Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Załamka9000

Ale maja o nas opinię zagranicą. Co za chory kraj!! Pozwalajacy na takie rządy

Polecane posty

Gość załamka9000
I wiem to nie z książek i z historii, a z doświadczenia własnego i sporej grupy znajomych

Gość Kisskat
Najchętniej krzyczą, że w Polsce wspaniale osoby, którym dobrze się powodz. To bardzo dobrze, ale przecież Polskę stanowią wszyscy ludzie i niestety większość to ludzie biedniejsi. Czy ,żeby mieć dach nad głową przeciętny Polak musi się zadłużyć na całe życie aby wybudować sobie domek? To nie jest naturalna sytuacja. Ja nie skarże się na finanse, ale widzę wokół ludzi, których nie stać jest na własne mieszkanko nawet w blokach a co dopiero mieć domek. Przeciętnego człowieka powinno być stać na własne M.

Gość załamka9000
Ale dzięki temu topikowi wiem, że moja opinia o ludziach jest trafiona. Polak cieszy się z czyjegoś nieszczęścia, tzn. tym się pociesza by mieć lepsze samopoczucie. Dlatego nie idzie do przodu i sie nie rozwija. Stoi w miejscu patrząc na gorszych, słabszych. A szkoda... Mnie zawsze motywowano "ucz sie od lepszych, nie patrz na gorszych"

Gość Kisskat
Polak ma to do siebie, że nie chce mieć lepiej od sąsiada, tylko chce aby sąsiad miał gorzej.

Gość załamka9000
kisskat - dziękuję. Mamy podobne spojrzenie :)

Gość Załamka a myslisz
w Polace ludziom tez sie nie chce pracować. pracuje w firmie . która chce zatrudnić pracowników fizycznych...i co wolą siedzieć i wino chlać , niz łopata pomachać. Buahahahaha znasz Amerykę??? gdybys znała to nie pisałabys takich głupot. Oczywiście, że jeszcze długo po komunie nie bedzie stać wiekoszości Polaków na mieszkanie, ale to nie wina Pisu.

Gość wyrwa w murze
całego świata nie uzdrowisz, a nie znam Państwa, w którym dba się tylko o dobro innych, a nie swoje i tu znów wracamy do komuny, przez lata pracowaliśmy na dobrą sprawę dla ruskich, przy okazji podłączały się takie czerwone zwaniaczki, które kradły ile mogły. Te same glisty ludzkie były w Naszym rządzie przez ostatnie 10 lat. ciekawe, ze wtedy mało było opluwania i nie czytałam tylu krytycznych wypowiedzi, bo najlepiej być zakłamanym, czego nie widzimy to Nas nie boli. Niestety chcielby emeryci, chcieałaby pielęgniarki, każdy chce, tylko nie ma skąd czerpać. Mamy kapitalizm, ludzie się bogacą, na wiele rzeczy trzeba sobie po prostu uczciwie zapracować. wszędzie sa tacy, którym zawsze będzie źle, owszem nie raz widze płaczące emerytki, obserwuję je od lat, a mam ich 42...To się jednak zmienia...trzeba tylko obserwowac a nie narzekać, a każdemu kto jeździ po świecie i rozpowiada jak to tu jest tragicznie dałabym po prostu po gębie. ot takie zachowanie typowego Polaczka:-)

Gość Kisskat
Sami Polacy układają satyry na ten temat i na wiele innych. Głośno mówi się o tym w prześmiewczych programach( głupich i pustych zresztą strasznie ), ale co niektórzy i tak uważają, że nasz kraj jest super.

Gość Kisskat
Załamka a myślissz - sama przyznajesz, że Polacy wolą siedzieć i wino chlać, czyli lenie na dodatek?

Gość załamka9000
Wyrwa w murze - napisałaś "uczciwie zapracować". Zgadzam się. Ale gdzie Ty tą uczciwaość widzisz?? Bo ja np. w rządzie, w sejmie nie widzę. Czy oni uczciwie korzystają z naszych pieniędzy na prywatne wycieczki?

Gość Załamka a myslisz
pomyśl trochę o czym piszę!

Gość Kisskat
Wyjątkowo się z Tobą zgadzam , nie powinniśmy rozpowiadać o Polsce złych rzeczy, a raczej starać się pokazać od jak najlepszej strony. Ale ilu Polaków tak myśli? A ilu myśli jak by się tu szybko dorobić cudzym kosztem za granicą najlepiej? Choćbyśmy na twarz badli nie uda nam ię chyba poprawić wizerunku Polski póki co przynajmniej ale ja i tak będę się starać.

Gość załamka9000
Czepiacie się co ja robię? Zgadzam się jednostka nic nie wskura. Ale na tym topiku przekonałam się, że nawet jakbym chciała coś zrobić to to nie ma sensu, bo Polak jest zadowolony z tego co ma i mieszać się nie chce.

Gość załamka9000
Nie ma sensu nikogo uszczęśliwiać na siłę... Dlatego też nie widzę swojej przyszłości w tym kraju. Ja lubię się rozwijać i mam ambicję.

Gość Załamka a myslisz
szkoda czasu na dyskusje z ułomkami:O Przypomnę wam tylko jeszcze, że za komune żeby kupić spodnie jeansy ...tzreba było pół pensji wydać;) A o samochodzie mogłas pomarzyć A tera spójrz na ulice. prawie każdy Polak ma samochód. Polepszyło sie choć nie jest idealnie.

Gość wyrwa w murze
boże kisskat czy ty naprawdę jesteś homo sapiens, bo szczerze w to wątpię. sorry, ale jeszcze raz Ci zacytuję Twoje zdanie - "ale chyba jednak daje o sobie znać fakt, że cała inteligencja została zamordowana podczas wojny", a cała to nie znaczy 100%. analogiczny przyklad, zjadłam cały chleb, oznacza, że zjadłam 100% tego chleba. chyba z matematyki cienko stoisz kochana:-D

Gość Załamka a myslisz
cieszę sie że wyjeżdzasz pa pa

Gość Kisskat
To fakt, Polacy ogólnie mówiąc zatracili chyba ambicję wybicia się w tę lepszą stronę. Siedzą w swoim grajdole i tak im dobrze.

Gość cludi alb paszkwilu
wypad robisz bauerze z wioski w bayern!!

Gość załamka9000
Wyrwa w murze - czepiasz sie słówek, drobiazgów by postawić na swoim. Nie umiesz czytać. Napisała "cała" by uświadomić głupotę jaka pozostała. Poza tym wyjątek potwierdza regułę. Zostały wyjątki inteligentne

Gość Załamka a myslisz
aha i powiedz jeszcze za czyje pieniadze sie wykształciłas co???? Za nasze wspólne!!!!! A tera zdupe w troki :D:D:D

Gość załamka9000
O nie kochana. Ja za nauke płaciłam. Swoimi wypracowanymi pieniędzmi. Studia opłaciłam sama, a szkoła podstawowa jest obowiazkowa ;)

Gość buahahahahahaaaaaa
prawda jest taka, ze inteligencja zostala zamordowana w czasie II wojny swiatowej i potem podczas przerobki Polski na PRL. W tej chwili jest strasznie maly odsetek ludzi pochodzacych z inteligencji. W innych krajach tego nie ma. Jest zlodziejstwo, sa korupcje, ale oni maja zywa inteligencje narodu, ktora trwa nieprzerwanie od wiekow. W Polsce tgo nie ma. Czlowiek, ktory sie wyksztalcil - nie zalicza sie momentalnie do inteligencji! Zalicza sie bardziej do bandy, ktorej sie wydaje! Przyklad w sejmie. Gdyby przedwojenna inteligencja zobaczyla nasz sejm... :O

Gość Kisskat
Wyrwa w murze - a Ty cały czas to samo? Chyba oczywiste jest, że przy takiej wielkiej liczbie - w tym przypadku- ludzi słowo cała jnioe oznacza, że co do jednej osoby. Człowiek, ktory orientuje się w tym temacie trochę od razu by to zrozumiał, ale może powinnam wiedxzieć,że niektórym trzebaby napisać dokładną liczbę co do osoby.

Gość Załamka a myslisz
jakos nie barzdo w to wierze, ale niech ci bedzie. Ale przyznasz ze Polska to raj dla studentów. prawda????? Polacy sa duzo barzdiej ambitni niz nasi zachodni sasiedzi. Precz, precz z tego kraju :p

Gość Kisskat
A propos chleba - zjadłaś cały, ale okruchy też wylizałaś, czy zostały wyrzuconę A to chyba nie jest 100% całY?

Gość załamka9000
tak. Studiują bo taka moda. Rzadko, który Polak ma ochotę zdobyć wiedze na tych studiach. taka prawda niestety :( . Studiowałam 2 fakultety na 2 uczelniach, więc wiem coś o tym. Najwazniejsze by zaliczyć i się zabawić. Aby paier był... I to jest ta ambicja?

Gość załamka9000
miało być "papier"

Gość buahahahahahaaaaaa
nie jestem wyrwa, ilu ludzi zostalo? Mylisz sie w tym wzgledzie. Ktos kto pochodzil z zywej inteligencji mial klase, mial kulture, mial szeroka wiedze na rozne tematy, jednym zwrotem: pochodzil z inteligencji, a u nas juz tego nie ma. Nie ma pochodzenia z inteigencji co rowna sie zniszczeniu jej. Przezyly tylkojednostki nadajace sie do ciezkiej pracy a nie do intelektualnego myslenia. Ilouz zostalo jednostek inteligentnych? NIeiwele, tak niewiele, ze dzieci inteligent z inteligentem nie mial, tylko z ludzmi prostymi! A geny sa genami. Nie rozumiesz tego pojecia.