Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katiss

Polska...nie taka zla?

Polecane posty

Gość Ponizające
??? Chyba dla ludzi z kompleksami ! Takich co się obrażają jak ktoś przy przedstawianiu nie powie przed nazwiskiem Doc.,Prof.inż !!!

Gość katiss
kompleks ludzi mlodych...

Drisha....juz Cie lubie.....zdrowe podejcie...cudze chwalicie swego nie znacie..takak prawda ale jak mowisz nie mozan generalizowa kazdy przypadek jest indywiduum...

Pandeczka ja się właśnie staram nie generalizować. Pokazuję za to 2gą stronę medalu. Bywa i tak i tak. Polska też moze być rajem wyśnionym, choć brzmi to nieprawdopodobnie. Ale nikt o tym nie mówi. Łatwiej jest ponarzekać i powrzucać na Polskęi Polaków jaki to ciemnogród itp. Ech, ten polski komleks:(

Gość pieniązek
Kocham Polskę i jestem dumny z tego, że jestem polakiem. Jestem dumny z historii tego kraju z ludzi którzy gineli za jego wolnosc, za to że jest to piekny kraj, jest duzo pieknej przyrody i za bardzo wiele wiele innych rzeczy, oczywiscie napisalem w wielkim skrócie. A ten kraj robi się złym przez takich kretynów co wszytsko tylko krytykuja i mówia ze ten kraj jest do dupy. jak ten kraj ma byc lepszy jak my polacy sami jestesmy prosci i zacofani w myśleniu. Jestesmy bardzo niedobrzy dla siebie samych i swoich rodaków. Jedynie jestesmy solidarni jak ktos nas napada, wprost to uwielbiamy, tak było od zawsze. nawet pospolite ruszenie nie potrafilo sie zebrac dopóki doputy wróg całkowicie nie zajal naszego kraju. Niestety zostało nam tak do dzisiaj. ALE KOCHAM TEN KRAJ I JESTEM DUMNY ŻE TU ZYJE!

Gość pieniązek
przepraszam za zła stylistykę itd. itp. ale emocje wygrały...

A ja tam Polske lubie :D I uwazam, ze Polacy, jak zwykle, przesadzaja w jedna lub druga strone (jedni: w Polsce wszystko jest do d..., drudzy: za granica wszystko jest do d...) A Polska tak naprawde nie wyroznia sie jakos szczegolnie... jest specyficzna, tak jak i kazde panstwo ma swoja specyfike. No dobra, to teraz plusy: - umiejetnosc jednoczenia sie w zlych chwilach - jedzenie - piekna przyroda i zabytki - bezplatne szkolnictwo i sluzba zdrowia (i wierzcie mi, wcale nie dzialaja tragicznie nawet w porownaniu do bogatszych panstw!!!) Minusy: - jestesmy narodem malkontentow - trudno o prace Tak naprawde tym, czego najbardziej nie lubie w Polsce to brak optymizmu i pozytywnego nastawienia na drugiego czlowieka, to sie przeklada potem na warunki pracy i zalatwienie kazdej glupiej sprawy :(

Gość zimorodek
Policzyłem plusy i minusy Polski - niestety tych drugich jest więcej - najgorsze to klerykalizm, korrupcja, biurokracja, marnotrastwo z chciwością i głupota wśród większości. Pozytyw to fakt że gdzie diabeł nie może tam (mądry) Polak da sobie radę. Chciałbym żeby minusy poszły w cholerę.

Gość lus
a ja mysle, ze najwieksza zmora naszego kraju jest alkoholizm, ktory przenosi sie na inne kraje wraz z emigrantami i tam przedstawia sliczny obraz naszej rzeczywistosci... Ludzie pija, bo jest ciezka z kasa ale na wodke zawsze starcza-dziwne?!!...znaczy, ze jak Polak chce zdobyc kase, to potrafi...

Gość pieniążek
tak z alkoholem jest jeden duzy problem :( wódka ciągle drożeje :( a polska kuchnia (czytaj wódka) jest najlepsza :) ale piwo też jest zajebiste :D a moim idolem jest Zagłoba :)