Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 dolaks

Laserowa Korekta WZROKU

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
No wiem niestety :/ Ale my艣lisz, 偶e wada zejdzie do 0? Wiem, 偶e jak s膮 ma艂e wady to schodzi, ale czy przy du偶ych te偶 si臋 da? Jak to wygl膮da艂o u Ciebie?Marzenna

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Trudno mi powiedzie膰, czy Twoja wada zostanie usuni臋ta ca艂kowicie. Koniecznie musisz uda膰 si臋 na kwalifikacje. W trakcie wizyty lekarz powinien Ci powiedzie膰, jakich efekt贸w mo偶esz spodziewa膰 po zabiegu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MONA10
hej, za tydzie艅 mam kwalifikacj臋 do zabiegu w Lexum i mam pytanie czy po pozytywnej weryfikacji ja sama sobie wybieram lekarza czy firma odg贸rnie zapisuje na dowolny termin i wtedy konkretny lekarz przypada?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Akurat ja robi艂am w cmo laser, ale tam by艂o tak, 偶e wybra艂am sobie konkretnego lekark臋, je偶eli Ci jest wszystko jedno to id藕 jak leci, ale moim zdaniem warto sobie poczyta膰 opini臋 o lekarzach, bo jedni bardziej cierpliwi drudzy mniej:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Witam. Mam 16 lat i wrodzon膮 wad臋 wzroku -14 obuoczn膮 oraz mam zeza zbie偶nego w jednym oku. Niestety ostatnio w styczniu jak by艂am w szpitalu to moja wada wynosi艂a 9,5 z miesi膮ca na miesi膮c jest coraz gorzej. Chcia艂abym si臋 dowiedzie膰, od kt贸rego roku mo偶na zrobi膰 operacj臋 laserow膮? Jakie jest ryzyko, 偶e mog艂abym straci膰 wzrok? Czy taki zabieg boli? Czy jest drogi? Prosz臋 o odpowied藕.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Hej, niestety jeszcze musisz troch臋 poczeka膰, wykonuje si臋 zabiegu od 20 roku 偶ycia, a korekcja leczy wady od - 10 do + 6 i wada musi by膰 stabilna, ale mo偶liwe 偶e soczewka fakijna Ci pomo偶e. W twoim przypadku warto si臋 wybra膰 do dobrego specjalisty - mo偶e spr贸buj i艣膰 na konsultacj臋 do doktora Szaflika, to najlepszy specjalista w kraju. Powodzenia!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Witam!kto robil zabieg femtolasik,nowy laser dosyc,Nowy wzrok klinika robil ktos tam zabieg wawa?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja jestem po femtolasiku. Musisz wiedzie膰, 偶e ka偶da metoda korekcji jest taka sama. R贸偶nica jest jedynie w przygotowaniu rog贸wki do laserowania. Przy femtolasiku laserem separowany jest p艂atek rog贸wki. Niby jest to bardziej precyzyjne ni偶 ci臋cie no偶ykiem w epi-lasiku czy skrobanie r臋czne w EBK. Oczy szybciej te偶 si臋 goj膮, bo p艂膮tek jest r贸wno 艣cinany. U mnie po zabiegu 偶adnego b贸lu, tylko jakby jaka艣 rz臋sa wpad艂a pod powiek臋, na drugi dzie艅 to min臋艂o. Wzrok dalej si臋 stabilizuje, cho膰 mija ju偶 2 tygodnie od zabiegu. Ale normalnie pracuj臋 ju偶, komp te偶 ok, oczywi艣cie z przerwami. Ja wi臋c polecam femtolasik:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja nied艂ugo mam korekcj臋 metod膮 EBK i te偶 w艂a艣nie szukam os贸b, kt贸re ju偶 s膮 po, podobno bardzo szybko oczy si臋 goj膮? Ile to trwa? By艂 kto艣 u doktor Izdebskiej?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mia艂am EBK trzy miesi膮ce temu i ju偶 jestem w ca艂kowitej formie. Generalnie zabieg jest dosy膰 kr贸tki. Trwa kilka minut. Pierwsze dni po korekcji s膮 ci臋偶sze, trzeba zakrapla膰 oczy, ale da si臋 prze偶y膰. Ja ju偶 po tygodniu od zabiegu czu艂am si臋 o wiele lepiej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A gdzie robi艂a艣 korekcj臋 i u kogo?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ale u jakiego by艂e艣 lekarza? Wada zesz艂a ca艂kowicie? Sprawdzi艂o si臋 to co powiedzieli na konsultacji?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dzieki za odp o femtolasiku,ale ogolnie jestes zadowolony/a z zabiegu?jaka by艂a wada przed,2tyg sie stabilizuje wydawalo mi sie ze to po kilku dniach sie ocenia juz porawe taka stabilna?!a gdzie byl zabieg?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Odno艣nie pytania o EBK, to zabieg robi艂am w Warszawie. Wybra艂am Laser na Grzybowskiej, bo wiele os贸b doradza艂o mi w艂a艣nie to miejsce. Nie wiedzia艂am tylko, kt贸r膮 lekark臋 wybra膰, bo wszystkie s膮 艣wietnymi specjalistkami. W ko艅cu trafi艂am do dr Izdebskiej i bardzo j膮 polecam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No w艂a艣nie ja si臋 zastanawiam, gdzie p贸j艣膰. Na razie musz臋 zrobi膰 badania i dowiedzie膰 si臋, czy w og贸le si臋 kwalifikuje do korekcji. Rozwa偶am kilka miejsc w Warszawie, ale sk艂aniam si臋, by p贸j艣膰 do CMO Laser. Chyba jest to jedna z bardziej znanych klinik w stolicy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja by艂am w CMO razem z siostr膮 w obu przypadkach wszystko posz艂o sprawnie i zlikwidowano nam wad臋, jednak musz臋 przyzna膰 偶e mia艂y艣my nie za du偶e ja - 3, siostra jeszcze mniejsz膮. No ale dla nas to by艂o uci膮偶liwe, wi臋c nie 偶a艂uje wydanych pieni臋dzy, bo nienawidzi艂am swoich okular贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A kt贸r膮 metod膮 mia艂y艣cie robiony zabieg? Jak d艂ugo goi艂y si臋 oczy?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MONA10
hej, ja by艂am wczoraj na kwalifikacji, og贸lnie wszystko ok i my艣la艂am, ze termin b臋dzie tuz tuz a tu jednak lekarz powiedzia艂, ze mam suchy nab艂onek oczu i musz臋 przez dwa tygodnie je nawil偶ac i mam si臋 zg艂osi膰 po tym terminie. I teraz si臋 obawiam czy jak b臋d臋 mia艂a ten problem czy b臋d臋 mog艂a by膰 zakwalifikowana do operacji. dodam, ze nosze soczewki od paru lat i lekarz stwierdzi艂, ze mam tak suche oko, ze nawet tego nie czuje, Czy kto艣 tez mia艂 taki problem?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
oooo ja tez nosze soczewki i tez moge tak miec dobrze wiedziec ,bo kropli sie nie chce zazwyczaj uzywac!a gdzie bedziesz robic laser i jaka metoda,masz kogos poleconego lekarza?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MONA10
Lexum Warszawa teraz codziennie musz臋 zakrapla膰 oczy 5 razy dziennie, zobaczymy co b臋dzie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pussia83
Ja si臋 przychylam do metody Femtolasik, bo rzeczywi艣cie widz臋 na forach zadowolone osoby, a 偶e jestem z p贸艂nocy to si臋 sk艂aniam ku tr贸jmiejskim opcjom. Dziewczyny mia艂y艣cie femtolasik? JAk bylo? Je艣li femto to najbli偶ej mam do Blikpolu :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja sie zastanawiam nad lexum i Nowy wzrok.i metoda femtolasik,kto powie cos o efektach po zabiegu i kogo polecacie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mog臋 poleci膰 metod臋 EBK, bo mia艂am ten zabieg w czerwcu. Wszystko si臋 ju偶 zagoi艂o. Super widz臋 i jestem bardzo zadowolona z efekt贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Czyli wada zesz艂a ci do 0? Masz jakie艣 efekty uboczne? Musisz zakrapla膰 oczy? Gdzie robi艂a艣 korekcj臋?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tak, wada zesz艂a do 0 ca艂e szcz臋艣cie, nie spodziewa艂am si臋 偶e b臋dzie taki niesamowity efekt a jednak! Efekt贸w ubocznych nie mia艂am 偶adnych, na pocz膮tku tylko oczy 艂zawi膮 no i pojawia si臋 艣wiat艂owstr臋t ale potem to wszystko mija. Korekcj臋 robi艂am u doktor Izdebskiej w klinice na Grzybowskiej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
W艂a艣nie za dwa dni mam EBK. Jak czytam tyle pozytywnych opinii o tej metodzie na forach, to od razu jest mi lepiej i przestaj臋 si臋 ba膰 zabiegu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
generalnie metode chyba dobiera lekarz,ale pisza ze femtolasik najnowoczesniejsza i ponoc najmniej ionwazyjna metoda!w kazdym badz razie strach jest moze jesienia albo zima sie przelamne !moooze napiszcie cos o Nowy wzrok poleccie kogos....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Pierwsze s艂ysz臋, femtolasik ju偶 jest troch臋 na rynku, teraz najnowsza jest EBK, chyba 偶e jest jeszcze co艣 nowego. EBK o tyle dobra metoda, 偶e ma艂o si臋 ingeruje w oko i dzi臋ki temu szybciej wraca si臋 do zdrowia, ale te偶 nie wszystkie kliniki wykonuj膮 ten zabieg.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aSzyszunia666
Je艣li chodzi o femtolasik/iLasik i wspomnian膮 tu przez kogo艣 wy偶ej klinik臋 Blikpol, to podrzucam adres do poczytania dok艂adniejszego o takich operacjach wzroku: http://www.blikpol.pl/ - tam z lewej strony jest dzia艂 iLasik i jak si臋 wejdzie to wi臋c o tym mo偶na znale藕膰 do poczytania. Warte uwagi przed decyzj膮, bo te偶 z tego co widz臋 to du偶o os贸b pozytywnie pisze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A ja mia艂am EBK przed wakacjami. Potwierdzam, 偶e jest to bardzo dobra metoda. Wszystko 艂adnie si臋 zagoi艂o, a po wadzie ani 艣ladu. Jestem tak zadowolona z efekt贸w, 偶e polecam ka偶demu z czystym sumieniem.

Udost臋pnij ten post