Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lubi-lu

jestem w szoku widziałyscie to w tv?

Polecane posty

Zaraz zaraz! To ja pierwsza nazwałam ją lafirynda????????? Ja????????? Ja wyraziłam tylko swoje zdanie!!!! I tego będę się trzymać!!!! To ona zaczeła mnie oceniać pomimo że pierwszy raz ma ze mną do czynienia!!!! Chociażbym był smiertelnie chora i miałabym wybrać między urodzeniem dziecka i swoją śmiercią a zabiciem dziecka wybrałabym urodzenie!!! Ja już swoje przeżyłam teraz bym dała szanse drugiemu człowiekowi!!!

Dlatego, że tyle kobiet nie może mieć dzieci wszystkie zgwałcone kobiety, albo te które są ciężko chore mają rodzić?? BZDURA. Poza tym znam wiele par, w których jedna osoba jest bezpłodna, leczą się na to, wydają kilka tysięcy złotych miesięcznie, robią in vitro, a na adopcję i tak się nie decydują. Wiele takich par zabiega o to by mieć własne dziecko, zapominając przy tym o adopcji, a po latach okazuje się, że na to już jest za późno. Poza tym kobiety, które usunęły ciążę, albo takie, które nie chcą mieć dzieci nie ponoszą odpowiedzialności za to, że wiele par nie może mieć dzieci. To tak jakbym ja miała przestać jeść, bo dzieci w Afryce głodują. Kilku głodnym dam jeść, ale wszystkim nie pomogę. A z tą lafiryndą to rzeczywiście mało sympatyczna sprawa, ale przypatrz się jakiego słownictwa używają mamuśki, to też poczujesz się urażona.

a kto tu mówi o gwałconych? Rozmowa toczy się na temat kobiet które chodziły do lekarza i zabijały dzieci pięciomiesięczne. Czy uważasz że wszystkie były gwałcone albo chore? Ja wypowiedziałam się na ten temat ponieważ były u góry wspomniane, ale głównie chodzi o co innego. Jestem prawie pewna że 90 % kobiet chodziły dlatego że mając 16 lat albo i mniej wpadły, albo niechciałay sobie psuć kariery albo chłopak je zostawił. TRakie to były powody? dla chłopaka warto zabić dziecko ale dla dzicka nie warto się poświęcać?

SŁUCHAJCIE ZAWSZE SA DWIE STRONY MEDALU my nie mamy tu na siebie wrzucac tylko wyrazic swoje zdanie na temat tego faktu ....ii zawsze czesc ludzi bedzie za a czesc przeciw , kobiety które zrobiły aborcje beda ciagneły w swoja strone a my w swoja no i nigdy nie bedzie dyskusji tylko wrzuty i chamstwo...

wioleta----> Lepsza 16-latka, która usuwa ciążę, aniżeli 16-latka, która rodzi dziecko i oddaje je na wychowanie mamusi. Żal mi rodziców tych dziewczyn: żyją sobie spokojnie, pracują, wychowują córkę, a nagle muszą zrezygnować z pracy, bo ktoś dzieckiem córki musi się zająć. Znam tylko jedną 16-latkę, która urodziła i jest dobrą matką, reszta zrobiła tak jak to opisałam:P

mnie to wkurza tez ze tak daja od razu rodzicom jakby ich obowiazkiem to było

jakoś nie mam zdania na ten temat ale jak was czytam to zauważyłam że jestem za tymi którzy są za aborcją..... bo ci za tłumaczą , starają się usprawiedliwiac , składnie budują zdania i są w miarę kulturalni a ci przeciw w większości rzucają wulgaryzmami i obelgami

a pomoc naszych rodziców ma wypływac z ich checi i tyle a nie z koniecznosci czy przymusu ja moje dziecko wychwuje sama z mezem nikt mi nie pomaga mimo ze tesciowie mieszkaja 5 km od nas ...moja mama mi powiedziała ze ona sie nie nadaje do pilnowania malego jest za nerwowa juz i spoko szanuje to .te młode laseczki nie ponosza zadnej odpowiedzialnosci za dziecko tyle ze ciaze przetrwaja i poród potem na imprezke i juz.....moze nie wszystkie ...

rachatłukum -fajnie ze w takich przypadkach o twoim wyborze decyduje ortografia i jezyk -gratuluje!!!!!

wiesz jakos kulturalne tłumaczenie do mnie trafia natomiast obelgi i straszenie piekłem niekoniecznie ciekawa jestem czy sposób w jaki ktos sie do ciebie odnosi nie wpływa na twoje zdanie o człowieku

poczatek był ostry to fakt ale sa ludzie którzy reaguja ze złoscia i flugami na niektóre fakty sa tacy którzy póbuja sobie na spokojnie wszsytko wytłumaczyc i tacy którzy olewaja wszystko ...... dalej emocje troszke opadły i rozmowa toczyła sie normalnie w miare:)

Gość tdtd
Noe rzucasz bluzgami a potem wzywasz imię Boga Zastanów się na tym co piszesz . Rozumiem ,ze Cię to złości ale nie przesadzaj

Gość aborygen
ja tez stanełam jak wryta ,to przykre ze takie rzeczy sie dzieja kto by pomyslał ze człowiek istota taka myslaca posunie sie do takiego okrucienstwa..:(

Gość aborygen
ciekawe co sobie mysla tacy ludzie i jak sobie tłumacza to co robia ?no bo jak we wczesnym stadium to pewnie ze taki 'człowieczek'nie czuje ale w 5 czy w 6 miesiacu?

wioleta - rzucasz mięchem na prawo i lewo, obrażasz ludzi, ale oburzasz sie, kiedy ktoś wsiądze na ciebie. pozwól, że odpowiem na twoje posty i zakończę dyskusję z tobą, bo prezentujesz sobą poziom wręcz żenujący. znane ci jest sformułowane \"kultura dyskusji\" ewentualnie \"szacunek dla rozmówcy\"? to jest właśnie to, czego ty nie potrafisz i czego zapewne nie nauczysz swoich dzieci, dzieki czemu będą tak samo ubogie emocjonalnie i niekulturalne jak mamusia. co do lafiryndy - tak, ty mnie pierwsza nazwałaś lafiryndą, różne bluzgi zresztą lecialy, ja tylko WYRAZIŁAM PRZYPUSZCZENIE, że być może ty nią jesteś - przeczytaj sobie dokadnie tamta moją wypowiedź, może zrozumiesz... powiedz mi tylko dlaczego unikasz odpowiedzi na niewygodne pytania? ja staram się odpowiadać w miarę racjonalnie na twoje zaczepki i obelgi, natomiast ty w kółko mówisz o tym samym, zupełnie jakbyś nie czytała tego, co do ciebie ktoś pisze. jak więc czujesz się ze świadomością, że przez takich fanatyków jak ty i pan G..... usuwane będą coraz starsze płody? ustosunkujesz się jakoś do tego, czy znowu będziesz próbowała mnie przekrzyczeć? ;)

Zaraz zaraz!!! Ja nazwałm kobiety które usówają ciżże lafiryndami!!! Jenakl miałam racje co do ciebie skoro poczułaś się obrażona, dopiero ty w obronie tych kobiet powiedziałaś że ja jesteem większą lafiryndą!!! A jakoś sobioe nie przypominam żebyś pytała mnie o coś. jedynie to tylko to czy ja zawsze odpowidam za swoje czyny. Więc moja odpowidź: Tak odpowiada!!!! Nawet nie wiesz z kim masz do czynienia!!! A z prorokowania jakie będą moje dzieci to lepiej zrezygnuj bo ja twoją rodzinę do tego nie mieszam!!! A może ty nie masz jej??? Wczale bym się zreszto nie dziwiła!!! Mam prawo wyrażać swoje zdanie!!! I będę to robić!!!

Jeszce jedno!!! A niby dlaczego przezemnie mają być usówane starsze płody??? Dlatego że potępiam to??? To właśnie przez ciebie , chociażby dlatego ze taka młoda która przeczyta twoją wypowieź będzie pewna że jest usprawiedliwiona, że miała prawo wybory i że tak jest dobrze!!! A ja i tak jestem pewna że takie osoby będą potępiane częściej niż popierane!!! A ty co? chcesz się dzięki takimi wypowiedziami usprawiedliwić czy co?

Gość kucio
UUU

Gość kucio
kapslova po twoich wypowiedziach jestem skłonny stwierdzić że ty naprawdę to zrobiłaś! Jeszcze masz czelność i wchodzić na takie forum i usprawiedliwiać te morderczynie? Czemu im te dziecko było winne? Lafirynda padła rzeczywiście pierwszy raz z "ust" wiolety ale właśnie na takie kobiety, a ty strasznie oburzyłaś się na to, także cóż innego można sądzić... Nie jestem całkowicie za zniesieniem aborcji ale zdecydowanie jestem za wypowiedziami noe i wiolety (pomimo tego że nadużywają niektórych wyrazów :P

Gość kiedyś RER
Niestety, kucio, to nie jest po prostu "nadużywanie niektórych wyrazów" :( Ja w każdym razie jestem w szoku, że kobieta, matka dzieciom (tak zrozumiałam z topiku), może posługiwać się takim językiem. "...tylko ją zajebać i to żeby jeszce sie przez kilka godzin męczyła!!!" "a takie kurwy idą to robic świadomie!!! Zabiłabym sukę!!!!" "...to bym taką kurwę zajebała" "Każdą jedną wychlastałabym po pysku i cipy pozaszywała!!!"

kucio - usunęłam, nie usunęłam... moje życie, mój wybór, moja sprawa - tobie nic do tego, ja cię o życie prywatne nie pytam - co najwyżej o opinię na jakiś temat :)

Gość kucio
No przecież one nie mówią takich słów do dzieci! Poza tym jestem pewien że każdy z Was nieźle bluzga w domu, tylko tu się ukrywacie, no bo przecież tutaj się trzeba pokazać! Nie ma już ludzi którzy nienadużywają takich słów. One tylko nadużywają słów a takie dziwki jak kapslova zabijaja dzieci! Uważasz że które przewinienie jest bardziej wybaczalne! Ja uważam że one poprostu się bulwersują przy takim temacie i w sumie mają racje, mają swoje dzieci i wiedzą jaką radością jest posiadanie ich. A takiej jak Kapslova wogóle nie powinno tu być, siebie uważa za usprawiedliwioną (bo miała wybór) a innych ludzi którzy są po przeciwnej stronie próbuje pogrążyća. Bo to że człowiek nadużywa brzydkich słów to nie znaczy że jest zły, poprostu zbyt emocjonalnie podchodzi do tematu! Każdy ma jakieś, wady nie ma ludzi idealnych!

Ooo kolejna zwolenniczka pięknych słów! Ty wogóle zastanów się na jaki temat rozmawia się na tym forum! Bo tu chodzi o dzieci, dzieci malutkie które odrazu są skazane na śmierć!!!! Moje dzieci nie mają tu nic do rzeczy!!! Urzywam takich słów bo życie mnie do tego zmusza m.in. takie kobiety. Będziemy rozmawiać na temat pedofili, z czystym sumieniem będę mogła powiedzieć że takim to tylko \"huje poucinać!\" I co? tu też będziecie mi się sprzeciwiały? Bo co? On też ma prawo wybory? czy może dlatego że ja powiedziałam brzydki wyraz? Ludzie skupcie się na temacie a nie na wypowiedziach!!! Bo odbiegacie od tematu!!! Albo przynajmniej przejdźcie na inne forum! Np. Nadurzywanie brzydkich wyrazów!!!

kucio - dlaczego nie powinno mnie tu być? bo uważam, że kobieta powinna mieć prawo do usunięcia ciąży? czy ja kiedykolwiek powiedziałam, że POPIERAM aborcję? nie przypominam sobie, bo tak nie powiedziałam. Napisałam tylko, że każda kobieta powinna zadecydować zgodnie z własnym sumieniem i powinna mieć mozliwość takiego wyboru. Nie widzisz różnicy, między przyzwoleniem na aborcję, a wolnośćią wyboru? nie czytasz dokładnie moich wypowiedzi, albo rydzykowa armia na dobre wypaczyła ci rozsądny, pozbawiony fanatyzmu ogląd na świat. współczuję.. od początku staram się przekazać jedną myśl, ale nie dajecie ani mi ani nikomu innemu dojść do słowa, bo na jeden mój post przypadają trzy-cztery inne, z wszelkimi miozliwymi bluzgami, złorzeczeniami itp - wszystko oczywiście w myśl katolickiej miłości do bliźniego. fałszywe, obłudne, wstrętne i w dodatku GŁUPIE kreatury z was. myślę, że szanse na piekło, którego to tak chętnie życzycie wszystkim, ktore usunęły ciążę, to wy macie o wiele większe. dlatego, że to wy tkwicie w zakłamaniu...nie jesteście bez winy. kucio - jeszcze jedno - skąd wiesz, że usunęłam ciążę? powiedziałam jasno i wyroaźnie, że to zrobiłam? chyba nie...więc może przestań wypowiadać się na mój temat, jesli nic o mnie nie wiesz. bez odbioru

Ta dyskusja w ogóle nie miałaby miejsca gdyby kobiety potrafiły się zabezpieczać:P W necie, w telewizji, w prasie często przedstawiane są metody antykoncepcji, więc każda kobieta powinna jakąś wiedzę posiadać, w takim razie ja nadal nie rozumiem czemu tyle kobiet zachodzi w nieplanowaną ciążę?? Przecież jeśli nie zwymiotujemy tabletki, nie dostaniemy biegunki i będziemy brać tabletki zawsze o tej samej porze, ewentualna wpadka jest niemożliwa! Prezerwatywa też nie pęknie, ani się nie zsunie, jeśli się ją odpowiednio założy czy materiał, z którego została wykonana jest dobry jakościowo. Większość kobiet, które wpadają, zachodzą w ciążę po prostu nie potrafiła się porządnie zabezpieczyć, Ba wcale się nie zabezpieczały, licząc, że i tym razem im się poszczęści. To samo z 16 i 40-latkami, ryczą, że za wcześnie albo za późno zaszły w ciążę, więc czemu nie wzięły tabletek, nie kazały swojemu partnerowi założyć prezerwatywy??

come - w prasie, telewizji i nternecie przy okazji mówienia o antykoncepcji wspomina się również o tym, że jej skuteczność nigdy, absolutnie nigdy nie wynosi 100%. znam dziewczynę, która ma dwójkę dzieci. oboje urodziła mimo, że zabezpieczała się tabletkami... robiła wszystko, żeby nie mieć dzieci - a ma. o czyms to chyba świadczy ;)