Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ratuuuuuunkuł

psychopatka od polskiego-co mamy z tym zrobić???

Polecane posty

Gość buahahahahaaaaa

irvinga hotel new hampshire. Czytalam dwa tyg. temu jego autobiografie - wymyslona dziewczyne. gdybym tak lubila zapasy .... :-) nie okresle swojej ulubionej. Musialabym sie mocno skupic. A o tej godzinie tylko ziewac sie chce. Bedziemy skazane na obroncow autorki topicu. Ja juz sie pogodzilam z opinia zdziadzialej madrali, ktora zapomniala jak jest w szkole sredniej. :classic_cool:

Hotel akurat nie Jednoroczna wdowa jeszcze nie lubie metody wodnej i czwartej reki a najnowsza kupiłam w dniu , w którym sie ukazał , i jeszcze nie przeczytałam:o

Gość lolekkk
hahaha

Gość ratunkuuuuuuu
tak sie składa ze to moi znajomi z klasy :] pozdro dla Kasi i Roberta :P u nas sie tak przyjeło ze sie tyle tych "........" robi :)

Gość lolekkk
dobranoc madrale;) kolorowych snow

Gość bierz się za lekturę
i nie błaźnij się więcej.

metode zaczelam czytac przez ramie mojego kochanego. on jest fanem irvinga. dla mnie metoda jest nieco pokrecona przynajmniej tak sie wydaje na poczatek. przeczytam swoja droga :-) bo to moja kolejna mania - chodzby nie wiem jak nudna ksiazka - musze odczytac do konca. Pamietam kiedys czytalam \"wrzos\" bez ostatnich kartek (urwane). Myslalam, ze zwariuje. musialam wypozyczyc i doczytac.

o właśnie, z Irvingiem w tyle jestem :] ale póki co idę poczytac reportaże Tochmana (\"Schodów się nie pali\"). Dobre. Dobranoc. A jak założycie jakis topik dla \"czytaczy\" to dajcie znać.

Wyszłam wczoraj z dyskusji, gdy zrobiło sie prymitywnie, ale widze, ze tu całkiem ciekawa rozmowa zaczęła sie nt. co kto i jakie lubi. Szkoda, ze nieszcześliwa licealistka na chwile przerwała dyskusje. Seniorita - pytałaś co z Marqueza, wszystko, ale najbardziej polecam 100 lat samotnosci. Dobry pomysł z drzewem genealogicznym, bo rzeczywiscie połapać sie w całym rodzie Buendia jest trudno, niemniej jednak czyta sie rewelacyjnie. A wszystkim polecam goraco literaturę rosyjską i radziecką, łącznie z literatura produkcyjna typu: Jak hartowała sie stal :)

Seniorita - chyba nikt Ci nie odpowiedział, więc ja spóbuję. Orwell, rok 1984? Ciekawy temat, ciekawe osoby, ciekawa rozmowa. Gdybyście się przenosiły na kulturę, to może bym się skusiła na udział w dyskusji ;-)

Seniorita, wszyscy w piątkowy wieczór śpią po cięzkim tygodniu, domniemywam ;) Z lektur obowiązkowych polecam wszystko naszej swietnej pisarki Tokarczuk, to książki z duszą

No i miał byc gdzies topic o ksiązkach dla zdziadziałych mądrali,ale cos go nie widzę...To znaczy zdziadziałych mądrali na tym topiku...:D nie widze....:D Pozdrawiam