Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lubi-lu

jestem w szoku widziałyscie to w tv?

Polecane posty

Gość bulkazmaslem
ja uz skonczylam o gwałtach ale zarzucają mi ze czepiam sie zuli spod budki z piwem ........ :D

noe - a może uświadomisz paniom, które poroniły oczekiwane dziecko, że również mogą już nigdy nie zajść w ciążę? Zabieg czyszczenia macicy po poronieniu polega na tym samym, co tzw. skrobanka i kobieta ponosi dokładnie takie same konsekwencje zdrowotne. bądź uczciwa... dam sobie głowę uciąć, że gdyby jakaś babka zaczęła płakać ci w rękaw, że poroniła, to pogłasakałabyś ją po głowie i powiedziała, że \"jeszcze zajdzie w ciążę, bo przecież to jasne! po wyłyżeczkowaniu macicy problemy z utrzymaniem kolejnej ciąży mają tylko te, które usunęły!\" bzdury, bzdury, bzdury... bądźcie uczciwe, moje drogie...

oczywiscie ze tak bym zrobiła,przeciez po poronieniu jeden zachodza w ciaze inne nie tak samo te po aborcji do czego pijesz

Gość bulkazmaslem
agula ja tylko odpowidam pauli ... zapytała kogos czy tez chcialby zeby go zabic gdyby przypominal roslinke a tak poza tym to znam tez przypadki osob nieuleczlnie chrych lub uposledzonych fizycznie ktorzy popelnili samobójstwo wiec nie wszyscy chca walczyc...

noe - piję do tego, że swoimi wypowiedziami utrwalasz fałszywe schematy... \"usunęły ciążę (...) poniosły karę....nie mogą mieć już dzieci\"... dlaczego utoższamiasz aborcję z czymś, co należy ukarać? daj ty spokój tym kobietom, to ich sprawa i to one, a nie ty rozpatrują swoje czyny w kategoriach \"grzechu\" czy czegokolwiek innego, za co mogą zostać nagrodzone, ukarane albo może to wisieć i powiewać wszystkim wyroczniom tego świata.

ja niestety wkategoriach grzechu nicezgo nie rozpatruje nikogo nie karze kto inny to zrobi mam takie kolezanki dwie z 3 nie wiem jak bedzie z trzecia wiesz to było jakies 8 lat temu wtedy na pewno nie było takich technik jak dzis moze miały żle wykonany zabiec dla mnie to kara bo na pewno nie nagroda

nie pochwalam nieuzasadninej aborcji -czy potrafisz to przyjac do wiadomosci?

no i szlag trafil...nie doczekalam sie odpowiedzi...niektore z pan juz wymiekaja... Noe wedlug niektorych niechciane ciaze i aborcje na nich dokonywane pochodza tylko z gwaltow...

Jeśli chodzi o gwałt. Wczoraj kilka pań z forum stwierdziło, że nie popierają aborcji nawet wtedy kiedy jest ona wynikiem gwałtu, od tej chwili posypały się głosy prostestu. Stąd taki przesyt tematu gwałtu.

juz mi sie pisac nie chce czasami...... poprzez ujawnianie takich faktów dalej bedzie tak :niektóre takie \"kliniki\" znikna w starchy przed wykryciem , a niektóre zejde gdziec do podziemi i beda robiły takie zabiegi w takich warunkach,ze beda umierały i matki i dzeici....

ktos dał nam prawo wyboru_____/\\__/\\__/\\_________/\\________/\\_________/\\__________________________________________________________________________________ to na zakonczenie

smutne,ale niestety prawdziwe ...Noe moze jednak niektore kobiety zastanowia sie zanim podejma decyzje...staram sie w to uwierzyc...dobrej nocy Ci zycze...

no właśnie, noe... tym smutniejsze, że o własnych koleżankach mówisz \"usunęły (...) to teraz mają\". kiepsko. sama mówisz, że być może miały źle wykonany zabieg. faktycznie, ładnych kilka lat temu lekarze aborcyjni nie panoszyli się tak, jak teraz. wiedzieli, że za usunięcie ciąży grozi im więzienie. nawet przez telefon rozmawiali półsłówkami, a później szli wykonywać zabieg...w jakimś mieszkaniu przerobionym na gabinet, trzęsącymi się rękoma grzebali kobietom w macicach. dla takiej babki taka aborcja to i tak było zbawienie, bo dzięki takiemu lekarzowi nie musiały same usuwać sobie ciąży szprychą od roweru, w warunkach bardzo dalekich od sterylnych, bez znieczulenia, totalnie spanikowane, uważające na każdy swój ruch żeby sobie nie przebić macicy. \"nie pochwalam nieuzasadninej aborcji -czy potrafisz to przyjac do wiadomosci?\" tak, potrafię. ale nie jesteś odpowiednią osobą, żeby oceniać kto ma powód, żeby przerwać ciążę, a kto nie ma. ja również nią nie jestem. i nie ma takiej osoby, która mogłaby wziąć na siebie całą odpowiedzialność za to, że stwierdziła, że dana kobieta dziecko może urodzić, a jakaś inna może usunąć. \"niektóre takie \"kliniki\" znikna w starchy przed wykryciem , a niektóre zejde gdziec do podziemi i beda robiły takie zabiegi w takich warunkach,ze beda umierały i matki i dzeici....\" i co? to jest twoim celem? i myślisz, że dzięki temu aborcji będzie mniej? zagłębiałaś się kiedykolwiek w dane statystyczne, ile aborcji dziennie przeprowadza się na świecie? bo ja od wczoraj siedzę w tych statystykach, bo jeśli o czymś mówię, to chcę to poprzeć konkretami, zamiast pieprzyć od rzeczy, bo wydaje mi się, że mam rację. wiem dobrze, że i tak nie zawsze ją mam. a wracając do tych \"klinik\". dzisiaj nie ma klinik, które się tym zajmują - w Polsce nie ma. I pewnie nie będzie. Wszyscy ginekologowie, którzy usuwają ciąże JUŻ siedzą w podziemiach i gwarantuję ci, że dobrze się mają i nie narzekają na brak klietek. warunki w ich prywatnych gabinetach są dobre, a oni sami mówią, że przecież muszą dbać o klienta. i chwała im za to.

Ja nie zdecydowałabym się na usunięcie niechcianej ciąży, ale jestem od zawsze w dość komfortowej sytuacji, nigdy nie klepałam biedy, zawsze wiedziałam że chcę studiować i miałam pomoc. Nie oceniam pochopnie, bo syty głodnego nie zrozumie. Natomiast jestem w 99% pewna że usunęłam ciążę gdyby badania wykazały ciężkie wady rozwojowe. Większość kobiet dokonujących aborcji robi to nie z powodu gwałtu czy wad płodu, one po prostu nie chcą dziecka. Niestety, nie każdy musi myśleć że jest to zbrodnia, prawo aborcyjne jest bardzo różne w wielu krajach i chyba nie można powiedzieć że te kraje w których jest całkowicie dozwolona to kraje zwyrodnialców. Są pewne ograniczenia, usunąc ciążę mozna tylko do pewnego okresu, jest to poparte badaniami medycznymi które stwierdzają że płód nie czuje wówczas bólu i nie ma świadomości. Nie da się powiedzieć na 100% czy medycyna się myli czy nie. Gadanie na temat moralności i grzechu nie może moim zdaniem być podstawą do zakazania aborcji. Nie każdy jest wierzący, a takie przypadki powinny być rozpatrywane od strony prawnej, a nie etycznej (tyczy to też badań na zarodkach). Najtrudniej okreslić od którego momentu płód jest człowiekiem, ale na to nie ma odpowiedzi i to że ktoś \"czuje\" tak czy inaczej nie można brać pod uwagę. Co najwyżej ktoś może potępiać aborcję, ale zakazywać jej to już przesada. Wiem że zaraz mnie ktoś zlinczuje, ale nic nie poradzę na to że tak myślę.

do kapslova po pierwsze primo:kliniki w \"\" chyba jasne, po drugie primo:napisałam jakie moga byc nastepstwa po nagłosnieniu tych faktów a ty juz nie wiem skad doszukałas sie jakiegos podtekstu który mi nawet nie przeszedł przez mysl

noe, cudzysłowu i ja użyłam, nie czepiajmy się szczegółów, bo się zaraz zaczniemy żreć o ortografy i literówki. możliwe, że czegoś nie zrozumiałam - JAKICH faktów? takich, że usuwa się późne ciąże, czy że w ogóle usuwa się ciąże i robi się to często...rozmawiamy o wielu faktach, ciężko się zorientować co kto ma na myśli, tym bardziej, jeśli używa sformułowań typu \"tych, jakichś\", więc wytłumacz mi, proszę jakie konkretne fakty miałaś na myśli, bo się pogubiłam..

chodziło mi ze po tej całej sprawie a tym nagłosnieniem w ogóle tego wszystkiego przez media moze tak byc a raczej bedzie ze ci którzy to robia zejda tak nisko ze przy takim zabiegu bedzie bród smród i malaria....

Gość kiedyś RER
Uprzedzam, że wymiękłam przy 4 stronie topiku i dalej już nie czytałam. Odnoszę się w moim poście do tych pierwszych czterech stron. Kiedy byłam w podstawówce, dzieci z wypiekami na twarzy oglądały album o Oświęcimu, zdjęcia totalnie wyniszczonych ludzi, zdjęcia szkieletów itd. Potworność przyciąga. Oglądanie zdjęć "aborcyjnych" jest... takie fascynujące, czyż nie? To jak kolega z amerykańskiej high school, który pracę semestralną z historii napisał o wyrabianiu mydła z ludzi - prawda, że elektryzujący temat? A wzruszanie się cytowanymi wierszykami i piosenkami (narratorem dziecko nienarodzone) - lubimy sobie popłakać? Przeczytajcie pls jeszcze raz bardzo trzeźwy post ghdjja. Kto jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci kamień.

noe, wydaje mi się, że nie będzie inaczej niż jest teraz. temat aborcji, podziemia aborcyjnego itp. jest prawdopodobnie doskonale znany zarówno władzy, jak i społeczeństwu. media nagłośnią sprawę na tyle, na ile będą mogły udowodnić, że proceder faktycznie istnieje(mimo, że każdy wie, że istnieje). w dużych miastach nie są w stanie wyłapać wszystkich ginekologów, którzy się tym zajmują. tym bardziej, że spora część lekarzy jednak rezygnuje z ogłaszania się w gazetach itp, więc trafiają do nich wlaściwie tylko i wyłącznie osoby zainteresowane tematem od strony hmm...praktycznej. pamiętaj też o tym, że aborcjami zajmują się też lekarze-emeryci, którzy nie przejmują się za bardzo karierą, ponieważ nie są już czynni w zawodzie, a znajomości mają na tyle szerokie, że żaden sąd im nie straszny, najwyżej dostaną wyrok w zawieszeniu i tyle. a to, co zarobią do csu złapania (ewentualnego) i tak pozwoli im spokojnie dogorywać :)

po wywaleniu wszystkiego co mnie irytowało poweim tak: kazdy ma swoje sumienie i kazdy ma wolny wybór i kazdy moze wypowiedziec sie na ten temat

kapslova !!! Lafiryndą to ty może jesteś. A może to ty puściłaś się i usunełaś ciążę. Ja miałam jednego faceta i jestem z tego bardzo dumna. Mam dwoje dzieci własnie z nim!!!! POza tym dlatego się tak unąszę ponieważ moje dziecko urodziło się w 6 miesiącu i walczyło o życie z całych sił i udało jej się to! Dlatego niemogą pojąć że taki k... mogą zabić takie maleństwo które tak bardzo chce żyć!!! A dla mnie nawet zarodek jest dziecko! W 13 tyg mało nie poroniłam i to daje mi taką motywację żeby walczyć z takimi jak one albo może i ty, bo widze że się tak unosisz jak byś miała coś z tym do czynienia!!! Dla mnie takie ludzie nie mają szans, życzę im aby smażyły się w piekle i żeby sumienie je gryzło do końca życia!!! Gówno mnie to obchodzi że ty masz inne zdanie, każy ma prawo do swojego!!! A jak nie rozumiesz moich wypowiedzi to wróć do szkoły bo widzę że parę lat ci umkneło!!!! Nie uważam żebym pisała niezrozumiale!!!

kapslova !!! W łaśnie teraz prtzeczytałam wszystkie twoje wypowiedzi i jestem prawie pewna że bezpodstawnie byś nie broniła tych wszystkich kobiet!!! Tym bardziej że ja nazwałam te kobiety lafiryndami a ty mnie!!!Czuję że masz coś na sumieniu! Ale jak ty to powiedziałaś: \"Nawt jeśli mam rację to i tak się do tego nie przyznasz\". A jak by mnie łączyło coś z tą sprawą napewno bym nie potępiała innych kobiet tylko bym je broniła podobnie jak ty!!! Ale niestety ja o swoje dziecko walczyłam z całych sił i obracam się w kręgu dzieci chorych i niepełnosprawnych i jak widzę taką matkę która płacze nie dlatego że dziecko jest chore tylkoze szczęścia dlatego że żyje to te kobiety które poszły na łatwiznę i zabiły swoje dzieci aby się nie męczyły to tylko je gnębić gnębić i jeszce raz gnębić!!! A tu jedna osoba wypowiedziała się że takie dzieci mają wolę życia Całkowicie się z tym zgadzam! A ty mnie możesz wyzywać jak chcesz zdania nie zmienię i nigdy nie stanę po tej stronie co ty!!! Nadaremne jest na tej stronie twoje pisanie, bo i tak większość ma na celu chronić te maleństwa a nie miażdżyć tych co te dzieci chcą chronić!!!

Kapslova nie napisała, że popiera aborcję w 6-9 m-cu ciąży, ona napisała, że popiera aborcję i wolność koiet, ale aborcję w 2-3 m-cu ciąży.

Nieważne!!! ale nazwała mnie bezpodstwanie lafiryndą!!! Poza tym ja uważam za dziecko płud nawet tygodniowy!!! Jest tyle kobiet które pragną dziecka a nie mogą mieć a ona bezczelnie twierdzi że lepiej zabić, że kobieta ma prawo decyzji o drugiej istocie? Dlaczego jej nie usuneli!!! Pewnie dlatego ze była chciana! A te maleństwo nie jest niczemu winne, Ma przepłacać śmiercią za porażki matki????? To jest niesprawiedliwe!!!

Wioleta, wybacz, ale Twój poziom dyskusji jest zerowy. Swoimi wulgaryzmami i agresją szkodzisz poglądom, które wyznajesz, dokładnie jak p.Seniszyn. I nie osądzaj tak pochopnie, bo życie moze cie postawić przed sytuacją, w której będziesz brac pod uwagę usunięcie ciąży. Zaperzysz się, ale znają siebie tylko ludzie płytcy, tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono i NIGDY NIE MóW NIGDY. Dobrze mieć świadomość, że nie jest się ani jotę lepszym od tych, którymi się tak pogardza. Pozdrawiam