Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca_siee

kolczyk w chrząstce-ucho

Polecane posty

Gość gfgfgfgfgfgf
Jak chcesz się kaleczyć to ok, ale nie kalecz języka. Dziękuję.

Gość Tainna
Ja równiez niedlugo przebijam sobie ucho.Musisz mieć: *igłe lekarską najlepiej 9(do kupienia w aptece za niecałe 20 gr) *spirytus lub woda utleniona *lód *złoty lub srebrny kolczyk *pilniczek do paznokci I bardzo ważne:Rękawiczki jednorazowe (lekarskie)!Właśnie przez to niektóre dziewczyny maja spuchnięte ucho.Bakterie z twoich rąk prznikaja do ucha. Przyłóż do ucha lód aby troche zamarzło(będzie mniej bolało :p).Załóż rękawiczki Następnie pilniczkiem piłuj kolczyka aby był mocno zaostrzony.Weź platek kosmetyczny nalej spirytus na niego i obmyj ucho,podobnie postąp z igłą lekarską i kolczykiem który ma byc założony.Z drugiej strony przytrzymaj ziemniaka lub jabłko.Narysuj markerem kropkę gdzie chcesz zrobić dziurkę.Weź igłę i zacznij pchać w miejscy kropki.Gdy dojdziesz do połowy ucha wyjmij igłę i zamień ja na kolczyka.Przy końcu może troche zaboleć(3 warstwa). Przemywaj ucho nie zdejmując kolczyka spirytusem codziennie rano i wieczorem).Następnie powinno sie zaopatrzyć w maśc np."Trybiotic" lub "Tormentiol".Są one nie drogie.Pierwsza (1g) kosztuje ponad złotówkę A druga (100g) kosztuje ok 5 zl.Ale raczej polecam tą pierwszą.Smaruj ucho (nie zdjemując kolczyka) codzinnie po odkażeniu ucha spirytusem.I to juz koniec.Kolczyk zdejmij po ok.2 tygodniach.Musisz równiez "kręcić" kolczykiem aby nie przyrosło do ucha.Pozdrawiam i powodzenia :P.

Mam zamiar przez wakacje zrobic kolczyk w chrząstce na górze. Doczytałam się że pistolet rozrywa tkanki.. A nie dam 100 zł za przekłucie igła. Mam tchurza żeby robic to sama :( POMOCY !! powiedźcie czy to jest bezpieczne?

Gość wygi
nie boli aż tak bardzo i mozna to zrobić samemu sam sobie juz chyba 4 razy robiłem i wszystko jest ok...

Gość wygi
w razie pytań pisać na emaila

Gość pati16
mi 3 dni temu przebijala kolezanka i bylo tylko slychac trach trach trach i potem nic ucho bylo gorace ale bylo oki i je przemywam krece nim i jest oki;p

Gość MiaMakabra
Ja mam niedługo, od sierpnia. Powiem, że nastawiałam się na większy ból. ; )

Gość malii
Hej! Nie wiecie gdzie (najlepiej w okolicach warszawy/sklepie internetowym) moge dostac kolka 0,8mm? wszędzie gdzie szukałam srednica drucika wynosi 1,2. I czy to prawda, ze kolczyk leczniczy (ponieważ chrząstke mialam przebijaną pistoletem -był to jeden wielki impuls, na poprawe humoru po trudnym egzaminie poszłam do pierwszej lepszej kosmetyczki. cale szczescie bez stanu zapalnego o ktorym tyle sie naczytalam..bez odpadniecia kawałka ucha też ;) jedyny wielki minus - motylkowe zapięcie w które co chwila wkręcały mi się włosy ) jest 0,8?? wymienilam kolczyk jakies 3 tyg temu na 0,8 mm wkręty, ale chciałabym jednak znaleźć gdzies te koła...

Gość nikita_queen
a ja robiłam razem z koleżanką u kosmetyczki 2 na raz w chrząstce... po pierwszym zrobiło mi sie ciemno przed oczami, ale 2 wcale nie czułam xD wczesniej chciałam zrobic koleżance igłą, ale wymikłyśmy obie, przebiłam tą miekką warstwe w jak doszłam do chrząstki zaczął sie horror i bardzo krew leciała... ;/ a po kosmetyczce bolało mnie dzień, teraz juz jest ok... ;P

Gość xix
pytanie czysto praktyczne - jak często zmieniacie/można zmieniać kolczyk ? ja mam w chrzastce od 3 mcy, 3 tyg temu wymieniłam po raz pierwszy..tydzien temu po raz drugi.. mam kolorowe cyrkonie dlatego kolor mi się szybko nudzi. Są jakies przeciwskazania np. do wymiany kolczyka średnio co tydzień?

Gość qleczka_xD
wydaje mi sie, ze jesli masz wszystko zagojone to mozesz zmieniac ile dusza zapragnie, tylko trzeba przemywac... ;)

Gość 333la
po jakim czasie moża wymienić kolczyka na chrząstce?

Gość Szokolada
Miałam przebijany kolczyk w chrząstce i powiem, że było trochę śmiesznie przy tym ;] Przebijała mi znajoma, wprawę dosyć miała, bo chyba 8 kolczyków ma za sobą, więc nie miałam jakichś wielkich obaw. Najpierw przebiła mi ucho trochę powyżej tego 'klasycznego' miejsca. Hm. Ból? żaden. tylko trochę łaskotało xd Gorzej było z chrząstką ;] Przebiła mi igłą pierwszy raz, tylko kiedy chciała włożyć kolczyk, to nie trafiła dokładnie w tą dziurkę i wypchnęła mi kolczyk kila milimetrów dalej ;] stwierdziła, że pewnie zdążyła się zarosnąć, bo ją zagadałam, więc przebiła jeszcze raz, ale wtedy trwało to trochę dłużej i faktycznie dziurka się zarosła. Dopiero za trzecim razem przy dosyć uciążliwym bólu trafiła i włożyła kolczyk. Ogółem wspominam to pozytywnie ;] Co do wymiany kolczyka, to ja wymieniłam swój zaraz kiedy tylko trochę się wygoiło ucho - półtorej tygodnia.

Gość _ Paula
Yy . Ostatnio przekuwałam sb ucho [ sama ] i teraz wyskoczyła mi z boku jakas kulka . Troszkę bolii , ale boję cię .;> Czy to cos powaznego ?

Moim zdaniem nie masz sie czym przejmować .. ja też miałam przekłuwane uczo i też miałam taką kulkę i z czasem się wszystko zagoiło .. :DD Ale dla świętego spokoju radzę ci iść do lekarza . :D pzdr.

Gość Pami XD
ja Mam 2 kolczyki w chsząstce i jak przebijasz u kosmetyczki to nie Boli tylko lekkie ukucie..;p A drugi to sobie sama przebilam kolczykiem Trochę bolło ale da się przezyć.. xD

Gość 77alka
słuchajcie 3 dni temu przekłułam sobi uszy normalne dzirki i dzisiaj mi napuchło nie mocno ale jednak. Co zrobić, żeby opuchlizna zeszła? proszę pordżcie!

Gość igna
spróbuj Tribiotyc, niewiele kosztuje, maść na gojenie się rany i na podczerwienienia

Gość Myssteriouss
ja mialam przekluwane ucho tam w chrzastce 2 lata temu i bolalo mnie do dnia wczorajszego (nie robcie u kosmetyczki pistoletem bo one gów** umieja ), do momentu gdy chcialam wyjac kolczyka i byl tak mocno zacisniety ze wszedl mi w srodek ucha z tylu musialam go wyrwac z ucha i zostala mi z tylu taka gorka z pol cm i wyglada to fatalnie odrazam.

Gość Myssteriouss
ja mialam przekluwane ucho tam w chrzastce 2 lata temu i bolalo mnie do dnia wczorajszego (nie robcie u kosmetyczki pistoletem bo one gów** umieja ), do momentu gdy chcialam wyjac kolczyka i byl tak mocno zacisniety ze wszedl mi w srodek ucha z tylu musialam go wyrwac z ucha i zostala mi z tylu taka gorka z pol cm i wyglada to fatalnie odrazam.

Gość Myssteriouss

Gość Wisnia1990
Ja miałam wszystkie kolczyki w chrząstkach (8) robione w Wawie w Viena Art Studio (teraz już chyba Icterus, ale ekipa się nie zmieniła) na Słowackiego 15/19 przez świetnego piercera. Wszystko się zagoiło pięknie, nie miałam i nie mam żadnych problemów, a przede wszystkim było miło i sterylnie :) Także polecam, jeśli ktoś chce mieć dobrze zrobione kolce :D vienaartstudio.pl.tl

Gość doloxD
więc po 1 nie ma zasad czy boli czy nie wkoncu do zależy od grybości chrzastki oraz od jej ukrwienia jesli jest ono duze długo sie goi jesli jenak małe to przez 2 dni tak jak mi ja mam dwa kolczyki w chrzastce ten nizej goił sie 2 dni i nie bolał a ten wyzej pol roku i bolła na maksa wiec wiecie wszystko zalezy

Gość kolczyki w chrzastce
Hej. Chcę sobie przebić chrząstkę, ale w 3 miejscach w jednym uchu naraz. Jak myślicie, czy to bezpieczne? (Będzie bardziej bolało, coś sobie uszkodzę, itp.)

Gość zaziuu:*
no przebicie mnie akurat nie bolało i nie sugeruj się opowiadaniami innych ludzi bo każdy ma inne ciało i każdy inaczej zareaguje. Ja miałam przebijane pistoletem, bezpieczniej jest iść do studia. Bolało mnie przez jakiś tydzień ale jest teraz ok. Jeśli chcesz cos jeszcze wiedzieć to pisz 7322467

Gość IzuśŚ.......xD
mam 15 lat i kolczyk robiłam sama w domu..!! po co iść do kosmetyczki nie ma się wtedy pewności że nie pójdzie zakarzenie wystarczy igłe wymoczyc w spirytusie. jak można zrobić to samemu w domu najlepiej na początku ucho polać spirytusem potem je rozmasować , następnie wziąść igłe(najlepiej kupioną w aptece 0,8 mm , taka jets najlepsza :) ) powoli przyłożyć igłe w miejsce w które chce się zrobic kolczyk a na końcu ucha przyłozyć coś twardego np kawałek ziemniaka wtedy igła będzie miała się w co wbić.gdy będziecie wyjmować igłe szybko włozyć kolczyk najlepiej kółeczko przez miesiąc nie wyjmować kolczyka i codziennie przemywać wodą utlenioną lub spirytusem (wódka tez może być) .Po miesiącu kolczyk możęmy zmienić na wkręta lub blaszkę ja mam zrobione 2 dziurki w chrząstce w jednej mam wkręta a w drugiej piekną blaszke (ale blaszke ciężko znaleźć) Myślę że pomogłam (nie pytałam rodziców o zdanie) POZDRo . ;*

Gość agatka111
mam dylemat i prosze o rade. Zamierzam zrobic sobie kolejnego (OSTATNIEGO) juz kolczyka i niewiem na kotrego sie zdecydowac. Bardzo podoba mi sie TRAGUS i HEliX( czyli ten na gorze ucha w chrzastce) doradzcie mi prosze ktory sie szybciej goi i lepiej prezentuje ( znaczy sie fajniej wyglada) niestety nie moge sobie zrobic obu bo juz mam sporo dziurek i uznalam ze juz wystarczy. Prosze doradzcie mi!!! :) ps. pozdrowienie dla wszystkich posiadaczy kolczyków ( zwłaszcza w pępku^^)

Gość KlauuuDia
Dziewczyny no bez przesady, nie straszcie tak tych dziewczyn co chcą sobie zrobić nowy kolczyk czy też swój pierwszy kolczyk w chrząstce. Ja osobiście mam kolczyków 12. W tym 2 INDUSTRIALE. Miałam je robione bez znieczulenia i w cale nie było tak źle. Owszem problem jest tylko taki że się babra,ale jeśli ktoś potrafi o to dobrze zadbać to na pewno sobie z tym poradzi. Teraz się właśnie umawiam z kumpelą na przekłucie TRAGUS'a :)) Pozdrawiam.