Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Glominka

Przejście z karmienia piersią.

Polecane posty

Gość Glominka

Mój Maluszek ma 4,5 miesiąca, wracam do pracy, napiszcie jak rozpoczynałyście przechodzenie na inne jedzonko, czy zdarzyło się komuś, że dziecko po jakimś czasie samo zrezygnowało z piersi?

Gość Natalia M
Powoutku mozesz mu zaczac wprowadzac mleko z proszku i kaszki,albo odciagac pokarm,najlepiej karmic do 6 miesiaca.Dzieci rzadko same rezygnuja z piersi,szczyt to historia pewnej mamy ktora karmila synka do 6 roku zycia.Pamietaj ze najzdrowsze jest twoje mleko,dopiero kiedy dziecko podrasta,mleka z piersi okazuje sie byc malo,wtedy poczatkowo dajesz dziecku mleka z butelki(kilkadziesiat firm je prosukuje) na pocztku karmienia i dalej karmisz piersia,potem jeden posilek moze byc taki a drugi z piersi, po 6 miesiacu mozesz mu powoli dawac warzywa i owoce tarte i gotowane, a takze podawac herbatki roznego rodzaju. Zreszta sama wiesz...:) Jesli chcialabys aby skonczyl sie u ciebie okres laktacji,to wcale nie poelcam bandazowania(nie konieczne) przestawiajac dziecko na inna diete karm je coraz rzdzeij z piersi,przy czym nie odsysaj pokarmu jesli to niekoniecnze, w ten sposob tylko pobudzasz organizm do laktacji. Powoli dojdzie do tego,ze mleko bedziesz wytwarzala coraz rzadziej,az w kocu wcale. BAdz czujna jednak i dbaj o to by nie zaleglo mleko w twoich piersiach,mozesz doprowadzic tym samym do zapalenia piersi. NArazie 1,5 miesiaca karmienia:)

Gość Glominka
Dzieki za rady. Mój maluszek urodził się spory (4100) i rosnie bardzo dobrze karmiony na samej piersi, momentami mam wrażenie, że nie ma co jeść, ale skoro nadal rośnie to chyba tyle mu starcza (waży prawie 9kg). Odciąganie pokarmu chyba nie wypali, chyba jest go za mało starcza na bieżąco, a tak na zapas to chyba nie da rady. W ciąży miałam słabą morfologię, mały też ma dolną granicę normy, dlatego chciałabym mu w miarę możliwości wcześnie wprowadzić np zieloną pietruszkę, mięsko.

Ja dawałam mu mleko ze smoczkiem wykonanym z kałczuka, ponieważ jest kształtem najbardziej zbliżony do brodawki. Udało się od razu. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.