Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ta piosenkarka

Ile dziennie moge wypic soku z marchwi?

Polecane posty

Gość ta piosenkarka

chodzi mi o sok zrobiony w domu , nie zaden tam kubus itp., aby miec ładna cere? czy 1 litrdziennie wystarczy?

Gość to moze....
a;le ostrzegam ja pilam przez zime tylko jedna szklanke co dziennie i bylam tak zolta ze wysylali mie do lekarza

Gość ta piosenkarka
a po jakim czasie picia soku widac juz efekty? ja pije 5 dni po 1 litrze dziennie, ale narazie efektu nie widac:(

Gość ta piosenkarka
jak narazie nie zżółkłam;), i czy po zapzrestaniu picia soku cera dalej bedzie adna , czy aby miec ładna cere nalezy pic cały czas sok?

Gość to moze....
w kazdym przypadku jest inaczej, mnie sie cera jakos nie poprawila a zaczelam zolknac juz po tyg

Gość ta piosenkarka
a to moze zalezy od marchwi? wiadomo ze jest zdrowa marchew i ta na sztucznych nawozach

niestety jest limit:( Chodzi o to, ze sok marchwiowy ma duzo witaminy A, ktorej nadmiar gromadzi sie w watrobie, co z kolei bardzo ja obciaza. Mysle ze 1 litr dziennie to zdecydowanie za duzo - ja mniej wiecej w takich ilosciach pilam przez jakis rok i musze Ci powiedziec ze moja watroba niezbyt dobrze to zniosla - do dzis odczuwam konsekwencje). Takze jesli bardzo go lubisz, sprobuj moze ograniczyc sie do szklanki dziennie

Gość
wydaje mi sie, ze cera po marchwi raczej robi sie pomaranczowa i wcale nie wyglada to ladnie, osobiscie odradzam, polecam zas balsam Garniera - skora musnieta sloncem, cera jest delikatnie zlocista, balsam nie pozostawia smug takich jak samoopalacz:) dla mnie byl idealny kiedy okazalo sie, ze nie moge sie opalac ani w solarium ani na sloncu, gdyz dostalam strasznego uczulenia, tak wiec powinnas przemyslec sprawe karotek:)

Gość a czy tym balsamem mozna
rowniez smarowac twarz? bi mi jesli chodzi o picie soku chodzi głownie o twarz

No ale z drugiej strony, zeby wycisnac 1l soku z marchwii to niezle sie trzeba napracowac :) Na watrobe inne rzeczy bardziej szkodza. Na cos trzeba przeciez umrzec! Szkoda by bylo umrzec zdrowym ;)

Gość a czy tym balsamem mozna
smarowac twarz?

Gość kbfreza
chyba jakis organ musi zle pracowac, byc zatruty , podrazniony wlasnie marchwia i nie trawiac jej daje wlasnie tez zolty kolor cery...wyglada sie fatalnie

Gość a czy picie soku
powoduje tylko ładniejsza cere na twarzy czy takze chodzi o całe ciało?czy skora tez na ciele jest ładniejsza, czy tylko zmienia sie na twarzy jesli sie pije sok??

Gość nie wiem czy warto

Gość
podobno jest teraz wersja tego kosmetyku do twarzy, wiec poszukaj w sklepach, bo watroby nie warto niszczyc nadmiarem marchwi, moze nikt tego jeszcze kilka lat temu nie mowil, ale juz teraz wiadomo, ze marchew w nadmiarze moze byc szkodliwa, na twarz mozesz dodatkowo dobrac podklad lekko brazujacy lub uzywac kuleczek brazujacych, ja tak robie i efekt jest bardzo dobry:)

Gość hmmmmm ale taki sok
ze sklepu to nawet jabyśwypiła ok litra to nie bedzie on tak wartościowy. Lepiej schrumaćze 2-3 marchewki dziennie. Ja jem od 2 miesięcy i jakośnie widze żebym była pomarańczowa. Że niby dla wątroby szkodliwe?? Bez przesady... Trzeba by tego sporo zżerać a zresztąi tak nie wszystko sięwchłania. Jak ktoś jest młody i ma zdrową wątrobe to na pewno nie zaszkodzi mu litr soku z marchwii.Pod warunkiem że bedzie siędo tego racjonalnie odżywiał i będzie jadł tłuszcze-oleje np, bo inaczej ta wit A sięnie wchłonie-rozpuszcza sięw tłuszczach!

Gość lekndkb
Widac ze nie macie pojęcia ani podstaw teoretycznych do udzielania porad medycznych.Jak chcesz rozwalic sobie wątrobe to 1 litr świeżego soku z marchwi na pewno Ci to załatwi. 250ml dziennie to tyle ile mozesz wypic chyba ze jak juz pisałem chcesz rozwalic wątrobę, miec hiperwitaminozę i wyglądac jak chińczyk z żółtaczką

Gość LusitaniaBarb
A patrzysz, jaka to jest marchewka? bo jak z bazaru i jak to mowi moja mama "az cięzka od ołowiu" to gratulacje, pchaj dalej w siebie ta chemie...Jak juz ktos sie bierze za zdrowe odzywianie, to niech pomysli o jakosci, zeby te warzywa i owoce mialy wiecej witamin, niz truciny i w tym momencie wcale nie przesadzam. Zaopatruj sie w sklepach eko, ewentualnie w gotowe soki biologiczne, Rabenhorst czy cos w tym guscie, to przynajmniej sie nie potrujesz.