewielką opłatą byłby skory nas "przechować". Wstępnie planujemy zatrzymać się w: Lublanie (ewentualnie gdzieś w okolicach), nad morzem, Mariborze, może Celje - wszystko zależy od cen. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam!

Gość PolJan
Szukam przewozu ze SLO Katowic 25 albo 26 lutego. Pozdrawiam forumowczki i forumowiczów, Janusz Klim

Polacy, od 27 marca rusza lotnicze połaczenie Ryan Air: Wenecja-Wrocław. Za 2 osoby w obie strony zapłaciłam 120 Euro. Opłaca sie. Pozdrawiam wszystkich serdecznie!

Gość nadijkaaa
Witam, szukam Polaków studiujących w Ljubljanie. Czy ktoś taki może tu zagląda? Wybieram się do Słowenii na wymiane studencką z Erasmusa i potrzebuje kilku informacji. Czekam na jakąś wiadomość.

Witam, poszukuje opiekunki do dzieci, na 2-3 razy w miesiacu, w godzinach wieczornych. Mile widziana Polka studiujaca w Lublanie, majaca doswiadczenie (ale nie koniecznie) z dziecmi i stalowe nerwy :) kontakt: 031 372615 (Kasia)

Cześć:) Jedzie ktoś może samochodem z Polski do Słowenii w okolicy 14 lutego? Pozdrawiam

Gość Koncita82
Witam, Oferuje przewóz dnia 1.3.2012 z Krakowa do Ljubljany. Trasa prowadzy przez Olomouc, Brno, Wien, Graz, Maribor, Ljubljana. Droga powrotna przez ta sama miasta w dniu 12.3.2012 lub dzien póżniej. Miejsce dla jednej osoby. Kontakt na koncita82@ gmail. com

Koncita82 dzięki wielkie za odpowiedź,ale ja nie mogę wtedy niestety. Może ktoś inny skorzysta:) Pozdrawiam

Koncita82 dzięki wielkie za odpowiedź,ale ja nie mogę wtedy niestety. Może ktoś inny skorzysta:) Pozdrawiam

Gość Kaskajesenice
Witam wszystkich na forum Musze sie przyznac ze pierwszy raz korzystam z forum dla Polakow pomimo tego, ze nie mieszkam w Polsce od okolo 10 lat. Przeprowadzilismy sie do Sloweni z moim partnerem kilka miesiecy temu i oczywiscie szukamy pacy. Moze ktos moze doradzic, jak i gdzie najlepiej szukac. Moj facet jest Anglikem i szuka pracy jako nauczyciel angielskiego, myslelismy ze bedzie mu latwiej ale nie jest tak rozowo... Ja nie mam wymagan, pogodzilam sie z faktem, ze jako obcokrajowiec nie znajde czegos idealnego. Mowie po angielsku i troche po wlosku i ucze sie slowenskiego. Pytalismy sie o rady mieszkajacych tutaj Anglikow i oni nie byli zbyt pozytywni. Mieszkamy we wiosce blisko Jesenic, ale oczywiscie mozemy dojezdzac do Ljubljany. Jesli macie jakies rady prosze o odpowiedz. Dzieki. Kaska

Witam serdecznie ja również niedawno sprowadziłam się do Ljubljany i mam mnóstwo pytań ale i pomysłów oraz chęci. Mój mąż równiez jest Anglikiem fajnie byłoby się poznać? Mam pytanie do Was czy wiecie może gdzie mogę się zapisać do siłowni-fitness?Mieszkam na Trnovo Gdzie mogę śmiało wysłać do przedszkola mojego 18-miesięcznego synka a może jest ktoś kto chciałby oddać pod opiekę swoje maleństwo jestem w domu więc mam dużo czasu aby komuś pomóc a jednocześnie nie czuć się bez użyteczną:-) Chce tu dodać że jestem po studiach i praktyce pedagogicznej a poza tym aspekt języka obcego oraz tańca również proszę wziąć pod uwagę ponieważ jestem od 15 lat solistką Teatru Wielkiego O.N.w Warszawie (OBECNIE POD NAZWA POLSKI BALET NARODOWY)a na urlopie wychowawczym.Mam na myśli tu nie tylko dzieci ale i dorosłych gdyby ktoś był chętny w technikach t.klasyczny, charakterystyczny,jazz,modern, rytmika,rozciąganie,wzmacnianie ciała...Jako nauczyciel również już posiadam 15-letni staż Kolejne moje pytanie czy ktoś z Was ma chęć zapoznać się na żywo ponieważ jeszcze troszkę a będę się czuła może i Wy również "obca w Lubljanie" Pozdrawiam serdecznie Kasia kasia@lewandowska.art.pl

Gość milena_111
witajcie! mysle o wyjezdzie do slowenii, gdyz fascynuje mnie ten kraj, chcialabym sprobowac osiasc tam na dluzej /nie wiem czy na zawsze/ interesuje mnie robienie doktoratu na tamtejszych uczelniach -i praca w turystyce jednoczesnie. czy ktos z Was orientuje sie w tych tematach, albo wiecie gdzie moglabym szukac wiecej info na ten temat? napiszcie mi prosze tez tak mniej wiecej o zarobkach i cenach w L i M. bede wdzieczna za odp.