Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marika789

ciąża a wydzielina z pochwy

Polecane posty

Gość echolokacja
U mnie jutro się okaże, czy moje życie stanie na głowie :o Okres teoretycznie powinnam mieć w zeszłą niedzielę. Na ogół mam co 28-31 dni, lecz tak długo jeszcze mi się nie spóźniał... Najlepsze, że cycki mnie w ogóle nie bolały, ale to też się sporadycznie zdarzało, więc to żaden wyznacznik. I boli mnie brzuch jakby miał się zacząć okres, ale skubany nie nadchodzi. Jeden test już za mną i negatywny, ale robiony popołudniu i 3 dni po terminie, może za wcześnie...? Więc na dwoje babka wróżyła :D Niesamowite, jak pomyślę, że być może jutro (robię 2 test) okaże się, że czas zacząć szukać wózka i łóżeczka. Nie chcę dzieci, nie lubię ich :D

Gość exo
Jak masz dużo stresu może się sporo spóźnić. Mojej dziewczynie przytrafiło się 2 razy dokładnie po 3 tygodnie spóźnienia. Jak cię boli brzuch jak przed @ to dostaniesz okres gdy uspokoisz się. Jeśli nie dasz sobie spokoju i nerwowo będziesz myśleć że to może ciąża to gwarantuje ze może spóźnić się jeszcze z dobry tydzień. Więc mam rade. Jeśli nie kochałaś się w ciągu więcej niż 7 dni i spóźnia ci się okres zrób sobie test ciążowy. Tylko mowa tu o co najmniej 7 dniach spóźnienia, bo po co tracić pieniądze jeśli to 2, 3 dni. Cena testu płytkowego w aptece np. bobotest ok 9zl z pojemnikiem. Jak nie masz pojęcia jak to obsłużyć zapytaj farmaceutę, na pewno chętnie doradzą i poinstruują jak przeprowadzić test. A jak się wstydzisz to wszystko jest napisane w ulotce. Przeczytaj najpierw z 3 razy i do dzieła. Aha i jak już zakropisz test to nie patrz nerwowo na wynik tylko po 2 minutach skontroluj wynik testu bo jeszcze ciśnienia nie wytrzymasz ciągle wpatrując się co chwila w test i na zegarek ile czasu upłynęło. Najlepiej przeprowadź go z chłopakiem. I jak się okaże że nie jesteś w ciąży zalecam obserwację śluzu. Potrafi on bardzo dużo powiedzieć w jakiej fazie cyklu jesteś. Kiedy wydzielina robi się gęsta, lepka biaława i jest jej mało, pozostawia żółte plamy na jasnej bieliźnie oznacza to ze zbliża się okres. Gdy wydzielina trzyma się, ciągnie, jest mokra przezroczysta, przypomina białko jaja i czujesz ze w środku masz bardzo wilgotno to dni płodne. Wtedy moja dziewczyna zabrania mi wsadzania tam mojego rycerzyka :) Może się też okazać że nabawiłaś się jakiejś infekcji po stosunku z "brudnym" partnerem co nie dba o higienę i stąd spóźnienie i dziwna wydzielina. Najłatwiej to stwierdzisz badając zapach swoich soków. Wsadzasz palec (czysty)... wiadomo gdzie przykładasz do nosa i jeśli czujesz jakiś intensywny i bardzo nieprzyjemny zapach złapałaś jakaś infekcje...Obowiązkowo musisz się wtedy rozkraczyć u ginekologa.

Gość Aurolia
Ze względu na silniejsze ukrwienie tkanek, gruczoły śluzowe wydzielają zwiększoną ilość śluzu, co objawia się pojawieniem obfitszej wydzieliny pochwowej. Jest ona najczęściej bezbarwna, jasnożółta bądź biaława o łagodnym zapachu lub bezwonna, konsystencją przypominająca śluz pojawiający się podczas jajeczkowania bądź podniecenia seksualnego.

Gość ania5510
Witam. Mam białą, wodnistą wydzielinę z pochwy. Jest jej naprawde dużo. Biorę tabletki ale ostanio zapomniałam o jednej w pierwszym dniu kiedy powinnam zacząć brać. Dwa dni później kochałam się z mężem. Czy jest możliwe że ta wydzielina jest pierwszym objawem ciąży? Czy może to poprostu jekieś zapalenie?

Gość gagaaa
hej dziewczyny jestem bardzo zdenerwowana poniewaz zawsze odkad pamietam mialam nieregularne miesiaczki i meczy mnie to niesamowicie bralam przez jakis czas tabletki ale zrezygnowalam . z mezem nie zabezpieczamy sie tylko od 3 lat kochamy sie nie do ,,konca,, lecz okresu nie mam juz prawie miesiac denerwoje mnie to poniewaz co misiac spoznia mi sie okres minimalnie tydz pobolewa mnie brzuch jajniki i mamm biala wydzieline nie za duzo mam zamiar zrobic test lecz sie panicznie boje dzis juz chyba kupie bo zaczyna mnie to denerwowac kiedys zdazylo mi sie nie miec okresu 3 miesiace wtedy bylam przekonana na 10000000% ze jestem w ciazy lecz to bylo moje tylko zludzenie teraz niewiem dla czego pobolewa mnie ten brzuch maz zapewnia mnie ze to nie ciaza co wy na to nic mi nie jest nie bola mnie piersi a ostatnio wspolzylismy ok miesiac temu miesiaczki z reguly mam bardzo skape i nie bolesne z gory dziekuje za pomoc:)

Gość anonimka500000
JA TEZ MAM PYTANIE wczoraj kochalam sie z chlopakiem, oczywiscie wszystko z prezerwatywa, nie pekla, wyszedl we mnie wczesnej niz sie spuscil. Wszystko bylo jak najbardziej bezpiecznie. Natomiast on potem zawinąl to w chuisteczki higieniczne, mysle ze w 2 szt. na pewno. Lezaly tak okolo 20 minut, wtedy zaczelam sie ubierac i oczywiscie niechcący dotknęłam tych przemokniętych chusteczek. Trzymalam na odleglosc ta reke, al zapomnialam sie i dotknęlam swoich majtek w pewnym momencie, ale nie wiem w którym miejscu. Czy jest prawdopodobienstwo zajscia w ciaze? Dzis mam gęstą, nawet ciągnącą sie, przezroczystą wydzielinę. Prosze o odpowiedzi bo sie nakrecam :/ DZIEKUJE

jejku ja mam chyba gorzej bo nie zabezpieczalam sie i pozniej jak on doszedl to ja polknelam sperme nie wszystko ale jednak. powinnam miec juz okres ale go nie ma, na poczatku bylo duzo tej wydzieliny ale pozniej i do dzisiaj juz jej prawie nie ma.. czy to oznaka ze jestem w ciazy?? pomozcie

Gość natusia18
hej.od kilku dni mam promieniujacy bol prawego jajnika do tego czasami jakby uczucie ciepła i puchniecia..najbardziej bol odczuwam gdy siedze lub leze na boku z ugietymi kolanami.. do tego mam uczucie jakby ciagle chcialo mi sie siusiu;/teraz zauważylam u siebie dziwny sluz.. czasami jest bialy a czasem jakby mam jakies same biale grudki w sluzie. co to moze oznaczac?? do tego spoznia mi sie okres, juz tydzien, tzn zazwyczaj mam bardzo nieregularne ale przez te bole obawiam sie najgorszego.. slyszalam ze podczas ciazy moga wystepowac takie bole.. w takim razie w ktorym tygodniu moga sie one pojawiac?? prosze o odpowiedz bo juz wariuje.;/

Gość niewiemcorobiccomyslec..
kurcze, miesiac temu odstawilam tabletki anty, ktore bralam miesiac tylko bo sie zle czuła, dzis powinnam dostac okres, a tu nic. Nie przypominam sobie za bardzo sytuacji w ktorej by gumka pekla, albo co innego, nie wiem ja sama i sie martwie. Owulacje mialam bolesna, w sumie brzuch mnie bolal juz od owulacji jak na okres, jednego dnia 21dc. myslalam ze dostane okres , doslownie wszystkie obajwy jak przed. Myslalam ze moze teraz bd dostawala okres co 21 dni jak przy tabletkach, ale do dzis go nie ma. Mam ciagle biały gesty śluz, no i nie wiem co ot moze miec wspolnego, ale dzis mialam mdłosci. Moze nie dlatego ze moge byc w ciazy, ale fakt faktem nie wiem dlaczego, po prostu nagle zrobilo mi sie nie dobrze, słabo, mialam prawie ze odruchy wymiotne, szybko wzielam to co mialam pod reka do wachlowania i wylecialam na dwor i stalam az przeszlo, na prawde myslalam ze zwymiotuje. Nie wiem co myslec, moze to byc po odstawieniu tabletek?

Gość Gość123456453
Drogie koleżanki: Jesteście kretynkami!!! Jeśli współżyjecie to musicie wiedzieć, że nie ma zabezpieczenia 100%. Nie ma i mało prawdopodobne, aby takie wynaleźli!!! Jak sie boicie ciąży to się nie bawcie i już, a nie piszecie posty jak dziewczynki po 12-13 lat w pewnym małomądrym magazynie na B.... :/

Gość Przestraszona2505
Witam dziewczyny! Ja niestety mam taki sam problem, jak większość z Was:( Okres spóźnia mi się już około tydzień. Z chłopakiem kochałam się w kwietniu, w maju maiłam normalny okres, a teraz czekam już tydzień i nic:( wszystkie objawy wskazujące na nadchodzącą miesiączkę pojawiły się lecz nic po za tym... Dodam, ze ostatnio miałam dość sporo stresów, nauki, przez co miej spałam i jadłam. Czy możliwe jest, że jestem w ciąży? Proszę o jakąkolwiek odpowiedź....

Gość Virgen
Jeżeli okres był taki sam jak zawsze - ciąży nie ma. Okres może się spóźniać i może być słabszy przez stres . Im bardziej go chcesz - tym ciężej przychodzi , jasne ?

Gość Proszę o pomoc!!!!!!!!!!!!!
Witam wszystkich kochałem się ze swoją dziewczyna kilka razy w tym miesiącu i teraz sie jej spóźnia okres...objawy są takie jak przed okresem a wydzielina jest gesta i biała...ostatnio miała dużo stresu gdyż czekała na przyjęcie do szkoły... jutro zrobimy test i zobaczymy... kochamy się od 5 miesięcy i pierwszy raz ma cos takiego... wcześniej sie kochaliśmy bez i zawsze dostawała a teraz w gumce i nie dostaje...i właśnie nie wiem co jest grane... prosze o jaką kolwiek odpowiedz CZEKAM!!!!

Gość sweterek w panterke
hej ! Widze ze nie ja jedyna mam problemy. Opisze wiec swoj przypadek. Mam 16 lat i nieregularne miesiaczki czasem trwa odstep miedzy jedna a druga miesiaczka 40 dni czasem 20... Wiec nie jestem w stanie stwierdzic czy kochalam sie w dni plodne czy nie i na kiedy mi przypada okres. Uprawialam sex trzy dni temu po raz pierwszy w zyciu z zabezpieczeniem i przerwal jak szczytowal. Oprocz tego byl tez petting. Od dwoch dni bola mnie jajniki i dol brzucha. Piersi jakby mnie mrowia i ciaza. Jestem zmeczona a wydzielina jest biała i gęsta i jest jej niewiele. Czy takie objawy moga znaczyc ze jestem w ciazy ? Odpowiedzcie mi na to blagam. Kochalam sie z facetem z Wloch ktory juz tam wrocil wiec raczej nie mam co liczyc na jego wsparcie. Stresuje sie. Nie wiem co mam zrobic. Licze na Wasze rzetelne odpowiedzi. Kocham takie fora.

Gość bgczarna
Witam drogie dziewczyny :) jestem w 15 tyg ciąży i wydzielinę którą zazwyczaj opisujecie mam już prawie od początku ciąży. na początku była lejąca,przeźroczysta, a od dłuższego czasu jest gęsta,ciagnąca się o jasnym kolorze. pytałam lekarza czy to normalne zjawisko i czy nie jest to nic groźnego.lekarz mnie uspokoił i powiedział że wszystko jest ok. na początku ciąży miałam tylko z tym jakiś problem ponieważ ta pierwsza wydzielina była dla mnie nieprzyjemna i okazało się że mam infekcję(kobiety w ciąży często ją mają) dostałam odpowiednie tabletki i jest ok.

Jak chcecie wiedziec czy jestescie w ciazy to sprawdzcie tempke w pochwie w 99% w ciąży powinna być wyższa pare kresek niż normalna. Jak zazwyczaj macie 36,6 to od 37 wzwyż jest to oznaka że możesz być w ciąży, tempka powinna się utrzymywać kilka tygodni przy ciąży. A słuchajcie dziewczyny wie może któraś czy zawsze ta temperatura jest wysoka w ciąży? Czy często zdaza się tak że ciąża na nią nie wpływa, czytałam że zawsze, ale pewnie są też jakieś wyjątki od tej reguły? I od czego to zależy???

Gość sandra1234
Witam mam pytanko.......kochalam sie z chlopakiem no i skaczyl we mnie bo mysle ze mialam dni nie plodne ale nie wiem pozniej na wieczor dostalam okresu tak jak mialam dostac bo mam regularny no i nie wiem czy cos z tego wyniknie bo nie spieszy mi sie byc jeszcze mama?????pozmocy???

jak mogłaś mieć dni płodne skoro tego samego dnia dostałaś okresu, znasz "zasady" płodności kobiety

Przez 4 miesiące moje cykle były 16 dniowe w 5 miesiącu 20 dniowy, i delikatne krwawienie miesiączkowe. Okres (delikatne krwawienie) miałam 5 października, dziś jest 26.10 i nie mam okresu + objawy wskazujące na ciąże od 4 dni mierzę temp. w pochwie mam 36,9-37'C (normalna tempka zawsze była 36,4-36,6), od 2 tygodni bolą mnie sutki, od kilku dni całe piersi, poza tym są większe, z rana mam mdłości, pochwe mam rozpulchnioną i mam skurcze w brzuchu, kłują jajniki. Muszę dodać że nigdy przed okresem nie miałam zadnych dolegliwości, czasem lekkie bóle brzucha ale to innego rodzaju niż te teraz. Dzisiaj czyli 22 dnia cyklu zrobiłam test i wyszedł negatywny, robiłam rano, ale jednak wydaje mi się że to może być jeszcze za wcześnie, czy badanie laboratoryjne HCG określi już czy jestem w ciąży? Czy ciąża pozamaciczna daje podobne objawy? Albo torbiel jajnika? Kidyś miałam torbiel, jednak tylko i wyłącznie bolał mnie jajnik poza tym miałam plamienie. EHHH martwie się Pozdrawiam i czekam na odp

mojej dziewczynie spoznia sie okres o 2 dni zawsze miesiaczkowala regularnie.. wczesniej jej leciala wydzielina slabo a dzisiaj wlasnie mocno mamy obawy ze moze zajsc w ciaze prosze o odp..

A czy byl ze tak powiem niebezpieczny stosunek ktory mogl doprowadzic ze Twoja dziewczyna zaszla??

Gość nefret
Witam wszystkich! Moze i nie mam powodów ale ze jestem panikarą to sie troche boje... Sytuacja mianowicie wyglada tak. Kochałam sie z chłopakiem prawie 2 miesiące temu, z prezerwatywą, wszystko było ok nie pękła ani się nie zsunęła. Jakieś niecałe dwa tygodnie po zdarzeniu w 31 dniu cyklu dostałam okres (23września, mógł sie troche opoznic dlatego ze sie bardzo stresowalam), był on zupełnie normalny, obfity około 5 dni jak zawsze, i bolesny. W następnym miesiącu dostałam okres w 25 dniu (16 listopada) i był bardzo obfity i strasznie bolesny. Niepokoje się bo występuje u mnie dziwna wydzielina, raz jest serkowata, raz płynna, zostawia żółte ślady i nieprzyjemnie pachnie, czasem śmierdzi, jak delikatnie rozchyle wargi wewnętrzne to widze takie grudki z wydzieliny, dodam że czuje dodatkowo szczypanie i delikatne pieczenie. Zawsze po okresie miałam sucho, a teraz od razu po okresie pojawia sie ta wydzielina. Jakieś 3 dni temu zaczęło mnie pobolewac podbrzusze, czuje nawet ze mnie tam piecze. Nie wiem co jest grane, racjonalnie myśląc nie moge byc chyba w ciazy.. Ale sama juz nie wiem co mam myslec. Naczytałam sie na roznych forach ze dziewczyny miały normalne krwawienia a mimo to okazywalo sie ze sa w ciazy. Ale z moim obfitym okresem i bolesnym bardzo chyba nie moge byc... Licze na jakies slowa ktore moze mnie uspokoja. Moze ta wydzielina to po prostu infekcja, ale niepokoi mnie to bolące podbrzusze, a mam 10 dzien cyklu

Gość nefret
dodam jeszcze że po tym stosunku prawie 2 miesiące temu nie uprawiałam seksu

Gość Ewelina.
raczej nie jesteś w ciąży, rzadko sie zdarza żeby po zapłodnieniu wystąpił okres a już na pewno nie 2 razy, myślę że możesz być na coś chora ja też miałam podobną wydzielinę i wyczytała że to może być drożdżyca, najlepiej pójdź z tym do ginekologa.

Gość maciejka;)
czy to ciaza??? Moja sytaucja przedstawia sie nastepujaco, 15 stycznia zamieszalalam z moim narzeczonym i od tego czasu do dzis codziennie sie kochamy, czasem kilka razy dziennie ale bez zabezpieczenia i wyglada to w ten sposob ze On za pierwszym razem szybciej dochodzi ale konczy na zewnatrz, potem wycieramy wszystko i po chwili dalej sie kochamy. Powinnam dostac okres 3 lutego a jakos nie przychodzi, dwa dni przed spodziewana miesiaczka zaczely mnie bolec piersi i staly sie duzo wieksze co nawet moj facet zauwazyl a ogolnie wczesniej przed okresem tego nie mialam. piersi bola nieustannie do dzis, sa powiekszone, pelniejsze i wrazliwe. Robilismy test w sobote czyli 5 lutego ale byl negatywny. Mierzylam temperature i mam ciagle 37 stopni, od ponad tyg nie moge spac w nocy, budze sie, czuje ssanie w zoladku, w dzien jestem ciagle zmeczona chociaz nic nie robie. zauwazylam tez ze mam ciagle mnostwo wydzieliny, jest bialawo-przezroczysta. chcemy poczekac do srody i zrobic jeszcze jeden test i mam nadzeiej ze wyjdzie pozytywnie bo na poczatku bylam przerazona a teraz juz bardzo chcemy tego dzidziusia ;) Prosze o szybka odpowiedz:)

Gość maciejka;)
dodam jeszcze ze czuje ze tam w srodku wszystko jest takie rozpulchnione i jakby ciasniej jest.

Gość misiakarola
Hej maciejka, można ci już pogratulować? Co do wydzielin z pochwy: w kolorze przezroczystym i bez zapachu -OK, w czasie dni płodnych jest trochę więcej śluzu - ciągnie się i przypomina białko - OK; jeżeli śluz jest biały i ma nieprzyjemny zapach lub jeśli pojawiają się "serowate" grudki wewnątrz pochwy i przy jej ujściu to świadczy to o stanie zapalnym, zwykle towarzyszy temu pieczenie i swędzenie; należy kupić maść w aptece np. Gynalgin (to ograniczy swędzenie) i iść do lekarza [maść tego nie wyleczy tyle zapobiegnie rozwojowi]; wizyta u lekarza jest bardzo ważna, nieleczone upławy mogą prowadzić do powstania NADŻERKI a to już sprawa bardzo nieprzyjemna; lekarz przepisze ci na upławy globulki dopochwowe które "wtyka" się na noc [uwaga-rozpuszczą się w tobie i wypłyną, jest tego płynu dużo, zabezpiecz pościel]; Co do ciąży to nie poznasz jej po wydzielinie. Wiem, bo jestem w ciąży. W pierwszych tygodniach nie ma żadnych objawów "śluzowych". Jeżeli jesteś w ciąży to ZAWSZE U KAŻDEJ KOBIETY rosną piersi, stają się okrągłe i sutki są bardzo wrażliwe. Ja miałam to już w 5 tygodniu, czyli około 3 dni po spodziewanej miesiączce. Piersi kobiety wypełniają się w tym czasie wodą i przygotowują do późniejszej produkcji mleka. Jeśli spóźnia ci się okres a twoje piersi są bez zmian to znaczy że możesz być spokojna. Dodam że na allegro są testy ciążowe za 1 zł, są naprawdę skuteczne. Żółta wydzielina w czasie ciąży - normalna sprawa. Mi właśnie leci [14 tydzień] żółty rzadki budyń bez zapachu. Pochwa chroni się przed bakteriami i wytwarza KWAS MLEKOWY. Nie ma się czy martwić, należy powiedzieć o tym lekarzowi podczas kolejnej wizyty. Ta żółta maź może się już pojawić około 7 tygodnia ciąży, ale nie musi. Ja mam dopiero teraz. Co do metod "naturalnych" i finału "poza" to są to nieskuteczne metody. Najlepiej jest kupić testy owulacyjne [na allegro po 1 zł] i sprawdzić czy ma się dni płodne czy nie. Owulacja występuje na 14 dni przed miesiączką. Jeśli masz równe cykle to bez problemu wyliczysz. Ja jak planowałam dzidziusia to wyliczyłam idealnie.

Gość kisiak.....
Mi okres spóżnia się 10 dni ,ale ani piersi nie bolą ,ani brzuszek nic:( ale ma dziwną wydzieline jest przezroczysta i bez zapachu,a to jest dziwne bo jakieś 2 dni było jej dużo .Tak czułam jakbym siusiała niewiem co jest az boję się test kupić:(

Gość kisiak.....
teraz znów jest taka własnie "Spermowata".ostani raz kochałam się jakieś 2 miesiące temu./zawsze miałam regularne miesiączki.Ale wydaje mi się że ciąża to raczej nie realne bo facet nawet nie doszedł do finito;P