Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Murmandamus

PIS jest skończony! Kto oglądał TVN Teraz My ten wie

Polecane posty

Gość Do ... bardzo chce ...
Módl sie o zdrowie do Pana Boga, bo na rozum u ciebie to juz za późno

Gość A mowiłam że ...
boję się kaczyzmu ...

Gość Miała być ...
IV RP PiS chce zniszczenia układów, oczyszczeniu państwa z korupcji itp. I korupcję likwiduje tak, że minister rządu Kaczyńskiego proponują różnym posłom a to stanowisko, a to wysokie miejsce na listach, a to robotę dla rodziny, a to wreszcie (tu jest kulminacja!) wrobienie Sejmu w płacenie jakichś lewych weksli z naszych podatnikow pieniedzy ... Niestety to jest oszczędne państwo , tak głosili, rzeczywistość jest inna , niestety. Rywin za takie negocjacje polityczne, a nie był ministrem rządu dostał 2 lata więzienia i siedzi, a co minister rządu Kaczynskiego ? Minister Sprawiedliwosci to Ziobro - co on na to ? (pamietamy go z komisji sejmowej w sprawie właśnie Rywina) Wychodzi na to, że SLD to nic przy PiS

Ja głosowałam na PO, ale w zasadzie to przykro mi z powodu elektoratu PiS-u. Większość z tych ludzi musi czuć się oszukana. Wierzyli w ich wielkie słowa na ustach o praworządnosci, końcem z korupcją, aferami i przestępstwami. A tu taka niespodzianka...... To jest ewidentny policzek dla elektoratu PiS.

Gość Ja myslę że
PO ma szansę, u nich nie słyszy się o przekrętach, a SLD ma nowego prezesa, mlodego bez przeszłości, ktory zdobył się na to żeby odsunąć starych wyjadaczy i odsunął się od starych układów, był ministrem rolnictwa i się sprawdził, to wg mnie człowiek wart zaufania ...

miała być - a Min. Ziobro na to jak na lato - przecież nic się nie stało wg niego :-o Punkt widzenia zmienia się w zależności od punktu siedzenia. Tylko, ze władze PiSu trącą pychą . Bo, to co inni robili to jest beeee, afera, przestępstwo, a to samo, gdy robi PiS to już jest cacy. Poza tym niech czasem Premier nie wyciaga na wierzch tego, ze Beger to skazana, bo sam ma wyrok na koncie (był prawomocnie skazany) i nie jest w tym lepszy od niej :-)

Gość NOR MAL NA kobita
pierwsza sprawa to taka że nie ma sensu rozmowa z ludźmi którzy twierdzą że jest źle do dupy i tylko narzekają a do głosowania nie pójdą. Własnie dlatego ze tacy ludzie nie ida głosowac- wielka szara masa moherowych beretów przegłosowuje tak jak chca nasi cudaczni rządzący. z kazdymi wyborami tych ludzi jest coraz mniej i niestety takie myslenie do niczego dobrego nie doprowadzi. Gdybyscie dzisiaj Ci którzy widza co sie dzieje nie poszli do głosowania, to i tak moherowi nam zafundują kolejną kadencję Pisu. Niestety większosc ludzi którzy mają prawo głosu powinni je stracic. Albo najlepiej odbierac w pewnym wieku. Jadąc tramwajem słysze czesto rozmowy starych dziadów którzy jakoby najbardziej rozstrząsają kwestie dobra polski pryzmatem tego co pamiętają. i uwierzcie mi nic mądrego nie mówią. Tak więc nie siedźcie prosze z załozonnymi rekami a potem nie narzekajcie że Wam źle tylko idźcie głosowac tak żeby było dobrze! A wiem że będzie. I mozliwe że całkiem niedługo. Kwestia druga do tych którzy mówią że po PO wróci komuna bo to to samo matactwo. Jest tylko jedna rzecz o której zapominacie. Nowa partia formując sie zmienia szefa zmienia ludzi ( pomimo że niektórzy ze starych namieszali) i zmienia tez program. Postep idzie kochani nie tylko w technice. I ostatnia kwestia. Najbardziej czego nienawidze w ludziach a co mi sie zdarzyło kilka razy to osoby które głosują na tego czy tego bo jest przystojny albo ida głosowac bo na kogos trzeba. A oni sami i tak wyjeżdzają z kraju i ich to nie obchodzi. Jak to słysze mam ochote zabic. Wiec do tych mądrali mówie" ale mnie kurwa obchodzi bo nie zamierzam stąd wyjeżdzać" Wiec jesli nie chcecie pomóc to chociaż nie bruździjcie bo jest masa ludzi którzy nie chcą wyjeżdzac z kraju i nie dlatego że nie mogą tylko nie chcą! I ja kocham polske mimo żen jest takim popierdolonym krajem:) dziękuje bardzo za uwage mam nadzieje że co poniektórzy wezmą sobie te uwagi do serca:)

normalna kobita - :-)) Weźmy jeszcze pod uwagę fakt, ze jeśli PiS przegra, to zacznie szykanowac nowa władzę tym, ze zaciskają biednym pasa. Niestety tak będzie, bo nowa władza będzie musiała zapełnić skarbiec pieniędzmi podatników, które z taką lekkością wydaje obecna Pisiorowa. W kasie Państwa wieje pustką, bo rozrzutność tego rządu jest niebywale bezczelna! To tak dla pamieci, gdy zaczną się narzekania na nową władzę, która będzie sprzątac po obecnej :-o

Gość NOR MAL NA kobita
figazmakiem masz racje ale siedzimy juz na takim dnie że niżej chyba nie da sie spasc. Fakt że ten rzad nabruździł i jeszcze nabruździ a kolejny będzie musiał bardzo cięzką droga zdobywac sobie zaufanie ale sama powiedz czy kiedykolwiek był rzad który nie zasysał z nas ogromnych podatków i z których wszyscy byliby zadowoleni? ;) a taka mała rzecz nasz kraj zarówno w kwesti wykształcenia obycia jak i pieniędzy jak tak zróżnicowany ze nie ma mozliwosci wielu ludzi przekonac do jakiejkolwiek rzeczy zawierającą ciutke nadziei na cos pozytywnego. Łatwy przykład dam Ci kumpla mojego kolegi. Mieszkał na wsi z rodziną kiedy poszedł do liceum rodzina juz sie do niego nie odzywała a kiedy poszedł na studia wyrzucili go z domu bo będzie za MĄDRY. I jak Ci sie wydaje na kogo zagłosuje rodzina chłopaka a na kogo on;) pozdr

Nie mają już argumentów to sie chłopaków teraz czepili.... co za żenada!!!!

Gość jinar
zydzi i masoni z Po szczekają

Gość a karawana PiSocjalistow
jedzie dalej hehehehe

normalna kobito - to chyba jest najgorsze, ze w tym kraju już nie ma na kogo głosować, bo wszyscy już byli i każdy tylko chciał się szybko nachapać, a o elektoracie momentalnie zapomnieli, jak tylko usiedli w ławach sejmowych :-O Ja tam teraz zagłosuję na APP rację. Niech nowi oczyszcza pole manewru i jedyne, co dobre - to moze uda im się kler od koryta politycznego i kasy Państwa odsunać .

Gość mamkala
a ja smnierdzę gęsiwem doprawionym stolcami PO i SLD

Gość no cóż obudziłam
się dziś z ręką w nocniku i nie już mi wszystko jedno kto będzie rządził, bo w naszym kraju BYŁA< JEST I BĘDZIE ZAWSZE KORUPCJA!!!!!!! Zaraz się spakuję i wyjeżdzam choćby do Pakistanu, byle dalej stąd. Niestety Polakom zawsze odbija jak mają władzę i bez względu na to kto będzie rządził, to zawsze będzie to samo. teraz żałuję, że Polacy wygrali II wojne swiatową, bo może teraz mielibyśmy niemiecki porządek. PRAFO I SRAFIEDLIWOŚĆ

Gość chyba już byłoby lepiej
gdyby ludzi do rządu wybierali na chybił trafił spośród wszystkich ludzi, tak jak w TOTO LOTKA. Powiedzmy, że każdy miałby numer i byłoby losowanie numerków i sprawa prosta. Dodam, że w tym losowaniu powinni brać też udział kryminaliści, bo u nas w rzadzie ich teraz też nie brakuje.

Gość oj słabe nerwy
ma dyskutujące tu towarzystwo. Jesteście cały czs w szoku, albo w szoku ze stresem, a guzik wiecie o starych i nowych politykach. Nie macie pojęcia bo i skąd macie mieć z kim się spotykają z kim piją z kim polują. Ktoś tu bredzi o PO. Może odpowiada Wam Hanka G.W., co to zostawiła dobrą posadę w Kraju /prezesa NBP/ i udała się na saksy do UK. Teraz chce być prezydentem Warszawy. A co będzie jak jej np. Putin zaproponuje lepiej płatną prezydenturę Irkucka? Kto wprowadził konkordat, czyli finansowanie kleru - dawna UW, czyli teraz PO - JM.Rokita i koleżanka Suchocka. A co powiecie o koledze Pickorskim, który w dziurawych butach zakładał partię, której hasłem było "pierwszy milion należy ukraść". Wszyscy wiedzieli tylko Donald nie wiedział.Rządzenie wymaga silnych nerwów i dobrej strategii, a to mają Kaczyńscy czy to się komuś podoba czy nie.

Gość nie mówcie nic na
Kaczyńskich, bo będą was ścigać jak tego bezdomnego

Gość beda scigac ale najpierw
zabiora nam jedno z tych 3 mln miezkan.

Gość to może proszę sobie
Zapomniałaś/eś dodać ,ze ten bezdomny był już wczesniej ścigany. Był scigany min. za niepłacone alimenty, za kradzieże, zniszczenie mienia i coś tam jeszcze. No ale czego media nie zrobią, takim ufnym ludzikom wode z mózgu. A prezydent miał prawo zareagować gdy ktoś go lżył i tyle.

Gość nie mówcie nic na
a co to ma do rzeczy, że coś bezdomny ukradł. Za kradzież już został osadzony. Tu chodzi o wolność słowa, bo jakby każdego ścigali za to, że powiedział co myśli o rządzie, to pół Polski siedziałoby w wiezieniu. Ps. Trzeba byłoby wybudować 3 mln więzień :(

Gość ZBUDUJEMYYYYY
NIE TYLKO MIESZKANIA< ALE I AUTOSTRADY TO MÓWIĘ JA KWAK

Gość ZBUDUJEMYYYYY
zapomniałem dodać, że w następnym stuleciu :)

Gość to może proszę sobie
No tak tylko dureń wierzy ,ze w rok da się zbudować autostrady i mieszkania.

Gość ZBUDUJEMYYYYY
aha i wtedy też będzie to prawo i sprawiedliwość, jak już nas nie będzie

Gość Chociaż ostatnie dni to raczej
Chociaż ostatnie dni to raczej sprawa ministra Antoniego Macierewicza który stwierdził, że wśród byłych szefów MSZ są sowieccy agenci to jednak media znalazły czas na ,,katowanie" innej sprawy. Chodzi o proces o znieważenie prezydenta Lecha Kaczyńskiego. Niby proces jak proces, bo nie pierwszy dotyczący tego typu kwestii. Jednak jest pewna różnica i to widoczna. Różnicą tą jest fakt, że na stanowisku Prezydenta RP mamy ,,złego" Kaczyńskiego. Dlatego też ,,złego" Kaczyńskiego trzeba natychmiastowo opluć gdyż nie jest on ani Aleksandrem Kwaśniewskim który był ,,dobry" gdyż był w PRL wiadomo kim, ani nie jest Lechem Wałęsą który do czerwca 1992 roku był w mediach ,,zły" ale gdy w czerwcu '92 zablokował ujawnienie agentów SB wśród posłów był już ,,dobry". Tak więc przykładnie media nagłośniły całą sprawę. Oczywiście cała sprawa została wyśmiana i pokazana w takim świetle, że biedny i bezbronny bezdomny Hubert H. jest ścigany przez okropny aparat represji Kaczyzmu. Na procesie można więc było oglądać samych obrońców ,,ucieśnionych" i ,,represjonowanych" przez Kaczyzm. Był Mieczysław Wachowski czyli szara eminencja Kancalerii Lecha Wałęsy. Przyjechał sam Piotr Ikonowicz który niedawno pod pozorem braku prawa jazdy został zatrzymany przez policję. Tymczasem jego zatrzymanie było tak naprawdę spiskiem Kaczyzmu który chciał tym samym zniewolić biednego Ikonowicza. W procesie uczestniczyli także aktywiści Federacji Młodych Socjaldemokratów którzy wyrażali obawę iż niedługo ,,represjonowane" zostaną kolejne osoby. Zgromadzone na procesie ,,osobistości" sugerowały, że to prezydent Kaczyński rozkazał wszcząć proces. Od razu postanowiłem wybrać się na Dworzec Centralny, bo jeśli pan prezydent wiedział o całej sprawie to zachodzi poważne podejrzenie, że Lech Kaczyński stoi na Centralnym i wyszukuje tylko osoby które o nim źle mówią. Już miałem lecieć na Dworzec lecz wnet pojawił się w telewizorze prokurator Janusz Kaczmarek. I co nam mówi pan prokurator? Jak na niego przystało mówi bardzo ciekawe rzeczy. Otóż z jego wypowiedzi wynika, że biedny i bezdomy represjonowany Hubert H. to osoba która nie interesuje się swoim dzieckiem i nie raczy płacić elementów. Do tego prokurator Kaczmarek cytuje to co Hubert H. powiedział gdy policjanci go zatrzymywali. Na pytanie co tu robi nasz bezdomy miał powiedzieć, cytuję: Czekam aby komuś pierdolnąć w łeb. Biedny represjonowany pan Hubert jak się okazuje był już także karany za różne występki. Niestety to co mówi pan prokurator krajowy nie jest już tak interesujące dla mediów które akurat tej kwestii nie nagłaśniają. Trudno ale przynajmniej już wiemy dlaczego pan Wachowski czy pan Ikonowicz raczyli wybrać się na proces. Po prostu ci dwaj panowie martwili się o osobę równą sobie. Gdy już przedstawiłem zarys całej sprawy należy sprawdzić czy taki proces jest precedensem. I co się okazuje? Okazuje się, że takie procesy były już wcześniej lecz wtedy nasze kochane media nie robiły wokół tego typu spraw takiego ,,dymu" jaki zrobiły wokół tej sprawy. No cóż skoro powiedziałem już, że takie procesy były to należy przedstawić przykłady. Pierwszym znieważonym prezydentem był Lech Wałęsa. Znieważył go dozorca z Pinczowa który to będąc pod wpływem alkoholu na przystanku autobusowym użył kilku niecenzuralnych słów. Pan Stanisław gdyż takie było jego imię miał wielkiego pecha. Akurat obowiązywał jeszcze stary kodeks karny z 1969 roku, a w nim następujący zapis: Kto publicznie lży, wyszydza lub poniża Naród Polski, Polskę Rzeczpospolitą Ludową, jej ustrój lub naczelne organy, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. Istnienie takiego punktu raczej dziwić nie może gdyż wtedy gdy pan Stanisław znieważył prezydenta Wałęsę i otrzymał wyrok roku pozbawienia wolności, przy władzy była ekipa w skład której wchodziły osoby dobrą pozycję w PRL mające. Poza sprawą obywatela z Pińczowa toczyła się jeszcze jedna sprawa w której skazano kilku studentów którzy rozprowadzali ulotki w których stwierdzano iż pan prezydent Wałęsa ma także inny znany zapewne wszystkim pseudonim. Oczywiście podczas tych procesów ,,obrońcy uciśnionych" czyli Mieczysława Wachowskiego nie było. Zapewne miał pewne inne ważniejsze sprawy związane z kapciami pana Wałęsy. Kolejnym znieważonym prezydentem był Aleksander Kwaśniewski. Wtedy oczywiście zamiast linczu nad prezydentem Kwaśniewskim dokonywano linczu medialnego nad sądzonymi. Bodajże pierwszym sądzonym był znany podróżnik i publicysta Wojciech Cejrowski. Zbrodnią pana Cejrowskiego było to iż wypowiedział on następujące słowa: Kwaśniewski swoim tłustym dupskiem bezcześci urząd prezydenta. To pulpeciarz nie zawsze stojący równo na nogach, to luj i ochlapus. Cejrowski musiał zapłacić 3 tysiące złotych choć mógł dostać nawet 3 lata odsiadki. Z kronikarskiego obowiązku dodam, że Cejrowski nim zjawił się w sądzie był ścigany listem gończym zupełnie tak jak w przypadku Huberta H. Sądzony był także (a jak!) wicepremier Andrzej Lepper który za nazwanie prezydenta Kwaśniewskiego ,,nierobem" został skazany na 1 rok więzienia w zawieszeniu. Podczas prezydentury Kwaśniewskiego ścigano także studentów którzy zdaje się w Olsztynie rozklejali plakaty z prezydentem który ukazany jest w nienaturalnych wielkościach. Równie głośną sprawą był występek aktywistów Ligi Republikańskiej i Naszości którzy w Paryżu obrzucili pana Kwasniewskiego jajkami. Trafili wtedy jednak w żonę ówczesnego prezydenta i zostali skazani w 2003 roku. Kancelaria Prezydenta Kwaśniewskiego chciała także aby w 2005 roku zajęto się tygodnikiem ,,Wprost" który na swojej okładce umieścił zdjęcie prezydenta z napisem ,,Aleksander K.-prezydent wszystkich aferzystów". Można się tylko zapytać gdzie w tych przypadkach byli aktywiści Forum Młodych Socjaldemokratów oraz panowie Piotr Ikonowicz czy Mieczysław Wachowski. Gdzie wtedy były media? Odpowiedź jest prosta. Wtedy nie trzeba było tam być gdyż rządzili kolejno ,,dobrzy" Wałęsa i Kwaśniewski. W końcu prezydentowi Kwasniewskiego upiekło się nie jedno wykroczenie. Media nadzwyczaj łaskawie podchodziły do tego, że pan Kwaśniewski chwiał się pijany w Charkowie czy owijał się pijany Polską flagą w siedzibie ONZ. W mediach nie poruszano także kwestii ,,jak to się robi w innych krajach". Skoro w mediach nie poruszono to pozostaje tylko samemu tą kwestię poruszyć. Otóż na Zachodzie z którego to przykład ma brać Polski ciemnogród za obrażanie nie tylko głowy państwa ale i innych polityków grożą także restrykcje. W Wielkiej Brytanii można otrzymać mandat na kilkaset funtów natomiast w Niemczech za obrażanie prezydenta, a także innych polityków można posiedzieć sobie w więzieniu. Czy więc w tej sprawie brać przykładu z Zachodu nie możemy?

Gość Chociaż ostatnie dni to raczej
Kancelaria Prezydenta Kwaśniewskiego chciała także aby w 2005 roku zajęto się tygodnikiem ,,Wprost" który na swojej okładce umieścił zdjęcie prezydenta z napisem ,,Aleksander K.-prezydent wszystkich aferzystów". Można się tylko zapytać gdzie w tych przypadkach byli aktywiści Forum Młodych Socjaldemokratów oraz panowie Piotr Ikonowicz czy Mieczysław Wachowski. Gdzie wtedy były media? Odpowiedź jest prosta. Wtedy nie trzeba było tam być gdyż rządzili kolejno ,,dobrzy" Wałęsa i Kwaśniewski. W końcu prezydentowi Kwasniewskiego upiekło się nie jedno wykroczenie. Media nadzwyczaj łaskawie podchodziły do tego, że pan Kwaśniewski chwiał się pijany w Charkowie czy owijał się pijany Polską flagą w siedzibie ONZ. W mediach nie poruszano także kwestii ,,jak to się robi w innych krajach". Skoro w mediach nie poruszono to pozostaje tylko samemu tą kwestię poruszyć. Otóż na Zachodzie z którego to przykład ma brać Polski ciemnogród za obrażanie nie tylko głowy państwa ale i innych polityków grożą także restrykcje. W Wielkiej Brytanii można otrzymać mandat na kilkaset funtów natomiast w Niemczech za obrażanie prezydenta, a także innych polityków można posiedzieć sobie w więzieniu. Czy więc w tej sprawie brać przykładu z Zachodu nie możemy?

Gość Chociaż ostatnie dni to racze
to pisałam ja ALA KACZYŃSKA :)