Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Załamka9000

Ale maja o nas opinię zagranicą. Co za chory kraj!! Pozwalajacy na takie rządy

Polecane posty

Gość oni ci zazdroszcza zalamka
to tak jak byscie chcialy przekonac wyznawce rysdzyka, ze och ksiadz jest be :) jazgot, krzyk, zakrzyczec, nie dopuscic do slowa i pokazac rece w gorze w gescie zwyciestwa.... z kim wy tu piszecie, zostawcie to gowno.

Gość wyrwa w murze
do czego się jej czepiacie----. przeczytaj uwaznie cały topik, przed chwilą zarzucała mi, ze powinnam coś zrobić , a nie siedzieć i patrzeć na siebie. niestety tak się zamotała, że sama nic nie robi, a nawet mniej. oczywiście, ze pojedyńcza jednostka nie zmieni niczego, nie ma na to szans. c.n.u

Gość Kisskat
Wyrwo a kto mówi o szkalowaniu nas za granicą przez nas samych? Pisane było tylko, że za granicą mamy złą opinię, a to trylko i wyłącznie dzięki czynom niektórych Polaków.

Gość Załamka9000
ja nikogo nie chciałam przekonywać, bo wiem, że Polak jak raz coś powie to zdania nie zmieni. przecież on MUSI mieć rację. Ja tylko chciałam zobaczyć jaka jest opinia w tym kraju na temat tego co się dzieje. No i niestety moje przypuszczenia się sprawdziły. Pozdrawiam wszystkich, którzy widząc nieuczciwość nie odwracają oczu w bok. :)

Gość wyrwa w murze
haha, przykro mi, ale o zazdrości nie ma mowy, zyje mi się tu bardzo dobrze, nie narzekam, mam dobrą pracę, odchowane dzieciaczki, męża, jestem szczęśliwa:-) udowodniłam tylko załamce, ze jest zwykłym krzykaczem, taka krowa co dużo ryczy, a mało mleka daje:-D

Gość wyrwa w murze
dobrze, że ty nie odwracasz hahahahhaha

Gość Załamka9000
Ja przynajmniej nie mówię, że jest fajnie. Potrafię powiedzieć, że to widzę! A Ty wyrwa? Co widzisz poza swoim czubkiem nosa i tym jak to Tobie się powodzi?

wyrwa no i co ze jedzie, tak ci to przeszkadza? Zobacz lepiej w jakim kraju twoje odchowane dzieciaczki beda zyc, to nie beda polacy, to beda wszechpolacy :O tak jestes dumna z tego? Ze w tym zasranym kraju beda dorastac dziec, ktora i tak wyjada i wnuki ktore polske beda miec daleko w dupie?

Gość Kisskat
Dziwi mnie jakaś dziwna zajadłość ludzi uważających, że tak dobrze w Polsce. Nigdy nic nie zmienią na lepsze skoro nie widzą nic złego. Żeby naprawiać błęy trzeba je najpierw widzieć, a tutaj wszyscy mają na nosach różowe okulary i nie widzą nic złego. Załamko trzymaj się.

Gość załamka jesteś żałosna
Nie pogrążaj się juz naprawdę, sama najpierw oskarżałas o pasywność, teraz się wypierasz, że tylko sonda, aaaah juz daj spokój tępa dziewucho, bo szkoda mi Ciebie. zAZdrość Cię wali, że komuś w Polsce może być dobrze, to wyzywasz się, proste jak drut.

Gość załamka jesteś żałosna
"Ja przynajmniej nie mówię, że jest fajnie. Potrafię powiedzieć, że to widzę! A Ty wyrwa? Co widzisz poza swoim czubkiem nosa i tym jak to Tobie się powodzi?" pytam co daje takie mówienie ????? mówić to sobie mozna u cioci na imieninach też, nic to nie zmienia, tacy co mówią sa najgorsi.

wiec sie zamknijcie bo zalamka i tak wyjedzie, jak 3/4 mlodych :) i ciekawe kto bedzie na was robil zadowoleni polacy

Gość wyrwa w murze
wszędzie powtarzam, ze nie jest idealnie, ale lepiej, a nie powiesz mi, że to nie jest prawda kochana:-)

Gość Załamka9000
Wiecie co kochani? Mnie zazdość nie zżera. Ja tutaj pracę też miałam, nie narzekałam na WARUNKI MOJEGO ŻYCIA. Ale widzę co dzieje się dookoła. Pracowałam tez jakiś czas temu jako pracownik opieki socjalnej i widzę te przepasći w kraju. Nigdy nie pogodzę się z tym, że ludzie umierają z głodu - dosłownie, a ludzie u władzy rozbijają sie państwowymi samolotami, helikopterami na prywatne przyjęcia. Wszędzie kradzież. A nas na to nie stać. Tak biednym krajem jesteśmy. Niedługo nie zostanie nic. To będzie kraj 3 świata, bo nawet nie będzie jak do nas dotrzeć, tak wspaniałe drogi mamy.

Gość NO A MOŻE
tatuś załamki był zasłużonym pracownikiem prl he. może dlatego teraz jej źle, nie pomyśleliście o tym:-)

Gość wyrwa w murze
do no a może----. bardzo nie lubię osobistych wycieczek, to jest dotykanie spraw rodzinnych, prosiłabym, zeby się do tego nie uciekać.

Gość Załamka9000
I jeszcze jedno. Nie przypominam sobie bym gdzieś zachwalała czy poprzedni system czy poprzednie rządy... No ale niektórzy czytają lub rozumieją wybiórczo

Gość wyrwa w murze
tak jak ja nie przypominam bym pisała peany na cześć tego rządu. zrozum jedno, nie chcę nic idealizować, chcę tylko, by Polacy zaczęli sprzedawać swój kraj w sensie reklamować. dużo zalezy od tego co powiemy, wierzcie mi w każdym kraju są plusy i minusy, ale nigdzie sami obywatele danego narodu tak nie złorzeczą na samych siebie. to nie ma sensu, rząd zmieniamy poprzez wybory, tak głosowaliśmy i tak mamy, a poprzez porównanie jakie mam piszę tylko, ze wolę lepsze zło, czyli kaczki niż kwasa, co nie oznacza, że pochwalam ich działania.

Ludzie nie badzcie smieszni... W innych krajach jest tak dobrze ? Przeciez to ze takie rozmowy albo i gorsze jak pokazal TVN sie odbywaja to NORMALKA w polityce. Jedynym cieniem sie kladzie na to fakt ze PiS zgrywal sie na obroncow moralnosci w Polsce jedynych. Pokazali ze nie sa lepsi ani gorsi od innych. W innych krajach moze nawet obywatele nie wiedza co sie dzjeje bo interesuja ich inne sprawy. Przekrety jakie dokonuja ich rzady nie sa wcale mniejsze a czesem wieksze niz w Polsce...tylko nikt raczej glosno nie krzyczy na USA, UK, Francje kiedy robia przekrety miedzynarodowe z udzialem sluzb specjalnych. Jakis naukowiec napisze ksiazke, troche ludzi pokrzyczy ale obywatele tych krajow spia spokojnie w wiekszosci. A co do lektur...polecam tez \"Sprawe honoru\"pieknie opisane te narody zachodu, ktore Polske zostawily na pastwe Stalina. Aha.....glosowalem na PO...

Gość wyrwa w murze
ja też przyznaję, że na PO. mASZ RACJĘ W 100% kaczki nie sa wyuczeni, nie potrafia umiejętnie załatwiać spraw, są bardzo naiwni, trochę mi ich nawet szkoda....takie stare wygi jak kwas i spółka umiejęteni rozdawaly karty, w końcu przz lata uczyli się klamać, kręcić i kraść. tyle o tym:-o

Gość wyrwa w murze
*kaczki nie są wyuczone

Gość ZosiaSamosia
Pewnie zaraz na mnie naskoczycie,ale powiem wam wszystkim. Tak! Wstydzę sie tego kraju, wstydzę się być Polka, mam gdzieś patriotyzm i szacunek do tych ktorzy za to ojczyzne walczyli.Polacy maja tendencje do rozpamietywania przeszlosci.Tylko patriotyzm, piesni o legionach, hymny i tym podobne duperele.Ale ja potrzebuje widocznych dowodów na to, ze ten kraj cos znaczy wspolczesnie, ze sie rozwija, ze jest coraz lepiej.Niestety tak nie jest i dlatego tak promuje sie ten patriotyzm, zeby chociaz przeszloscia mozna sie bylo pochwalic.Jak tylko skoncze studia wyjezdzam stad jaknajdalej, a tesknic bede tylko i wylacznie za rodzina i znajomymi, ktorzy tutaj zostaną.

Gość wyrwa w murze
zosiasamosia, przynajmniej uczciwie postawiłas sprawę, takie Twoje zdanie i masz do tego prawo, cieszy mnie tylko, ze nie umoralniasz innych tak jak to robiła zalamka. możliwe, ze gdyby xle mi się tu wiodło, to tez skusiłaby mnie wizja wyjazdu. nigdy nie mowię nigdy.

Gość fakt ze
w innych krajach robia durne rzeczy, wcale nie znaczy, ze mamy robic, jak inni... Mieszkam za granica i nie kryje sie z moim pochodzeniem, wiekszosc ludzi jest ok ale nie ukrywam, ze jest mi czesto wstyd...

Gość Nie wstydząca sie
Czytam te Wasze wywody i zadowolona jestem że wyjeżdzacie jako najemnicy do pracy w innych krajach. Czy myślisz Zosiusamosiu, że będzie ktoś Ciebie szanował tylko dlatego że jesteś umyta i nie mlaskasz przy stole? Przede wszystkim nikt Ciebie do tego stołu nie zaprosi jeżeli nie będziesz miała nic do powiedzenia i to nie na temat piosenkarek i mody, a właśnie historii i kultury SWOJEGO kraju, bo oni swoją historię znają. Przydałoby się jeszcze znać historię starożytną, odróżniać impresjo-nistów od klasyków, zwiedzić parę muzeów, a przede wszystkim nie wstydzić się swojego pochodzenia ,bo oni takimi gardzą.

Gość fakt ze
nie wstydze sie swojego pochodzenia i kraju, tylko zachowania moich "rodakow"...

Gość wrażliwizestresowani
i zszokowani. Trochę luzu. Czy francuzi wstydzą sie za swoich brudasów śpiących na ławkach w Paryżu? A Hiszpanie za swoich małoletnich złodzieji damskich torebek? A może angole za swoich pijaków i kibiców zabójców? Wszędzie są tacy. Jest to zadanie dla straży i policji. Problemem jest brak pracy dla młodych w Polsce. Dobre fabryki zostały doprowadzone do upadłości przez dyrekcję i sekretarzy i jako masa upadłościowa sprzedane zagranicznemu nabywcy, lub wykupione przez swoich. Wiem co mówię. Tak zrobiono z przemysłem chemicznym, poligraficznym, lekkim. Teraz ci nowi posiadacze jako PO lub SLD bronią "swojego" i starają się wmówić młodym,że to PIS przez nie cały rok doprowadził do takiego stanu.Naiwnych nie sieją. Mimo wrzasku prowokatorów dziennikarskich coraz więcej młodych ludzi widzi o co tu chodzi. Nie dajcie się prowokować.

Gość fakt ze
tak na marginesie...polowa tych "francuzow spiacych na lawkach", to Polacy...!!!

Gość Spontaniczy Zdzichu
Nie wszyscy pamiętają ,ale tą złą opinie wyrobili nam na poczatku lat 90-tych sikający na torach i zostawiający po sobie śmieci w Berlinie przyszli "BIZNESMENI",którzy teraz są "godnymi zaufania obywatelami" którym tyłki liże prasa i politycy którzy wyznają zasadę pewnej bardzo uczciwej partii ,wyznającej zasadę ,że pierwszy milion należy ukraść !

Gość ZosiaSamosia
-----> nie wstydzaca sie Dlaczego zakladasz, ze nie znam histori naszego kraju i nie mam nic do powiedzenia?! Piszesz, ze Polacy powinni poznać historię starożytną, umieć odróżnić impresjonistów od klasyków i zwiedzić parę muzeów.Może by i tak zrobili, tylko niestety kochana wiekszosc z nich nie ma pracy i perspektyw, zyja w biedzie i nie w glowie im odwiedzanie muzeów, a odpowiedz na pytanie czy wystarczy im do 1-go jest dla nich wazniejsza niz róznica miedzy impresjonistami i klasykami!