Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
*Dora*

ZAKŁADAM STAŁY APARAT ORTODONTYCZNY - KTO JESZCZE?

Polecane posty

magdazet Jesli masz jakies fotki to ja tez poproszę: anicaanica@wp.pl Z góry dziękuje i inne osóbki również moga przesłac foteczki :-)

aparatka z większym stażem ojejku naprawde całe zycie?? Czyli bede musiałą chodzić do orto co jakis czas??? A z ta płytką retencyjna można sie całować sepleni się?? Kurcze zaczełam sie teraz nią przejmowac.....

oj oj podałam zły adres juz poprawiam: aniccaanicca@wp.pl teraz ok!!!! Sorki

Gość aparatka z większym stażem
oj no nie wiadomo, czy całe, ale długo - tego nie da się przewidzieć bo zęby są w stałym procesie nawet jesli tego nie widzimy:) z płytką można wieeeele rzeczy bez problemu:P a jakby co - zawsze można ją zdjąć;)

odnoszę wrażenie, że Ty się za bardzo wszystkim przejmujesz, aż niezdrowo.. NIEPOTRZEBNIE

hej, dlugo nie pisalam, pewnie mnie nikt nie pamieta,ale trudno ;) wlasnie dzisiaj bylam u orto, zalozyl mi te gumki (takie blekitne) :) pisalyscie,ze te separatki sa najgorsze ,ale ja nic nie czuje i zaczelam sie bac czy wszystko ok, skoro mowilyscie,ze boli czy cos? ja tylko odczuwam dziwne uczucie, tak jakby mnie dziasla swedzialy :o czy to normalne?

Malutka ja najzupełniej normalne takie uczucie swędzenia, ja też tak miałam po zaożeniu aparatu bo separatorów nie miałam bo nie mam pierścieni. Aparatko a da się w tej płytce mówić???

pisałam jak jest z mówieniem wczoraj:) mówię inaczej, ale stosunkowo wyraźnie. na początku trochę sepleniłam kilka dni a teraz już w miarę ok

magdazet ok dzieki juz patrze mozesz oczywiście przesłac.... aparatka z większym stażem masz racje zawsze przejmuje sie za bardzo..... co zrobic juz taka jestem....

magdazet A to kojarze juz tam wczesniej to przesłąłas ale Ty masz łądne ząbki!!!! To moje to tragedia i na dodatek żólte ale po leczeniu bede chciała je wybielić....

Gość magdazet
juz masz na poczcie jeszcze takie inne...z innymi gumkami, te co mi orto dała i wcale nie mam ładnych zębów...:( ja sobie wybiele, bo w 2 lata, to przeciez zdązę jakoś uzbierać, będę miała wtedy 17 lat...??:D

magdazet ale jesteś młodziutka, fajnie tak wczesnie leczyc te zabki..... A ile u Ciebie kosztuje wybielanie?

Annica - wrzucić na luz, bo na zawał wykitujesz przedwcześnie.. ;) tylko pamiętajcie, wybielanie najwcześniej pół roku po zdjęciu aparatu. można na allegro ten preparat którym dentyści wybielają za 8 stów (u mnie) kupić za 150zł. ja tylko pójdę do swoje dent. po poradę jakie stężenie mam wybrać do swoich zębów i żeby mi foremki dopasowała

aparatka z większym stażem może nie wykituję.... U mnie wybielanie 450 ale za 2 lata to moze wzrosnąc oczywiście. U mnie dentysta bierze wyciski i potem wąłsnie jakąs pasta sie wybiela przez 2 tyg chyba....

a w warszawce kurna 800zł:O to pewnie tym samym - takie foremki się robi na gorąco - tzn wkłada do gorącej wody i dopasowuje do zebów (lub wycisku zębów) i w nie nakłada się żel (są 3 stężenia) i nosi - codziennie przez pół godz raz dziennie lub dwa razy rano i wieczorem, przez kilka dni (dwa tyg to za długo, max 10dni podobno zeby nie uszkodzić szkliwa, a min 3 dni)

Gość magdazet
a u mnie już dotarło...dziwne..jeszcze Ci tam parę wysłałam:)

aparatka z większym stażem no chyba 10 dni nosił mąż....

Gość magdazet
no 15 lat mam "dopiero", jak na aparat to uważam że mogłabym już wcześniej zacząć nosić gdyby nie lenistwo i zaniedbanie rodziców...u mnie wybielanie 700 zł...dużo wiem, ale jakos się uzbiera:P

magdazet dalej nie mam nic a dobry piszesz adres bo pierwszy źle napisałam poprawny to aniccaanicca@wp.pl

Gość mazurkiewicz panicz
zobaczcia jaka kase gosc trzepie... www.zarabianiewnecie.blogspot.com Szok!!!

ja pewnie też tyle będę musiała nosić.. ale co tam:) w kazdym razie tu nie zamierzam przepłacać jak u orto i będę wybielać tak:)

Magdozet masz takie proste te ząbki po co aparat..... I antenki masz na 3 tylko??

Gość magdazet
nie mam pojęcia...ja próbowałam u siebie to mi kompletnie znikało...:)

uzbrojona po zeby tez poproszę na aniccaanicca@wp.pl oczywiście o ile nie sprawi to kłopotu.....

Gość magdazet
no tak...tylko na 3 może twoja orto planuje wyciągi...nie wiem ale ja mam tylko na 3 uzbrokona, juz patrzę:)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się