Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Załamka9000

Ale maja o nas opinię zagranicą. Co za chory kraj!! Pozwalajacy na takie rządy

Polecane posty

Gość wyrwa w murze
załamka to nie jest szczegół, jak ktoś pisze, ze cała polska inteligencja została wymordowana, to nawet nie jest śmieszne. zgodzę się również w drodze wyjatku z jednym , podstawową wadą Polaków jest zazdrość i chęc by sasiadowi wiodło się gorzej, to taka Nasza narodowa przypadłośc, tak samo jak pieniactwo i chamstwo. Tak więc zauwazcie, że nie jestm bezkrytyczna, ale nie lubię popadania w skrajności. Polska to całkiem dobrze rozwijający się kraj i zaden pis tego nie zmieni, każdy rząd jaki by on nie był, bedzie zawsze myślał o tym by wpierw zadbać o siebie. może na poczatku ludzie Ci sa idealistami, ale po zasmakowaniu pieniądza, nabierają apetytu na więcej. Nie łudźmy się, że to ulegnie zmianie, a to czy będziemy o ty mówić czy nie nie zmieni absolutnie niczego. Odnoszę wrażenie, ze wymagacie ode mnie, abym napisała, ze jest źle, ale ja tego nie napiszę, bo źle było, a jest dobrze. w 89 roku nastapił koniec socjalizmu, niedobitki stalnowskie iuciekaly kradnąc i psując c się da, niektórzy jako polityvczni neofici kradli i póxniej pod innymi barwami. mamy rok 2006, to naprawde stanowczo zbyt mało, by dorównac krajom, która miały możliwość rozwoju. Wyobraźcie sobie Polskę, która nie zaznała wojny, bylibyśmy potęznym, rozwiniętym krajem, a tak niestety wciąż zbieramy plony, ale nie mówcie, że źle się dzieje....trochę więcej optymizmu.

Gość ja ja ja
I co z tego, ze masz wyksztalcenie, jak nie masz pracy w kraju?? Co z tego, ze wiesz wiecej niz Twoi zachodni sasiedzi?? Oni maja prace i pieniadze bez tej wiedzy.... A do pracy w fabryce czy w knajpie studia sa niepotrzebne, a tam zwykle (nie mowie, ze zawsze czy na zawsze) koncza ludzie wyksztalceni, ktorzy wyjezdzaja za granice ......

Gość buahahahahahaaaaaa
jeszcze raz podkresle - ukonczenie studiow WCALE nie zalicza czlowieka do inteligencji!!!!! Tytul mgr w Polsce dzis a ten sprzed wojny to przepasc. Gdyby kazac tym magistrom wypowiedziec sie na jakis temat - albo opowiadaliby bzdury z przekonaniem, ze mowia madrze - albo by nie mieli nicdo powiedzenia. Zywa inteligencja wymarla, teraz mamy tylko mgr i innych z tytulami i topniami ale NIE INTELIGENCJE!!!

Gość Kisskat
A co do głupoty o której pisała Załamka - jakież to teraz programy mają dużą oglądalność? Wojewódzki, który zaprasza Kwaśniewską nie mającą nic do powiedzenia tylko hi, hi,.Program z tym, który prowadzi jakieś rozmowy w tłoku, nie pamiętam nazwiska,itd. To uwielbiają Polacy. A Cejrowskiego zdjęto z wizji, bo za dużo prawdy mówił i nazywał naszą Polskę Ciemnogrodem.

Gość wyrwa w murze
nie, wystarczy napisać większość:-) tonaprawdę nie jest takie trudne i nie mów, że to nie ma znaczenia.

Gość Kisskat
Bardzo cieszę się, że ktoś mnie rozumie. Dzisiaj za pieniądze można zostać nawet lekarzem, który spartaczy każdą operację.

Gość Kisskat
wyrwa w murze proszę przestań juą bo to naprawdę jest nudne, a buhahahaha poparła mnie na temat inteligencji i nadal będziesz twierdzić, że Twój mąż jak jest historykiem to mnie wyśmieje? A może wyśmieje Ciebie bo nie będzie się spodziewał, że nie masz podstawowej wiedzy na temat historii Polski.

Gość buahahahahahaaaaaa
zywa inteligencja miala pochodzenie, miala swoja wlasna historie, a teraz? Mama salowa, tata spawach i dziecko mgr... Nie zebym ublizala komu kolwiek, ale ten mgr nie jest zywa inteligencja, jest tylko wyuczonym czlwoiekiem, a to szalona roznica!!! Inteligencja ma inne priorytety, a wyuczony inne i NIGDY nie bedzie dobrze, bo wyuczony mysli jak przewojenny parobek - najpierw ja, dopiero potem cala reszta... Inteligencja mysli otwarcie! A takiej nie mamy juz w Polsce.

Gość załamka9000
"wyrwa w murze" powiedz to tej emerytce, która nie ma pieniedzy na leki na serce, że jest dobrze. ja niestety nie mam serca jej tego powiedzieć....

Gość Kisskat
I to prawda, że dzisiejszej inteligencji baaardzo daleko do tej przedwojennej pod każdym wzgtlędem. Dokładnie w sedno trafiła buhahaha.

Gość buahahahahahaaaaaa
dlatego ja tamta nazywam zywa inteligencja, a te obecna - wyuczonymi ludzmi ;)

Gość wyrwa w murze
a co rozumiesz pod pojęciem inteligencja? a może przodkami tej inteligencji byli chłopi pańszczyźniani ? Ludzie wy się zastanówcie ? Czy to, że jestem patriotką, oznacza, że nie mam ambicji, mam niestety jeden fakultet, jestem absolwentką politechniki, dostałam się do pracy bez znajomości i przez lata dorobiłam się pewnej pozycji, zarabiam dobrze, jest mi dobrze i chyba powinnam się ubiczować:-o

Gość Kisskat
Dzisiejsza inteligencja nie potrafi nieraz trzymać dobrze sztućców przy posiłkach, nie potrafi dobrze zachować się w teatrze czy kinie. Wiele można mówić ..

Gość Kisskat
To napisz,że Tobie jest dobrze, a nie, że w Polsce jest dobrze. To zasadnicza różnica.

Gość załamka9000
"Wyrwa w murze" własnie jesteś tym typem człowieka o jakim mówię. Patrzysz tylko na własną dupę i to czy TOBIE jest dobrze. Skoro jest Tobie dobrze to co Cię obchodzi, że władza okrada biednych ludzi. Tylko widzisz.. fortuna kołem się toczy...

Gość wyrwa w murze
Kissskat ty mi mówisz, że nie mam podstawowej wiedzy o hostorii, bo uważam, ze większość polskiej inteligencji została wymordowana, a nie CAŁA???!!!:-D Dziecko prosze Cię już się naprawdę nie ośmieszaj, jesli popełniasz bład, to miej odwagę się do niego przyznać;-) oj pasowałabys do polityki kochana:-D

Gość buahahahahahaaaaaa
o to wlasnie chodzi, ze TAMTA inteligencja nie miala przodkow chlopow, parobkow, otoz to. Mezalians popelniany przez mlodych - skreslal ich jako inteligentow i wykluczal z rodu. Dziecko inteligenta z wiejsim czlowiekiem nie mialo juz tego "polotu", tej szybkosci myslenia niz te z inteligencji. Owszem, wyroznialo sie na tle ludzi z pospolstwa, ale nie doscigalo tych z zywej inteligencji, byla taka rola posrednia.

Gość załamka9000
Wiesz co "wyrwa w murze" - uczepiłaś się tej historii i sława "cała" aż się rzygać chce. Poza tym nie o tym jest temat topiku. Nwet tyle nie umiesz i nie rozumiesz? Nie w tym rzecz. Upierdliwa jesteś aż do nieprzyzwoitości

Gość Kisskat
Jestem od Ciebie starsza, więc nie mów mi " dziecko" A po drugie już mi się niedobrze robi ja Ty ciągle swoje. Jeszcze nic nie zrozumiałaś. Oto przykład tej inteligencji mamy.

Gość wyrwa w murze
ZAŁAMKA JESTEŚ PRZEZABAWNA HAHAHAAHAHA a co mam napisac, ze jest mi źle i obsmarować caly swój naród. nie pogrązaj się, bo jeśli tak wszystkim współczujesz, to zakladaj funadacje charytatywne i pomagaj wszystkim biednym. najprościej jest rzucać górnolotne hasła, a samemu spieprzać gdzie pieprz rośnie. nigdzie nie napisałam, ze jest idealnie, napisałam, że jest lepiej, bo dziecinko jestem troszeczkę starsza od Ciebie;-) a to jak jest jest wynikiem cięzkiej choroby, która toczyła Nasz kraj latami, choroby zwanej socjalizmem:-) a zamiast narzekac i mowić, ze jest źle, proponuje móić, jest lepiej;-)

Gość buahahahahahaaaaaa
wyrwa - powiedz mi co to za roznica w slowie, czy zostala wymordowana cala, czy wiekszosc - jak dzis nie ma po zywej inteligencji ani sladu?

Gość załamka9000
"Wyrwa w murze" skoro Tobie korupcja, nieuczciwość itp. się podoba to ok. Mnie ma prawo się nie podobać i nie będę siedzieć z uśmiechem i udawać, że nic się nie stało. taka jestem. W pracy też. Zawsze mówię, że nie podoba mi się jeśli widzę, że ktoś jest nieuczciwy czy niesprawiedliwy. Czasem nawet za to obrywam. Ale tak mnie nauczono. Nie godzić się ze złem.

Gość buahahahahahaaaaaa
bo przy wladzy sa ludzie z pospolstwa a nie zywej inteligencji!!!!!!!!! PRL trwa nadal i nie ustanie juz nigdy, bo nie ma w tym kraju ludzi madrych, sa tylko wyuczeni, a to nie to samo.

Gość wyrwa w murze
dlatego własnie piszę, że o matematyce nie macie zielonego pojęcia:-D kissskat juz dawno zakończyłabym temat, niestety cały czas atakujesz mnie nieznajomością historii, z czym się nie zgadzam:-) jeśli piszesz oczywiste bzdury to moim prawem jest to zakwestionować. osobiście wątpię, ze jesteś starsza ode mnie, wiadomo w cnecie można napisać wszystko, jak i to ile to się nie ma fakultetów, robionych na zagranicznych uczelniach..itd. itp.

Gość buahahahahahaaaaaa
gdyby moj pradziadek uslyszal, ze rolnik w sejmie - to by sie poszedl powiesic.

Gość byłam w kilku krajach
(w niektórych dłużej mieszkałam) nie doczytałam jeszcze wszystkiego, ale postanowiłam skomentować argument o "higienie osobistej" Polaków. Otóż na zachodzie Europy i w USA NIGDZIE nie poczułam zapachu potu, natomiast w Polscre zdarzyło mi się to wiele razy. Także nie przesadzajmy z tą naszą dumą narodową, zresztą już Mrożek wyśmiał to Polaków chlubienie się przeszłością i męczeństwem :-D Mamy wiele wad i nie ma co do tego wątpliwości. I z pewnością nie dzieje się dobrze, też się czasami wstydzę za naszych polityków.

Gość ludzie o czym
Wy wogole piszecie to ze ktos jest salowa to nie ma inteligecji?? tak bardzo narzekacie na dzisiejesze czasy ze sa bogaci i sa biedni, a z drugiej strony ubolewacie ze nie ma inteligencji. a powiedzcie mi czy przed woja nie bylo tak ze inteligecja siedziala sobie w swoich dworach wydawala przyjecia a chlop musial na tych inteligentow robic??

Gość buahahahahahaaaaaa
co do wymarcie inteligencji ma matematyka? Zywej juz nigdy nie bedzie - beda coraz to bardziej wyuczeni ludzie,le nic wiecej... Pewne priorytety ma sie w genach, my dobrych genow juz nie mamy.

Gość buahahahahahaaaaaa
nie pisalam o tym, ze salowa nie jest inteligentna osoba. Wiedzialam, ze beda osoby, ktore tego nie zrozumieja...

Gość Kisskat
Może i siedzieli w swoich dworach, ale dzięki szlachcie chłopi mieli pracę. Poza tym zgadzam się z buhahahahaha, gdyby w rządzie zasiadali mądrzy ludzie nie byłoby teraz takich cyrków.