Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NORMALNI Pogadajmy

NORMALNI !!! Pogadajmy

Polecane posty

cześć dziewczyny. Ale miałam leniwy weeknd...nigdzie nie byliśmy, całe dwa dni się byczylism:D A dzisiaj już praca, teraz zasiadam do kawki a potem się biorę do pracy:) Pozdrawiam i milego dnia Wam zycze:)

Witajcie... Strasznego mam lenia a pracy dużo... Może ktoś mnie zdopinguje do nauki? do gotowania zdopingować się nie dam i basta...:P Za oknem deszcz ze śniegiem, szlag mnie już trafia przez tą naszą \"zimę\"... Chyba skoczę na kawkę...zapraszam, może macie ochotę na szarlotkę...?:P

No to się doigrałam...Dzisiaj nie byłam w pracy bo byłam u lekarza...Mam zapalenie oskrzeli i L4 do poniedziałku, w poniedziałek na kontrolę. Lekarz jak mnie dzisiaj zobaczył to zpaytał \"czy aż tak dobrze zarabiam że tak zapieprzam że nawet moje zdrowie mnie nie interesuje...\" Powiedział, że leczenie minimum 2 tygodnie. Tabletek, syropów i jakiś płynów mam masę...Nie mało też kosztowały. Zjadłam obiad i zmykam leżeć. Miłego dnia !

O kurcze Dula... mój mężuś też przeziębił przeziębienie, dostał dzisiaj kolejną , już czwartą serię antybiotyków, trzeci tydzień siedzi w domu i konca nie widac..Różnica taka, że jemu rzuciło się na pluca... Wygrzewaj się i słuchaj lekarza, bo wie co mówi...;) Dużo zdrowia...!!!! :)

Cześc dziewczyny! Długo mnie nie było, ale miałam taki zapieprz w robocie, ze szok, w domu tylko mam czas się odezwać. Dziulaa moje gratulacje! Dula widzisz? Trzeba to było latać z chorobą? Ja juz mam nauczkę i najmniejsza gorączka i kładę się do wyrka! Życzę zdrówka! Żona... wyjazd się udał? A teraz z innej beczki, w piątek przyjdą nam wymierzyć okna, będziemy zamawiać plastiki czy możecie coś doradzić? Czym kierować się przy wyborze? Czy czarna magia do was?

Ja mam drewniane, polecam a o plastikach nic nie wiem...;) Pozdrawiam ... ;)

My w tym roku wstawialiśmy plastikowe, mamy 3komorowe, są jeszcze 5 komorowe, ale to już wyższa półka cenowa. W poprzednim mieszkaniu mieliśmy drewniane i po kilku latach nie powiem, żeby ich stan był dobry, przewiewy takie, ze w zimie osiągaliśmy 12 stopni w domu. Tu przed wymiana były drewniane, po 20 latach użytkowania wyglądały tragicznie. Na rynku okien są ponoć drewniane, na zew plastikowe, ale na tym to ja już się nie znam :P

Moja siostra i mój przyszły szwagier pracują\" w oknach\" ale ja to się średnio znam. Wiem że mamy 5 komorowe w kuchni i w duzym pokoju a w małym 3 komorowe. Plastiki oczywiscie:) O drewnianych nic nie wiem. Kuruje sie dalej ii juz mi sie nudzi...

moje okna mają cztery lata i jeszcze nimi nie wieje...:P Plastikowe okna moich rodziców po dwóch latach wypaczyły się tak, że firanki się ruszają...Więc powiem Wam tak: jeśli kupisz bylejakie to czy plastiki czy drewniane będa służyły krótko...czyli: na tej inwestycji nie warto oszczędzać...Powodzenia... Ale mam pyszne pączki...:P

Dziulaa ma rację, na oknach nie warto oszczędzać. Ja już dzisiaj zjadłam 2 pączki. Będe jadła dalej ale jak Mój wróci bo pojechał na chwile do biura i kupić mi pączki:) Wzięłam się dzisiaj troszkę za pracę magisterską a teraz się obijam...i czekam z obiadem na Mojego:)

Magda, czy plastik czy drewno o okna trzeba dbać... z takich ciekawostek, wiecie, ze uszczelki w oknach trzeba smarować po każdym myciu specjalnym preparatem, żeby się nie usztywniały ??? z innych ciekawostek, ze słodyczy dziś zjem czekoladę, jutro dostanę pączki od teściowej :)

Hejka dziewczyny, ja dzisiaj znowu po czasie, ale taki młyn w pracy, że szkoda gadać! Co do okien to właśnie się nastawiam na spory wydatek, bo nie chcę byle czego, nie wiem właśnie jakie najlepsze czy 3 czy 5 komorowe i co to w ogóle takiego! Wiem, ze chcę plastikowe i chyba jasny orzech więc i tu znowu będzie dopłata. Co do pączków to właśnie skończyłam wciskać 11-go! Kasiu no niestety wszystko co fajne to szybko się kończy, ja ciągnę mojego żeby w tym roku do Egiptu lecieć, ale On nawet nie chce słyszeć, bo okna niestety nas wykosztują! Stwierdził, ze zachowuję się jak małe dziecko :-P Dula zdrowiej nam! Dziulaa nie strasz że po 2 latach może się taki cyrk z oknami zrobić! O matko juz sie boję na jakie ja trafię!

Okna 3komorowe oznaczają, że gdyby przekroić je poprzecznie, to widać 3 komory, analogicznie jest z oknami 5komorowymi. Jeśli na oknach nie oszczędzałabym wybrałabym okna drewniane pokryte warstwą plastiku, z wewnętrzną kratką... Jak szaleć to szaleć...

Kasiulaa, aluminium to jest to czego potrzebujesz...:P A wiesz, że są okna, które same się myją...:D Zgadzam się z Kasią, o okna należy dbać, czasem trzeba je przemyć, czasem nasmarować,czasami nawet podregulować (szczególnie po pierwszej zimie...) ale jeśli rama się wykrzywia to nawet tona smaru na uszczelkach nie pomoże...:P A najgorsze co może być (moim skromnym zdaniem) to jeśli plastki udają np dąb...:P (ale to też kwestia gustu...) Precz z pączkami...:P beeee, mam dosyc.... papa, do poniedziałku...D Dula, jeśli też coś zdajesz, to trzymam kciuki...:)

Czyli wiem, ze nic nie wiem :-( Jak zdajecie egzaminy to trzymam kciuki! Pączków wczoraj zjadłam 13 u nie powiem żebym nie umiała patrzeć dzisiaj na pączki :-P

a ja dzisiaj w pracy, przyejchałam wystawić faktury. Rano byłam na kontroli...zwolnienie mam do piątku i kolejną dawkę antybiotyków... Zaraz jade do domku dalej się kurować. Pozdrawiam i miłego dnia Wam życzę.

Kasiula, przyciemniane i antywłamaniowe, to jest to...:P

Cześć dziewczyny, znowu jestem, ale po godzinach! :-( Muszę w pracy nadrabiać z robotą, bo niespodziewanie wyjazd się szykuje do koleżanki do Irlandii, aha i okna już zamówione, kurde, narobiłyście mi kołowrotka!

Ech...Ja też bym sobie gdzieś pojechała, tam gdzie ciepło, można leniuchować, pływać, wspinać się i tak dalej...hhehehehe...Zapodajcie mi kawę...

Ja natomiast nie mam roboty...i z nudów to już nie wiem czym się mam zająć... JUtro sobie to odbije w kinie...Idziemy na Lejdis jutro mam nadzieję, że pośmieję się chociaż trochę. Tez pije kawkę...Zapraszma:)