ski 0 Napisano Luty 12, 2007 Noo. Ani razy nie musiałam powedzieć sobie : dość te frytki/cola/kurczaczek/itp itd odpada. Zawsze jem ile wlezie i jest nawet:D ale chciałabym przytyć w co poniektórch miejscach chodziać tlośę:) ok jutro nartki albo szpital bo się uparłam jechać na nartki, już mówiłam więc ide Szymon się zaczyna;_) Papa:* jak jakieś foteczki to do mnie!!!!!!!!!! mycha.jm@wp.pl albo eu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Dora* 0 Napisano Luty 12, 2007 Dziękuję dziewczynki za miłe slowa! Ale gdyby nie Wy to nie byłoby tego forum. Temat by istniał, ale nie byłoby nikogo! To Wy go rozkręcacie! Agarra - po 2 tyg. zauważyłaś zmianę???? To supcio! ja tez tak chcę! Idę spać, dobranoc! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SUNSHINE23 0 Napisano Luty 12, 2007 Cala, widzisz????? Nasze uczucie jest tak widoczne ze juz nie da sie ukryc:* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agarra 0 Napisano Luty 12, 2007 ja tez uciekam spac, niesetety jutro rano trzeba wstac do pracy... Dobranoc;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SUNSHINE23 0 Napisano Luty 12, 2007 DOBRANOC PANIENKI:) BUZIAKA NIE DAM BO MI ZNOWU TEN POKURCZ ZAZDROSNY SCENE ZROBI:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kociulinda 0 Napisano Luty 12, 2007 Hej Jeszcze zapodaje link do systemu Damon, bo ktos sie interesowal. To informcje n/t systemu Damon i wyniki badan na jakiejs stronce dla ortodontow. http://www.polorto.com.pl/pl/index.php?tytul=System+Damon%2CNowosci%2COrtodoncja%2COrtodoncja+dla+lekarza Konkrety sa w ostatnim artykule p.t. System Damon - Wiedza ukryta za systemem Ale to i tak wyglada na propagande :D :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Luty 13, 2007 Bry:) SUNSHINE juz w miare ochłonęłam ;> No, a inni tylko potwierdzają, że do siebie pasujemy, wiec bez zdrad mi tu! Jak coś będę miała świadków :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Dora* 0 Napisano Luty 13, 2007 Cala - co Ty wstajesz o 5.30? Wyłaczasz w ogole komp na noc? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Emma23 0 Napisano Luty 13, 2007 Witam kochane dziewczynki:) To prawda że Dora jest kochana:) zawsze pamięta o nas i różnych sprawach o ktorych żeśmy rozmawiały i dziekuje za pocztowke już czuję moc aparatu:) szczegolnie dzis bo jak wstalam to dwojki zaczely mnie bolec:) Ski dziekuje za foto straszna z ciebie chudzinka ale nie przejmuj sie z czasem nabierzesz gdzie trzeba:) Cala i SUNSHINE dziewczynki wy macie jeszcze jakies watpliwosci ze do siebie pasujecie???:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość diabliczka1983 Napisano Luty 13, 2007 Od tygodnia mam założony stały aparat ortodontyczny, górny łuk porcelanowy, dolny metalowy. I każdego dnia od chwili założenia myslę tylko o tym, żeby go.... zdjąć!!! Juz samo zakładanie nie nalezało do najprzyjemniejszych. Potem pamiętam tylko rozwierający ból zębów oraz ranienie języka i podniebienia. Na drugi dzień obkleiłam się woskiem, było trochę lepiej. Jadłam papki, jogurty, miksowane owoce. Po kilku dniach w pracy zasłabłam. Mam trudności z mówieniem, chociaz mój orto zachwycał sie że świetnie sobie z tym radze. To głównie wina plastikowej nakładki jaką muszę nosić na górne podniebienie, żeby zęby dolne i górne nie stykały się ze sobą. Po tych kilku dniach męczarni dojrzałam do decyzji: zdejmuję dolny łuk i tę cholerna okropną nakładkę!!! Oprócz niewielkiej wady zgryzu mam górną jedynkę nieco wysuniętą "przed szereg" i o jej schowanie głównie mi chodzi. A mogę to zrobić z użyciem tylko górnego łuku. NIe mam więc zamiaru się tak dalej męczyć, zwłaszcza że od tych kilku dni muszę brać leki uspokajające żeby nie zwariować. Mam nadzieję, że dzisiejsza wizyta u mojego orto pozbawi mnie dolnego łuku i nasadki i że z górnym jakoś wtedy lepiej sobie będe radzić. Chcę wreszcie normalnie coś zjeść. A przez tę nasadkę jesli zeby się ze sobą nie stykaja to jak mam cokolwiek pogryźć?!? Mam cięzką, odpowiedzialną i wyczerpującą prace i muszę być dyspozycyjna. Czy ktoś może mi coś poradzić na tę sytuację lub napisac jak się żyje z górnym łukiem? Czy można normalnie jeść? PROSZE O ODPOWIEDZI NA MAILA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Dora* 0 Napisano Luty 13, 2007 Dzięki Emma :) Aż takiej pamięci to nie mam :) Czasem mi szwankuje, ale staram się zapamiętać wszystko :D Jutro Walentynki Jak je spędzacie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malutka22 0 Napisano Luty 13, 2007 siema;) wrociłam.... poobijana i obalała< uczylam sie jezdzic na desce:P > ehhh cieżki to sport.... Cala, dopiero dzisiaj sprawdzilam poczte z Twoim przepieknym aparacikiem.Fajnie wam ze macie juz załozone.. czy zawsze pierwsza wizyta u jakiegokolwiek orto jest bezpłatna/powinna byc?????????? Dora, bylas juz na wyciskach????? nie chce mi sie czytac poprzenich stron..albo powiedz na ktorej stronie o tym rozmawialyscie, bo mnie ciekawi jak przeżyłaś:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SUNSHINE23 0 Napisano Luty 13, 2007 dzien dobry:) Dora jak sie czujesz choruszku??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SUNSHINE23 0 Napisano Luty 13, 2007 a ja dzis dostalam dwa opakowania tabletek gratis od ginekologa:D bo mial probki:D jeeee 50zł w kieszeni:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SUNSHINE23 0 Napisano Luty 13, 2007 Calunia, bedzie na zarcie w tym miesiaacu:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ski 0 Napisano Luty 13, 2007 CO do ślubu Calej i Słoneczka, to mogę być dziewczynką z kwaitkami;-) Tylko mam nadzieje, że ten ślub będzie niekonwencjonalny jak śllub Meansona i zamiast lakierek będe mogła włożyć trampeczki ,a zamiast brylancików pieszczoszkę ps właśnie wrróciłam z nartek, z nó.żką lepiej:-) Jutro pewnie też nartki a czwartek Swiat Basenów w tarnowskich, faajnie :] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Luty 13, 2007 ski do cholery :P Kogo? Czego? Cali !!! Do u understand? :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Luty 13, 2007 *Dora*, wstaję o 5:10 :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Luty 13, 2007 A dzisiaj komp był wyjątkowo włączony przez całą noc bo ściągaliśmy Piłę 3 :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Luty 13, 2007 SUNSHINE, jak to dobrze, że to Ty dbasz o zabezpieczenie w naszym związku :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Luty 13, 2007 Wróciła moja dru... trzecia miłość :D malutka22 :) Wyszlalas sie chyba, co? A nauczyłaś się chociaż? :P Pierwsza konsultacyjna wizyta powinna być bezplatna. Ale wiadomo to zależy od ortodonty. Najlepiej jak zadzwonisz, zapytasz i od razu się umówisz :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SUNSHINE23 0 Napisano Luty 13, 2007 Cala, nie sciagaj pily 3 bo szkoda pradu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Luty 13, 2007 Aż taka kiepska? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SUNSHINE23 0 Napisano Luty 13, 2007 gorzej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Luty 13, 2007 Za to Apocalypto jest swietny! Oglądałaś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SUNSHINE23 0 Napisano Luty 13, 2007 nieeee, kazalas mi zaslonic oczy gupia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamyk22 0 Napisano Luty 13, 2007 Hej dziewczynki pisze zeby sie pozalic :( byłam dzisij u orto i plan leczenia jaki mi przedstawiła mocno wbił mnie w fotel aparat stały góra dół + prez cztrey miesiace hass na rozszerzenie szczeki + wyciągi miedzyszczękowe po 4 miesiacach jakies cudo na podniebieniu ( cos takiego jak ma Cala) do zakotwiczenia 6 + twin forces ( pani ortodntka okresliła to jako metoalowe zawiasy zeby wysunać zuchwe) i jeszcze do tego jakies nakładki zeby zniwelowac zle nawyki językowe Do tego stwierdziła ze jestem trudnym przypadkiem i wcale sie nie pali do tego zeby mnie leczyć a poza tym leczenie bedzie bardzo uciazliwe dla mnie( majac tyle oprzyrzadowania w gebie) Jak wyszłam od niej to miałam łzy w oczach. :( A w ramach posieszenia i rizrywki zapisłam sie na kurs prawa jazdy :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SUNSHINE23 0 Napisano Luty 13, 2007 Gupia picza z tej Twojej orto Kamisiu:( i co teraz??? zdecydujesz sie na ktoras z poprzednich wersji? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamyk22 0 Napisano Luty 13, 2007 Teraz to ja naprawde zwatpiłam w cale leczenie :( Ta ortodontka jako jedyna chciała leczyć mój tylozgryz a reszta chciała wyrywac zeby - miałabym proste zeby ale tylozgryz by został Nie wiem co robić..................... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ski 0 Napisano Luty 13, 2007 Sory Cala. Prezprosiny dla CALI Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach