Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CHCE BYć SZCZUPLA

Nie moge schudnac w pasie - POMOCY!!!!

Polecane posty

Boze, dzisiaj pierwszy raz od miesiaca zjadlam owoc. Grejfrut wydal mi sie straszliwie slodki :D:D:D milego dnia zycze :)

hej, ja sie dzis kiepsko czuje, jestem slaba, wrocilam juz z pracy i chyba sie poloze, nie mam ochoty nawet na jedzenie, z trudem zjadlam obiad, a na wadze 1,5kg wiecej (w tej chwili, bo rano bylo normalnie) ale to chyba przez okres, zawsze wtedy waze wiecej, musze przetrwac te nastepne dni ja wiem, ze jak sie nie je slodyczy i owocow to potem sa one tak slodkie, ze az za bardzo, ja tez bede tak miala, ale jeszcze czekam z owocami do niedzieli lub przynajmniej do soboty na boczki i brzuszek pomaga hula-hop:) ja dlugo nie moglam schudnac w pasie, a po cwiczeniach na hula schudlam w 3 tyg. jakies 4,5 do 5 cm, czego nigdy nie udalo mi sie dokonac w tak krotkim czasie, nawet cwiczac brzuszki, polecam hula-hop kazdemu, ale ja jeszcze stosuje diete, wiec efekt jest wzmozony pozdrawiam, odezwe sie pozniej

hej, mam juz hula hop ale z tym kreceniem to nie taka prosta sprawa :D:D:D bo ja mam kotka i jak ja krece to on wlazi na stol i lapa zatrzymuje krazace kolko :D:D:D nie wiem co z nim zrobic moze mu sie znudzi niedlugo :) milego wieczoru :)

radze usunac kotka na czas cwiczen do innego pomieszczenia, nie bedzie wtedy przeszkadzal :D bardzo sie ciesze, ze masz kolko i bedziesz ze mna cwiczyc, hi hi ;) ja dzis krecilam 15 min, to malutko, bo zawsze krece 30min, ale dzis brzuszek mnie boli, moze jutro bedzie lepiej i za kilka dni calkiem wroce do formy, te dni sa po prostu starta czasu dla mnie, ale coz.... pozdrawiam, a w ogole jak Ci idzie krecenie, dobrze? mnie na poczatku nono-stop spadalo, a teraz rewelacja :P pozdrawiam i zycze milego wieczorku!!!!

mi krecenie idzie dobrze bo ja od dziecka krecilam duzo ale nudno. nie wiem czy wytrzymam az 30 min. moze nastawie sobie jakas muze i bede sluchac krecac. dzisiaj jadlam salatke z fasola biala i brzucho mam wielki :D:D:D tragedia z tymi gorchami :D pozdrawiam :)

i najgorsze w tej naszej diecie jest to, ze tak duzo blonnika :o czasem ciezko zalatwic potrzebe :( jak u ciebie? lepiej troszke zoladek pracuje czy nadal zastoje? ja sie morduje troche ale czegoz nie robi sie by byc piekna :D

wlasnie znow mam problem z zaparciami, miedzy innymi takze dlatego waga stoi, jutro sie napije kawy na czczo, to z reguly pomaga, choc pewnie niezbyt zdrowa metoda, ale od czasu do czasu nie zaszkodzi ;) moze faktycznie od niedzieli pojem ta activie, w tym roku jak wyjechalam na kilka tyg za granice to przez zmiane jedzenia miala straszne zaparcia, chyba tak zle nie czulam sie nigdy przedtem, mialam brzuch jak balon i zaczelam jesc activie i pomogla, tylko tam byly takie malutkie pojemniczki i jadlam o smaku waniliowym, a tu takiej nie spotkalam tylko activia - serki waniliowe, a serkow nie chce jesc, bo sa bardziej tluste, a moze doardz mi jakis smak activii, w ogole ile ona ma tluszczu i wegli? pytam Eksperta o rade!!!!! pospalam w dzien i teraz jeszcze siedze, nie chce mi sie spac, a jutro pewnie bede miala problem ze wstaniem z lozka przyjemnej nocki:)

ja dzisiaj nakupilam activii duzo ale wiesz ja caly czas ja jem i srednio dziala. teraz spozywamy duzo blonnika to trawienie sie spowalnia :( ja kupuje activie albo z suszona sliwka albo z suszona morela. mam tez jedna buteleczke activii do picia truskawkaz kiwi. zaraz zobace jakie tam sa ilosci wegli itp. tylko czerwona herbatke sobie nastawie :)

activia do picia 200g: bialko - 2,5g wegle - 12,9g tluszcz - 2,1g activia z morela 250g: bialko - 3,8g wegle, 18,0g tluszcz 2,6g wapn 130mg ta druga przynajmniej wapn zawiera :)

kupilam jeszcze naturalny activia i on zawiera: bialko - 4,2g wegle - 5,9g tluszcz 3,3g wapn - 155mg jak malo wegli to duzo tluszczu :o i tak zle i tak niedobrze :o o mam jeszcze danone naturalny bez cukru: bialko - 4,5g wegle - 6,5g tluszcz 2,8g wapn 158g no i dobrych bakterii 0g

dzien dobry :) 1kg do przodu czyli z powrotem 54kg. wszystko za sprawa problemow z wyproznianiem :( bo nadal zachowuje diete i nawet mniej jadlam. wczoraj wypilam 2 czerwone herbaty, 1 zielona, zjadlam dwie activie to cos sie ruszylo dzisiaj ale niezbyt :o milego dnia :)

ja dzis rowniez kg wiecej, tzn taka sama sytuacja jak wczoraj, ale caly czas mam zaparcia no i doklada sie jeszcze do tego @, a jem malo, dzis tylko 2 razy jadlam, jeszcze lekka kolacyjka okolo 17.00 dzis juz czuje sie lepiej, wiec postaram sie znow pokrecic te pol godziny z wczesniejsza rozgrzewka na mojej machinie do cwiczen, zupelnie inaczej kreci sie hula-hopem po uprzedniej rozgrzewce, moje cwiczenia wczoraj pewnie nic nie daly, tylko 15 min krecenia i to bez rozgrzewki, tylko tyle, ze brzuszek sobie pomasowalam kolkiem, wiesz jak jestem w dobrej formir to jeszcze dodatkowo tancze sobie, wcale nie czuje sie zmeczona po takiej dawce wysilku fizycznego i wtedy czuje, ze zrobilam cos dobrego dla mojej sylwetki bede jadla activie od soboty chyba, ze bede miala cizekie problemy z zaparciami to zaczne wczesniej, w sumie to juz 4. tydzien, a u mnie pierwsza faza i ani razu sie nie zlamalam, slodyczy juz 4. tydzien nie mialam w ustach, a kakao pilam moze ze 3 razy, ale nawet nie mam takiej ochoty na slodkie jak dawniej, chyba ustabilizowal sie poziom cukru w organizmie, a i przestalam brac witaminki, przestraszylam sie ze faktycznie moga hamowac mi chudniecie pozdrawiam 🌻 a jaka u Ciebie pogoda? u mnie szaro :(

witaj, ja wczoraj sie wscieklam i wieczorem wypilam jeszcze dwie czerwone herbaty. dzisiaj zatem nie mam wydetego brzuszka i udalo mi sie spokojnie zalatwic. moze powinnas kupic sobie probacti albo jesc ta aktivie.dzisiaj zjadlam trzy activie i narazie jest ok. zaraz bede pic pokrzywe i potem chyba czerwona herbate. u mnie tez szaro na dworze ale ja uwielbiam taka pogode. mam taki melancholijny nastroj. uwielbiam spacerowac jak jest tak szaro a i pic herbatke i czytac ksiazke. wszyscy narzekaja, ze jest okropnie a ja kocham taka pogode. jestem chyba jesienna dziewczyna :) milego wieczoru :)

wiesz, dzis przyszla do nas do pracy taka kobieta, ktora dawno mnie nie widziala i powiedziala, ze super wygladam, co mnie podbudowalo, mysle ze powiedziala to szczerze, choc nigdy nie palalam do niej sympatia, ale ona o tym nie wie, dzis po raz kolejny spojrzalam na swoja twarz i szyje i zobaczylam, ze nie mam juz drugiej brody i mam smukla szyje, to bardzo wazne, teraz jeszcze czesc ciala, ktorego nie udalo mi sie udoskonalic moge okryc ubraniem, a twarz widac zawsze, wiec efekt jest na pewno, ciesze sie, a moja cera jest slicznie i naturalnie przybrazowiona, ladnie to wyglada, po raz pierwszy w zyciu potrafie w sobie zobaczyc pozytywne rzeczy i czuje sie atrakcyjniejsza:) zaraz sie napije herbatki z pokrzywa:) milego wieczoru!

ciesze sie, ze inni zauwazaja pozytywna zmiane. mowilam ci, ze jestes zbyt surowa dla siebie i moze dlatego nie widzisz efektow :) glowa do gory ;)

dzien dobry :) dalej mam problemy z wyproznianiem :o no i waga stoi. nie wiem ile tej czerwonej herbaty pic :D troszke krece hula hop ale dla mnie 2 minuty to juz dlugo bo mi sie nudzi :o chyba teraz ja zalapie dola :D:D:D milego dnia :)

hejka, glowa do gory i nie smuc sie, bedzie dobrze, czasem jest zastoj, u mnie tez jest na pocieszenie Ci powiem moze sprobuje napic sie na czczo szklanke przegotowanej wody albo zjesc na czczo owoc lub wypic na czczo kawe z mleczkiem, to pomaga, ograniczenie wegli niestety daje takie rezultaty:( jesli nie jestes przeciwna wspomagaczom wyprozniania to proponuje xenne albo regulavit do picia, choc jak ja mialam straszne zaparcia jak bylam za granica, o czym pisalam wczesniej, to pilam kilka razy dziennie regulavit i nic mi nie pomogl

hej, juz mi troche lepiej i dzis rano znowu bylo ponizej 54kg :) wlasnie bede jesc salatke na sniadanio-obiad bo pozno wstalami jeszcze w pizamie laze :) pogoda dla mnie cudowna - leje od rana, jest tak szaro i tak melancholijnie :) wiem, ze w tym przypadku jestem dziwakiem ale ja kocham taka nastrojowa pogode :) niedlugo pojde do pracy to zajrze tu wieczorkiem. wczoraj hulalam troszke ale ja nie mam cierpliwosci do tego. nawet kot sie przyzwyczail i juz nie przeszkadza ale strasznie mi nudno. chyba sprobuje ogladac jakis film i w tym czasie krecic to nie bedzie tak nudno. dietki sie trzymam dalej tak jakby to byla pierwsza faza tylko jem 2 albo nawet 3 razy dziennie activie. pozdrawiam :)

hej, ja mam nadal klopot z zaparciami, kupilam activie i juz dzis zjem, ale moze Ty jesz jej za duzo? moze powinno sie raz dziennie? moja waga stoi w miejscu, nie jest wiecej, ale tez nie jest mniej :( poza tym ja nie moglam pic przez ostatnie dni herbatki czerwonej, nie mozna podczas okresu, wiec pilam tylko zielona. Mam zamiar niebawem wprowadzic troche owocow, a jakie pieczywo polecasz, czy chrupkie jest dobre? (takie zytnie), bo chce zjadac jakies 2 kromeczki w tygodniu jakiegos pelnoziarnistego, musze wprowadzic cos nowego, bo moze organizm juz sie znudzil i moze wtedy przynajmniej zaparc nie bedzie, bo to nie robi dobrze przy odchudzaniu ja zawsze krece przy muzyce i nigdy nie patrze na zegarek, dopiero pozniej, ile minut jeszcze zostalo, wtedy czas szybciej umyka na cwiczeniach:) pozdrawiam :)

hej, nie wiem czy jem za duzo activii czy nie ale moj zoladek rusza wieksza ilosc bakterii. ja pijam czerwona herbate dwa razy dziennie niezaleznie czy mam okres czy nie. nie zauwazylam zadnych negatywnych skutkow. no i ta pokrzywe pijam i nie mam wydetego brzuszka tylko zalatwiam sie raz na dwa dni a nie codziennie. poza tym czuje sie rewelacyjnie :) co do pieczywa to ja zamawialam chleb pelnoziarnisty w sklepie internetowym. pamietaj zeby nie kupowac zadnych chlebkow typu 7 ziaren czy cos takiego. one sa z maki z pelnego przemialu i tylko ziarenka maja dodane. lepiej kupic ciemny chleb zytni albo w sklepie ze zdrowa zywnoscia zapytac o chleb z maki orkiszowej. moze w piekarni ci cos doradza. co do chrupkiego pieczywa to ja nie lubie takich wynalazkow. zazwyczaj te produkty dietetyczne to maja wywalony tluszcz ale weglowodanow od cholery :o najwazniejsze to czytac etykiety i sprawdzac ile jest blonnika i ile wegli. omijaj produkty bez blonnika, ktory wprawdzie wplywa na to, ze mamy zastoj w wyproznianiu ale spowalniajac trawienie sprawia, ze zoladek caly czas pracuje i nie chce sie jesc bo wciaz sie trawi cos :) na chlebek zytni polej sobie troszke oliwy zawsze albo posmaruj margaryna o ktorej juz kiedys pisalam albo benecol albo flora pro-activ. ja nie jadam w ogole pieczywa. chociaz czasem biore kromke ciemnego chlebka i kroje w kosteczki i smaze na patelni. takie mini-grzaneczki dodaje do salatki z feta, pomidorkiem, tunczykiem. na poczatku nie wprowadzaj duzo chleba. wlasciwie nigdy nie powinno go byc za duzo. a co do owocow to najlepiej wybierac albo te drobne jak maliny, truskawki, albo te najmniej czerwone. unikaj ananasa i arbuza bo to sam cukier. no i z marchewka i kukurydza tez ostroznie. jak odchudzalam meza to calkiem zmienilam i ja nawyki zywieniowe. w moim domu nie ma zadnych zlych produktow. makarony tylko pelnoziarniste badz razowe, brazowy ryz, tylko oliwa z oliwek i octy winne. zawsze mnostwo cytryn do sosow i ogromna ilosc bazylii. feta tez zawsze musi byc i ser zolty niskotluszczowy. no i jajka tez musza byc zawsze. nie ma natomiast zadnych wedlin, sera bialego, mleka, itp. i moze dzieki temu nie tyje juz wiecej. zawsze jak cos kupuje to czytam etykiety. i nie kupuje gotowych dan badz tych do szybkiego przygotowania. pamietaj, ze ryz, ktory gotuje sie szybko jest pozbawiony blonnika. wszystko co jest przygotowane do blyskawicznego spozycia jest ograbione z blonnika i dlatego znacznie skraca sie czas przygotowania potrawy. nastepnie blyskawicznie sie trawi i odklada w postaci tkanki tluszczowej a nam zaraz chce sie jesc. juz nie bede sie wymadrzac. sama wiesz mniej wiecej czym sie kierowac. :) zapytam tylko czy znalazlas slodycze bez cukru w sklepie. wawel je produkuje: http://www.wawel.com.pl/katalog/?cat=41 tak to wszystko wyglada - cala seria Lekka a tu masz sante seria dietto: http://www.sante.pl/dietto.php mozna czasem schrupac cos slodkiego :) milego popoludnia :)

kupilam wafelki bez cukru wawel i zjem troche w sobote, zamiast czekolady:) ja wolalam nie pic czerwonej h. podczas okresu, bo sie obawialam, ze zaszkodzi, jest napisane, ze sie nie powinno, ale juz dzis znow pije ja chleba jadlam zawsze b. malo, wiec bez obaw, sadze, ze dwie kromeczki w tyg. nie zaszkodza, zatem kupie pelnoziarniste, a na montignacu nauczylam sie kupowac dobre pieczywo, czasem jest napisane pelnoziarniste, a ma jeszcze make pszenna, kto wymysla takie rzeczy, ale tez patrze zawsze na etykiety produktow i sprawdzam skladniki :) dzieki za dobre rady, bardzo mi pomagasz, wiec pisz jak najwiecej, wcale mi to nie przeszkadza:) buzka :D

chcialabym zeby wrocila. zawsze razniej jak wiecej osob no i zawsze wiecej wskazowek. kazdy cos wypatrzy w sklepie albo gdzies cos wyczyta i tak nasza wiedza sie powieksza :) ale we dwie tez damy rade ;)

tak, jak wiecej osob to jest razniej, smutno mi bo na innych topikach tyle osob, ale fajnie, ze jestesmy chociaz we dwie, poczatkowo myslalam, ze bede tu sama pisala:( dzieki:)