Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Emmi

mini klub miłośników zwierząt-2

Polecane posty

waterfall --> gratuluję uporu i zawziętości i podziwiam za tę z pozoru walkę z wiatrakami :D przyznam szczerze, że nie mam pojęcia o zasadach działania zkwp, bo nigdy nie mialam rasowego psa :) zawsze to były rasowe mixy ;) ale za to bardzo kochane :) a co do obcinania różnych części ciała psów to zawsze myślałam że to bardziej są za to odpowiedzialni weterynarze, którrzy przecież dokonują zabiegu :O w ubiegłym roku bardzo dużo w tv słyszałam o zakazie obcinania psom uszów i ogonów :) uważam że to okrucieństwo wobec tych bezbronnych zwierzaków :( Niewyobrażam sobie mojej Kai bez zabawnie fruwających uszów kiedy biegnie :D albo bez ogona którym zawzięcie macha na mój widok i nie przeszkadza jej to że np. machając nim przy okazji mocno uderza nim w szafkę czy w ścianę :D www.kaja20.pupile.com waterfall --> trzymam kciuki najlepsze rezultaty osiąga się małymi kroczkami :) pozdrawiam wszystkich miłośników zwierzaków takich jakimi je stworzyła natura :D ❤️ 👄 🌻

Odśnieżam i pozdrawiam :D Emmi--> chyba cię totalnie nie zasypało ;O 👄 🌻

DZWONIŁAM I NAGRAŁAM SIE TRZT RAZY :) ups.......zobaczymy co dalej jeżeli chodzi o zk to ja nie jeste, członkiem więc chyba nie mam za bardzo po co iść na zebranie niestety chcąc hodowac psy do pracy musze mieć niemiecki paper na psiaka bo nasz jakos nie działa :):):) ciekawa sprawa jest weterynarzami większość podobno nie tnie , ale zawsze znajdzie się jakis potrzebujący kasy a hodowcy twierdza ,ze sami to robią .....próbowałam kiedys dopytac pewnej pani o adres weta który pociął miot dobków i za nic nie chciała wyznać prawdy :)

Gosia ------> to ze nie nalezysz do zwiazku kynologicznego ma dobre i zle strony, mnie glownie zalezy na poteznym ostrzelaniu naszej koncepcji, po ostrzale ulepszymy ja i po ujawnieniu, sama bedzie sie lepiej bronic, dlatego bardzo wszystkich prosze o krytyke...:) pisze serio, tu znajdziesz regulaminy www.zkwp.pl, ARRAKIS-----> dzieki wielkie, w imieniu ogonków, dla pewnosci ja tez sie wgralem Weissowi...:) ale tylko 1x...:) teraz czekam na odpowiedz zwiazku na moj stanowczy monit, najdalej wytrzymam 2 tygodnie, w srode wykonam probe osobistego kontaktu z uczonymi zwiazkowcami...:) czy ktos jest zainteresowany wzorem umowy sprzedazy szczeniaka, napisanej przeze mnie pod katem eliminacji ciecia ogonow? to w pewnym sensie nowosc, moge wkleic tu albo wyslac mailem,

hejka:) Gosia//:) jestem niczym widz i obserwuję co się dzieje na topikowej arenie ;)

tak sobie teraz mysle, ze jestem tu nowy i wszedlem troche z butami w wasz temat... ale wydal mi sie sympatyczny i szukalem bazy do nowych dzialan, sorry... poznamy sie w dzialaniu...:) niech czyny mowia - nie usta...:)

waterfall :) Pisz , pisz i nie krępuj się :) To piękne, że ludzie tak się angażują w ,,psie sprawy,, :)

witam wszystkich zastanawiałąm sie o co chodzi z tym zasypaniem Gosi bo u nas słonecznie i suchutko było ani gram sniegu ale tej nocy sporo napadało ale niestety jest +5 i juz brzydka chlapa... szkoda bo moja Sonia sie tak cieszy ze sniegu

Emmi--> :) axxk --> u mnie jeszcze wczoraj padał śnieg :O a dziś od rana deszcz wszystko spłukuje :) zostały jeszcze brudne resztki :O a dziś to nawet słońce jednego promienia do mnie nie puściło 😭 watefall --> nadal trzymam kciuki pozdrawiam ❤️ 🌻

watwrfal...a tak wogóle to kiedy jest ten program ? co do wzoru umowy to hmmm...ja akurat mam niekopiwalne rasy :) ale z umowami jest tak,że najcz esciej wykorzystywana jest ta zatwierdzona przez związek a związek boi się utraty hodowców , a hodowcy boja sie utraty klientów u nas niestety wciąż wygląd psa odgrywa największa rolę rozmawiała kiedys z hodowcą dobków i stwierdził ,że jak będa uszate to nikt nie kupi :( a w sumie hodowcy powinno zależeć na rasie i jej psychofizycznych cechach , nie na wyglądzie a skoro już wcinamy sie rzeczywiście w miły temat z niemiłym tematem to sie chwalę ,że mój pies robi wspaniałe postepy na nocnych ćwiczeniach \\ juz prawie idealnie siedzi w zasadzce i przestał kwiczeć :) dochodzimy juz do 15 minut spokojniego czatowania w krzakach po cichutku :) a najmodszy nowy mój nabytek jest tropicielem urodzonym :) jeszcze nie miałam takiego psa :)

ARRAKIS, program jest emitowany w radiu Z, codziennie, miedzy 13.15 a 13.45, dokladnie nie powiem, mozesz wrzucic link albo namiar do tej umowy, bo ja jej nie znam, tzn aktualnej nie znam, dzieki tak, kazdy sie kogos/czegos boi, a pieski daja... ogony na tacy...:( i to zmienimy!!! juz za niedlugo...:)

dzień dobry!! :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D miłego dnia wszystkim życzę !!!:D:D:D:D::D:D:D:D:D:D:D:D

Rozumiem, że siła mego otymizmu Was poraziła :P niczym z reklamy - siła wodospadu :D

pozdrawiam wszystkich, niestety chwilowo nie mam czasu na pisanie więc tylko i trzymam kciuki za ogonki i słucham Zetki 🌻 😘

Również pozdrawiam już prawie wiosennie. Wszystko się budzi do życia.🌻 Silorki kręcą się wokół domku dla siebie /bo z malutkim otworem/. Ale mają problem, bo tamże kręci się również sójka. To kilka metrów od okna przy którym siedzę przy komputerze. Wiem, że tak musi być. Prawa natury. Ale próbuję trochę ingerować w te prawa :) Jak widzę drapieżnika, otwieram okno, albo pukam w szybę... Narazie skutkuje :D Mój kocur trochę przytył i jakby się rozleniwił, no i ma dzwoneczek na szyi, więc nie jest zbyt dużym zagrożeniem dla ptaszków. Na szczęście, bo i on i ptaszki to moi ulubieńcy, a raczej nie mogę liczyć, że wzajemnie się polubią :D O psiakach napiszę później, a będzie to pewnie ...elaborat. A słoneczko zaczyna się pokazywać, więc dużo słoneczka życzę wszystkim i miziam futrzaki /:D/, raczej futszaste i gładkowłose ...

tulipanna -----> pisz, chetnie poznamy Twoje zdanie w sprawie obcinania, elaborat bedzie? super...:) mam info, dostalem odpowiedz ze zwiazku na moje wnioski, szkoda ze nie mozecie poznac, zabawa przednia, niestety malo optymistyczne, argumentacja wypisz wymaluj z Liskiewicza czy Wielgusa, 10 wierszy bla bla \"starej spiewki\" w odpowiedzi na bite dwie strony argumentow, przypisow i wnioskow, ale zycie sie zmienia i w tej zmianie!!! - cala nadzieja:) pracuje nad nastepnym wnioskiem, wlacze nowe argumenty mi. odpowiedz jaka przekazalo mi Min. Sprawiedliwosci... chociaz autor odpowiedzi slabo czyta ze zrozumieniem...:(

Witam!! juz wrocilam na neta :-D po przeprowadzce firmy musze teraz odpoczac..ide na urlop..:-D koty szaleja jak zawsze, ciesza ze ze coraz cieplej i niedluigo zaczna wychodzic na spacery.....bojki bez zmian, chociaz ostatnio zauwazylam przewage niunislawy....bazylemu manto spuscila az plakal.....chyba zalezy od nastroju...:-D pozdrwaiam

a więc zima odeszła :D nie mogę się doczekać pierwszej wiosennej trawki :) i nie mogę nadążyć ze sprzątaniem sierści Kai :) wszędzie tylko ten jej puch :) czarny kotuś wie już gdzie przychodzić kiedy jest głodny :) białego natomiast dawno pod oknem już nie widziałam :) oba miewają się świetnie :) pozdrawiam słonecznie :) 🌻

kompletna wiosna nadeszła :D zwierzaki odżyły, wierzby uruchomiły \"kotki\", wiosna panie sierżancie :D, weiss sie nie odzywa, ja szlifuję następne wnioski do ZK, planuje zakończyć do piątku, a wy co robicie?

weisss milczy :) jak zawsze dzieje się coś ciekawszego :) ja ostatnio zabawiam sie w słodka idiotkę :) nie wiem czy zauważyliście , że podczas większości szkoleń psy maja reagować agresja na pozoranta w stroju pozoranta i tak robią :) a co jak bandyta jest w garniturku? my teraz przerabiamy bandytkę w szpilkach :) i właśnie jestem bandytka w szpilkach :) uwielbiam sytuacje jak pies przygotowany na pozoranta głupieje gdy wychodzi zza rogu babeczka z pistoletem :) chociaż wolę być po drugiej stronie psa -tej dobrej ;)

waterfall :) słucham codziennie Zet-ki i za każdym razem mam nadzieję, ze Weiss poruszy ten temat...chyba musimy się uzbroić w cierpliwość...może w następnym tygodniu.... Pozdrawiam

Witam, Pewnie, ze Tulipanno pisz, ty masz tyle do opowiedzenia. Moje zwierzaczki juz czuja wiosne i coraz czesciej chca wychodzic na dwor juz kolo 11. Co do obcinania ogonow i uszu czyli kopiowania jestem absolutnie przeciwna, choc moj pierwszy pies mial kopiowany ogon, ale jakos nawet z dlugim ogonem spaniel mi sie podoba. Rzadko sie odzywam, bo mam zajecia w soboty od 8:50 do 19 wiec jestem kolo 20 w domu a w niedziele zajecia od 8:00 do 19 wiec potem mam odpoczynek. Pozdrawiam wszystkich.

Z okazji 8.marca, wzruszającego Święta Kobiet, dla wszystkich zaglądających tu Wiedźmulek, Bab Jag, Pelargonii, Kwiatuszków, Stokrotek, Kobiszczy, Babeczek, Dziewuszek etc...... CZERWONY GOŹDZIK + rajstopy :D ..... ps. Koleżanki, proszę nie zapomnieć i podpisać się na liście /potwierdzić odbiór rajstop/ u pani Gieni, w portierni.

Gość Astra16
na razie z pomaranczowym nickiem - zmieni sie :) Waterfall - super ze "dreczysz" zk swoimi pismami, chetnie sie przylacze, w swoim prywatnym imieniu a jesli trzeba bedzie - takze fundacji, nie tylko jak sadze naszej ale i wiekszych polskich fundacji pro-zwierzecych. Niestety, mam wrazenie ze to walka z wiatrakami - zk toleruje takie zaniedbania w stosunku do zwierzat ze szkoda gadac :( , ciecie ogonow to stosunkowo niewielkie przewinienie tolerowane przez zk :( Tak czy siak - zk toleruje cos co jest prawnie zabronione - tak jakby sprzedawca dziel sztuki widzial ze dzielo pochodzi z przestepstwa a nie reagowal. Insza inszosc ze trudno udowodnic iz nei bylo powodow zdrowotnych do uciecia ogona. Sytuacja jest zdecydowanie chora. Z drugiej strony - zaloze sie ze wiekszosc kopiowanych psow to kundle podobne do rasy, bezrodowodowe. Takim, ktorym ogon ucina sie siekierka, bez pomocy weterynarza :(

Gość Astra16
jeszcze jedno - ktos wczesniej napisal, ze ryba jest wskazanym pokarmem dla kota. Nieprawda - czeste jedzenie ryby, zawierajacej jak wiadomo sporo fosforu - moze w krotkim czasie doprowadzic do choroby ukladu moczowego (a konkretnie krysztalow w pecherzu), co oczywiscie zaczyna lawine klopotow chorobowych kota. Tak wiec - z ryba ostroznie i nie za czesto.

Astra16---> wiesz, to nie jest takie sobie pisanie, petycje, czy inne bla bla bla, ja wpadłem na pewien pomysł i ćwiczę go, ZK wije sie jak owsik:), otrzymalem juz dwie odpowiedzi z ZK, obie prześmieszne, i w tym upatruje szansę, że beda działac schematycznie, jestem w trakcie kończenia trzeciego pisma z wnioskami, powiem Ci tylko, że mam opinie Ministerstwa Sprawiedliwości, która podpiera pewien mój wniosek szczególowy, opinia jest odpowiedzią na moj wniosek i do mnie skierowana personalnie, ojjjj, zakręci sie owsikowi w głowie...:) w zasadzie dzialam sam, to mało popularne zajęcie, i moge głowe polozyc, dlatego nikogo nie chce wciagac, wystarczy mi ostre ostrzelanie koncepcji...:) jakby juz ktoś chciał pomóc...:D

Gość Astra16
WF, ja zawsze - jesli zwierzakom trzeba pomoc... Przez te lata, przez ktore pomagam zwierzetom skrzywdzonym przez ludzi tyle we mnie determinacji naroslo, ze jesli trzeba glowe dawac to ja chetnie i swoja podrzuce :) Jestem z Krakowa. A "16" to nie moj wiek :)