Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Heluśka

AB-OVO klinika leczenia niepłodności w Lublinie - opinie i porady

Polecane posty

Gość Dodi88
To byl akurat okres wakacyjny I tak umowilam sie z Dr. Ze zaczynamy od wrzesnia. Ale niestety okazako sie ze Ta torbiel urosla. Dlatego sie przeciagnelo. A jak odczucia co do Profesora Putowskiego? Jestes zadowolona z jego wizyt? Nie znam go dobrze ale mialam jedno spotkanie w szpitalu I nie zrobil na mnie do dobrego wrazenia.

Gość Adwarp
Dodi 88 ja lecze sie u dr Joanny Tkaczuk - Włach Chętnie wymienimy się doświadczeniami. My dopiero będziemy podchodzić do IVF. w Abovo mieliśmy tylko badanie męża pozostałe wizyty i badania w Femmedzie

Gość BoLubie
Dziewczyny po ilu stymulacjach podchodzi sie do inseminacji? Jestem juz po pierwszym zastrzyku ovitrelle i niestety nie wyszlo...

Gość Anna_28
Bardzo przepraszam za moją nieobecność:( coś dzieje mi się z komputerem, ale ilekroć chciałam wejść na kafeterię, to wyskakiwał mi błąd.Nareszcie się udało:) Dodi88 co słychać? testowałaś już? Jak samopoczucie? Hmm co o prof. mogę powiedzieć? Mam bardzo mieszane odczucia. Prawdę mówiąc nie wyrobiłam sobie jeszcze ostatecznego zdania. Są wizyty, że wydaje mi się, że jesteśmy w bardzo dobrych rękach, a czasami mam wrażenie, że jest chaotycznie. Gdy powiedzieliśmy, że chcemy zacząć od inseminacji nie było problemu, nawet pomógł w organizacji potrzebnych badań, by stwierdzić, czy w ogóle jest sens podchodzić. Gdy przyszła pora na in vitro pomógł w podjęciu decyzji, ale nie naciskał i powiedział, że jeśli chcemy możemy poczekać na polepszenie wyników. Odpowiada na nasze pytania, nawet jeśli czasami są głupie. Wizyty mijają w miłej atmosferze. A co mogę powiedzieć na minus? Na początku wydawało mi się, że niektóre wizyty mogły być zbędne (tylko po wypisanie recepty). Być może ma to pewien cel- poznanie pacjentów i dostosowanie leczenia, tego nie wiemy. Dla nas istotne jest, by czuć się bezpiecznie, pewnie i by całe leczenie było skuteczne. Z pewnością będę mogła coś więcej powiedzieć, gdy cała procedura rozkręci się na dobre (myślę że może być to w najbliższych dniach, a przynajmniej mam taką nadzieję). A co powiecie o innych lekarzach? Jak Pani dr Tkaczuk-Włach? Jakie wrażenia? "Adwarp" zaczeliście już stymulację? Leczycie się w Femmedzie? To w lublinie? "BoLubie" niestety nie pomogę. My podchodziliśmy do inseminacji na naturalnym cyklu. Kochane trzymam za was wszystkie kciuki i pozdrawiam cieplutko.

Gość Anna_28
Co u was słychać dziewczyny? Dzisiaj były dwa transfery w ab ovo. Może któraś z was?

Gość BoLubie
Hejj. Co znaczy transfery? Dziewczyny a slyszalyscie cos o dr Olcha? Ide w pon,niestety nie ma doktor Tkaczuk a mam miec monitoring

Gość Anna_28
Transfer, to przeniesienie zarodka do jamy macicy. Nic nie słyszałam o dr Olcha. Monitoring może zrobić Ci każdy ginekolog i trwa chwilę. Jak tam wasze starania dziewczyny? Na jakim jesteście etapie?

Gość gość
Ja po ponad dwóch latach starań, unormowaniu prolaktyny, stymulacji 8 miesięcznej i hsg postanowiłam już drugi raz zmienić lekarza. Koleżanka poleciła mi Ab Ovo i dr Tkaczuk. Wizyta pierwsza niestety odległa, ale mam nadzieję, że do kwietnia szybko zleci. Pozdrawiam!

Gość Anna_28
Do kwietnia jeszcze sporo czasu. Czemu taki odległy termin? Chcieliście poczekać,czy nie było wolnych terminów? IVF/ICSI czy inseminacja?

Gość gość
Na pierwszą wizyte dopiero taki termin mi zapropnowali. Zobaczymy jaką diagnoze postawi doktor i jaki będzie miała plan.

Gość Dodi88
Część dziewczyny. Długo mnie nie było. Nie udało się i 2 transfer się nie powiodl. Ech musiałam psychicznie odpocząć od netu i tych stron o niepłodności. Teraz przygotowuje się do histeroskopi bo mam polipa na macicy. Dr. Tkaczuk tak stwierdziła że to może być powodem niepowodzeń. czekam na zabieg i ok maja 3 transfer.

Gość Dodi88
Adwarp a ty ile się już leczysz u Dr. Tkaczuk? I co jest powodem niepłodności? Anna 28 a jak postępy w procedurze? Na jakim etapie jesteś?

Gość BoLubie
Cześć dziewczyny. Czy zdarzylo sie Wam aby po duphastonie czekac na @ 2 tyg? Wczesnie jak bralam od 20-25dc wszystko bylo jak w zegarku. Tu Dr Tkaczuk chciala zmienic lek bo clo na mnie nie dziala i trzeba bylo wywolac. Zawsze max 4 dni i @ sie pojawiala...

Gość gość
Poniżacie swoich mężów każąc im spuszczać się do probowek, zamiast pogodzić się z naturą. Nie każdy może i powinien mieć dzieci. Proste. Trudne do przyjęcia ale proste. Nie bawcie się w Pana Boga bo marnie skończycie. Jak z resztą każdy w historii kto tego próbował.

Gość Anna_28
"gość" nic nie wiesz o życiu. Sam poniżasz się pisząc takie bzdury. Powodzenia w życiu i życzę Ci więcej empatii, bo jak widać niezmiernie Ci jej brakuje.

Gość Anna_28
Dodi88 - trzymaj się mocno. Na pewno następnym razem się uda. U mnie w miarę ok, jesteśmy w trakcie procedury.

Gość gość
Wiecie moze co sie dzieje z Dr Tkaczuk ciezko ja zlapac nawet podczas stalego leczenia albo wizyty odwolane do nie.wiadomo kiedy albo wcale jej nie ma...

Gość gość
O kurcze. Trochę się martwię, bo od kwietnia zmieniam mojego lekarza na dr Tkaczuk, a to co piszecie nie napawa optymizmem. Liczyłam w końcu na profesjonalną opiekę, a nie uciekanie od problemu. Mam nadzieję, że zmiana będzie dobra dezycją. Jak wygląda pierwszwa wizyta w Ab ovo? Pozdrawiam. M.

Gość gość
Tzn ja ogolnie sobie bardzo chwale PAnia Dr Tkaczuk ale... juz drugi miesiac mialam sytuacje,ze musialam isc do innego lekarza bo akurat wizyty miala odwolane. I ledwo co wcisneli mnie w recepcji w tym samym tyg. A co sie z tym wiaze podwojna wizyta i dodatkowe leki :/ ogolnie doktora bardzo mila ,wszystko wytlumaczy wesprze,nie jest aby szybciej. Jedynie zaniepokoily odwolane wizyt.

Gość gość
Anna 28 co tam słychać? Na jakim etapie jesteś? Jaj znosisz zastrzyki? Ja czekam teraz na histeroskopia i dopiero dzialam dalej.

Gość Dodi88
Anna 28 co tam słychać? Na jakim etapie jesteś? Jaj znosisz zastrzyki? Ja czekam teraz na histeroskopia i dopiero dzialam dalej.

Gość Dodi88
Adwarp a u Ciebie co słychać? Od stycznia nie byłam w ab ovo i zaniepokoilam się tym że Dr Tkaczuk nie ma często na wizytach . A ty na jakim etapie jesteś?

Gość gość
Dziewczyny jutro mam pierwszą wizytę, powiedzcie mi czy lekarze w Ab ovo szukają przyczyny, zlecają badania laboratoryjne/diagnostyczne lub jakieś obserwacje czy raczej klinika nastawiona jest na inseminację czy in vitro? M.

Gość gość
I jak wrazenia po pierwszej wizycie?

Gość gość
Bardzo pozytywne. Chyba w końcu trafiłam na dobrego specjaliste. Dr zleciła nam takie badania i mi i mężowi, o jakich przez 3 lata nie wspomniał żaden lekarz. Mam nadzieję, że z pomocą dr Tkaczuk w końcu i do nas los się uśmiechnie :-) M

Gość Adwarp
Hej Dodi 88 jestem w trakcie przygotowań., Dziewczyny które chcą porozmawiać o ABovo i dr Joannie T-W proszę o napisanie maila do mnie baska.bb@op.pl . porozmawiamy. pozdrawiam Basia

Gość Anna_28
Jestem po pierwszej procedurze ICSI, niestety zakończona niepowodzeniem:( A co tam u Was?

Gość Beti1982
Hej, ja dziś podchodzę do transferu mrozaczków u dr Tkaczuk.Czy komuś się udał transfer ze śnieżynek ?

Gość BoLubie
Heej. Dziewczyny. Mi sie udalo po 4 stymulacji i zmianie leku z clo na letrozol. Poczatek 5tyg. Na pierwszym usg byla mala kropeczka. Wszystko szlo w dobrym kierunku. 10go kolejna wizyta mam nadzieje,ze uslysze mile slowa... beta caly czas rosnie wiec musi byc dobrze. Trzymam kciuki za Was!Na pewno sie uda. Ja calkowicie i nagle zaskoczylo :)