Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca_siee

kolczyk w chrząstce-ucho

Polecane posty

Gość marcysia1991
A wiec ja dzisiaj poszlam do centrum i tu w Belfascie mozna spotkac wiele stodiow tatuazu i/lub piercingu. W jednym znaja mnie juz, bo chodze czesto ogladac kolczyki, a takze chcialam sobie zrobic kolczyk w jezyku, ale czekam na wydluzenie go. Tak wiec dzisiaj prawe bez zastanowienia tzn. wiedzialam ze cos mnie napadnie i wzielam paszport na wszelki wypadek i poszlam. Pomyslalam, ze zrobie wlasnie w chrzastce ucha(tragus). W ciagu 10minut mialam podpisane wszystko i czekalam na zrobienie. Pozniej wyszedl po mnie godtek pokolczykowany i mowi ze mam sobie siadnac, pokazal mi wszysko popakowane ze otwiera przy mnie i ze wszystko jest sterylne... porozmawialismy troche... pytal sie dlaczego chce kolejny, no to powiedzialam ze na 17urodziny on ze spoko. Pozniej wzial wszystko co potrzebne.... napsikal mi czyms do ucha i zamrozil je i zaczal sie wkuwac. Poczaulam lekkie uszczypniecie i tak jak by ktos wbijal cos w zimne maslo i pozniej kolejne uszczypniecie. Pozniej zabolalo troszke jak obcinal ten plak i wtykal przez niego kolczyk, ale nie bylo zle. Pozniej powiedzialam ze jeszcze tam wroce... i poszlam nic nie boli jak narazie!!

Paooolla, kolczyk obojętnie jaki, najważniejsze, żeby nie był wiszący albo z krawędziami, które mogłyby zahaczać.

Gość paooolla
dzieki, ale po jakims czasie jak sie juz kolczyka nie chce miec to zostaje dziurka? interesuja mnie te kuleczki:)

Gość marcysia1991
Ogolnie na to pytanie nie moge odpowiedziec, bo nie wyciagnelam jeszcze, bo nie chce. Wiecie ze ja nawet sie nie zastanowilam nad tym czy zostaje dziurka czy nie hehe... odwazna kobitka ze mnie, ale tak to jest jak sie w glowie ma gothic i kreci sie z chlopakiem z zespolu metalowo-rokowego. no to wlasnie zostaje ten slad czy nie? hehe...

Zależy w której chrząstce :) Jeżeli chodzi o Tragus, to dziurka zostaje, ale mało widoczna, a jeśli chodzi o chrząstkę w górnej części ucha (Forward Helix), to praktycznie jej nie widać (przynajmniej u mnie) :)

Gość Ewinkaa
Witam :) Chciałabym sobie przebić chrząstkę ucha, albo mieć kilka takich małych kuleczek. tylko mam pytanko... wszyscy raczej przebijają po lewej stronie, ma to jakieś znaczenie ? Czy można dowolnie?, z góry dziękuje za odpowiedz. Dzwoniłam ostatnio do salonu i powiedzieli, że 30 zł pistoletem a 100zł igłą. Ja podziękuje za pistolet, który rozrywa tkanki :/:/ ale czemu igłą aż tak drogo ? Pozdrawiam :)

Ewinkaa, ogólnie częściej dziewczyny robią kolczyki w lewym uchu, ale to nie ma znaczenia :) Ja mam zakolczykowane i prawe, i lewe ucho :) W uchu możesz z powodzeniem zrobić pistoletem, w tych bardziej miękkich częściach ucha. A powiem Ci, że mi szkoda byłoby kasy, ja zrobiłam sobie sama igłą z apteki. To nie jest trudne :) A 100 zł za kolczyk w uchu to zdzierstwo, nie idź tam. 100 zł płaci się za przekłucie języka, a nie ucha :O

Gość Ewinkaa
Dzięki za odpowiedz :* też myślę, że to ździerstwo... :/ tylko tłumacze sobie to tak, że może 100zł dlatego, że chrząstka :/ ale nie wiem. Wlaśnie to jest śmieszne, że za pępek zapłaciłam 90 zł a za ucho bym dała 100 zł mam mały dylemacik, zrobić tylko jedno w chrząstce czy kilkanaście takich małych kuleczek w uchu, bardzo mi się to podoba.... i nie mogę się zdecydować na które ucho... hehh... ja to mam problemy hehehe :D:D:D nie ma coo :)

To zrób w tym uchu, za które zazwyczaj zakładasz włosy, będzie widać :) I nie dawaj 100 zł za przebicie bo to totalna głupota, szczególnie jeśli chcesz mieć kilka :) Ja chciałam sobie zrobić od razu kilka, łącznie w uszach mam 8 kolczyków więc wydałabym sporo kasy, a zrobiłam w domu z wydatkiem 10 gr - tylko igła :)

Gość Ewinkaa
Masz racje:* jeśli chodzi o płatki uszu to na pewno nie poszłabym z tym do kosmetyczki, tylko kupiłabym igłę i przebiłabym sama. Tylko z chrząstką się boje trochę. A co sądzisz o przebijaniu chrząstki zaostrzonym kolczykiem? moje koleżanki tak robią, ale ja bym się nie odważyła... masz coś przebite oprócz ucha? :) Mi się jeszcze marzy w wardze lowbrets.

W chrząstce sam moment przekłucia boli mniej niż płatek ucha, a igłą jest wygodniej, chociaż zaostrzonym kolczykiem też jest git :) Przebity mam oprócz uszu jeszcze pępek, a w lutym przekłuwam sobie język :P

Swoją drogą, pępek przekłuwany z pomocą koleżanki, nie w salonie :P

Gość Ewinkaa
Aha:) tez mam przekłuty pępek. Robiłam u kosmetyczki.

Gość Ewinkaa
Robiła igłą...:) pistoletem w pępku to nigdy w życiu ! w ogóle nic nie bolało, może takie uszczypnięcie. Fajna obsługa, wszystko czyste. Naprawdę zadowolona jestem:) W ogóle nie czułam, że mam kolczyk. Tylko wiesz co... już mam koło 2 lat a często mam problemy bo mi się na dole jak jest cyrkoń się paprze, często skóra się przykleja do kolczyka, ropieje. jak przemywam wodą utlenioną to spoko... a jak u Ciebie?:)

Ja mam w pępku półtora roku, nie ropieje kiedy go noszę, ale jeśli wyjmę na dłużej to po włożeniu troszeczkę ropieje, a zazwyczaj śmierdzi ropą ;) I nic nie mogę na to poradzić, chyba że Ty masz jakiś sposób? ;)

Gość Ewinkaa
A z jakiego materiału masz kolczyk? ja mam z tytanu. Kiedyś jak mi ropiało polewałam pępek solą fizjologiczną ale nie wyciągałam kolczyka w takich małych ampułkach po 50 groszy w aptece kilka razy dziennie. Spróbuj :) Ja teraz korzystam z wody utlenionej. Wczoraj trochę mnie pępek bolał bo zaś się skóra do kolczyka przykleiła, przemywam 3 razy dziennie wodą utlenioną i dzisiaj już o niebo lepiej,wygojony :)

Kolczyk mam ze stali chirurgicznej (teraz noszę), ale ogólnie mam też z tytanu i to niewiele pomaga ;) A powiem Ci, że ja od początku noszenia kolczyka ani razu nie przemywałam go, ani solą fizjologiczną, ani wodą utlenioną, ani niczym innym ;) I jeszcze żyję :)

Gość Ewinkaa
Spoko:) Tylko musiałam czymś przemywać jak mi ropiało, ale generalnie już się przyzwyczaiłam i nie przeszkadza mi to, że czasami mi się paprze :)

Gość Goska xD
hehe XD ja dzisiaj sobie robie kolczyka w lewym uchu w chrzastce u kolezanki igla 12 :) :P troche sie boje xD bo na tym forum piszecie takie straszne rzeczy xD ale kolezanka mowi ze to nic nie boli .. no chyba ze przy gojeniu xD

Gość paooolla
to ja juz sama nie wiem jak przebijac tego kolczyka:P niewiecie w jakich kosztach moze byc ten w chrzastce (tragus) w salonie takim a nie u kosmetyczki? a w jakim u kosmetyczki:)

Gość Ewinkaa
Niestety nie wiem ile kosztuje Tragus, ale jak dzwoniłam do salonu i pytałam się o przebicie chrząstki to powiedziano mi, że 100zł. Jeżeli byś przebijała u kosmetyczki to na pewno tej części ucha nie przebijaj pistoletem. Idź do salonu.

Gość kciukiem
gdzies ty robila ten kolczyk skoro 100zl placisz?? ja dalam 50 zl lacznie z kolczykiem, poza tym jak bedziesz uzywac soli czy w utlenionej to sie nic pieprzyc nie bedzie. mam w roznych czesciach miedzy innymi w dekolcie i glupia sol starczyla, zeby szystko bylo ok, co prawda w chrzastce do gory nie mam juz kolczyka, ale mam w tym ,,dzyndzlelku'' i nawet przemywac niczym nie musialam

Gość kciukiem
kati91 ja mam tragus vert n ie chcialam bo uznalam ze nie bedzie pasowal do kolejnego kolczyka calkiem w srodku ucha

Gość fajnie musi wygladac ten
w dekoldzi :) tez mialam taki plan ale skonczylam na karku. teraz strasznie mnie kreci w dolnej czesci kregoslupa

Gość Ewinkaa
Nie płaciłam 100 zł bo nie robiłam kolczyka ;P Ale planuje w chrząstce, dzwoniłam do salonu i tam mi powiedzieli, że 100 zł. Ale nigdy bym tyle nie dała za przebicie ucha :/ Ile zapłaciłaś za robienie kolczyka na dekoldzie? :)

Gość paooolla
jak wyglada ten w dekoldzie?:D:D

Gość kciukiem
no a jak ma wyglądać jest na środku dekoltu, na 2.5cm, poziomo, niestety nie mam na tym dysku fotki, ktora z checia bym poslala;)

Gość kciukiem
wlasnie szukam kolczykow, musze kupic 2 labrety bo ten moj w brodzie jakis taki samorny i bedzie mial rodzenstwo:) po lewej i prawej str, ale musza byc mniejsze od srodkowego, bo bede wygladascc jak robocop z taka iloscia zlomu na twarzy;)

Gość kciukiem
ja nie muszę płacic, bo szwagier się tym zajmuje, mam robione za darmo:) choc za dekolt dyszke musialam mu dac, bo bioplast musze nosic,