Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AnSlo

Polacy w Slowenii

Polecane posty

Gość basiek1000
yyyyyyyyyyyyyyy oczywięcie chodziło mi w powyżej o Słowenie. Czy ktoś jedzie z Polski do Słowenie 22 września lub ze Słoweni do Polski 29 lub 30 września Proszę o kontak basiek1000@interia.pl

Gość basiek1000
Lub może ktoś mi doradzi jak najtaniej dojechać do Ljubliany? Z góry dziękuje za pomoc :)

Gość MonikaS.
Wiem, że do Słowenii dwa razy w tygodniu jeździ autokar :)

Babki Polki- planujemy noc w Ljubljanie. Czekamy na propozycje terminu i lokalu. Same baby mile widziane.

Gość ola_s_k
Kajsa1 co z tym spotkaniem:)? jak cos to ja sie pisze :)

Gość slopomocdomowa
Witam, Jestem Polką mieszkającą w Słowenii z chłopakiem . Poszukuje młodej osoby , do pomocy domowej (sprzątanie,pranie). Zainteresowanych prosze o kontakt : slopomocdomowa@gmail.com

Hej! wybieramy sie do Polski na Boze Narodzenie. Planujemy wyruszyc w sobote 22 grudnia rano z Ljubljany do Wrocławia. Wracamy do Ljubljany w sobote 29. Mamy wolne miejsca w samochodzie i jesli ktos ma ochote sie dosiac do nas to zapraszamy! prosimy o kontakt na adres: mari.szmatula@gmail.com pozdrawiamy! Marysia i Maja

Hej Rodacy, jeszcze do konca tego tygodnia (do piatku 16 listopada) w Hostelu Celica na ul. Metelkova w Ljubljanie mozna obejrzec wystawe moich prac- akwareli, ilustracji. Serdecznie Was wszystkich zapraszam! MariaMagdalena Szmatuła

Witam wszystkich, poszukuję osoby która zajmuje się sprowadzaniem odzieży używanej, kontakt tylko bezpośredni. Będę wdzięczna za pomoc. 519119631 Pozdrawiam

Gość valanga
Cześć - pozdrawiam wszystkich - po raz pierwszy na tym forum :) Mieszkam w Mariborze, udało mi się Was znaleźć, bo ktoś wspominał, że widział info o "polskim spotkaniu" w tym mieście :) Przy okazji - mam wielką prośbę/propozycję do wszystkich podróżujących ze Slo do Pl (i z powrotem) - gdybyście mogły/mogli zamieszczać info o przejazdach np. w carpooling.pl (to stronka międzynarodowa, ma swoje odpowiedniki w innych krajach). My z chłopakiem zabieramy często ludzi, ale czasami wygodniej by się było z kimś zabrać i dorzucić do benzyny ;) Z góry wielkie dzięki!

Czy ktos wraca do Slowenii w srode 26 grudnia i ma wolne miejsce? agatamrugalska@yahoo.com

Gość asikkrakow
czesto ludzie sie oglaszaja na www.prevoz.org jezeli szukacie transportu mozna tam poszukac.

Gość asikkrakow
My jedziemy do Słowenii na Boże Narodzenie, tzn 22.12 (sobota) wyjezdzamy z Krakowa, jedziemy do Velenje, wracamy ok 30.12 do Polski. jesli ktos chciałby sie z nami zabrac to prosze o kontakt asia_rybnik@op.pl Pozdrawiam

Gość PolJan
Lepiej późno niż wcale. Mam nadzieję, że to jeszcze przeczytacie i ktoś z Was do nas dołączy. Szanowna Pani, Szanowny Panie, Szanowni Państwo! Serdecznie zapraszamy na spotkanie opłatkowe, które odbędzie się w sobotę 15 grudnia b.r. o godzinie 17.00 w sali parafialnej Parafii Matki Boskiej Pomocnej (Marije pomonice) w Lublanie na Rakovniku, Rakovnika ul. 6. Spotkanie uświetni swoim śpiewem pani Izabela Kniaź. W tym roku zdecydowaliśmy się na formułę agape, dlatego prosimy Państwa o współudział w postaci pokarmów i napojów. Ponieważ nie mamy wszystkich adresów prosimy Państwa o przekazanie naszego zaproszenia Waszym znajomym Polkom i Polakom. Wszystkim, którzy nie będą mogli być z nami życzymy radosnych Świąt Bożego Narodzenia i pomyślności w Nowym 2013 Roku. Ksiądz Andrzej Gosek Janusz Klim

Gość Armida
Witam! Pilnie poszukiwany opłatek dla mojej koleżanki Białorusinki o polskich korzeniach, która mieszka w Słowenii. Przesyłka pocztowa zawiodła, a czasu coraz mniej. Może macie nadwyżkę zaasów albo namiary na polskiego księdza? Pozdrawiam i życzę miłych przygotowań do świąt!

Gość slo
daj jakiś namiar, to wyślę

Gość Armida
Przepraszam, że nie napisałam, ale chwilę później koleżanka odwołała akcję poszukiwawczą. Pozdrawiam!

Gość Von_Igel
Witam Właśnie jade do Kopru. Biznes - w sumie 3 dni, aczkolwiek istnieje dość spora możliwość tamprzeprowadzki. Jest może ktoś tutaj z Kopru własnie?

Czy moze ktos potrzebuje polskie ksiazki dla dzieci w wieku 8-12 lat, szkoda wyrzucic, moje juz wyrosly? Mieszkam w Lublanie

Gość slo
Książki dla dzieci czy podręczniki?

Gość slo
To ja jestem chętna. Poproszę o jakieś namiary

Gość slo
Dziękuję. Zadzwonię niebawem

Gość Armida
Witam! Trochę prywaty, ale mam nadzieję, że nie będzie nikomu przeszkadzało. To wynik hobbistycznych zachwytów na słoweńskimi ilustratorami . Zachwyty jak epidemia przeniosły się do PL i oto efekty: http://ilustrada.pl/subiektywnie-o-slowenskiej-ilustracji/ Zapraszam do lektury i pozdrawiam!

Gość AXADAM
Witam Bardzo Proszę o pomoc szukam w Słoweni producenta (fabryki) tkanin ubraniowych wełnianych,elano-wełnianych,poliestrowo-wełnianych.Wiem że na terenie Słoweni taka fabryka się znajuduje tylko nie moge jej namierzyć.Proszę o kontakt na meila AXADAM@OP.PL Serdecznie dziękuje za pomoc

Gość slo
Armida - bardzo ciewkawy i zgrabny stylistycznie artykuł. W sumie znam dużo słoweńskich książek dla dzieci, ale nigdy nie zwróciły mojej specjalnej uwagi ilustracje... Będę teraz uważniej się im przyglądać :)

Gość Armida
Cieszę się, że się podobało! Ogólnie mówiąc- wiele osób jest pozytywnie zaskoczonych tymi ilustracjami. Pozdrawiam :-)