Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alicja______

Jezyk Geograficzny- wyleczyl ktos?

Polecane posty

Problem polega na tym ze wszystkie sierotki które mi pomagały na moje plamy na języku pomagały mi na jakiś czas potem problem niestety powracał a stosowałam nystatynę, płyny bakteriobójcze, teraz obecnie stosuje potasu nadmanganian.

Gość sikora1212
I jak coś Ci pomogło??

Gość anetac3
hej u mnie też nic lepiej, czytam wasze rady... pozdrawiam

Gość sikora1212
Słuchajcie mam pytanie, pamietacie jak to sie zaczeło z Waszymi językami??? W jakich okolicznościach, pora roku, czy po jakieś chorobie, przeziębieniu???Czy przed były jakieś niepokojące objawy???

Gość sikora1212
Załamać się można ;/ znowu, kolejne plamy ;/ Jeden wybór to ujebać język i żyć bez niego.

Mnie plamska pojawily sie jakos wlasnie w pazdzierniku, listopadzie... Bylam w 7 miesiacu ciazy i juz w tedy mialam chyba problemy z tarczyca (nadczynnosc) Juz ponad rok z tarczyca jest OK. Jezor nie wyzdrowial, choc doktor powiedzial, ze mozliwe , ze plamy sa od zapalenia tarczycy.

Gość sikora1212
U mnie plamy sie pojawiły, po przewlekłym bólu głowy, gdzieś około 4 miesiące strasznie bolała mnie głowa, były to wakacje, lekarz przepisał silne środki i po pewnym czasie ból ustąpił ale po tygodniu pojawiły sie plamy i są już do teraz czyli prawie 3 lata ;/ początkowo pęknięcia pojawiały się tylko po wypiciu kawy i pomagał na to Dentosept,ale kolejnie pojawiły sie plamy z białymi obwódkami i z pęknięciami...juz nic nie pomaga ;/ ;/ A jak tam sytuacja u innych??

Gość ernesti
Ja nie mam pojęcia kiedy u mnie to zaczęło występować. Mam to odkąd pamiętam, może od urodzenia..

Gość mk marta
ja zupełnie jak ty sikora 1212 mam plamy z białą obwódką i pęknięciami i do tego bolące. Mnie wcześniej też strasznie bolała głowa nawet miałam tomograf ale nie wiem czy to z językiem ma coś wspólnego. Ja sądziłam że ma to od zagryzania języka bo robiłam to na tle nerwowym ale teraz nie zagryzam i cały czs mam.

Gość sikora1212
Ja tez miałem tomograf roboony. A co u Ciebie lekarz stwierdził?? skad ten ból??i jakie leki przyjmowałaś??

Gość mk marta
stwierdzili mi bóle migrenowe ale leków nie brałam chodziłam tylko na akupunkture i teraz boli mnie tylko czasami. Teraz lekarz chce zastosować miesięczną kurację lekami przeciwgrzybicznymi chyba fluktunazol nie wiem czy to pomoże, wiem tylko że te leki źle wpływają na wątrobę a ty brałaś może jakieś leki przeciwgrzybiczne?

Gość mk marta
czy ciebie sikara 1212 dalej boli język gdy się pojawiają te plamy?

Gość sikora1212
U mnie rezosnans stwierdził iż jedną pułkule mam wieksza, ale lekarz mówił że mogłem źle leżeć wiec tak wyszło, wiec stwierdzono także bóle migrenowe. Brałem wiele leków przeciwgrzybiczych, nazw teraz nie pamiętam, ale jakbym poszperał w notatkach to bym znalazł...leki te nic nie pomogły ;/ ;/ A język nadal boli :(

Drogie koleżanki, język jest min. objawem zakwaszenia organizmu, przez spożywanie słodyczy (czyli cukrów) oraz mięsa. Odkwaszenie jest długotrwałe i wymaga oprócz picia np. Alkala N to również stosowania odpowiedniej diety opartej na jedzeniu ryżu i kasz.

Sorki, ale muszę powiedzieć, że żaden lekarz nie powie nic o zakwaszeniu, chyba że będzie on leczył również metodami naturalnymi. Niestety dzisiejsi lekarze znają się dobrze na pewnym wycinku medycyny mówią o specjalizacji. Nie zagłębiają się w naturę całego człowieka, w funkcjonowanie wszystkich organów. Zakwaszony organizm jest przyczyną powstawania torbieli, guzków, stwarza problemy ze stawami , z oczami itp. Jak same widzicie należy robić wszystko aby organizm wrócił do normy i zaczął prawidłowo funkcjonować. Przypomniało mi się, że super zakwasza organizm kawa - to do kawoszy.

Gość Beata09081987
moj język to jest pełen dziur, i wogóle nie moge od dawna na niego patrzec. jestem 10 tyg po porodzie, po jakims tyg jak wyszłam ze szpitala złapałam przeziębienie katar kaszel, ale nic na to nie bralam i jakos przeszło. Teraz od jakiegoś miesiąca mam podwyższony puls (90-100), kilka razy skoczyło mi cisnienie do 160/100, nie wiecej. Chodzilam po roznych lekarzach robilam wyniki wszytsko ok, poza żelazem za niskim.Najpierw 29, po 2 tyg 54 (50-150), ferrytyna 12,5 (10-291), a nie wiecie jaki może miec wpływ przyjmowane żelazo na wynik ferrytyny? zaniża go czy zawyża? dodam że praktycznie całą ciąże miałąm anemie. Ostatnio jak byłam u endokrynologa przy badaniu powiedziala mi ze mam mocno powiekszone wezły chłonne i że moje dolegliwosci sa przez niedoleczone przeziebienie które przeszłam po porodzie. Odczówam co jakis czas jakies dziwne ukłucia jakby w okolicach serca, nie sa one mocno bolesne, jakos nad prawa piersia cos mnie ciągnie.... oraz jakis taki wewnetrzy jakby niepokuj we mnie jest, Czy to możliwe żeby to było jakies powikłanie po tym przeziębieniu, czy to mozliwe zeby były takie skutki??

Gość Beata09081987
witam, jestem 10 tyg po porodzie, po jakims tyg jak wyszłam ze szpitala złapałam przeziębienie katar kaszel, ale nic na to nie bralam i jakos przeszło. Teraz od jakiegoś miesiąca mam podwyższony puls (90-100), kilka razy skoczyło mi cisnienie do 160/100, nie wiecej. Chodzilam po roznych lekarzach robilam wyniki wszytsko ok, poza żelazem za niskim. najpierw 29, po 2 tyg 54(50-150), ferrytyna 12,5 (10-291), czy przyjowane żelazo moze miec wpływ na wynik ferrytyny, jeżeli tak to jaki? Ostatnio jak byłam u endokrynologa przy badaniu powiedziala mi ze mam mocno powiekszone wezły chłonne i że moje dolegliwosci sa przez niedoleczone przeziebienie które przeszłam po porodzie. Odczówam co jakis czas jakies dziwne ukłucia jakby w okolicach serca, nie sa one mocno bolesne, jakos nad prawa piersia cos mnie ciągnie....oraz czuje sie taka jakas niespokojna... Czy to możliwe żeby to było jakies powikłanie po tym przeziębieniu, czy to mozliwe zeby były takie skutki??

Gość sikora1212
Czytałem kiedyś w jednym z artykułów że język geograficzny może pojawić się podczas osłabienia organizmu, a przeziębienie przecież powoduje zachwianie równowagi organizmu, więc to może być jedna z przyczyn. Jeżeli masz obniżone żelazo, to także może być przyczyną, dobrym uzupełnieniem są tabletki BIOFER oraz witamina B. I mam pytanie czy ten język Cie boli?? I jest coś co pomaga, znieczula?? To jest prawda co napisała kasia1139, iż słodycze i kawa potegują objawy języka geograficznego...mam pytanie czy Pomógł komuś Alkan N???

Gość basiek7755
Poczytajcie sobie o niedoborach wit z grupy B.Co najmniej dwie z nich powodują zapalenie języka. Nie wystarczy brać kompleks witamin przez miesiąc.Niedobory powodują automatycznie złe wchłanianie w jelitach a co za tym idzie złe wchłanianie wit. z tabletek. Trzeba długiej diety i naturalnego uzupełniania witamin by odbudować prawidłową florę jelit,która też wytwarza te witaminy,oraz dzieki której wchłaniaja się pozostałe. Więc weźcie się za zdrowe żywienie a nie gdybanie...i wylewanie na jezyk cudów...Chory żoładek i jelita to chory język...Gdy po paru miesiacach się nic nie zmieni to mozecie na mnie nakrzyczeć. Ja jem owsiankę od kilku miesiecy.Zawsze ja jem gdy czuję taka potrzebę by wzmocnić organizm i zawsze mi pomaga.Dodaje do niej rodzynki ,śliwki i inne suszone owoce lub świeże...wedle upodobań.I nie mam problemów z językiem by był spękany.Po takiej kuracji wszelkie dolegliwości delikatniejsze...typu powiekszone brodawki i nalot...mijaja jak ręka odjął. Al do tego trzeba wytrwałosci i cierpliowsci. Powodzenia.

Gość sikora1212
Powiem tak....na te dziadostwo nie ma leku isposobu, miałem robioną gastroskopię, która nic złego nie wykazała, wiec jestem zdrowy, lecz jezyk jest nadal do bani, wiec żadna diata, lek, sport tego nie zmieni ;/ Ogólnie rzecz ujmując jest klęska, porażka, lipa i dół...

Gość mkmarta
u mnie to samo. Nadal to mam, dla mnie taki język mogłabym mieć gdyby nie bolał, nie wiem ale chyba to już tak ma być...

Gość ernesti
@up Możesz zdradzić w jaki sposób stosujesz tę sodę oczyszczoną, tzn. ile łyżeczek wsypujesz, itp? pozdrawiam

Gość ernesti
Mogłabyś zdradzić w jaki sposób stosujesz tę sodę, tzn. ile łyżeczek wsypujesz, itp. ? pozdrawiam

Gość sok
3dzien nicccccccc

Gość StOSOWANIE SODY
Sode nakładam na sczoteczke tak jak paste do zebow. Najlepiej najpierw umyc pasta a po chwili nalozyc jeszcze sody i szorowac zeby,zeby to sie spienilo. Tym szorowac jezyk, mozna tez rozpuscic troche sody i opłukac jame ustna dokladnie. I tak robimy rano i wieczorem. Jak ktos ma wrazliwe zeby moze stosowac raz dziennie z mala iloscia na szczotce, ale ja mam bardzo wrazliwe szkliwo i na razie nic mi nie doskwiera a stosuje dosc dlugo sode. Nie ma co oczekiwac rezultatow po 3 dniach, zwlaszcza jesli nie zmienilo sie diety. Stosowanie sody to pomoc dorazna.Problemy z jezykiem to ogolne problemy m.in z trawieniem. Sprobujcie wyeliminowac gluten, ograniczyc nabial i zdecydowanie pozegnac sie ze slodyczami., slodkimi napojami. Czy wiecej ludzi tutaj stosuje te sode? Jesli tak,to opiszcie, czy schodzi przynajmniej nalot. Nalot przy jezyku geograficznym wystepuje nagminnie.

Gość mk marta
a czy ty język geograficzny masz od dawna i czy odzczuwałeś/łaś ból? możesz opisać swoje wcześniejsze objawy?

Gość StOSOWANIE SODY
J.G mam od ok 10 lat. Objawy: popękany, nabrzmiały, z uczuciem lekkiego pieczenia-chłodzenia (nie wiem jak to nazwać), białe plamy, plamki,które po przetarciu ukazują wyzarta czesc jezyka, powiekszajace sie i zanikajace. Nalot na jezyku. Wzielam sie za siebie dopiero 1,5 roku temu. To wymaga czasu. Soda jest tutaj niezawodna jako srodek dorazny. Sprawdzalam wiele cudownych lekow- na prózno. Soda likwiduje nalot,obrzmienie w konswkwencji unikam powstawanie nadzerek.Dzisiaj nie mam oporów by wystawic go na zewnatzr, bo nikt by sie nie zorientowal,ze cos jest nie tak. Wczesniej ze wszystkimi objawami nie bylo o tym mowy. Nie musze mowic jak to krepuje, bo sami wiecie.

Gość sierpniowa panna
Ja to miałam przez wiele lat i już nie mam... po pierwsze spróbuj najpier przeleczyć sie chlorchinaldinem....jednym lub dwoma opakowaniami.. tanio i bez recepty... a jak nie pomoże łyknij sobie flukonazol 150mg jednorazowo... mi przeszło ..z tym, że flukonazol jest na receptę.

Gość sierpniowa panna
dodam, że jem wszystko... i nalotu już nie mam...po prostu ideał... w związku z powyższymi lekami wychodzi na to, ze grzybki szaleją;) Pozdrówka!

Gość mkmarta
jak tam wasze języczki? stosuję sodę 2xdziennie i rzeczywiście nalotu nie mam ale mam nadal czerwone bolące plamy i ciągle czerwony koniec języka!!!