Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawi mnie to

Jak macie na imię i jak chcielibyście mieć na imię??

Polecane posty

Gość afeeeeeeeeee
IWONA i strasznie nie nawidze mojego imienia, nigdy mi sie nie podobało, takie niekobiece, chcialabym miec oliwka albo Gabi

Gość zadowolona ze swojego imienia
a ja mam na imie Agata i na nic nie zamieniłabym swojego imienia podoba mi się jeszcze Zosia, Antosia i Dominika :)

w zyciu nie chcialabym miec: justyna martyna krystyna baska edyta jadzka mariola marlenka :p a chcialabym: agnieszka agata ola a nazywam sie perpetuła kazimiera leokadia :p

Gość Bullshit
mam na imie Justyna, w sumie to podoba mi sie moje imie, zreszta wszyscy mowia na mnie Justine...ale takie moje wymarzone to: Julianna Zuzanna

Gość a kto to taki
Tez mam na imię Iwona, kiedyś strasznie mi się to imię nie podobało ale z czasem je polubiłam, jest bardzo mało Iwon i nie sądzę żeby imię było niekobiece:)

Gość afeeeeeeeeee
tzn u kogos mi sie podoba Iwona ale sama go nie nawidze, nie kobiece mi sie wydaje bo jest takie twarde i ordynarne

Gość a kto to taki
Nie zgadzam się:P Jedyne czego nie znoszę to zdrobnień tego imienia, poza tym jest ok, nie zamieniłabym go na inne.

Gość co myslicie o moim imieniu
mam Diana a chcialabym miec AdRiana- ale nie AdrianNa, tylko Adriana (przez jedno En) ;)) Oj albo hmm Ramona (tak! tak!)... Albo Lidia... Albo Tekla. Na bierzmowane mialam byc Tekla ale ksiadz nie pozwolil to zmienilam na Weronike, czego teraz zaluje. W sumie to jeszcze moglabym byc Żaneta (takie francuskie;). Bardzo ladne jest hiszpanskie Mercedes (moja lalka sie tak kiedys nazywala:). Amelia nie chcialabym miec na imie przede wszystkim dlatego ze kojarzy mi sie ono z "Na dobre i na zle"... brrrrrrrrrrrrrr. I dlatego nie lubie tego imienia, choc kiedys mi sie jeszcze podobalo. A Iga to moja kuzynka ma na drugie Ewelina fajne, kojarzy mi sie z lodem smietankowym na waflu;) A te angielskie to mi sie niegdys podobaly ale teraz tyle tego ze scierpiec nie mozna...

Mam na imię Kasia, chciałabym mieć na imię Agata, a swoją córeczkę (o ile się przytrafi) nazwę Amelia. Czuję, że imię Agata by do mnie pasowało i ogólnie fajnie byłoby się przedstawiać: \"Mam na imię Agata\". Szkoda, że to rodzice decydują o tym jak będzie się nazywało ich dziecko, ale takie Amelię są na pewno szczęśliwe nosząc takie piękne imię. A i bardzo podoba mi się imię Nicola, mojej mamie też. Szkoda, że nie pomyślała o nim 21 lat temu, ale wtedy ono nie było popularne. Myślę, że ludzie nie nadają udziwnionych imion dlatego, że dzieci nic dla nich nie znaczą, a już na pewno nie dlatego, że własne braki chcą zrekompensować dziecku, które chociaż będzie miało oryginalne imię. Myślę, że rodzice nadają takie imię jakie im się podoba i nikt nie ma prawa wyśmiewać się z dziecka tylko dlatego, że rodzice tak je nazwali. Poza tym wszystkie Polskie imiona mają swoje zagraniczne odpowiedniki. Ja w Polsce jestem Katarzyną, a w Stanach miałabym imię Catherine. To samo z Nicole, w Polsce mówimy Nicola, albo Nikola i nikogo to nie dziwi. Poza tym nie żyjemy w aż tak wspaniałym kraju, żeby dzieci karać imionami Lech, Franciszek czy Mieczysław.

A co do \"karania\" dzieci imionami Leszek, Franek czy Mieczysław, to uważam je ładne imiona. Napewno zaś nie ukarzę córki imieniem Nikola. Piękno jest kwestią bardzo subiektywną.

Gość a ja mam na imie
Maja, kiedys mi sie strasznie nie podobalo i chcialam miec na imie np kasia albo asia, ale juz mi przeszlo na szczescie hehe i bardzo lubie moje imie, ale znam chyba az z 10-12 Maj wiec niestety nie jest to tak oryginalne imie jak by sie chcialo:)

Gość a ja jestem Jowita
i mi sie podoba moje imie. Córcię nazwę Nadia

Płomykówka---> Oczywiście masz prawo do własnego zdania, ale ja nie chciałabym być facetem o imieniu Mieciu:P

Celowo napisałam Mieczysław, nie Miecio, bo podoba mi się imię Mieczysław. Zdrobnienie Mietek jest... dość specyficzne...;) Kojarzy mi się z mietłą.:P Jakkolwiek też nie dałabym \"Mietek\" synowi, to przynajmniej jest ono w dzisiejszych czasach dość oryginalne.;) Znam Mieczysława, który zrobił atut ze swojego imienia.:) Fajny z niego człowiek. Często bywa tak, że konkretne osoby kojarzymy z imionami i to ma wpływ na to czy imię się podoba, czy nie.;)

Gość Janek Szpachlarz
mam Janej a chcialbym miec na imie; ORIUSZ.

Gość Magdalena......
i lubie swoje imie nie lubie jak ktos mowi Magda ,przyzwyczailam sie do madzi,madzialenki,lenki;)

Gość indianka*
IGA iDA MAJA

Gość preferuję

Gość preferuję
Mam na imię Anna, a chciałabym Helena.

Gość jestem Dorota
i bardzo podoba mi sie moje imie. Uwazam ze nie jest oklepane, takie mało popularne a zarazem nie dziwaczne. A swojej coreczce dam na imie Gabriela... bardzo mi sie podoba!

Gość gość
Ewelina i nie zmieniłabym na inne