Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PrzylecielidwajAnieli

Buduję jezioro.

Polecane posty

No, no - tylko bez protekcjonalizmu! Ja wpadłem tu jeno na chwilę... teraz życzę miłego gadania i przekazuję szeroko znany gest... ->

Gość Sopot_1979
Aż zadrżałem, kol. Kierdan, napotkawszy w Twoim liści słowo "przerżnę". Pomyślałem sobie, że to mocno za męsko było powiedziane, a tymczasem Ryba kobieta delikatna, subtelna... Całe szczęście, dokończyłemlektury i dowiedziałem się, że chodzi o szczapy...

Gość Sopot_1979
Aż zadrżałem, kol. Kierdan, napotkawszy w Twoim liści słowo "przerżnę". Pomyślałem sobie, że to mocno za męsko było powiedziane, a tymczasem Ryba kobieta delikatna, subtelna... Całe szczęście, dokończyłemlektury i dowiedziałem się, że chodzi o szczapy...

Gość Sopot_1979
Chciałem dobrze, Kierdan, dla Was obojga - dla Ciebie, i dla Ryby.

Kirdan - swatają nas! :D Autorze, musisz wiedzieć, że spoglądałam na Kirdana jedynie z przyjacielskim uśmiechem, gdyż miałam świadomość braku szans u dwukrotnego ojca dzieciom. :-P (a teraz pogrążam się w rozmyślaniach nad wizją Kirdana - bieszczadzkiego drwala...) Kirdan --> ;-)

Gość Sopot_1979
Ziemia w Bieszczadach, pewnie jeszcze tańsza, niż w Prusach. Za grunt w Milanówku mogłabyś kupić ze 300 hektarów opołonin. Drewna tam dobrego dostatek, więc jedynie pewna inwestycja w bienzpiłę i dobrą siekierę oraz ze 100 kilogramów gwoździ. Nie wymiguj się ryba brakiem jedzenia. Sama donosiłaś o mnóstwie prawdziwków i rydzów. Inne dary boże także na podorędziu. A słonina i cebula tanie jak barszcz - z głodu nie przepadniesz.

Gość Sopot_1979
Aaaaaaa, Ryba, nie wiedziałem o dyskwalifikujących Kierdana zaszłościach. Przepraszam. Ot, odezwał się sympatycznie człowiek, to pomyślałem sobie, że może by tak... Nie, nie, Ryba! Nie! Nie żeby tak od razu jakieś tam kwitki - pomyślałem jedynie o wpólnych planach, których robienie w sympatycznym towarzystwie jest wartością samą w sobie.

Gość Sopot_1979
To weź na nią kredyt. Obciążysz hipotekę i szmalec przyniosą Ci na srebrnym półmisku.

A czysto towarzysko to jak najbardziej! :-) Bo ja nie reprezentuję opcji chętnej do rozbijania istniejących już związków i wskakiwania na miejsce \"wysiudanych\". ;-) Więcej - ja reprezentuję opcję wierzącą w \"papierek\", jak to określiłeś. I nie skusiłabym się na życie \"na kocią łapę\" :-P Już wielokrotnie podkreślałam swój konserwatyzm, zaściankowość i ograniczenie umysłowe w tej dziedzinie. :classic_cool:

Gość Sopot_1979
Jesteś okropnie staroświecka, Ryba. Twoje poglądy tchną XIX wiekiem a nawet Średniowieczem. Pora Ci, Ryba, zacząć czytać błyszczące pisma dla nowoczesnych kobiet.

Gość Sopot_1979
Kredytu nie spłacisz, a Milanówek pójdzie dla banku. I wulk syty (bank mianowicie) i Ryba cała. Nikt Ci przecież nie będzie mógł zarzucić, że upłynniłaś rodowy majątek.

Czytam tylko jedno z takich pism, mało popularne, bo dużo w nim do czytania i czasem nawet dość mądrze. Oczywiście, że mam staroświeckie poglądy i nie kryję tego! Być może jest to też przyczynek do mojego postępującego staropanieństwa, ale mam to w głębokim poważaniu. :-P Wystawiając rodzinny majątek na zatracenie naraziłabym siebie na dozgonne kąsanie przez sumienie. A ono i tak już mocno nadwerężone. Nie, dziękuję za takie wyrafinowane pieszczoty. :-P

Gość Sopot_1979
Pragnę nadmienić, Ryba, że pojęcie "sumienia" także tchnie Średnimi Wiekami. Kto normalny się dzisiaj przejmuje jakimś tam sumieniem. Ty i tak masz wrzody, potrzebne Ci jeszcze następne?

Wrzody podejrzewam, że mogą być sprawą wtórną od wyrzutów sumienia. (a na dowód tego, że ze dawnymi wiekami mam wiele wspólnego - sukienka na uroczystość nawiązuje do tradycji stroju szkockiego :-P )

Gość Sopot_1979
To Ty jednak, Ryba, jesteś facetem, skoro chcesz wystąpić w szkockim stroju? No cóż, dałem się wywieźć w pole, ja, stary wyjadacz.

\"Nawiązuje do tradycji\" nie oznacza, że jest szkockim narodowym strojem sensu stricte... no chyba nie muszę Ci tłumaczyć takich niuansów... :-0 Pomijam oczywiście fakt, że narodowy strój szkocki występuje także w wersji damskiej. :-P

Gość Sopot_1979
Muisz, Ryba, bo w dziedzinie kobiecych strojów szkockich nie jestem specjalnie tęgi. A w dudy, Ryba, zamierzasz w czas uroczystości zadąć?

A czy ja jestem (smutny) kobziarz, żeby w dudy dąć? ;-) Poza tym uroczystość sama w sobie mogłaby nosić kryptonim \"polsko-niemieckie pojednanie\", więc nie ma potrzeby wprowadzać jeszcze innych elementów. Wystarczy moje luźne nawiązanie do tradycji \"tartanu\", no i obowiązkowa szarfa! ;-)

Gość Sopot_1979
Tartanu? Ryba? Zamierzasz się ubrać w bieżnię? Dziwaczne te szkockie stroje, no, ale jak się powiada, co kraj, to obyczaj. Skoro silniejsze akcenty szkockie nie są do zaakceptowania, proponuję, żebyś solowo i a capella, wykonała przed zgromadzonymi: - najpiew - Mzaurek Dąbrowskiego, - a potem - Dojczland, Dojczland iber ales. Przypuszczam, że goście zza Odry wpadną w entuzjazm albo nawet euforię, co będzie można poznać po ich zachowaniu, kiedy burnyje apładismamienty przejdą w awacju.

Gość Sznel_cug
Oj, Ryba, widać zajęłaś się chyba szykowaniem tej szkockiej szarfy, więc podziękuję może za dzisiejszą pogawędkę, spakuje klamoty i nawrócę moją niezdarna kałamaszkę w kierunku wieczorno-zimowego legowiska. Do widzenia.

Gość Sznel_cug
Nic nie rozumiem, Ryba, to Ty jesteś?

Gość Sznel_cug
Chce Ci się cackać? Od zaplecza komputera masz taki fajny pstryczek.

Gość nie odbiegać od tematu gaduły
do założyciela topiku: piękna idea, zazdroszczę ci...też chciałabym zbudować coś, cokolwiek, ale trzeba mieć najpierw "jakiś kawałek podłogi "a najlepiej działki uzbrojonej... :)🖐️

Gość Transito_dos_diabos
Dzień dobry. Kiedy widzisz, "nie odbiegać...", zostaliśmy z tyematem budowy jeziora sami, toteż oprócz bieżących wiadomości o postępie w sprawie, rozmawiamy sobie z Rybą również na inne tematy. A do budowy jeziora nie jest potrzebna uzbrojona działka, tylko odpowiednie grunta i waser.