Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alicja______

Jezyk Geograficzny- wyleczyl ktos?

Polecane posty

Gość yyyyyyyyyyy
Ja tez czytałem cos otych chormonach tosa chormony jakiegos wydzielania czy cos ,moglibycos pomyslec nattym głebiej zeby to mozna było wyleczyc .

Gość sikora1212
A co Wam najbardziej pomaga w walce z tym gównem ??? Przepraszam za wyrażenie,ale inaczej nie umiem ;/ ;/ Mi jak narazie najbardziej pomaga witamina E oraz Propolis...kiedyś stosowałem Vagothyl, pomagał ale przebarwiał mi zęby, wiec zrezygnowałem ;/

Gość anetac3
hej. czytam i czytam to forum i nic nie pomaga. szukam też czegoś na ten języczek, jem aktivie jak tu wspominano i hmm jakby ciut lepiej i smaruje języczek preparatem APHTIM to na afty dla dzieci, ale tak mi zalecono w aptece. niestety długo to wszystko trwa. może wkrótce pewien zielarz coś mi na to zaleci. powodzenia dla wszystkich.

Jak znajde czs to wybiore sie do Heilpraktik'a. Nie wiem jak to po Polsku... chyba po prostu - lekarz niekonwencjonalny. Tylko jemy trzeba opowiadac o swoim zyciu , szczegolowo o diecie itd. Dlatego tak wzlekam. Zobaczymy...

Gość sikora1212
Mam pytanie odnośnie CITRO....ile czasu trzeba stosować aby pomogło??

Gość kosmetolog...
a może te syfy na języku macie od niekonwencjalnego sexu??? i obwiniacie lekarzy nie wiadomo za co? szukamy przyczyny, kochani!

Gość kosmetolog...
bakterie, grzyby, drożdże...wgoglujcie i próbujcie z tym walczyć albo jak kto woli - higiena jamy ustnej

Gość sikora1212
A o co dokładnie chodzi z tym seksem niekonwencjonalnym??

Gość ernesti
jak wspominałem wcześniej ja mam to odkąd pamiętam. Hipoteza z niekonwencjonalnym seksem w moim przypadku odpada :) A jeśli chodzi o higienę jamy ustnej, to z tego co pamiętam to już ktoś wspominał że ludzie z j.g chorobliwie dbają o higienę jamy ustnej, stosując różnego rodzaju środków bakterio i grzybobójczych, szorują język, itp. Ja tak robię :P @sikora1212 - niekonwencjonalny - przypuszczam, że chodzi o oralny

Gość sikora1212
To prawda o higiene jamy ustnej, dbamy tak bardzo jak tylko można :) Jeśli chodzi o CITRO, miałem nadzieje lecz....kiszka, dzis pojawiły sie plamy ;/

Gość sikora1212
JESTEM ZAŁAMANY... CIAGLE BEZ ZMIAN... ;/

Gość YYYYYYYYY
A ja cos wyczytałem ostatnio ze jezyk geograficzny wystepuje w wieluprzypadkach z łuszczyca , i ze jest to poniekat sprawa łuszczycowa błon sluzowych ,wiec zastanówcie sie czy kiedys niemieliscie jakis wysypek zaleczonych na ciele a zostało to gówno na jezyku i ze leczysie to chyba jakimis lekami na łuszczyce .Dermatolog poeinien chyba wiedzec wiec hcyba sie wybiore .

Gość ernesti
Coś w tym może jest, bo j.g polega na tym że łuszczy się na nim skóra. Zaczyna się od malutkiej kropki, a później się to rozrasta i rozrasta, aż w końcu cała stara warstwa się złuszczy. Koszmar jeśli w miedzy czasie zacznie schodzić kolejna warstwa i wówczas wygląda to najgorzej. W moim przypadku jest tak, że w momencie gdy ta kropka się pojawia i zacznę ją szorować szczoteczką to ta kropka się powiększa, czyli ta warstwa wokół kropki się zdziera -> łuszczy. Też tak macie ?

Gość sikora1212
Skończyłem stosować już CITRO, i bez zmian ;/ wiec od wczoraj stosuje srebro koloidalne, zobaczymy co bedzie... Pozdrawiam

Gość lekarz007
Citro trzeba stosowac kilka miesiecy drogi kolego.

Gość anetac3
witam ponownie. chciałam wspomnieć o żelazie - ja miałam za niskie, było to pół roku temu, jak lekarz zobaczył mój język to stwierdził, ze to właśnie z tego powodu. chyba nonsens bo juz mam żelazo ok a jezyk jaki był, taki jest. to cos na afty też nie działa. przypomnę, że mój język jest pociety tzn. tak wyglada jego środek i boki, czasmi też pojawiają się takie czerwone kreseczki, ale to zazwyczaj po czymś ostrym. nigdy nie mogłam jeść orzechów włoskich bo zarazmnie bolałi dretwiałjęzyk. może od tego się zaczęło...

Gość yyyyyyyyyyy
Tak juz chyba wiem jezyk geograficzny który niejest na tlr grzybiczym jest chyba sprawa zwiazana z łuszczyca bolny sluzowej jezyka .i leczy sie to jakimis korkosteroidami ale to trzeba lekaza zapytac na 100 % ALE JAKIEGOS MADREGO ZEBY TO ODOWIEDNIO WPROWADZIŁ I SIE ZNAŁ COS NATYM .czytałem ze zbadali ponoc wycinek jezyka i wycinek skury z luszczyca krostkowa i podono ze wyszły podobne zmiany wiec moze tobyc łuszczyca .

A ja wyczytalam, ze jezyk geograficzny pojawia sie czescie u osob cierpiacych na luszczyce skory, ale to ciagle j.g. Ale pojawia sie rowniez u osob nie majacych luszczycy. To nie jest luszczyca jezyka, tylko j. geograficzny.

Gość yyyyyyyyyyy
Wiem ze j.g pojawia sie u ludzi z luszczyca krostkowa ,ale czytałem ze badali tkanki z jezyka i z luszczycy skury i im wyszły takie same prawie wyniki .I w tekstach o łuszczycy błony sluzowej jest opisany j. geograficzny jako jeden z rodzajów luszczycy ,jasie nieznam dobrze ale ztego co czytam to byoby najbliszsze prawdopodobienstwu ,czyli jakies gowno co zatakowało błone jezyka sam zmagam sie ztymi dolegliwosciami ładnych pare lat teraz biore jakas szczepionke TFX w opisach pisze ze podaje sie to tez przy zwalczaniu luszczyc zobaczymy jak bedzie .19 sierpnia jestem umówiony w krakowie zjkims wielkim profesorem od jam ustnych podobno, zapodam mu temat tej łuszczycy i czym to skutecznie leczyc moze cos jest własnie moze jakies masci sterydowe tylko zeto podobno niezdrowe ,ale sa podobno jakies dawki przystosowane do organizmu i wtedy podobno nieszkodza . Narka

Gość yyyyyyyyy
Dario 30 ja tez czytałem tesame artykuły tego jezyka musza byx jakies przyczyny coinnego jakby to niebolało i niebyłobytego czuc ale jest inaczej wiec jest to jakas choroba napewno dasie ja jakos zwalczyc.

Gość yyyyyyyyyyy
DORI 30 HEEH

Mnie juz od dawna jezyk nie boli. Bolal przez pierwsze pol roku od pojawienia sie tego. Teraz nawet po ostrzejszych i kwasnych rzeczach nic mnie nie boli. Mimo wszystko chcialabym sie tego pozbyc, bo wyglada okropnie.

Gość ernesti
Nawet na takim głupim zdjęciu z przyjaciółmi nie można się wygłupić i pokazać język...Wiem jestem przewrażliwiony, są większe problemy

ernesti, to w cale nie glupie, bo ja kieys tez lubialam pokazac jezyk, a teraz musze sie pilnowac. Np. jak cos opowiadam i urozmaicam to minami, albo wlasnie zdjecie! No nie jest sie z tym jezorem w pelni wyluzowanym!