Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

frida10

tupperware

Polecane posty

Polecam aktualną promocję Hochlanda - znów możemy nabyć pojemniki Tupperware za pkt.z serków.Super!

Gość czaplutka
No ja właśnie zaczęłam zbierać punkty z Hochlanda :) I mam nadzieję, że uda mi się uzbierać na jedną z miseczek :)

Gość anula.c
alcia111 dziękuję za propozycję, ale moja siostra jest konsultantką, więc cierpliwie czekam, aż będą w sprzedaży (żółte) i będę mogła u niej kupić...

Gość anula.c
holinuszka - nie wiem czy dziurki są tej samej wielkości czy też większe u ravioli. Ja widziałam ravioli tylko na zdjęciu, więc trudno mi je porównać z tymi mniejszymi. Te z pierożkomani (małe) idealne są do barszczu jako uszka (wypróbowałyśmy, naprawdę rewelacja) Foremki do ich robienia mają jednakowy wymiar, chociaż wychodzi z nich różna ilość pierogów, więc wielkością muszą się różnić, ale co do pojemności farszu... ???

Gość jolitka20000
Cześć A co powiecie o chlebaku - warto zainwestować ? Moze ktoś by mi podał wymiary bo mam taką wnękę w meblach gdzie trzymam chlebak i chciałabym wiedziec czy misię tam zmieści jeśli zdecydowałabym się na zakup z tupperware. Pozdrawiam

Gość wiolciaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Cześć Ma moze ktoś już te nowe formy silikonowe na mufinki i baczeczki (wychodzi z jednej formy 15). Może podzieliłby się przepisami ? U nas w Polsce mają może je jedynie na razie tylko konsultantki ale na allegro już się pojawiają. Dostała taką na babeczki i szukam fajnych przepisów. Daję linka na allegro żeby było wiadomo jak wygląda - zaznaczam że to nie ja je sprzedaje i że to nie reklama Ja mam taką: http://www.allegro.pl/item953919780_tupperware_silikonowe_mufink_babeczki.html ta też jest ciekawa http://www.allegro.pl/item953911132_tupperware_silikonowe_mufinki.html

Gość flippaaaa
Pewnie zaraz zostanę zlinczowana na tym forum:), ale ja chyba jednak wolę przedmioty, które są wielofunkcyjne. Pewnie wynika to poniekąd z tego, że mam małą kuchnię, w której jest bardzo mało miejsca. Tupperware ma bardzo dużą ofertę różnych przedmiotów przydatnych w kuchni, ale ja nawet nie miałabym ich gdzie przechowywać. I tak np. do tarcia i mieszania potraw Tupperware oferuje co najmniej trzy przedmioty: Francuski Młynek, Rozdrabniacz czy Szefa Kuchni III, a mi do szczęścia wystarczy sama tarka + dobry nóż i łyżka. Może to nie jest zbyt nowoczesne podejście do tematu, ale w mojej sytuacji podyktowane jest względami praktycznymi. Podobnie jest w przypadku pojemników do przechowywania żywności; w zupełności wystarcza mi wspomniany wcześniej zestaw Dafi, w którym przechowuje żywność w lodówce lub zanoszę jedzenie do pracy.

Gość wieska1975
Cześć Ma może ktoś jakieś sprawdzony przepis na mufinki do barszczyku np. z pieczrami lub kapustką ? Podany przeis na tym forum nie wyszedł mi - ciasto drożdżowe na piwie nie było smaczne.

Gość wieska1975
Cześć Ma może ktoś jakieś sprawdzony przepis na mufinki do barszczyku np. z pieczrami lub kapustką ? Podany przeis na tym forum nie wyszedł mi - ciasto drożdżowe na piwie nie było smaczne.

Gość wieska1975
przepraszam wkleiło mnie 2 razy

Gość beata18116
cześć aniu19895 jestem posiadaczką kilku naczyń tupperware i prosiłabym cię o przepisy.

Gość nicolcia 2999
Cześć Może na forum wklejmy przepisy a nie na prywatne emaile - kazda z nas coś tam pichci sprawdzonego i jeśli chciałąby sie podzielić przepisem byłoby fajnie.

Gość mma19
Do Jolitka20000 Wymiary chlebaka: 39,8 cm x 27,5 cm; H: 19,6 cm. Jest drogi ale warto zainwestować.

Gość Agi40
wieska1975 przeczytałam, że paszteciki na piwie (zapewne z mojego przepisu) Ci nie smakowały. Szkoda, bo wszyscy się nimi zajadają i każdemu wychodzą. Są b. proste w przygotowaniu i dlatego już dużo osób z kregu moich znajomych je robi (nawet nauczyłam takie swoje koleżanki , które w kuchni za mocne w pieczeniu nie są) i te drożdżówki stały sie ich popisowymm daniem! pozdrawiam

Gość wieska1975
Witam Agi40 - przepraszam nie chciałam Cię obrazić - moze ja coś poknociłam i za to mi nie wysżło ciasto dobre. Może wina lezy w tym ze nie nie czekałam aż miska do ciasta odskoczy (mam też z tupperware) tylko jak tylko było troszku podrośniete to robiłam. Moze za mało farszu dałam (robiłam podduszone pieczarki z cebulką) na jedną mufinkę (tak pół łyżki). Moze doradź mi coś , będę wdzięczna. A można jako farsz zrobić kapustke jak do krokietów ?

Gość dorciadorcia
Cześć Ja przymierzam sie do zakupu stolnicy i wałka. Tylko mama dylemat. Bo z tego co się orientuję to jest parę kolorów żołty, niebieski i czerwony. Nie wiem o co chodzi z tymi kolorami. Coś słyszałam o przyczepnosci - stabilności stolnicy i włańsie nie wiem któr ajest najlepsza - która jest najnowsza. Może ktos doradzi.

Gość Agi40
wieska1975 Ja czekam aż ciasto podwoi objętość, ponieważ ono jest rzadkie i jest jego mało, czasami mi się zdarzyło ,że miska w ogóle nie strzelała. Tak jak pisałam do mufinek wkładam po łyżce ciasta, na to kładę farsz - czubatą łyżeczkę i przykrywam drugą łyżką ciasta. Silikonowym pędzelkiem umoczonym w rozmąconym jajku dokładnie rozprowadzam ciasto, żeby nie było widac farszu. Ostatnio posypałam sezamem. Piękny efekt! A farsz też robię pieczarkowy - kręcę pieczarki z cebulką w szefie kuchni , podduszam na patelni , dodając Kucharka, pieprzu i trochę czosnku granulowanego. Czasami do ostygniętego farszu dodaję tarty żółty ser ( najfajniej ciągnie się mozarella), czasami mniej solę i ścieram fetę, z kapustą nigdy nie robiłam, ale myślę że też świetnie smakują. Spróbuj jeszcze raz, a jak znowu Ci nie wyjdą , to zrób z przepisu z książeczki do szefa kuchni na słone tartaletki z szynką i żółtym serem, może te Ci posmakują - jeśli nie masz książeczki, to przepiszę ten przepis powodzenia w wypiekach!

Gość Zjurek
Ja jestem zakochana w tupperware nigdy nie spotkałam szczelniejszych misek pojemników . Dużo wyjezdzam w innych pojemnikach zasze mi coś wyciekało kiedy poznałam te pojemniki to je kocham.

Gość wieska1975
Agi40 dzięki za odpowiedź zrobię jeszcze raz te mufinki z tego ciasta i dam znać czy się udały. A jeśli moge prosić o ten przepis na słone tartaletki z szynką i żółtym serem to poprosze. Pozdrawiam

Gość Alcia111
Witam Dorciadorcia - stolnice katalogowe są tylko żółte. Niebieskie czasami w promocji. Czerwone były ostatnio w zestawie powitalnym dla nowego konsultanta. Co do przyczepności to wszystkie są jednakowe Pozdrawiam

SPRAWDZONE ROGALIKI ROGALOMANIA SKŁ. 5dkg drożdży 4 szkl mąki 5 łyżek cukru 1/2 szkl smietany jajko 2 żółtka 1/2 kostki margaryny 1/3 szkl mleka szczypta soli , nadzienie krem czekoladowy nutella Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku , margarynę stopić , ostudzić, mąkę wsyp do miski , dodaj cukru , żółtko wlej ostudzoną margarynę , śmietanę i drożdże z mlekiem , szczypta soli. Wyrób ciasto na gładkie i elastyczne. Podziel na kilka części. Każdą rozwałkuj na rogalomani nałóż dżem , nutelle, i zwiń rogalik . posmaruj rozmąconym jajkiem , PIEC 20 min 180 C

Gość szkodaszkoda
Cześć Szkoda że nie można na tym forum umieszczać zdjęć - bo fajnie by było jak można by nie tylko dzielić się przepisami ale wystawiać swoje wypieki czy obiadki .... Aż bym chciała takie rogaliki czy paszteciki z mufinek zobaczyc na zdjęciu.... Pozdrawiam. Ps. Na wizażu na forum jest możliwość wystawiania zdjęć - bo ma ktoś wpływ na redakcję kafeterii aby zrobili taki bajer ...

Gość wieska1975
ISIA123 - dzięki za przepis - jest w kolejce do zrobienia . Pozdrawiam

Gość dorciadorcia
Cześć Dzięki za odpowiedź i informacje o stolnicach. Pozdrowionka dl a Was !!!!!!11

Gość mioda
Również jestem konsultantka Tupperware,,,,również potwierdzam, że wszystkie produkty tej firmy są rewelacyjne!!! oraz również jestem zbulwersowana handlem naszymi produktami na allegro!!! A dlaczego nie powinniśmy tam kupować??? proste-----nie mamy gwarancji!!! Kupując u konsultantki otrzymujemy formularz zamówienia i on automatyczniejest dokumentem potrzebnym aby móc rekalmować towar:)

Gość mioda
Pozdrawiam wszystkie klientki Tupperware i bardzo zachęcam do organizowania prezentacji u siebie w domu! Jest to świetna "zabawa"ponadto mozemy za darmo zdobyć super prezenty dla gospodyń!!! a nasi goście maja okazje poznać super towar i kupić produkty ,których często nie ma w katalogach a jedynie mozemy "zdobyć" je na prezentacjach:)Pozdrawiam

Gość zjurek
Prezcieszto konsultantki sprzedaja

Gość zjurek
Na alegro sprzedaja konsultantki a Ty apelujesz nie kupowa

Gość mioda
Owszem robia to konsultantk/ albo i nie/i,ale nielegalnie! zwróc uwagę, żę większość z nich ma ukryte swoje dane,,,zastanów sie dlaczego!!! Po za tym nigdy nie mamy pewności / kupując na allegro / czy to jest produkt orginalny:) Nie wspomnę już , że większość klientó,którzy kupują na allegro nie ma zielonego pojęcia jak te rzeczy używać.Potem czytamy na forach takie opinie,,,żę nie spełniaja swojej roli:)Pozdrawiam i jeszcze raz polecam kupować na prezentacjach:)