Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 bardzo cierpi臋

Moja Mama umiera !!!

Polecane posty

Go艣膰 bardzo cierpi臋

M臋czy si臋 ju偶 biedactwo czwarty miesi膮c, bardzo cierpi i powoli ga艣nie. Dla mnie to najwi臋kszy dramat w 偶yciu jakiego do艣wiadczy艂am. Codzinnie ogl膮dam jej um臋czone cia艂o, odle偶yny jak dziury i t膮 pro艣b臋 w jej oczach o ratunek. Bo偶e jak jest mi trudno. Na dodatek m贸j m膮偶 znalaz艂 sobie kochank臋 i odchodzi ode mnie. Czy nieszcz臋艣cia musz膮 zawsze chodzi膰 parami? Jak to wszystko prze偶y膰, b艂agam o ratunek psychiczny.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 zieciowa
czy to prowokacja?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fellinka
"M臋czy si臋 ju偶 biedactwo czwarty miesi膮c..." smierdzi mi to prowokacja :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja tez tak mia艂am
Jedyna r贸偶nic膮 by艂o to, 偶e umiera艂 m贸j tato.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mi艣艣ka
taki temat nie jest chyba prowokacja?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lena29
wydaje mi si臋 偶e to prowokacja ja straci艂am mam臋 ale nie napisa艂abym 偶e cierpni biedactwo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 chyba kto艣 by musia艂
by膰 skon膰zonym kretynem, zeby stworzyc tak膮 prowokacj臋 :-o

Udost臋pnij ten post

Wspolczuje,i potwierdzam,ze nieszczescia chodza parami.3majsie

Udost臋pnij ten post

co si臋 sta艂o, na co jest chora? Moja mama zachorowa艂a nagle, gas艂a w oczach, chwytali艣my si臋 wszystkiego, od bioenergoterapeut贸w, przez cudotw贸rc贸w do medycyny chi艅skiej. Niestety zabi艂 j膮 rak. Mo偶e leczenie paliatywne?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pomodle sie za ciebie i mame
B贸g ci doda si艂, pozw贸l mu pom贸c sobie i mamie. On Ci pomo偶e, pomodle si臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bardzo cierpi臋
Prosz臋 Was troch臋 zaufania do ludzi. Wiem, 偶e to net , ale jest wiecz贸r i siedz臋 zupe艂nie sama . Nie mog臋 sobie poradzi膰 z b贸lem jakiego do艣wiadczam. My艣la艂m, 偶e spotkam tu osoby, kt贸re przez to przechodzi艂y lub przechodz膮. Nic wi臋cej!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jaktotak*
Czy wy we wszystkim musicie dopatrywa膰 si臋 prowokacji?? bardzo cierpi臋 ---> bardzo Ci wsp贸艂czuj臋. Szkoda, 偶e nie umiem Ci pom贸c.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wykl臋ty
Chcia艂bym Tobie pom贸c ale na odleg艂o艣膰 nie potrafi臋 , mog臋 tylko na odleg艂o艣膰 Ciebie przytuli膰 i powiedzie膰, 偶e musisz by膰 silna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bardzo cierpi臋
Mama le偶y obecnie na oddziale paliatywnym, ale nie jest chora na raka. Przesz艂a ostre zapalenie trzustki i 54 dni le偶a艂a pod respiratorem na oiomie. To ,偶e ztego wysz艂a to by艂 cud, ale teraz choroba j膮 pokonuje dalej w innym sensie, nie mo偶e wsta膰 z 艂贸zka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kobieta bez m臋偶a
Jak mamy cie pocieszy膰?Je偶eli potrzebujesz rady to pytaj,a je偶eli chcesz sie wygadac to ruszaj:) Tez przez to przesz艂am,ale z m臋zem,rozumiem Cie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kobieta bez m臋偶a
Nie mozesz jej wzia膰 do domu?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasia z podlasiaa
a co to jest oddzia艂 paliatywny, bo nie wiem?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 japytam
przypuszczam 偶臋 to nie jest prowokacja.M贸j tata umiera艂 p贸艂 roku i te偶 by艂o mi ci臋偶ko,bardzo. bardzo cierpie to rak prawda? ten sk...rwel nie oszcz臋dza nikogo!. Przechodzi艂am przez to samo,odle偶yny te偶,codzienne 膰wiczenia 偶eby nie dosz艂o do zaniku mi臋艣ni...no co ci b臋de pisa艂a,przecie偶 wiesz...Bardzo mi przykro 偶臋 ciebie te偶 to spotka艂o.Nie wiem co ci napisa膰,z do艣wiadczenia wiem 偶臋 komu艣 takiemu jak ty powiedzenie b臋dzie dobrze czy trzymaj si臋 na niewiele si臋 zda.Przytulam ci臋 za to bardzo bardzo mocno.Kto艣 mi kiedy艣 powiedzia艂 偶e B贸g zabiera do siebie wcze艣niej dobrych ludzi...m贸j tata by艂 dlamnie najlepszym i najukocha艅szym cz艂owiekiem na 艣wiecie,twoja mama dla ciebie napewno te偶.Buziak w cz贸艂ko dla ciebie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bardzo cierpi臋
Ma zastyg艂e mi臋艣nie i obola艂e ca艂e cia艂o. Plecy i g艂owa w odle偶ynach. Dzi艣 mi powiedzia艂a, 偶ebym j膮 zabra艂a do domu , bo chcia艂aby skona膰. Chyba bym ju偶 wola艂a 偶eby by艂a nieprzytomna ni偶 艣wiadoma swojego cierpienia.

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 przy niej jaknajwi臋cej, niech wie i czuje, 偶e nie jest sama. Co m贸wi膮 lekarze?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 taka jedna gosia
naprawde jesli to ktos prowokuje to strasznie glupi a tobie to wspolczuje moja mama umierala przy mnie ale sie tyle czasu nie meczyla..........

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kobieta bez m臋偶a
to j膮 zabieraj,dasz rade.Ja do konca mia艂am m臋偶a w domu i dzisiaj moge spokojnie spojrzec sobie w oczy,bo wiem,ze tego w艂asnie chcia艂.Dla takiego chorego dom to prawdziwy azyl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bardzo cierpi臋
Nie mog臋 jej zabra膰 do domu, bo jest zbyt ci臋偶ko chora. 艁udz臋 si臋, 偶e na Bo偶e Narodzenie b臋d臋 j膮 mie膰 w domu, ale po dzisiejszym dniu trac臋 nadziej臋. Ona sama powiedzia艂a, 偶e do domu ju偶 nie wr贸ci. Bo偶e jakie to trudne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 taka jedna gosia
wiesz moja tez chciala do domu ale ja jakos tak nie wierzylam ze moze to byc koniec

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kobieta bez m臋偶a
co znaczy zbyt ci臋偶ko chora?Jest pod艂aczona?Nie rozumiem

Udost臋pnij ten post

moja mama umarla jak mialam 17 lat..nagle z dnia na dzien..nie bylo czasu na ostatnie kocham cie ..na ostatni usmiech..chwycenie dloni.. teraz mam 27 lat i nie ma dnia zebym nie tesknila..nie plakala wiem ze moze to co powiem wyda sie wielu straszne..bardzo mi przykro ze twoja mama cierpi..i ze ty cierpisz..jedyne co pozostalo to te dni spedzic razem..cieszyc sie kazda chwila..kazda minuta ..przygotowac siebie i ja na odejscie..i tu pojawia sie nastepna kwestia..bo wszystko zalezy od wiary..w co sie wierzy..jak jest po smierci..czasami latwiej jest w cos wierzyc.. nikt nie moze ci pomoc..wiem to z wlasnego doswiadczenia..za to mozesz szukac u bliskich wsparcia..ciepla..maz..maz okazal sie malym zalosnym czlowiekiem..i jezeli zostawil cie w takiej sytuacji nie jest wart..niczego(latwo pisac).. musisz odszukac punkt zaczepienia w zyciu..zrozumiec ze taki jest los..bo tak naprawde co nam pozostalo..ja przez wiele lat nie moglam sie pogdzic ze smiercia mamy..byla taka mloda taka moja..ale w pewnym momencie zrozumialam ze to mi nie pomoe..bo tylko czlowiek rozrywa i tak krwawiaca rane..wierze w swoje rzeczy i moze dla wielu to bzdura ..daja mi maciupka nadzieje i nawet usmiech nasze mamy beda z nami zawsze.. kiedy rodzilam synka ona byla..byla i jest i bedzie i czasami ja czuje broniewski po smierci dziecka napisal..nie widze cie w zadnym niebie i nie chce takich nieb..kazdy przez to przechodzi kto stracil za wczesnie.. jezeli chcesz pisac..jezeli jestes sama..to znajdziesz mnie..w marcowych mamach 2006..podam adres.. caluje cie mocno.. caluje twoja mamusie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 japytam
m贸j tata te偶 do ko艅ca by艂 z nami w domu.Wiele sta艂o na przeszkodzie,tlen,leki dozwolone tylko w szpitalu(co jest chore!) ale pokonali艣my to i by艂 z nami.Zabierz mam臋 do domu naprawde,poradzisz sobie a jej b臋dzie lepiej,cz艂owiek w szpitalu czuje si臋 bardziej chory ni偶 gdzieindziej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sk膮d jeste艣
Sk膮d jeste艣?

Udost臋pnij ten post

Moja mama odeszla dok艂adnie 10 lat temu , na raka. Walczy艂a z nim przez 3 lata , przesz艂a kilka operacji , przez rok mia艂a worek stomijny , problemow by艂o mn贸stwo. By艂a bardzo dzielna i tak mysl臋, 偶e chyba za jej dobro膰 B贸g da艂 jej mozliwo艣c spokojnego odej艣cia przy najbli偶szych , we wlasnym domu, we wlasnym 艂ozku - jak za dawnych czas贸w. I mozna powiedziec, 偶e nie cierpia艂a , chocia偶 raczysko toczy艂o j膮 po narz膮dach wewnetrznych. To prawie jak cud . Z kobietki ok. 80 kg zosta艂o jakie艣 35 kg. Ale do ostatniej chwili by艂a u艣miechnieta i spokojna. A ja przez ostatnie miesi膮ce caly czas mia艂am gula w gardle , caly czas w napi臋ciu , stresie itd. A do tegp walka z lekarzami( konowalami , kt贸rych los pacjenta za bardzo nie obchodzi) , komisj膮 ZUS, i mn贸stwo innych. I to wszystko na mojej g艂owie. Lek , strach, niepewno艣膰 i tak przez miesi膮ce. Wiem co czujesz , i strasznie ci wsp贸艂czuj臋. A bol jest tym wiekszy jesli twoja mama cierpi. Piszesz o odle偶ynach . Moja mama tez mia艂a problem , poniewac byla tak wychudzona, ze robi艂y si臋 jej rany na ciele tam gdzie strecza艂y jej ko艣ci ( biodra, lokcie, kregoslup ). Przez to nie mogla spac , le偶e膰 , siedzie膰. Naprawd臋 wsp贸lczuj臋 ...

Udost臋pnij ten post