wAdzia 0 Napisano Wrzesień 24, 2008 xKarolaxD--> dziękuję =*** Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wAdzia 0 Napisano Wrzesień 24, 2008 xKarolaxD--> dziękuję =*** Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gfgffg Napisano Wrzesień 24, 2008 A takie gumki można dostać tylko u ortodonty? Bo chodzi mi o to, że chciałąbym sobie sama zmieniać jak mi zżółkną... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
**Filip** 0 Napisano Wrzesień 24, 2008 a ja za dwa dni mam wizytę:) ojj jak miło:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justka_pl 0 Napisano Wrzesień 24, 2008 Ale coś sie tnie forum :D Ile postów :D niedługo_aparatka ->> Możliwe że tylko rok. Mi leci drugi miesiąc a do perfekcji brakuje już niewiele. Lepiej pomęczyć sie troszku, niz potem żałowac. Zresztą co to za męczarnia :D Ja tak sie czuje świetnie z moim aparatem :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
**Filip** 0 Napisano Wrzesień 24, 2008 a ja za dwa dni mam wizytę:) ojj jak miło:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justka_pl 0 Napisano Wrzesień 24, 2008 Kurde! Ucieło mi komentarz grrr. Co sie z tym forum dziś dzieje :| :| :|. Nie pamiętam co pisałam haha :D. W każdym razie (nie pamiętam kto to pytał :D przyszła aparatka w każdym bądź razie ) w rok można moim zdaniem wyprostować :) mi leci drugi miesiąc i góra jest już prawie perfect :D Lepiej zająć się tym wcześniej niż później żałować :) mówie ci! :D z tym da się normalnie funkcjonować haha :D dobra już nic nie mówie :D :D :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justka_pl 0 Napisano Wrzesień 24, 2008 Kurde! Ucieło mi komentarz grrr. Co sie z tym forum dziś dzieje :| :| :|. Nie pamiętam co pisałam haha :D. W każdym razie (nie pamiętam kto to pytał :D przyszła aparatka w każdym bądź razie ) w rok można moim zdaniem wyprostować :) mi leci drugi miesiąc i góra jest już prawie perfect :D Lepiej zająć się tym wcześniej niż później żałować :) mówie ci! :D z tym da się normalnie funkcjonować haha :D dobra już nic nie mówie :D :D :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justka_pl 0 Napisano Wrzesień 25, 2008 Jejj ile komentarzy :D A myślałam że mi tego nie dodało haha :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wiomalk 0 Napisano Wrzesień 25, 2008 Rafal_TS Ja mam taki sam problem. Miałam usunięte czwórki i teraz ort mi cofa trójki w ich miejsce. Z prawą juz jest trawie dobrze a lewa ciągle się obija. Wszytko trwa juz 5 miesięcy a zostało jeszcze ok 2 milimetrów. Ponoć to kwestia predyspozycji kości, jak ktoś ma dobre, mocne to trwa to o wiele dłużej, tak się pocieszam. Moja kolezanka tez miała ten problem ale u niej poszło to błyskawiacznie. W ciągu 6 tyg zab jej się przesunął. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość spirit_of_69 Napisano Wrzesień 25, 2008 ponawiam pytanie odnosnie tego gdzie mozna kupic gumki. i mam jeszcze jedno: po jakim czasie od zalozenia aparatu mogliscie normalnie jesc? bo mnie w dniu zalozenia zeby nie bolaly i moglam wzglednie normalnie jesc (tylko wkurzalo mnie ze wszystko sie przykleja do zamkow), a po pierwszej nocy obudzilam sie z bolem zebow i doslownie nic nie moglam jesc oprocz jogurtow, nawet jak probowalam zjesc banana to strasznie bolalo. myslalam, ze dzis bedzie lepiej, ale bola jeszcze gorzej, nawet jak myje zeby i dotykam je szczoteczka to bola. poza tym pierwszego dnia mowilam normalnie a teraz wypowiedzenie kazdego slowa sprawia bol, ze juz nie wspomne o tym, ze mam rane na jezyku z boku w tym miejscu gdzie dotyka on tego czegos co jest na szostce. no wlasnie bo ja myslalam ze tam beda tylko pierscienie a tam sa jeszcze takie jakby sroby i one tak obcieraja. jejku mam nadzieje, ze jutro bedzie lepiej... a wogle to od tych pierscieni to szostki sie nie psuja? jakiej pasty uzywacie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wiomalk 0 Napisano Wrzesień 25, 2008 spirit_of_69 Współczuje ci bardzo. Mnie zęby bolały przez dwa tygodnie. Pierwszego dnia nie, dopiero od drugiego. Miałam o tyle źle, ze miałam juz załozony aparat i orto zajarzyła, że nie ma miejsca na separatory i dopiero mi je załozyła. Czyli przez tydzień chodziłam z aparatem i gumkami, po tygodniu załozyła (załozyła to niewłaciwe słowo, ona je poprostu wcisnęła) pierścienie i one przez tydzień jeszcze mnie obcierały i kaleczyły. ALe przeżyłam to. Po miesiącu widziałam poprawe i to było najpiękniejsze w tym wszystkim. Teraz jak już wiem ile to cierpienia to i tak jeszcze raz zdecydowałabym się na to. Ból mija a piękny uśmiech pozostaje. Dasz rade, wielu już ta droga z sukcesem przeszło Zęby prawdopodobie psują się pod tymi pierścieniami, oby jak najmniej :). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wAdzia 0 Napisano Wrzesień 25, 2008 spirit_of_69--> tu jest link do strony,gdzie można kupić kolorowe ligatury,ale nie wiem czy jest możliwość zakupu przez osoby indywidualne: http://www.sklep.mikran.pl/id5121/Ligatury-elastyczne-kolorowe-w-paleczkach co do bólu-po pierwszej nocy jest najgorzej,to normalne.Dziś i jutro pewnie będzie apogeum,ale później powinno być lepiej :) na pewno będzie lepiej :) po tygodniu przyzwyczaisz się i będzie z górki. jeśli chodzi o ten sprzęt na 6stkach-nie wiem co to może być,ja mam rurki... pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wAdzia 0 Napisano Wrzesień 25, 2008 spirit_of_69--> tu jest link do strony,gdzie można kupić kolorowe ligatury,ale nie wiem czy jest możliwość zakupu przez osoby indywidualne: http://www.sklep.mikran.pl/id5121/Ligatury-elastyczne-kolorowe-w-paleczkach co do bólu-po pierwszej nocy jest najgorzej,to normalne.Dziś i jutro pewnie będzie apogeum,ale później powinno być lepiej :) na pewno będzie lepiej :) po tygodniu przyzwyczaisz się i będzie z górki. jeśli chodzi o ten sprzęt na 6stkach-nie wiem co to może być,ja mam rurki... pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość spirit_of_69 Napisano Wrzesień 25, 2008 dzieki za linka do stronki z ligaturkami, sprawdzalam jest mozliwosc zakupu przez osoby indywidualne tylko przesylka kosztuje 17 zl wiec chyba zloze sie z jedna kolezanka i kupimy od razu wiecej kolorkow. zabki bola juz jakby troszke mniej, wlasnie czytalam na jakies stronce, ze najgorszy jest 2 i 3 dzien. mam nadzieje, ze to prawda... a na tych szostkach to naprawde mam cos dziwnego i to obciera jezyk. jest cos co biore za pierscienie, bo tak wlasnie wyglada jak metalowe pierscionki a oprocz tego po bokach jest cos co wyglada jak takie grubsze zamki.... nie wiem mam nadzieje ze to jest normalne i tak ma byc... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość xKarolaxD Napisano Wrzesień 25, 2008 Właśnie wróciłam :) No i doczekałam sie aparatuu xDD Jest super :) Nic nie obciera nic nie boli (narazie) hyhy :) DOstałam : szczoteczke, wyciorek, paste, wosk, plyn do plukania :) Ligaturki na górze niebieskie na dole różowe :) Jest super:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość xKarolaxD Napisano Wrzesień 25, 2008 Właśnie wróciłam :) No i doczekałam sie aparatuu xDD Jest super :) Nic nie obciera nic nie boli (narazie) hyhy :) DOstałam : szczoteczke, wyciorek, paste, wosk, plyn do plukania :) Ligaturki na górze niebieskie na dole różowe :) Jest super:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość xKarolaxD Napisano Wrzesień 25, 2008 Mam aparat!!!! Jest super ! Gumki niebiesko rozowe xD Dostalam całą wyprawke ! :) Hehe :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wAdzia 0 Napisano Wrzesień 25, 2008 xKarolaxD--> masz hojnego ortodontę! moja orto dała mi tylko wosk i chciała wcisnąć zestaw do szorowania zębów za 50zł...z wszelkimi wyciorkami,szczotami,nićmi i innymi ciekawymi gadżetami również w wersji turystycznej :D witamy w naszym APARATKOWYM GANGU :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wAdzia 0 Napisano Wrzesień 25, 2008 lol nie ma jak cenura :D nie to chciałam napisać ;P chodziło mi o to, że orto obficie Cię obdarował,a nie że jest ch**owy :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ileneczka123 Napisano Wrzesień 25, 2008 http://aparatki123.p2a.pl/viewtopic.php?id=137&p=1 --- tu zdjęcia mojego aparatu już niedługo zdejmuje .... ... dzień przed moją osiemnastką ... ... ale to będzie dla wszystkich szok :P... .. najlepszy prezent jaki można sobie zafundować :D :D lecznie trwało około 1,5 roku kosztorys również tutaj http://aparatki123.p2a.pl/viewtopic.php?id=137&p=1 pod fotkami jest ... trochę dużo ale dla piękna warto Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ileneczka123 Napisano Wrzesień 25, 2008 http://aparatki123.p2a.pl/viewtopic.php?id=137&p=1 --- tu zdjęcia mojego aparatu już niedługo zdejmuje .... ... dzień przed moją osiemnastką ... ... ale to będzie dla wszystkich szok :P... .. najlepszy prezent jaki można sobie zafundować :D :D lecznie trwało około 1,5 roku kosztorys również tutaj http://aparatki123.p2a.pl/viewtopic.php?id=137&p=1 pod fotkami jest ... trochę dużo ale dla piękna warto Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość xKarolaxD Napisano Wrzesień 25, 2008 wAdzia -> hehe wiem oco Ci chodzilo ;) Ząąbki zaczynają bolec .. wogóle .. nie wyobrażam sobie cokolwiek w tym jeśc .. takie .. dziwne uczucie ... xD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gosiak_21 Napisano Wrzesień 25, 2008 przyjmiecie ,mnie do swego grona, jutro bede zadrutowana...:)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Chmurka27 0 Napisano Wrzesień 25, 2008 Cześć aparatki i aparaty! Postanowiłam dołączyć bardziej aktywnie do grona forumowiczów i wrzucić wzorem innych - parę fotek z ciężkich jeszcze czasów i tych lepszych, obecnych - dla porównania ;) Tylko się nie wystraszcie pierwszych zdjęć... :P Myślę, że moje zdjęcia będą ostatecznym bodźcem dla jeszcze nie zdecydowanych co do założenia aparatu stałego... Ja widziałam różnicę z miesiąca na miesiąc, dosłownie. Jeszcze góra zostaje do zrobienia, bo krzywa i niesymetryczna - start od nowego roku :) Już się nie mogę doczekać :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Chmurka27 0 Napisano Wrzesień 25, 2008 Cześć aparatki i aparaty! Postanowiłam dołączyć bardziej aktywnie do grona forumowiczów i wrzucić wzorem innych - parę fotek z ciężkich jeszcze czasów i tych lepszych, obecnych - dla porównania ;) Tylko się nie wystraszcie pierwszych zdjęć... :P Myślę, że moje zdjęcia będą ostatecznym bodźcem dla jeszcze nie zdecydowanych co do założenia aparatu stałego... Ja widziałam różnicę z miesiąca na miesiąc, dosłownie. Jeszcze góra zostaje do zrobienia, bo krzywa i niesymetryczna - start od nowego roku :) Już się nie mogę doczekać :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Chmurka27 0 Napisano Wrzesień 26, 2008 Cześć aparatki i aparaty! Postanowiłam dołączyć bardziej aktywnie do grona forumowiczów i wrzucić wzorem innych - parę fotek z ciężkich jeszcze czasów i tych lepszych, obecnych - dla porównania ;) Tylko się nie wystraszcie pierwszych zdjęć... :P Myślę, że moje zdjęcia będą ostatecznym bodźcem dla jeszcze nie zdecydowanych co do założenia aparatu stałego... Ja widziałam różnicę z miesiąca na miesiąc, dosłownie. Jeszcze góra zostaje do zrobienia, bo krzywa i niesymetryczna - start od nowego roku :) Już się nie mogę doczekać :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
roxien 0 Napisano Wrzesień 26, 2008 Chmurka27--->znakomite efekty. Dosłownie, kto się waha nad założeniem aparatu tu ma dobry przykład, że wystarczy trochę czasu aby mieć proste ząbki:). JEszcze raz super efekty, jestem pod wrażeniem;). Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość maria86 Napisano Wrzesień 26, 2008 witam, dołączam niebawem do Was zadrutowane dziewczynki:D 6 października mam zakładane aparacik na góre! :D się doczekać nie moge:D, w poniedziałek drugą czwórke ide wyrwać :( boje sie ale dam rade!! :D a we wtorek zakładanie gumek separacyjnych, powiedzcie kochane mocno bolą te gumki?? bo słyszałam że to gorszy ból niż zakładanie aparatu:D to prawda?? pozdrawiam;* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justka_pl 0 Napisano Wrzesień 26, 2008 Zaczynam rozumieć bulwersy ludzi którzy twierdzili kiedyś tam że tematy powtarzają się w kółko macieju :D :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach