Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 dolaks

Laserowa Korekta WZROKU

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
Mo偶esz zapisa膰 si臋 do mojej lekarki. Zabieg robi艂am u prof. Grabskiej-Liberek. Chyba jedna z bardziej do艣wiadczonych lekarek, je偶eli chodzi o korekcj臋 laserow膮. Bardzo sprawnie wszystko posz艂o. Na korekcj臋 czeka艂am zaledwie kilka dni. Ale jest te偶 opcja zrobienia zabiegu zaraz na drugi dzie艅 po badaniach. Je偶eli tak bardzo zale偶y Ci na czasie, to mo偶esz skorzysta膰 z tego wariantu. Badania trwaj膮 ok. 2 godzin, zabieg ok. 10 minut, okres gojenia ok. kilku dni - zale偶y te偶 do jakiej metody si臋 zakwalifikujesz. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Powracam z tematem klinik na 艢l膮sku - a czy mo偶ecie tutaj poleci膰 jakiego艣 specjalist臋? Dobre opinie ma dr Tkacz, dr Anna Rogowska-Godela i dr Iwona Rokita-Wala. Czy jest tu mo偶e kto艣 kto mia艂 zabieg u tych lekarzy?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mimka83
Ja r贸wnie偶 robi艂am korekt臋 na Grzybowskiej, polecam t膮 klinik臋, po ponad 3 latach od zabiegu mam sokoli wzrok, i to dos艂ownie bo z du偶ej kr贸tkowzroczno艣ci z astygmatyzmem zrobi艂 mi si臋 male艅ki plus, ale mi to w og贸le nie przeszkadza, czerpi臋 偶yw膮 przyjemno艣膰 z mo偶liwo艣ci odczytania napis贸w z takich odleg艂o艣ci gdzie wszyscy inni "normalnie widz膮cy" nie daj膮 sobie rady :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mimozka89
Ja mam na 艣l膮sk p贸艂 POlski, - jestem z Pruszcza Gda艅skiego, wi臋c nawet nie zak艂adam tak mega wyprawy.. zw艂aszcza 偶e powr贸t pewnie z opatrunkiem na oku, jak to wygl膮da? Mo偶e w mojej okolicy podpowiecie lekarza co nie bierze du偶o?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mimozka wracasz bez 偶adnego opatrunku, po zabiegu dostajesz okulary przeciws艂oneczne, musisz wykupi膰 w aptece krople do oczu, dobrze kupi膰 te偶 co艣 przeciwb贸lowego i mo偶esz jecha膰 do domu, aczkolwiek faktycznie lepiej znajd藕 gdzie艣 bli偶ej klinik臋, po co si臋 m臋czy膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No rzeczywi艣cie jecha膰 przez p贸艂 Polski, 偶eby zrobi膰 zabieg korekcji laserowej, to nie jest najlepszy pomys艂. Najwygodniej zrobi膰 gdzie艣 blisko miejsca zamieszkania. Mo偶e po takim zabiegu nie ma jaki艣 wi臋kszych komplikacji, ale jednak lepiej na spokojnie wr贸ci膰 szybko do domu i da膰 odpocz膮膰 oczom, a nie jecha膰 kilka godzin z innego miasta. Ja akurat mieszkam w Warszawie, wi臋c mia艂am komfortow膮 sytuacj臋, bo moja klinika znajduje si臋 trzy przystanki ode mojego domu. Generalnie jestem zadowolona z efekt贸w. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zamierzam tez zrobi膰 sobie tak膮 laserow膮 korekt臋, pieni膮dze mam juz w zasadzie od艂o偶one tylko chcia艂am sie jeszcze skonsultowac z okulist膮. Czy wy to robiliscie wczesniej? czy od razu szli艣cie do konkretnej kliniki i tam byly jakies badania? Zastanawia艂am si臋 nad badanem wzroku w http://www.optycorp.waw.pl/ . z g贸ry dzi臋ki za odpowiedzi!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ale poda艂a艣 link do optyka, gdzie wykonuje si臋 badania pod katem doboru szkie艂 kontaktowych/okular贸w. Je偶eli chcesz zrobi膰 zabieg korekcji laserowej w Warszawie, to akurat masz do wyboru kilka dobrych klinik, kt贸re zajmuj膮 si臋 takimi zabiegami. Ja np. robi艂am w Laserze na Grzybowskiej i mog臋 Ci poleci膰 to miejsce z czystym sumieniem. Bardzo jestem zadowolona z efekt贸w zabiegu.

Udost臋pnij ten post

"No rzeczywi艣cie jecha膰 przez p贸艂 Polski, 偶eby zrobi膰 zabieg korekcji laserowej, to nie jest najlepszy pomys艂." - tu si臋 nie do ko艅ca zgodz臋. Jak w okolicy ma si臋 klinik臋 o sredniej renomie i s艂abym sprz臋cie, a takie informacje nawet w internecie mo偶na znale藕膰, to wola艂abym jednak buja膰 si臋 p贸艂 Polski - w ko艅cu wzrok ma sie tylko jeden. Poza tym np. ja jestem z ok. Poznania, a znajomi st膮d je藕dzili na operacj臋 wzroku a偶 do Sopotu - do wy偶ej tu ju偶 wspominanej kliniki i jako艣 nikt nie mia艂 problemu z powrotem:) W kwestii zdrowia jak trzeba to nawet do USA si臋 jedzie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No oczywi艣cie je偶eli w okolicy nie ma dobrej kliniki, to lepiej pojecha膰 do innego miasta na zabieg. Jednak zanim wybierzesz si臋 gdzie艣 dalej, dobrze jest zrobi膰 rozeznanie w swoim miejscu zamieszkania i upewni膰 si臋, 偶e nie ma dobrego specjalisty w okolicy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Z tego co ja si臋 orientuje to najlepsza jest klinika doktora Szaflika w Warszawie, maj膮 najnowocze艣niejszy sprz臋t no i dobrych fachowc贸w, bilety do stolicy s膮 ju偶 coraz ta艅sze, mo偶na np jecha膰 polskim busem wi臋c tragedii nie ma.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Lekarze tak偶e podr贸偶uj膮 z jednego ko艅ca Polski na drugi:) bo jak s膮 dobrzy, to wsz臋dzie ich chc膮... Ja jako艣 nie wyobra偶am sobie podr贸zy jako pacjent po zabiegu!!! Chocia偶 czyta si臋 opinie, 偶e zabieg to nic strasznego itd, to zawsze jest jednak stres.... Dlatego rozgl膮dam si臋 na 艢l膮sku za lekarzami specjalistami.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Polemizowa艂abym z tym, 偶e zabieg nie jest taki straszny. Oczywi艣cie zale偶y to od osoby, ale Ja np nie wspominam go zbyt przyjemnie, sam laser nie bola艂, ale zanim okulistka przesz艂a do zabiegu musia艂a mi wsadzi膰 w oczy takie co艣 dziwnego, 偶eby mie膰 do oczu swobodny dost臋p. O ile z pierwszym okiem jeszcze jako艣 posz艂o o tyle z drugim ju偶 nie by艂o tak kolorowo, bola艂o mnie, okulistka mia艂a problemy z prawid艂owym za艂o偶eniem tego, po cz臋艣ci dlatego 偶e zaciska艂am oko z b贸lu, podzia艂a艂o dopiero kiedy si臋 na mnie zdenerwowa艂a i powiedzia艂a, 偶e jak nie b臋d臋 wsp贸艂pracowa艂a to przerwie zabieg. Kolejne 3 dni te偶 by艂y dla mnie bardzo bolesne, le偶a艂am ca艂y czas w 艂贸偶ku przy zas艂oni臋tych zas艂onach z zamkni臋tymi oczami i po艂yka艂am co chwil臋 tabletki przeciwb贸lowe. Dzi艣 poprosi艂abym o recept臋 na jakie艣 NLPZ albo inne silne leki przeciwb贸lowe, ale wtedy mia艂am tylko ibuprom i kropelki do oczu. Ale jak wiadomo z tym b贸lem to zale偶y od osoby. Dziewczyna przede mn膮 przesz艂a sam zabieg bez najmniejszego st臋kni臋cia, od razu jak j膮 posadzili na krze艣le by艂a w stanie odczyta膰 godzin臋 na zegarze wisz膮cym na 艣cianie, a Ja jeszcze miesi膮c po zabiegu by艂am 艣lepa jak kura, a偶 si臋 wystraszy艂am, 偶e na mnie to nie podzia艂a艂o. Jednak teraz po kilku latach od zabiegu jestem tak mega przeszcz臋艣liwa , 偶e mam dobry wzrok i nie wyobra偶am sobie jak mog艂am wcze艣niej 偶y膰 z tak du偶膮 wad膮 wzroku. Warto by艂o pocierpie膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ile lat temu mia艂a艣 ten zabieg? Moja kole偶anka mia艂a zabieg w 2002 roku w Katowicach, metoda PRK i tak偶e bardzo 藕le wspomina go. Podobnie jak Ty to opisujesz, b贸l przy zak艂adaniu tej rozw贸rki i po zabiegu 3 dni b贸lu oczu. Natomiast w zesz艂ym roku m贸j kolega mia艂 zabieg metod膮 epi-lasik i zadowolony, zero b贸lu. Podobno teraz znieczulaj膮 powieki jak膮艣 ma艣ci膮, 偶e nie czuje si臋 tego metalu rozw贸rki. Kolega m贸wi, 偶e mia艂 wra偶enie jakby podczas zabiegu swobodnie mruga艂, a mia艂 przecie偶 rozw贸rk臋:) Nie wiem czy rzeczywi艣cie co艣 si臋 poprawi艂o, czy 偶e to facet i wi臋cej zniesie? ja bardzo si臋 boj臋 w艂a艣nie tego metalu w oku i b贸lu ewentualnego

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zabieg mia艂am w 2011 roku , epi-lasikiem na Grzybowskiej w Warszawie. Tak jak m贸wi艂am, wg mnie to jest kwestia osoby, jedn膮 boli inn膮 nie. Ta dziewczyna przede mn膮 wysz艂a z niego u艣miechni臋ta, zadowolona, bez jakichkolwiek oznak b贸lu, a mnie bola艂o. Je偶eli si臋 boisz to mo偶e zdecyduj si臋 na znieczulenie og贸lne, kiedy mia艂am wykonany zabieg by艂a taka opcja, cho膰 jak wiadomo nie jest to najzdrowsze dla organizmu. W ka偶dym razie 偶yj my艣l膮, 偶e kilka miesi臋cy po zabiegu b臋dziesz innym cz艂owiekiem :) mo偶e to pomo偶e zmniejszy膰 strach przed b贸lem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A i jeszcze jedno, Ja nie mia艂am 偶adnej ma艣ci znieczulaj膮cej na powieki, tylko kropelki do oczu, mo偶e faktycznie ta ma艣膰 robi wielk膮 r贸偶nic臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A ten zabieg jest mo偶liwy w znieczuleniu og贸lnym? my艣la艂am, 偶e nie bo trzeba wsp贸艂pracowa膰 z lekarzem... My艣l臋 jednak, 偶e troch臋 cierpienia nie zaszkodzi, zw艂aszcza z my艣l膮 pozbycia si臋 okular贸w!!!!! przypuszczam, 偶e ta ma艣膰 znieczulaj膮ca na powieki robi swoje, musze dopyta膰 koleg臋:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tak jak m贸wi艂am, by艂a taka opcja kiedy mi robiono ten zabieg, oczywi艣cie by艂o to dodatkowo p艂atne i nie wychodzi艂o si臋 po tym od razu do domu tylko trzeba by艂o troch臋 odczeka膰 偶eby doj艣膰 do siebie, ale taka mo偶liwo艣膰 by艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a zna ktos dr Matusik Robert z wawy?umowilam sie na konsultacje narazie czy u mnie mozliwy jest wfl zabieg a potem bede myslec ale jak cos to trzeba sie namysle c szybko bo badania tez nie sa d艂ugo wazne ponoc!ale strach jesttt duzy mimo wszystko

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja jestem um贸wiona do doktor Grabskiej - Liberek i te偶 za wiele nie znam o niej opinii ale licz臋, 偶e b臋dzie dobrze, bo kto艣 po prostu poleci艂 mi t膮 klinik臋. Jak kto艣 u niej by艂 prosz臋 o opinie..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A powiedzcie mi czy to jest teraz refundowane? Ja by艂am kilka lat temu na badaniach ( podobno by艂 to ostatni czas robienia tego za darmo) ale mnie nie zakwalifikowali, bo nie nosi艂am okular贸w i powiedzieli 偶e musia艂abym przynajmniej kilka miesi臋cy nosi膰 przed operacj膮, 偶e by przyzwyczai膰 wzrok. No i sie nie zdecydowa艂am... a teraz 偶a艂uj臋 i my艣l臋 o tym bo coraz gorzej widze a okular贸w dalej nie nosze bo nie lubi臋. A drugie moje pytanie- czy kto艣 z was uzywa艂 mo偶e kiedykolwiek i czy mu pomog艂y okulary do rehabilitacji wzroku - ajurwedyjskie? http://www.medycynanaturalna.pl - takie jak tu - produkt medyczny jak pisz膮 i pisza te偶 偶e poprawiaj膮 ostro艣c widzenia- mo偶e przy moim minus 2 i minus 2,5 by mi pomog艂y?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kiedy艣 laserowa korekcja by艂a refundowana, ale od kilku lat ju偶 nie. Ale jak ju偶 wcze艣niej wiele razy pisa艂am tutaj: naprawd臋 warto wyda膰 te pieni膮dze!!! Uwa偶am, 偶e by艂a to najlepsza decyzja i inwestycja:) Ja z czystym sumieniem polecam dr Rogowsk膮-Godel臋 z Weiss Klinik, naprawd臋 lekarka i fachowiec z powo艂ania!!! Po nowym roku pod laser idzie m贸j ma艂偶onek szanowny:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja te偶 nie s艂ysza艂am, 偶eby korekcja by艂a refundowana. Pami臋taj tylko, 偶e jednym z kryteri贸w medycznych branych pod uwag臋 przy korekcji laserowej jest nie zmieniaj膮ca si臋 od roku wada wzroku. A Ty piszesz, 偶e widzisz coraz gorzej. Najpierw musi ustabilizowa膰 si臋 Twoja wada i dopiero wtedy b臋dziesz mog艂a podda膰 si臋 takiemu zabiegowi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A opr贸cz sta艂ej wady jakie inne kryteria trzeba spe艂nia膰, 偶eby zrobi膰 korekcj臋 laserow膮?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Korekcji laserowej poddawani s膮 pacjenci z wadami w zakresie od -10 do +6 D. Musisz mie膰 uko艅czone 20 lat, dobry stan zdrowia oraz nie zmieniaj膮c膮 si臋 od roku wad臋 wzroku. S膮 to podstawowe kryteria medyczne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 okosoko艂a
jutro jad臋 do Wroc艂awia na badanie kwalifikacyjne - mam wad臋 oko艂o minus 10 na obu oczach . B臋d臋 w klinice Eye Laser na O艂awskiej . je艣li kto艣 bedzie ch臋tny cokolwiek si臋 dowiedzie膰 - jutro b臋d臋 co艣 mog艂a powiedzie膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To trzymam kciuki za Ciebie. Daj zna膰, jak ju偶 b臋dziesz po badaniach. Ja szukam czego艣 w woj. mazowieckim, najlepiej w Warszawie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 okosoko艂a
no i kiszka . przynajmniej w moim przypadku . Badanie koszt 150 z艂 , bardzo profesjonalnie , na rozmaitych urz膮dzeniach , oczy zakrapiane i wizyta u lekarza . ca艂o艣膰 oko艂o 40 min . w moim wieku a mam 45 lat i przy wadzie wzroku -,dodatkowo cieniutka siatk贸wka i pocz膮tki za膰my kwalifikuje sie tylko na operacj臋 wymiany soczewki ... szlag ...cena jednego oka 5.700 z艂 ....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
okosoko艂a to niedobrze... Ale chyba dobrze, 偶e nie 艣ciemniali ci i kasa na laser nie by艂aby wyrzucon膮 w b艂oto? w jakiej klinice by艂e艣 na konsultacjach?

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰